Mamma 💖💕💕 >

18:10

Mamma:
Gunnhild, kan du ta telefonen? Eg fekk ein ganske forstyrrande telefon frå skulen. Eg veit du ikkje vil eg skal legge meg opp i denne kjærasten din, men at du får bilete av han... altså du sa til meg at dere ikkje hadde den type relasjon siden du trass alt er femten år. Og eg tenkte i mitt stille sinn at jaja, no er det mogleg ho held noko tilbake frå deg, men om noko var gale eller ubehagelig så ville ho sagt det. Men no byrjar eg å lure litt. Dette er ganske ubehagelig oppførsel frå hans side. Eg vil at du skal vite at du kan snakke med meg sjølv om du tenker at det er flaut eller vanskelig. Eg dømmer ikkje deg, eg vil berre vite kva du tenker om dette. Eg har og opplevd mang eit upassande augonblink i mitt liv og eg veit korleis det kan kjennes. Eg veit det er ein heilt ny verden no med snapchats og alt, men for å si det sånn eg har sett nokre uoppfordra penisar i mitt eige liv og det kan vere veldig ekkelt. Og om du ville at han skulle sende det, og dere har den type relasjon no så kan du snakke med meg om det og. Eg antar at det ikkje var planlagt siden læraren din såg det. Uansett. Eg er ikkje sint eller noko sånt. Vil berre vite at du har det ok.
Gunnhild:
EG HAR DET OK. Eg kan berre ikkje snakke no. Det var ein spøk, ein veldig teit ein. Berre ikkje gjer ein stor greie ut av det. Eg har det ok.
Mamma:
Men du tenker kanskje at du må syns at det er kult eller morsomt, men du må ingenting.
Gunnhild:
Eg må ikkje tenke sånn som du tenker heller. Eg syns ikkje det var kult eller morsomt, men det går bra. Eg må gjere lekser no ok?

Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

55 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Anonym

«Snapchats»...søt mamma

2

Pappa blir nok stressa når han hører om dette ?

3
Gaspar

Uff dette her er berre trist

4

Hvorfor trist?

5
Gaspar

Tykkje synd i stakkars Gunnhild

6
Gugu

Detta är en sak men INTE vill diskutera med sin mamma.

7
Silje

For en klok mamma!

8
Bramamma

Syns mamman her gjør et godt forsøk, må jeg si! Nå vet Gunnhild at mamman er der -når/ hvis hun blir klar for å prate om vanskelige ting.

9
Wilde

Fin og klok melding fra mamma. Hun skriver jo mye av det Gunnhild skrev i notatene sine, så Gunnhilds forsøk på å avfeie det hele er vel et forsøk på løsrivelse og å ville framstå som mer voksen.

10
Fint nok hun siger hun er der for hende, men

Hvad kan hendes mor ordne? Det er godt, at hun er parat til at snakke med Gunnhild, men husk, hvor nederen hun var, da hun afleverede Gunnhild "Det Hvide Hus": "Pas godt på Gunnhild, hun har ingen venner, jeg ved ikke hvorfor, hun er sådan en sød pige."
Prøv at forestil dig, hvis hun også skulle til at blande sig i Gunnhilds sexliv, hvor usselt det end er!

11
Bloody Mary

Fine mamma. Ho er veldig bra.
Gunnhild har fine vaksne kring seg. Pappa som ho kan prate om miljøbekymringar med, mamma som er både direkte og treff blink, sjølv om det ikke er så lett for Gunnhild å spele ball med ho, så er det gode meldingar å få.
Og læraren, som eg trur og håper har eit halvt auge på Gunnhild framover, og kanskje kan vere ei meir A4 Dr. Skrulle for ho.

No har du fått fleire signalar på at dette ikkje er greit, og du har sjølv skreve ein moden og fin sms som du ikkje sendte. Trur du skal greie deg ut av dette, eg, Gunnhild.

12
Bra mor!

BRA MOR!!!!!

13
Fiksjon

No veit eg at dette berre er fiksjon, men dokker må slutte med "dere" og "si" osv i meldingane. Verkar litt rart? Gjer at eg kjem litt ut av det.

Antek at dei som skriv det ikkje er sogningar, kanskje :p

14
Dialekt

Det e vanlig å sei «dere» og «si» i høyanger. Dei har heilt anna dialekt enn i feks Sogndal.

15
Høyanger-dialekta??

Dei frå Høyanger seier og skriv «dere» «si» og «noe» det er noko av det som er typisk for den dialekta

16
Enig

Ja enig, skriv ordentlig og overbevisande dialekt!

17
frk. språk

Men dei skriv jo dialekt og ikkje nødvendigvis nynorsk i meldingane. Eg synest det er heilt realistisk, dei bur jo i Høyanger der det er vanleg å seie "dere".

18
Fiksjon

Meinte ikkje at dei måtte skrive nynorsk, berre at det verka rart som både dialekt og nynorsk. Men eg kjenner ikkje dialekta så godt (tydelegvis :P:P)

19
Fiksjon

Okei, eg kjenner ikkje så godt til Høyanger-dialekta altså. Synest berre det verka litt rart.

Gunnhild «opnar» nesten første klipp med "eg kan høyre alt dokke seie, altså". Men det går sjølvsagt an å variere.

20
Synnøve

Husk at ho er vokst opp på Reed ?

21
Må påpeike

...om du har følgt med, so seier Gunnhild at ho har vokst opp på Reed (Breim i gloppen), men at dei flytta til Høyanger ?

22
Men likevel...

Likevel skriv Gunnhild "dere" i notata sine..?

23
dialektforvirring

e vel vanlig at dialekta forandra seg ette folka en e rundt....? eg kan iallefall sei dere, dikka, dokke og dåke på ei og samme helg

24

Bra mor! Og ho har tydlegvis (ut fra notatane) tatt det til seg ein eller annan gong dei har prata om det! For ho seier jo det same! Men på den alderen seier ein ikkje "Takk for rådet mamma, du er best!". Samstundes er melding nr to frå mora litt undervurderande. Have some faith in your daugher mama!

25
Anomym

Om faren blir så forbannet på grunn av at hun ikke har dør til rommet lurer jeg på hvordan han reagerer til dette...

26

Denne mora sei'kje et kløyva til faren...

27
Mamma

Mamma ???
Jeg tror nok det moren sier betyr mye for Gunnhild, og i alle fall det at hun viser at hun er der og bryr seg uten å være fordømmende. Uansett om Gunnhild velger å snakke med moren om dette eller ikke, så gir det kanskje Gunnhild den tryggheten hun trenger til å sette grenser her. Heier på mamma og Gunnhild! ???

28
Mødre

Alle som roser mor her er mest sansynlig langt forbi 15 eller mødre selv. Er det i det hele tatt noen på vgs som ser på eller er det bare 30+?
Dette er IKKE sånn man vil snakke med mamma om!!

29
Du sier noe der...

Er selv både mor og langt forbi 30, men synes imidlertid at verken læreren eller moren framstår som så innmari kloke i måten de snakker og handler på. De bryr seg (og det er bra!), men de bryr seg kanskje til og med litt mye, og på en måte som gjør Gunnhild ganske liten og maktesløs i møtet med sin egen situasjon. Nå har hun i praksis ingen å gå til, fordi at samme hvem hun snakker med så kommer de til å ta det videre - uten å ta hensyn til hvorvidt hun er klar for det eller ikke. Og slik gjør de voksnes håndtering at ting bare vokser seg større. Snakker hun med læreren må hun fortelle videre, snakker hun med mor må hun fortelle far. De holder rett og slett ikke på hennes fortrolighet.

30
Nei,

Men sjølv om Gunnhild ikkje vil snakke med mamma om det (det hadde ikkje eg ville gjort heller), så er det på ein måte fint å vite at foreldra bryr seg likevel. Det kan kjennast ekkelt eller stressande at foreldra «blander seg», men eg trur ikkje det er noko enklare å ha foreldre som ikkje bryr seg. Da kan ein fort føle seg veldig aleine.

31
Barnlaus under 30

No er eg eit stykke forbi 15, men det er ei fin melding frå mamma sjølv om Gunnhild ikkje vil snakke om det.
Gunnhild veit at mamma har fått beskjed om det som skjedde, så mamma må vise at ho veit om det og at ho er til stades. Hadde eg vert i same situasjon når eg var 15 om fostermor mi ikkje hadde sagt noko hadde eg nok byrja å lure på om det var ein sånn ting eg bare må finne meg i, og iallfall at ein av dei menneska eg skal kunne stole mest på ikkje ville snakke om det i det heile.
På denne måten viser mamma at ho er der om Gunnhild vil snakke om det, og at dette er ein ting Gunnhild ikkje treng finne seg i.

32
mathilde

Enig!! Syntes heller ikke at læreren hadde noe med dette å gjøre. Å ringe hjem ble man ferdig med på barneskolen.

33
Hybelbuar 15 år

Ikkje når ein bur på hybel. Då er det truverdig at lærarane ringer heim om slikt.

34
Nu er hun godt nok "lovleg" næste helg, men

Reelt set har lærere underretningspligt til forældre indtil barnet er myndigt. Så når nogen er uopfordret sexuelle overfor Gunnhild, så er det lærerens pligt at underrette moren.
Selvom det måske er lidt pernittengrynet, nu hvor hun fylder 16 om mindre end en uge. På den anden side er det måske forældrenes sidste chance for at vide noget og give et skub i den rigtige retning.
Håber bare hendes mor, der uopfordret bad Sara passe på Gunnhild som om hun var et børnehavebarn, ikke også ringer til Lasse - eller Lasses forældre! - for at de skal passe på lille Gunnhild.

35
Bloody Mary

Ho er under seksten, og det finst monge som synest dickpics er ubehagelige å få. Eg meiner læraren gjer rett i å ikkje la Gunnhild gå med dette åleine, og la foreldra ha moglegheita til å fylgje det opp.

36
Guro

Fant vi noen gang ut av hvorfor de hadde lukket øyne?

37
Wat?

Snakker om? Profilbildet av Gunnhild? Hun har alltid lukka øyne

38
Alle

Alle profilene hadde lukkede øyne etter klippet der Gunnhild fikk angst på vaskerommet

39
Guro

Nei. For en stund siden hadde alle profilene lukket øyne?

40

Veldig fint at læren tager en snak med gunnhild. Hin gør det på en fin måde. Jeg er dog uenig i at hun skulle sige det videre til Gunhilds mor. Det er rigeligt for Gunhild at lære en blander sig.

41
Guru

Gunnhild vet godt at foreldrene ønsker det beste for henne, men at de ikke vet beste løsning for. Lasse har sendt bilde av sentrum i sitt univers, men Gunnhild liker han egentlig likevel. Så spørs det om hun hører alarmklokkene ringe, eller om de andre tingene støyer for mye.

42
Haha

«Sentrum i sitt univers» - genialt ??

43

Dårligt m oppdateringer nrk...

44

På tide m nytt klipp no...

45
Veldig

Veldig

46

Alt for sjeldne oppdateringer

47
Sara

Sara har lagt ut en jodel

48
Jodel

Hva står der??

49
Namnlaus

Bare jeg som synes det har vært litt få klipp, med tanke på at det episoden kommer ut om 2 dager?

50
Enig

Enig...dette er så frustrerende. Den episoden på torsdag blir kort...

51
Bloody Mary

Noko stort kjem til å skje! På få dagar! Ai ai, håper det ikkje utløyser hjartegreiene.

52

Hvis du ser på NRK skal neste epsiode vare 15 min.

53
Seriøst!

Dette er en dritkjedelig serie!
Starta så bra, men har tapt seg så fort. Kan ikke la 90% av handlingen gå i meldinger, insta, jodel, og mobilnotater.

54
Henning

Er du seriøs??? Samme som Blank og Skam dette her med meldinger og alt! + at denne serien er bedre spør du meg! Skjer i det minste noe i klippene når de først kommer!

55
YES!

Word!! Endelig ein serie frå ikkje-Oslo!!! TAKK ?