Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

106 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Alex

Alex har jo egentlig en liten mur rundt seg som stenger omverdenen ute. Han kunne valgt å svare på spørsmålet om han noensinne har hatt kjæreste, og dermed latt Gunnhild slippe litt innpå ham og bli bedre kjent. Da hadde kanskje hun slappet mer av også. Fint at han ikke vil bli satt i bås, men han virker litt utilnærmelig, litt som om han har satt opp en fasade og et image som gjør at folk egentlig ikke slipper ordentlig innpå ham.

2
Øjet under videoen

Hvad betydet det?

3
Øyet betyr

At du har sett klippet 😉

4
Molefunken

Ditt var både eit gøy klipp ( Alex og Gunnhild som går rundt i eit forlatt bygg, og leiter etter ei ny dør til ho) og litt interessant (Alex som fortel Gunnhild at ho ikkje treng å sette han i bås, menst Gunnhild berre vil bli betre kjent) 🙂 Lurer på om Alex blei irritert fordi han er redd for å bli satt i bås, eller kanskje det ikkje er han sjølv han tenker på men han er skikkeleg engasjert i korleis vi ser på kvarandre i samfunnet, med kjønnsroller, identitet osv, at han lar følelsene sine over det styre litt?
Lovleg er så bra!

5
chille

Hva heter sangen i slutten?

6
Høyrtest ut som

Kjartan Lauritsen. Men veit ikkje kvar songen heiter.

7
Vinkel

Uhuuu… Kven går i gangane mine og lyser i mørket? Og der… eit hyl… utan at eg har gjort noko for å skremme henne.? Å, det er ein til her, ja…. Ein som vil vere morsom. No går dei opp trappa. Kva vil dei egentleg her?

Lenge sidan sist det kom nokon. Ikkje så folksomt her som det var på Gloppen Hotel. Eg måtte jo flytte derifrå etter oppussinga. Tenk at dei fjerna rom 301 berre fordi eg likte å skravle litt om kveldane. Jaja, no bur eg her.

Eg får lage litt kulde og banke i veggene, så forsvinn dei vel snart…. Eller vent.. kanskje det er nettopp desse eg har venta på i hundre år? Er det no eg skal få svara som gjer at eg kan kome meg vidare, gjennom "den siste døra" til den andre sida? Eg får høyre kva dei pratar om, så kanskje dette kan vise seg å bli redninga mi.

Livet mitt var ikkje dårleg, det er ikkje derfor eg ikkje ha funne roen og svevar rundt i desse gangane. Men eg har så mange spørsmål. Spørsmål som plaga meg heilt frå eg var lita til min siste dag. Og for så vidt etter det også.

Dei som høyrde meg om kveldane på Gloppen Hotell, sa at det var ein kvinnestemme som kom ut av veggen. Ja, eg var kvinne den gongen eg levde. Eller var eg? Dette er eg veldig usikker på. Eg gifta meg aldri. Men var svært forelska i venninna mi – noko eg aldri fortalde henne, sjølvsagt. Eg var grovbygd og sterk. Om eg hadde fått velge, ville eg vore skogsarbeidar og levd eit fritt liv i villmarka. Så då var eg vel ei kvinne som likna ein mann? Eller ein mann som likna ei kvinne? Slikt kunne ein ikkje snakke om før.

Ungdomane i dag er mykje modigare til å spørje, heldigvis. Men kven kan hjelpe meg å finne MINE svar? Var eg mann eller kvinne? Eg likte jo også å brodere. Og drikke te av små, fine koppar. Mange kalla meg ei ekte skravlekjerring i godt lag.. Når nokon vart sjuke, var det alltid meg dei ynskte hjelp og omsorg frå. Kanskje var eg både kvinne og mann, eller ingen av delene..? Men kva var eg då?

«Kanskje du skal finne ut kvifor du absolutt må vite det?».

Hmmm…. Kvifor eg absolutt må vite det? Har aldri tenkt på det på den måten.
Kvifor må eg vite det?

Eg var jo meg.
Det får vere bra nok.

Og hundre år med grubling får vere bra nok det og.

Du skal sjå at akkurat idag fekk eg hjelp til å finne den siste døra.

8

Du leverer stadig på vinkelfronten???????????????????

Et ikke- binært gjenferd?

Eller var jeg kjip og lablet det nå... ?

uansett: skål i ?-? med både deg og gjenferdet! (Alkoholfri variant er å få tak i om man er avholds, men ikke uten en ørliten smak av urin)

9
Vinkel

Takk - og skål?

10
Artig

Har googla Gloppen hotell rom 301 ?....

11
Finurlig

Finurlig vinkel ...... 🙂

12
Spesielt hus...

...lang korridor med mange rom / dører inn til siden.. .ser ut som et gammelt hotell elns....
...og at de ikke finner noen dør der ? Hvor det er så mange rom ?
Noe ekstra med Sandane og nedrevne / ødelagte dører ?

13
Hotelldører

Kanskje de har et annet format som ikke passer inn i ramma på hybelhuset?

Litt som Alex ikke passer inn i boksene han føler folk vil plassere ham i?

14

Allerede her kunne Alex ha fortalt om Jo. Men han gjør det aldriiii. Ah,denne mystiske Jo, altså!

Synes han sier "Nei, Gunnhild" på en nedlatende måte, som om hun var utrolig dum som tenkte at det kanskje kunne bli noe mellom de to.??Frem til hun spurte ham om han hadde hatt kjæreste,var det en veldig fin tone mellom dem, så det er ikke så rart at Gunnhild ante litt potensiale der.

Men fint at han tar opp hvor slitsomt det kan være når folk skal henge seg opp i å lable hverandre.

Selv om det ikke var det Gunnhild prøvde på.

Alex sin måte å takle samtalen på minner meg litt om hvordan Luna av og til snakker til Gunnhild også! Litt hersketeknikk-ish.

Litt rart at de ikke fant en dør der,forresten?

Liker godt estetikken og tonen i dette klippet,men det føles liksom så annerledes enn resten av serien. Ikke sesongens sterkeste øyeblikk. En liten nedtur fra torsdagens klipp som er helt fantastiske.

15
Lovleg leikar seg

med ulike sjangrer. Hugsar eg tenkte slik som deg i klippet med Kniven. Rart, men i ettertid mest artig?

16

Ja,det er sant. Serien hadde ikke vært den samme om den ikke lekte seg med ulike virkemidler og overrasket sånn som den gjør ?

17
@Mie

Ja, helt enig. Mulig Gunnhild traff et sårt punkt hos han, og jeg syns Alex går litt raskt i et slags selvforsvar her.
Og sammenliknet med Luna, ja. Både Luna og til dels Alex de svarer jo nesten ikke direkte på spørsmål, men kommer heller med motspørsmål, så det blir Gunnhild som må svare for seg istedet. Ganske irriterende faktisk. Mulig det er pga usikkerhet?

18

Ja,det tror jeg du har rett i. Vi lærer jo etterhvert at både Luna og Alex har endel usikkerhet og sårhet i seg,så det å bruke litt hersketeknikker kan nok være en forsvarsmekanisme.

19
Gjenbrukskommentar

Ser at nokon i kommentarfeltet i fjor skreiv at Gunnhild er interessert i å finne ut kva boks Alex er i rett og slett for å finne ut om det er plass til henne i den boksen og? Bra skrive, tykte eg.

20

Ja! Veldig bra sagt!

21
Ruben

Enig. Må være lov å spørre.

22
Gunnhild also..

Ho tenke berre på guta.
E likso ikkje nøye kem da e, berre ho får seg ein kar snart.