Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

74 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Tigertrusa

Haha. Kjempesnutt! Men å lukte på jakta til Lasse er vel verken god sovemedisin eller botemiddel på lengsel..?

..men kvar er mamma og pappa! 🙁

2

*jakka

3
Stef

Åh hvor gør det ondt. Godt med lidt humor da! Potetguld all over!

4

Håper Sara stepper opp snart ass ??

5

Kjenner meg igjen! Får ilt i det velkjente hjartesmerte-punktet midt mellom skulderblada. Og så litt latter innimellom ❤

6
Namn

Minder mig om den juleaften hvor jeg helt frivilligt var alene. Jeg var sygemeldt med stress og bildte alle ind at jeg fejrede jul med nogle venner. Bare for at få fred.
Det var den eneste måde for mig dengang.
Måske har Gunnhild det sådan. Måske ikke.

Som mor ville jeg ikke holde til at mit barn sad alene på sin fødselsdag.
Gid de tropper op med aftensmad og en ny dør til hende.

7
Linnea

Synd å høre at du har hatt det slik en gang. Jeg forstår også behovet for å være alene. Noen ganger skal man tillate seg å være trist eller sliten. Heldigvis har vi mange år med jul og bursdager foran oss ❤️

8

Yes, she is alone, but probably less lonely than she would be with her parents or with her roommates.

9
Foreldreansvar

Har foreldrene virkelig tenkt å la henne være helt alene på bursdagen sin? Vet hun sier hun vil det, men hallo.. hun er 16 år og har det åpenbart ikke bra! Skal ikke foreldrene kjøre en tur for å besøke henne på bursdagen uansett?

10
16 år

Man greier være alene på bursdagen sin når man er 16 år. Dessuten tror jeg mora til Gunnhild går stille i gangene om dagen, mtp alt hun har stelt i stand...

11

Synes ikke moren har noen grunn til å skulle gå stille i gangene. Hun gjorde hva hun mente var rett for datteren, og en dag kommer Gunnhild til å forstå det. Gunnhild virker mer som et barn enn en ung voksen, mens Lasse er ung voksen, og ser ut som en voksen mann. Det kan ikke ha vært lett for foreldrene å skulle godta et forhold mellom dem. Må innrømme at jeg synes det er rart at Lasse ville ha et forhold til Gunnhild.

12
Molefunken

Eller kan være foreldra ikkje tenkte over at det var så alvorleg. Tenker kanskje at ho må få rom til å klare seg sjølv, og prøve seg på vaksenlivet. For er ikkje sikkert det hadde blitt betre om dei kom heller. Men visst det skulle bli verre så trur eg heilt sikkert at dei stepper inn. Men dei må få la ho prøve litt.
Eg kjenner meg litt igjen. Kanskje nokre av dei har vore litt overbeskyttande og det hjelper ikke heller. Då kan ein ende opp med å få totalt samanbrudd når ein faktisk skal begynne på vaksenlivet, for ein er for vant til at foreldra hjelp til. Nei, la ho heller deale med ditta sjølv, og skulle det bli verkeleg gale, får dei nok lov til å hjelpe då.

13
Maria

I Høyanger, der foreldra til Gunhild bur, arbeidar ofte ein eller begge foreldre som skiftarbeidarar. Kanskje dei rett og slett ikkje kan kome?

14
Linnea

Bursdag er ikke like viktig eller like stort for alle. kanskje ikke de har en stor tradisjon rundt bursdag i familien. Har ingenting med foreldreansvar å gjøre

15
Hendes mor

...synes jo bare det er superhonky-dori at datteren har mistet sin kæreste og sikkert får nogle venner om ti år.

16
Sjorta

Brenn den kast den få den vekk men ikkje lag puta eller pysje av den ?

17
Nani

Jeg trenger undertekster for neste klipp, jeg forstår ingenting uten teksting !.

18
Haha..

Men ho sa jo kun "oi" i dette klippet ?

19
Ingen

Ord i dette klippet.

20
#JesuisGunhild

Bedre å være alene enn ensom!

21
Sara

Hvis ikke Sara dukker opp eller gir ett eller annet livstegn fra seg for å høre hvordan det går med Gunnhild, så mister jeg alle illusjoner ?

22
Sara..

hun vet jo ikke en gang at det er Gunnhilds bursdag eller?

23
Sara

Nei, det har du nok rett i. Tenkte bare at hun at hun skulle passe godt på Gunnhild, og så sjekker hun ikke en gang hvordan det går når hun tydeligvis var så deppa. Hun kunne jo i det minste sendt en liten melding...

24
Firda

Blir så nysgjerrig på hvordan det er å gå på Firda og bo på hybel på videregående. Virker som flere har gode minner der ifra. Hva gjør skolen/miljøet så bra?

25
Har høyrt om tidlegare elevar

Eva Weel Skram likte seg godt på Sandane, Tone Damli likte seg ikkje så godt (sagt i «Hver gang vi møtes»).

26
Tidlegare Firdaelev

Det er ein veldig fin plass å bu på hybel, er veldig ope og relativt lite "klikkete" i forhold til mange andre vgs, noko som ein kan takke Open Skule og ho som jobbar der veldig mykje for, for ho er eit veldig godt sikkerhetsnett og ekstramor for unge som flyttar heimattfrå. I tillegg er det mange lærarar som bryr seg veldig mykje om elevane og det er elevar på skule døgnet rundt på grunn av musikk, dans og dramalinjene.

27
X-elev

At det er så forskjellige linjer der, kanskje? Og eit heilt nytt anlegg for både idrett og kultur (Trivselshagen/Trivselshallen).

28
Tidligere dramaelev

Jeg stortrivdes! Flott skole, godt miljø og dyktige lærere. Skolen hadde et stort og variert tilbud på fritidsaktiviteter. I tillegg har skolen et godt sikkerhetsnett for de som bor på hybel, noe som er viktig siden de fleste elevene der er hybelboere. Elevene på skolen er også med på å lage ulike arrangement (teater, konserter, revy, m.m.) og jeg tror dette var ting som bidro til et godt og inkluderende miljø.
Det tok litt tid å finne seg til rette i starten, men ting gikk seg til etterhvert. Alt i alt, hadde jeg tre utrolig fine år på Firda VGS.

29
Tidlegare elev

Men ellers er skulen veldig gode på tilbod med fritidsaktivitetar og til dømes open skule. SLT er lagt til rette for ein god kvardag for dei som går på skule der og tilflyttende. Men det hjelpe jo ikkje mykje når det er eit sann press på å skilje seg ut, og utestenging av ordinære menneske.

30
Tidlegare elev

Veldig spesielt miljø. Passar best for til dømes hipstera og folk som lika å skilje seg ut. Heilt vanlege ordinære folk blir som regel sett ned på. Eg var nøydd å slutte på grunn av utestenging på høgt nivå. Må nemnast at eg kjente ingen der fra før, var eit vanskeleg miljø å komme seg inn i.

31

Vant i hvert fall Dronning Sonjas pris for likeverd og inkludering i fjor.

32
Guru

Det er i veggene der. Firda er forresten et gammelnorsk ord som betyr fjordene. Heilnorsk. Urnorge. Trendy? Nei. Noe alle kan kjenne seg igjen i? Ja.

33
Firdastas

Firda gymnas har lang historie. Det var der dei beste folka gjekk i Firdafylkjet. Einaste gymnas i Sogn og fjordane fram til vgs-reform på 70-talet. Så lang tid som skulestad.

34
Snap

Er snap en del av opplegget her? Gunnhild Kvam på snap?

35
Snap!

Omg treng svar på denne! Nokon som har prøvd å adde?

36

Gunnhildkvam er i alle fall en profil på snap

37
Snipp&snap

Sidan det ikkje står noko om Snap på «profilar», trur eg ikkje at det er ein del av opplegget. Med mindre det kjem seinare, kanskje?

38
Kollektiv

Nå vil jeg bli bedre kjent med kollektivet ??

39
Lina

^ Titter du innom Alexander sin Instagram-profil får du en del svar.
Man blir relativt godt kjent med ‘kollektivet’ (+ David) ved å gå igjennom profilene deres og legge sammen to og to?

40
Mr. 007

Ingen som ser det positive med at Gunnhild ser på sin situasjon med galgenhumor? Når man kommer dit, går det jo bare strake veien rett opp, selv om verden faktisk skulle gå til helvete 🙂

41
Monique

Syns denne jenta e superflink å plukke seg sjølv opp eg! Respekt!! <3

42
Kristine

Kjersti du er så flink serien er jo så bra! 😀 <3

43
victorkoppen

Det burde komt en Instagram eller snapbruker bruker for denne serien som vi kunne fulgt med på. Jeg ser aldri på serie fordi det er stress å følge med på, men damn. Denne elsker jeg, jævlig bra ass. Hilsen gutt på 01 som digger lovleg. P3, hook meg opp med en lovleg bruker på ig/snap.

44
Hufsa

Gunnhild koser seg aleine, og ler av egen ostepopskjebne, stao pao Gumnhild??

45
Hjelp

Kan noen oppsumere hva som skjedde? Får ikke sett klippene på mobilen 🙁

46
Rebekka

Fyrst

47
Eit auge

Kvifor er det eit auge under snutten? Symbolsk? Vanleg? Forstår ikkje?

48
Auget

...kjem fram når du har sett snutten 🙂

49

Det kjem opp fordi ein har sett klippet. Er under alle klippa du har sett 🙂

50

..why?

51
Rakel

Eg likar Lovleg, men må innrømme at eg faktisk likar notata og SMS-ane hakket betre enn klippa. Blir for mykje sitcom-tendensar i manus når Gunnhild går på trynet med flyttegods i første klipp og søler potetgull overalt i dette. Det er forutsigbart og gjer at eg ikkje lever meg like mykje inn i dette som Skam. Mindre slapstick, så blir det bra!

52
Altså

Men helt ærlig, er det ikke gøyere å se at noen søler chips i hele stua si enn at de bare sitter der og spiser den? Sist gang jeg sjekka så var dette humor, ikke dokumentar.

53
Uenig

Syns det er fint at Gunnhild er klein og klumsete - relaterer til det.

54
Slutt!

Kan vi slutte å sammenligne ALT med skam? Blir bare teit!! Dette er Lovleg, Skam er skam og var skam!

55

Preach

56
Rakel

Klart det er ein annan serie. Eg seier berre at dette er forutsigbart, og at eg synest det er billege humorgrep i manus. Ønskjer meg meir kjenslefylt handling enn som så! Notata og SMS-ane byr på den djupna eg saknar i sjølve klippa.

57
Molefunken

Det er vel det som er greia trur eg. Dei gjer det med vilje, fordi klippa er gjerne det alle ser først. Og notata er litt "gøymt" på ein måte og gjerne det folk les sist. Så på den måten viser det kor mange lag ho har og at det er meir ved ho enn det ein først ser 😉 Eg likar det i vertfall 😀

58
Rakel

Sjølv om notata skal tilføre ein ekstra dimensjon så treng ikkje manus vere av lågare litterær kvalitet, vel? ? Synest klippa stort sett er bra, men så veljer dei billege poeng som potetgullsøl og «Gunnhild, du skal DEN vegen». Notata viser at dei som står bak kan skrive betre enn som så, meiner eg!

59
Så einig!

Vert så lei av at folk skal kalle denne serien for ein ny skam, kan ein ikkje berre nyte den for det den er??

60

Hvad mon Gunnhild ønsker dig inden hun puster lyset ud??

61

Forstår at mange relatera seg til Gunnhild fordi ho e klein osv, men eg kjøper ikkje denne skodespelaren. Meir som eit morsomt teaterstykke enn ein realistisk serie. Eg trur at chipsopninga kunne vore mindre klein og meir realistisk om ho roa ned litt. God komedie er subtilt og gjennomtenkt. Treng ikkje alltid vere realistisk, men ein må kunne kjøpe karakteren. Dette skal vere meir morosamt enn SKAM, men då må dei pusse litt på framføringane.

62
Chipsopninga var jo på ekte då...

Det er ei blooper dei valgte å bruke, det har vi skjønt i ettertid. Så eg tykte det var heilt fint og at Gunhild sine kjensler kjem tydeleg fram i dette klippet; heilt utan eit ord. Super framføring.

63
Rakel

Einig. Synest det blir litt for overdrive og platt og sitcom-aktig. Synest ikkje slik humor er så gøy. Sett det før liksom. Notata og SMS-ane har mykje meir av det subtile og uventa. Har så langt ledd mykje meir av dei enn av klippa.

64
Bra!

Jeg synes Gunhild-karakteren er fantastisk! Og skuespilleren gjør en kjempejobb, fin corky og troverdig. Imponerende spør du meg. Gleder meg til å se hvilken retning dette tar.

66

Hva snakker du om? Syntes du skuespillerne i Skam var bedre??

67
zara

ka heite sangen?

68

Jeg er crazy med sangen, er der nogen, der ved hvad den hedder? ❤️

69
Bursdagsønske

Hva tror dere Gunnhild tenker / ønsker seg når hun blåser ut lyset på kaka?

70
Vinkel

Ein venn❤️ Eg trur det er alt ho ønskar seg..
(Beklagar at eg er litt tom for fantasi og travel for tida, så blir lite skriving, men eg følger rivåtsjen, så klart??)

71
Ja ?

Tror også hun ønsker seg en nær venn.
Og tror ikke hun ønsker seg Lasse tilbake.

Spekulerte litt på om vi kanskje fikk en @vinkel fra bursdagslyset på kaka, sånn livsfilosofering fra et bursdagslys sin vinkel som vet at nå slukner det snart ....??

Men ok, fair enough (beklager, nyere norsk ?).
Håper på mere vinkler senere ?

72
Tror hun ønsker...

... at alle på Firda skal glemme Ny Little Horny,og at hun selv skal glemme Lasse.

73
Ja ?

Det kan også hende hun ønsker seg.
Hun ønsker seg kanskje flere ting.
Det bunner vel ut i :
FML - la meg få et bedre liv!
?

74

Å, hurra for deg, Gunnhild ❤️