Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

87 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Gaspar

ibsen e kjedeleg:(

2

Dildo

3

Den kjæresten tar ikke mye hensyn.

4

Ham Lasse er bare for meget. Håber Gunhill indser det snart og ikke lader ham køre rundt Med hende ? rimelig cool lære de har ?

5
Lasse

må dumpes!

Penisbilder er ikke greit

6
Bloody Mary

Prat med ho, Gunnhild! Om alt!

7
Ibsens ripsbusker

Så bra lærer! Cred!

8
Nei..

Ho lukka jo ikke døra engang jo. Det er skikkelig dårlig gjort mot Gunnhild å ha den praten med åpen dør så de andre i klassa kan høre det.

9
KLIPP!

Endelig klipp!! Og så sjukt bra det er!! ❤️❤️

10
Bra kuk

Bra kuk

11

Fet lærer! Prat mer med henne, Gunnhild! 😀

12
No dickpicks boi

Ugh Lasse er nasty

13
Herregud

Jeg kunne ha levd livet mitt uten det jævla bildet for å si det sånn ??‍♀️

14
Stef

Findes der ingen dr. Skrulle?

15
Zoom på dicpic

Altså, eg måtte spole tilbake og prøve å stoppe bildet for å sjå "snappen" oppigjen, og du ser jo tydeleg at det er ein dildo. Veit ikkje om det berre var ein køddesnap ho fekk som skulle sjå ut som ein penis, eller om dei ikkje fant betre løysingar på serien enn å bruke ein dildo som dicpic.

16
Ekte pikk

Synes den dicken ser veeeldig ekte ut ass... Tror du trenger briller mister... Eller kanskje er du bare misunnelig...

17
Enig!

Se nøyere etter! Dette er en ekte pikk! En bra en ?

18

One day I'll get into serious trouble for watching Norwegian shows at work. First they suspected me of being a Norwegian hacker because I tinkered with HTTP request headers to be able to watch Skam. Then Stories from Norway showed naked Fridtjof Nansen. And now this!

The heart is lovely, though!

19

Lovely? But it represents a dick covered in pubic hair.............................

20

Looks more like scrotum. What's lovely is that the show creators pay such attention do details.

21
Tiqui

Hahaha, this is hilarious! What did you think about Stories from Norway? The Ylvis brothers are the best!

22

Yes they are, all three! I was very sceptical when I read about the concept, especially because I do not like musicals. But it worked, I was pleasantly surprised. Hoping for another season.

23
Snart bestemor

Ganske så sikker på at dette «kun» er bilde av en dildo men fint å ta opp nakenbilder på snap som er ganske så vanlig dessverre ?

24
Mor?

Jeg følger med på denne serien fordi jeg har barn i samme alder som Gunnhild og har utfordringer med å forstå hva som rører seg blant ungdommen og hvor grensene deres går.

Min ungdom har jevngammel kjæreste, begge15 år.

Når synes folk flest at det er ok at de har sex (Vet at de ikke er "lovlige"), og hva er akseptert med tanke på intimitet/sex/påkledning hjemme?

Noen???

25

Vi hadde TRYGG sex fra vi var 14 år gamle, og er sammen enda som voksne Det viktigste er å sette grenser, ha regler for når de får overnatte osv (selv om de ikke får overnatte på samme rom kan de ha sex på dagtid, det skjer ikke bare under dyna om natta!) og ikke minst snakke TYDELIG om prevansjon og hvor ekstremt viktig det er å være forsiktig, både med tanke på sykdommer og graviditet. Du har som mamma og forelder lov å være streng, men ikke vær naiv, sex er gøy på den alderen! Oppfordre til dobbel prevansjon (p-piller/spiral OG kondom).

26
Mor?

Takk for svar. Vi er ikke naive og vet godt at "ting" foregår. Det vanskelige er egentlig mitt siste spørsmål da ungdommen synes å mangle alminnelig anstendighet og blyghet?

27
Samtykke

Dersom to jevngamle tenåringer under 16 er komfortable med hverandre, ønsker det og samtykker til det, så ser jeg ingen problem med at de har sex. Det er en fordel om noen har snakket med dem om kropp, grensesetting, prevensjon osv., som burde være gjort lenge før både i skolen og hjemme, men kropp og intimitet er ikke farlig i gode og trygge rammer. Det blir noe annet når det er en stor aldersforskjell (også om den yngste er fyllt 16), for da stiller de ikke likt mtp «makt» i relasjonen.

28
Folkeopplysning!

Det er heilt lovleg for to 15-åringar å ha sex. Den seksuelle lågalderen er der for å hindre at vaksne har sex med barn, så dei over 16 har ikkje lov til å ha sex med barn under 16. To barn som båe er under 16 har lov å utforske seksualitet saman om dei ønskjer det.

29
Svar til Folkeopplysning!

Det er IKKE lovlig for to 15-åringer å ha sex. Straffeloven har flere bestemmelser hvor seksuell omgang/handling med barn under 16 år rammes. Utgangspunktet er at sex mellom to 15-åringer er straffbart.
Av straffeloven § 308 fremgår imidlertid at straff "kan falle bort...(....) dersom de involverte er omtrent jevnbyrdige i alder og utvikling". Høyesterett har avsagt en rekke avgjørelser hvor det er gitt straffritak begrunnet i "jevnbyrdighet i alder og utvikling", også der hvor den ene har fylt 16år.

To ungdommer som er jevnbyrdige i alder og utvikling har etter straffeloven IKKE lov til å utforske seksualitet sammen om de ønsker det, slik du anfører. At slike forhold relativt sjelden havner i domstolen for pådømmelse er en annen sak. Dette skyldes flere forhold, blant annet må det foreligge en anmeldelse til politiet, politiet må ha ressurser til å etterforske saken og politiadvokaten må ha en tro på at en tiltale vil føre til straff.

I praksis er det uproblematisk at to jevngamle tenåringer har sex, men rettslig sett stiller saken seg noe annerledes. Det avgjørende vurderingsmomentet hva gjelder straffrihet er ikke nødvendigvis jevnbyrdighet i alder, men i "utvikling".

30
Folkeopplysning!

Kven er det i så fall som skulle blitt straffa dersom to jamnbyrdige 15-åringer har samtykkande sex med kvarandre? Båe har i så fall begått det same «lovbrotet» mot den andre, og vil vere både offer og krenkar på same tid? Når ein snakker om kva som er «lovleg» er det vanleg å ikkje berre å forholde seg til lovteksten aleine, men også til kva som er hensikten med lovteksten og kva som er blitt utfallet av dei rettssakene som har vore før.

Juristen på ung.no svarer i tråd med dette at samtykkande sex mellom jamnbyrdige 15-åringer er lovleg (https://www.ung.no/oss/lovogrett/188102.html). Eg synest det er dumt om to 15-åringer (som dei som stilte spørsmålet til ung.no) eller foreldra deira skal gå og vere redde for at det er ulovleg det dei driv med, for det er det i praksis ikkje.

31
Svar til Folkeopplysning!

Juristen du viser til har nok svart i tråd med hva som er den praktiske konsekvensen av et slikt forhold, nemlig det jeg selv har skrevet i siste avsnitt. Politiet vurderer eventuelt om den skal ta ut tiltale ut fra hva som vil bli det sannsynlige resultatet av en domstolsbehandling. For at straff skal kunne idømmes må det i slike jevnbyrdig-saker foreligge særlige grunner for det.

Problemstillingen settes på spissen først dersom forholdet anmeldes, hvilket ikke skjer dersom ungdommene er enige og godt forlikt (eller noen andre gjør det for dem). Kriteriene for å bli tiltalt og dømt er så vidt strenge at juristen du viser til i praksis har rett, se Rt 2011 1428 punkt 18:

"Et sentralt spørsmål vil, foruten partenes alder, være deres reelle likeverdighet ut fra både fysisk og psykisk utviklingsnivå. Det er nok så at unge mennesker skal ha et visst rom for å utforske sin egen seksualitet uten å risikere straff, selv om det ikke er kjærlighet med i bildet. I slike tilfelle bør imidlertid partene ha en gjensidig forståelse av hva som faktisk er situasjonen. Utnyttelse vil lett kunne oppstå der styrkeforholdet mellom partene er ulikt, ut fra alder, erfaring, modenhet, eller graden av følelsesmessig tilknytning."

Den fornærmede vil naturlig være den "svakeste" parten i forholdet.

Der uenighet om for eksempel frivillighet dukker opp (og det ikke så helt sjelden) er det snakk om voldtekt og da er straffrihet som følge av jevnbyrdighet i alder og utvikling ikke et tema. Men det er jo en helt annen sak.

32
Tidligere tenåring

Tenåringer har sex, enten foreldre (og andre) synes det er ok eller ikke. Selv debuterte jeg veldig tidlig, men med en person jeg var glad i og stolte på, som jeg holdt sammen med i nesten ti år etterpå. Det er kanskje en mer sjelden historie, men det skjer, selv om de fleste kanskje har kortere forhold, og mange ofte gjør ting de ikke føler seg klare for.

Det some er viktig er at du som forelder er på banen. Snakk om sikker og samtykkende sex. Ingen pekefingre, bare vis ungdommen at du er der, og at du forstår at det kan være vanskelig, både å sette grenser, og å snakke om det som kanskje er flaut eller vanskelig. Mange føler seg klare for å ha sex men vet ikke hvilke konsekvenser dette kan få - ikke bare graviditet eller seksuelt overførbare sykdommer, men også skyldfølelse, usikkerhet, slutshaming o.l. Selv om man er forberedt på den fysiske delen, er kanskje ikke det psykiske helt med enda, særlig når man er tidlig/midt i tenåra. Da er det greit å vite at man kan snakke med foreldre uten å være redd for at de blir sinte og skuffa, men at man kan få den støtten man trenger, eller at man vet det finnes andre tilbud f.eks helsestasjon for ungdom eller helsesøster dersom man trenger å snakke om saken.
Ungdom må vite at sex ikke alltid er vellykka og bra, at det ikke er sånn at "gutta alltid vil" og at det er feil å være kåt om man er jente. De skal ikke være pornostjerner, men de må vite at det ikke er noe å skamme seg over heller.

Det er opp til dere å avgjøre hva som er akseptert på hjemmebane, f.eks om det er greit med overnatting, eller klining på sofaen. De fleste vil nok ikke bli 'ferska' av foreldre, selv om de er klar over at foreldre vet de er seksuelt aktive, men igjen, grensesetting er ikke det samme som å stenge døren og gi inntrykk av at "dette er feil/ekkelt/vi blir sinte", for da kan mye av tryggheten utebli.

Så flott at du følger med, og at du spør!

33

Jeg tenker at siden Gunnhild her ikke har hatt sex med Lasse, så er det en grunn til det. Hun elsker ikke han. Det er en veldig god og lovlig unnskyldning å bruke "jeg er ikke 16" når man egentlig ikke har lyst. Så hvis dette skjer til helga, så blir jeg trist.

Poenget mitt var at hvis dine barn er forelska og elsker hverandre (følelsene er jo så sterke når man er ung) så skjer det jo... Om det er hos dere eller andre eller på fest.. Mtp andre i familien ville jeg krevd påkledning hjemme, og også døra til rommet åpen. Så får de ha sex eller kose når ingen er hjemme.. Vi foreldre er vel ikke intime foran barna våre, så da må ungdommen lære at det er privat.

Mora mi sa alltid "husk at du ikke er 16" hele tiden, hun skulle bare visst... ? Du kan være stolt av at du er så åpen med dine barn og de kan snakke med deg.

34
Mor?

Hei. Dette med påkledning og åpen dør er jeg glad for å få støtte på. Vi har snakket om det sammen med tenåringen mange ganger; at han kan dusje alene, ha anstendige klær på, at døra til rommet i det minste skal være ulåst og at de oppfører seg ordentlig begge to uten at vi når fram. Forhåpentligvis er de mere lydhøre for samtalen om prevensjon, uønsket graviditet og respekten for et "nei". Til guttene er jeg tydelig på definisjonen på voldtekt.

Vi samtaler om det meste med våre barn, ikke noe er for flaut, heldigvis, men vi "graver" ikke for mye i deres privatliv. Vi respekterer selvfølgelig deres behov for privat sone, men i forhold til dette med sex, utforsking og anstendighet i familien sliter vi altså litt.

Takk for innspillet ditt.

35
Let it be

Barna dine finner nok ut av det... Se på denne serien som underholdning..

36
Oppgitt tenåring

Dessverre er det ikkje uvanlig at ungdom no til dags har sex heilt ned i 13-14årsalderen.. Er SELVFØLGELIG ikkje lov, men det skjer. Min mor lot meg ikkje få ha overnattingsbesøk før eg var 16 // at motparten var over 16

37
25 år

Hei. Nå er det ikke så alt for lenge siden jeg var i den alderen selv,da jeg var 15 så var jeg fortsatt jomfru, men mangen i vennekretsen både av jenter og gutter, og om det er slikt blandt 15 åringer den dag i dag er det nok mangen som utforsker.
Det er desverre ikke så enkelt og gjør noe med desverre annet en skole og foreldre tar opp hvor viktig det er med blandt annet bra beskyttelse og en forelsket tenåring er heller ikke lett og få bort fra en person man selv kansje ser på som ikke bra for datter/sønn. Vet ikke om dette ga svar på det viktigeste men håper det kan komme til nytte for noe 🙂

38
Mor?

Tusen takk for svaret ditt. Det er vanskelig av mange årsaker å være tenåringsforeldre og uansett hva vi gjør og mener blir det aldri riktig i tenåringens øyne.

39
Tror ikke det bildet er fra Lasse...

Tipper det bildet inngår som en del av den mobbinga Gunnhild har forsøkt å flytte ifra, og at det enten er sendt ifra en av de gamle mobberne - eller en ny. Det kan jo tenkes at hun sier det var ifra kjæresten fordi at hun tenkte at det ville gå under radaren. Det kan hende hun ser for seg at det blir ganske mye styr, og ikke minst ganske skambelagt, å skulle fortelle en voksen om de ryktene som går om henne .

40
Hvis det var mobning

...ville der have været en My Little Pony på billedet.

41
Namn

Lige min tanke. Der kunne også stå “savner deg” hvis det var fra en som mobber.

42
Namn

Lige min tanke. Der kunne også stå “savner deg” selv hvis det er fra en mobber.

43
Detalja is the shit

Det sto på bildet «savne deg?» Så trur nok det va fra kjæresten

44
nesten like bra som skam

Vil se mer av Lasse, håper vi får flere klipp med han! Sammen med Gunnild i virkeligheten, ikke bare over skype.

45

hva sa hun til han hun satt med før hun åpnet bildet?

"kem e det?" kanskje?

46
ELSKER!

Elsker hvordan alt ser ut på LOVLEG! Rammene, fargene, hjertene, klærne og fjes!! Skikkelig gjennomført!! Gunnhild ?

47
Namn

Jeg tænker på om den snap VAR fra Lasse eller om det var et dildo-foto som blev sendt for at mobbe “my little horny”.

48
Fet lærer?!?

Blir helt sjokkert over at folk syntes læreren var ok!
Hun var jo virkelig ikke ålreit i det hele tatt! Stilte spørsmål helt uten å bygge relasjon først? Trua med å ringe hjem uten å vite noe om hjemmet? Jeg så fullstendig disconnect der!
Er lærer selv, og synes hun gjorde en slett jobb!
Er lærer

49

hun trua jo ikke... + at man skal jo uansett alltid ringe hjem, uavhengig av hvordan hjemmesituasjonen er. Foreldre har rett på å vite, og en del av lærers jobb, er å melde ifra

50
Lærer35

Synes læreren gjorde det rette her! Kan ikke drive å bygge relasjon til alle før man sier i fra, da er der mye som blir liggende i skuffen... Og dette var så alvorlig at det var helt riktig å ringe hjem. Selv om det selvsagt var dritflaut, så får jo Gunnhild støtte på at dette var ikke ok.

51
Linni

Hva vet du om de har en relasjon fra før, eller ikke?

52
Fet lærer?!?

Hun begynte jo på skolen for ei uke sida. Veldig tvilsomt at de har en relasjon fra før.

53
Jonny

Hva ville du som lærer gjort, da? Som lærer skal man ta tak i slike saker, og melde om det til foreldrene.

54
Fet lærer ?!?

Hadde det vært meg, er det ikke sikkert jeg ville ringt hjem etter en så kort samtale. Gunnhild mottok dette bildet, hun sendte ikke noe selv, og har som sådann ikke gjort noe galt annet enn å se på mobilen i timen.

En lærer har BÅDE taushetsplikt og opplysningsplikt, og også femtenåringer har rett på privatliv. Foreldrene kan så klart støtte datteren sin, men de kan også være en del av problemet.
Noe jeg synes det virker som de er til tider (selv om moren reagerte fint på det her), fordi de overfokuserer litt på Gunnhilds utenforskap.

Vi som har sett alt vet jo at Gunnhilds problemstilling er kompleks. Så om læreren virkelig ville hjelpe, kanskje hun burde satt av mer tid og snakket ordentlig med Gunnhild først. Hun sier mye riktig her, men uten å ane noe om eleven faller det som tomme floskler.
Hun kunne f.eks. tilbudt Gunnhild å ringe moren sin selv etter litt veiledning og mens hun hørte på, eller hun kunne gått ordentlig gjennom hva hun hadde tenkt å si. Saken er og blir sleivete håndtert av læreren, sorry!

55
✌?

Joda. Ser poenget. Er lærer selv. Men husker en som var lærer for meg da jeg gikk på vgs, hun var streng og rett på sak, på samme måte. Jeg hatet henne først, men i ettertid er det hun jeg har mest respekt for og hun som faktisk nådde gjennom til meg. Er ikke alltid nødvendig/bra med for mye dikkedulling heller, når budskapet egentlig er ganske klart.

56
Hvorfor øyet???

Hvorfor er det et øye til venstre under videoen? Kinda creepy

57

Because you have watched it.

58
Captein ulovleg

Heilt greit og sende nakenbilde til dama om det er lang distanse og du har like stor tiss som Lasse

59

dickpics, really? lasse er horny og desp.

60

Serien virka egentlig litt barnslig.

61
Gamlefar

Du virker litt for voksen.

62
Reagerer

Mye mulig at det til innspillingen har blitt brukt bilde av en dildo eller en protese, men jeg reagerer på at det i en NRK-serie for ungdom der en 15 år gammel jente får tilsendt et slikt bilde, brukes en framstilling av penis i pornostørrelse. Vet at klippet absolutt ikke handler om gutter og penisstørrelse, men dette er med på å forsterke usikkerheten og kroppspresset hos unge gutter som påvirkes til å tro at dette er normal størrelse. Jeg har i flere tilfeller sett at når penis framstilles i serier og filmer som ikke er porno, enten det er en erigert penis under bokseren, eller som i dette tilfellet et penisbilde, så brukes det allikevel framstillinger av kjønnsorganet som estetisk sett minner om porno. Synes dette er synd, og ikke nødvendigvis gjenspeiler realiteten.

63

VIRKELIG???! Hahahah
Må alt være så politisk korrekt hele tida? Finnes gutter med stor kuk også. Helt greit av NRK. Og flere gutter i alderen til Lasse (og eldre) sender slike bilder - uoppfordret - selv om flere av dere mammaer som ser på her ikke tror at gullguttene deres holder på sånn. Som jente er det ikke uvanlig å få dickpics flere ganger i uka. Både fra kjente og ukjente på messenger, snap, etc

64
Vårin

Du synes ikkje det er litt skada at du mottar fleire dickpics i veka? Er det liksom heilt greitt at det er sånn? Eller skal ein seie frå?

65
Politisk korrekt?

Haha, du misforstår jo poenget med kommentaren totalt! Selvfølgelig finnes det gutter med stor penis, og selvfølgelig sender gutter dickpicks. Dette har ingenting med politisk korrekthet å gjøre. Poenget her er at hver gang en penis framstilles i populærkultur, enten det er TV-serier eller filmer, så må den absolutt være diger og se ut som en penis man ser i porno. Hvorfor ser vi aldri en gjennomsnittlig eller under gjennomsnittlig penis i slike sammenhenger? Hvorfor må en penis på nød og liv alltid være SVÆR når den skal framstilles på skjermen?

66

HEILT ENIG! Men kanskje han har sendt bilete av ein pornopikk fordi dei vil få fram nettop denne usikkerheita blant gutar? At det var bilete av eit bilete liksom? Clever!
Uansett vil eg tru at det bilete gjer at ho har enda mindre lyst på sex. Ho blir kanskje skremt av størrelsen, det hadde i alle fall eg blitt.

67
Hiiiiila

Would you mind adding english subtitles... I love this show but sometimes I don't understand a single thing!

68

Or you could learn Norwegian, since this series is for Norwegian youth ?

69
SJOKK!

Fikk sjokk av den staken der!!!

70
Skamvie

Hade ju varit helt ok om hon hade frågat efter den. Kanske hon gjorde det, och ljög, vemt vet. Om hon inte gjorde det Så NEJ Lasse det är ikkje OK att skicka sånt unprompted mitt under undervisningen... Det ger inget bra ljus på killen asså.

71
xoxo

Dickpics er ikke greit, uansett alder!!!! Om en ikke spesielt har bedt om det, så er det IKKE OK å sende!!!! Ferdi' snakka!

72
Runar

Ka gjer hun no???!!

73
Majonesen

Jeg har aldri sett en penis før, og jeg vil takke dere, nå er jeg endelig en av gutta

74
Takla læreren dette helt bra..?

Føler meg litt usikker på det. Ser av tidligere kommentarer at det har vært sprikende meninger. Tror uansett det er viktig at lærere tør (og gidder..) å bry seg da.

75
Læreren, ja

Ho ble jo veldig satt ut da ho så bildet . Men syns ho gjorde det ho burde. Hadde hvertfall vært helt feil å late som ingenting....
Mulig det var litt i overkant å blande inn foreldrene da... ?

76
Lærern

Tja, jeg synes hun takla det ganske bra. Men at hun kanskje kunne ha bedt Gunnhild lukke døren først,og hun virket kanskje litt brå. Men synes ikke hun sa noe feil ?

77
OMG!Billie!!

En liten "kontiunitetsfeil"
Rett bak Gunnhild, sitter Billie,som jo egentlig går 2.klasse musikk med Luna og som Gunnhild ikke vet hvem er før de blir introdusert i sesong 2! Du ser henne også ute ved skapene når Gunnhild blir ropt inn igjen av læreren.

Men dette ble vel filma før de visste om de fikk en sesong to,og hun som skulle komme til å spille Billie var foreløpig med som statist ?

78
Åja,

Jeg stusset også litt på det... du har sikkert rett... kan jo selvfølgelig hende hun tar opp norskfaget...... men da blir det veldig rart senere, ja, når hun bare plutselig dukker opp i Gunnhild sin sfære og virker helt ukjent for henne ?

79

Observant!

80
Vinkel

Eg er The Grammarqueen, og i tillegg ganske god på analyse. Dikt kan eg. Spør meg gjerne om dikt.
Terje Vigen - eit episk dikt der vi ser etter forfattarens synsvinkel, person- natur- og miljøskildringar, kva betydning har bruken av verkemiddel, er historia i diktet kronologisk eller gitt som tilbakeblikk. Kanskje som eit frampeik?

Eg er The Knowledgequeen. Men lyttar til det du har å seie.

Du burde kanskje gjort eit anna sjangerval, gjerne dialog. Ein dialog er ei meiningsutveksling som har til hensikt å skape forståing og bygger på gjensidig velvilje, openheit og samarbeid mellom partane. For å ha ein dialog må samtalen bære preg av at dei involverte partene lyttar til kvarandre før dei formidlar sine eigne synspunkt. Karakteristisk for ein dialog er at partane held seg bevisst opne for kvarandre sine tankar, og ikkje prinsipielt tek sikte på å motbevise dei.

Men eg forstår at du heller har valgt monolog. Så lat meg ta utgangspunkt i det når eg gir deg mi vurdering. Monologen er ein vanskeleg sjanger å fremføre. Ein god tekst er ikkje nok, då stemmebruk, pusteteknikk, uttale, blikkontakt, kroppsspråk, tempo og rett plassering av pausane er viktige faktorar for om monologen blir vellukka eller ikkje.

Etos, logos, patos?
Jadå, du er ein truverdig avsendar, du formidlar logisk kunnskap og monologen din får fram - kjensler.

Men hugs; det er den intelligente og reflekterte bruken av kunnskapen som skaper den gode besvarelsen i norsk som i andre fag.

Min indre monolog får du aldri høyre. Men eg tenker: Karakteren din blir ein svak firar. Og då har du fått ein del for innsatsen. Så ver så snill, jobb litt hardare neste gong. Kanskje du skal droppe avspaseringa i haustferien, faktisk. For dette nådde ikkje heilt opp.

Eg er ikkje redd for kjensler. Men skam har eg hatt nok av.

81

???????

82
Bravo ?

Litt av en vinkel !!!
?

83
Frampek, ja!

Har lest på nytt. NÅ skjønte jeg det med karakteren 4 og jobbe hardt i høstferie. Det er jo frampek mot Gunnhilds arbeid med analysen i norsk! Hun får 4 og spør læreren om å få gjøre den på nytt i ferien for å forbedre karakteren. Det får hun ikke. Kult!

84
Åå, skoleflinke Gunnhild!

Hadde ikke tenkt på det slik, men ser nå at det er godt mulig at Gunnhild føler seg overkjørt og irettesatt av læreren. Det er jo et sensitivt tema og lite dialog og lytting.

85

Måtte jeg se klippet en gang til etter å ha lest ny @vinkel. Fikk litt anna inntrykk av læreren nå. ? -fascinerende.

86

hadde vært kult med en @Vinkel fra lærerens side her ? .... eller ??

?‍?

87
Må bare

kommentere stilen til ramma rundt klippet, sant hjerteikonet når du trykker på det..... det er jo veldig, ka ska man sei, ..... kreativt .... må være rette ordet ?