Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

43 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Celine

Happy birthday Gunnhild!! ❤❤

2
Gaspar

Grattis med overstått, kompis!!

3
Esso

Uansett hvor bakfulle og jævlige de blir av dette i morgen -- sammen er vi mindre alene!

4
Gunnhild

så fin hun er!!! 🙂

5

Luna ?????

6
Etter ein rangel

I morgon vil eg byrja på eit nytt og betre liv,
-trur eg.
Eg skal aldri gå på fylla meir og skjera folk med kniv,
-trur eg.
Eg skal aldri skråla visar meir i laddevinsrus,
men synge åndelege sanger i Zions bedehus,
-trur eg.
Alle kvinnfolk som eg møtar skal eg sky som bare fan,
-trur eg.
Og gå vyrdeleg forbi dei som ein nybakt kappelan,
-trur eg.
Eg skal sitte som ein munk i ein misjonskone-ring,
og drikka kaffe medan drøset går om andelege ting,
-trur eg.
Det skal ingen meir få sjå meg når det lir til høgste natt,
-trur eg,
koma ruslande på heimveg utan stivety og hatt,
-trur eg.
Eg skal legga meg når grisen går til kvile i sitt bol,
og stå opp når hanen flakser og gjel i morgonsol,
-trur eg.
Ja, i morgon skal eg byrja på den gode veg som sagt,
-trur eg.
Taka striden upp mot kjøtet og den heile develsmakt,
-trur eg.
Men i dag lyt det få vera, for eg er so spøkje tyrst
at eg må ha eit ølkrus til å leska meg på fyrst,
-trur eg.

(Jakob Sande (1/12-1906 –- 16/3-1967))

7

Ååå for et fint klipp!

8

Får følelsen av at det kanskje kommer et lite klipp til i kveld...

9
Me too

??

10
me too

????

11
Silje

For et herlig klipp. Det hele ble nesten som et innvielsesrituale eller en dåp. Gunnhild er nå definitivt en del av hybelgjengen, og har fått seg ordentlige venner som vil støtte henne ❤️ Og når hun glir tilbake til gamle vaner ved å bli værende alene ved bordet, så merker de det og henter henne inn igjen. Herlig! Faith in mankind ?

12

Nydeleg klipp!?

13

Blått hjerte for Sara eller ???

14
navn

Håper at vi får se mer om vennskaper eller resten av diktet fra han Ivar? som startet på det for virket som at Gunnhild var helt med og ville fullføre diktet.

og at Gunnhild merker at festen ikke var for hun, men var for Sara for at Sara selv vil passe inn og være kul.

15
Ikke enig

Nei, Sara merker jo at Gunnhild blir sittende igjen og får henne med. Om hun bare var opptatt av seg selv, hadde hun vel ikke merket at hun satt der.

16

Ser for meg at Gunnhild vil få eit angstanfall i løpet av kvelden. Med tanke på det (mora?) sa i telefonen til ho.
Då Sara nemnte at det kom til å kome mange på festen, så virka det som Gunnhild satt att og tenkte litt over akkurat det.

17
Skamvie

Yeah! Viket fint klipp! Alex som sminka henne <3 Sång och dikt, partybyxor<3 , Sara som ropa henne in i festen. Ivar på Gunnhilds IG <3 ....men var är lonesome-David och Tina?! Visst kommer det ett klipp till?

18

Partyheader

19

Sara altså HJERTEHJERTE. Inkludering er alt, selv den rareste sjøhesten bare finner sin plass med litt omsorg.

20
????????

JEG VIL HA MER!!!!!

21
Gunnhild you know me

Rart å tenke på at ho som speler gunnhild e søskenbarnet mitt xD elsker lovleg

22
Blomst

Hun er knallbra.

23
Tilde

Gunhild & Peter? mhhh... I ship it!!

24
Alexfan

Fine gode Alex?

25
Mie sitt Riwåtsj- Torsdagsdikt nr 2

For Ivar er diktet en tradisjon
men han får ikke fullført sin ambisjon
om flott proklamering,
applaus og brilljering
Her er ulike viljer i full kollisjon ?

26
Torsdagsdikt nr. 1 da?

Å, nå tok jeg den , du mener at Jakob Sande sitt dikt er torsdagsdikt nr 1 ? ?

27

Haha,ja,det kunne det jo vært. Men jeg skrev et torsdagsdikt forrige uke også, så det var jo nr 1. Men jeg kalte det kanskje ikke for torsdagsdikt da?
Anyway, skal prøve meg på flere torsdagsdikt fremover ?

29

Observasjon 1: hvordan de filmer Gunnhild i et speil, to ganger. Hun tenker mye på hvordan andre ser henne.

Observasjon 2: Alex når han sminker Gunnhild. Det er så vakkert filmet, og han ser helt magisk ut i den grønne trøya.

Observasjon 3: De røde kjøkkenstolene. Vi hadde helt like i mitt gamle kollektiv ?

Observasjon 4: Torstein ser faktisk trivelig ut her. Han er bedre på andreinntrykk enn førsteinntrykk.

30
@Mie

Gode observasjoner - liker godt oppsummeringene dine ?

31
Vinkel

«Hei! Peter! Ta deg ei øl då!» Ivar veivar med ei flaske og er på tilbodssida. Han veit at eg ikkje vil ha. Eg må riste på hovudet og smile, han nikkar og seier det er greitt. Det er det same kvar gong; folk spør om eg vil ha drikke, eg seier neitakk. Fleire gonger i løpet av kvar fest. Som eit rituale eg må gjennom.

Og så pleier det å vere nokon som spør: «Men kan du ikkje drikke fordi om du er kristen?». Klart eg kan det. Det står i Bibelen at alt er lov, men det er ikkje alt som gagnar; altså ikkje alt som er bra. Eg treng berre å sjå meg rundt her. Der er Gunnar. Han måtte flytte i fosterheim på grunn av foreldre som drakk. Og Elise har ei søster som sit i rullestol på grunn av ein fyllekøyrar. Når eg er så heldig å kjenne Gud, og han ber meg elske min neste; kvifor skal eg då buke alkohol?
Eg er ein person som tenker nøye gjennom kva eg gjer og kvifor. Det må vere samanheng mellom dei verdiane eg står for og det eg gjer. Ettersom Ivar sette an tonen med eit dikt, kjem eg på ei linje frå Ibsen sitt stykke om presten Brand som sa «Vær ikke ett i dag, i går, og noe annet om et år. Det som du er, vær fullt og helt, og ikke stykkevis og delt».
No gjekk det ikkje så bra med Brand i stykket til Ibsen, men det var det vel fleire årsaker til. Det ville ikkje gått så bra om alle var som Per Gynt heller. Vingle hit og dit og ikkje stå for noko som helst.

Altså, eg likar festar til eit visst punkt. Før folk byrjar å snakke utydeleg og bli sure eller lei seg. Festane startar alltid hyggeleg og eg kan vere einig i at det er lettare å få praten til å gå når folk har drukke litt. Det skjer noko med stemninga. Alle forventar at gode ting skal skje. Det blir på ein måte lov å gi komplimentar, vere vittig, gi ein klem. Det er akkurat som alkoholen blir eit signal om at «No skal vi ha det gøy!» Sannsynlegvis kunne det same skjedd om vi bestemte oss for å bytte ut øl med partybukser. Som at «No har vi tatt på dei rare buksene! Det er signalet for at moroa kan byrje!»

Etterkvart pleier festane å bli sånn.... Ikkje så trivelege lenger. Folk byttar liksom fjes og eg får ikkje kontakt lenger. Då ser eg berre rotet og tenker på at det blir mykje å rydde opp i dagen etterpå. Ein ting er sikkert. Så lenge eg brukar partybukser i staden for øl, slepp eg i alle fall å bli bakfull.

32
Også en tro

Tenkte du på at overskriften på klippet «Trur eg» passet til Peters tanker om Gud og hvilke verdier han tror på?

33

Dubbel rainbow!

34

Love it! Tror du tok karakteren Peter på kornet her,og gjorde at jeg likte ham bedre til og med!

35
Peter ❤

Å, dette er jo nesten som å høre seg selv i speilet som ung og idealistisk! Men jeg har nok blitt mindre idealistisk på den fronten nå - kanskje det er like greit - men verdiene ligger ganske dypt der ennå ... ?

36
Enig med Peter

.... liker krøllene til Alex ❤

37
Luna

Ho er opgitt og irritert på Ivar?

38

Kanskje hun bare er drittlei av diktet,hvis han har proklamert det på hver eneste fest så lenge hun har kjent ham ?

39
Hm.. virker sånn

...mulig de har en klinsj fra tidligere .. eller hun syns bare han har en "kjedelig" livsstil ?

40
Wow!

Når jeg ser klippet på nytt, er det jo helt opplagt at Peter flørter med Gunnhild! Men hun ser det ikke selv! Hva tenker dere andre? Er det bare meg eller...?

41

Kanskje det stemmer! Når jeg ser dette klippet på ny nå,er jeg ikke like overrasket over at de etterhvert kysser,og at Gunhild får en crush på han. Husker første gang jeg så sesongen at jeg syntes det kom helt ut av det blå,og virket så random.

42
Rivåtsj-fan

Faktisk trur eg det starta allerede i gymsalen? Når Gunnhild ser Peter med handballen.

43

Hm... noe fører hverfall til det kysset som kommer.... hvem det nå er av dem som tar initiativet til det, da......
Ja, det er mulig det starter noe her... ?