Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

142 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Perspektiv

Tenk, da, Peter tror at Gunhild ikke tar han eller det han tror på alvorlig. Hun sa at hun vile bort fra sånne som spiller håndball og lo av bordbønnen og sa "si hei til Jesus". Han hørte historien om ponnien og hørte om hvordan Gunnhild drakk seg dritings og gjorde dumme ting. Nå skjønner han at Gunnhild har fortalt Sara om kysset og at hun indirekte fikk Sara til å gå amok. Kanskje er det ikke så rart at han er skeptisk?

2

Sterkt hjerte til denne episoden.
Kors på hjerte hadde vore betre. ..
?

3
Alva

Fyfan vad jag älskar Sara

4
Boken

Den boken hun leser heter Den unge Werthers lidelser og handler om en som tar selvmord etter å være ulykkelig forelska ?

5
Goethe-referansen

"Unge Werther" hadde faktisk også sin eigen mote: gul vest og bukse!!
Og mens me snakkar om fargar: genseren til Gunnhild som fobrindar alle fargar, heilt nydeleg!

6
Rebekka.O

Ååååååå!! Eg skjønar ingen ting! Eg trur Gunhild berre må prøve litt hardare. Eg synast ikkje at Peter skal behandle Gunhild på ein slik måte. Eg trur at dei er meint for kvarandre. Eg trur at dei kjem til å ende opp med kvarandre på slutten av serien. Ditta blir spanande altso. Gler meg til neste episode. Kanskje dei kyssar då. Kven veit.

7
Enig

De er nok good fit. Får se hva som skjer. Håper Peter får smilet tilbake snart. Synes at det var litt creepy med de to fjortisjentene. Spesielt etter det Tprstein sa :D:D:D

8

haha jeg tenkte også på det! har Peter allerede blitt konfirmasjonsleder?

9
Aura

Jeg har på fornemmelsen at Gunhild snart bliver korsfestet - hvorfor spørger de hele tiden Gunhild om hun er okay. Tror der også er et my little forny spil om lidt.

10

Ja et eller annet med my little horny dukker sikkert opp

11
Bibel Bolle

Jeg syns nå det er litt kult at de beholdt særskrivingsfeilen i tittelen på klippet, hah.

12
Peters farve er grøn

Grøns farves negative side er umodenhed. DET er Peter ganske bestemt! Historien handler vel om at Peter skal blive lidt mere voksen og tage ansvar. Men fordi han hele tiden stikker af, kommer han til at opføre sig som et røvhul. Torstein kan se det, Sara kan se det,- Gunnhild var med god grund vred på ham, fordi at han ikke engang kunne svare på beskederne. - nu må han snart selv kunne se det. Han fik da også mumlet, at han ikke mente det med "Hvem som helst". Måske begynder det at dæmre. Peter har ikke sagt at han ikke kan lide Gunnhild, og han indrømmer at de har kysset og at det var frivilligt. Måske var det første gang Peter kyssede nogen, og måske er han skræmt at de "syndige" tanker og lyster, som han fik. - Og så tror han at han må undgå det, - og så stikker han af. Han siger at det ikke skulle være sket, at det er svært, at det ikke passer ind, o.s.v. Det kunne alt sammen være efterfulgt af, - fordi du ikke er kristen. Nu er det på tide at de får den snak som Gunnhild mente de skulle have. - Og får snakket ud om det, så de kan komme videre.

13
Filosofen

Må si at jeg synes at en del kommentarer her om kristne og hva Peter måtte føle eller ikke føle etter kysset, er nokså overfladiske og ganske stigmatiserende for deg som kaller seg kristne. Vil ikke kalle meg for kristen selv, men har diskutert om slike ting med forskjellige folk. "Skræmt av de "syndige" tanker og lyster, som han fikk" osv. Ideen om at lyster,tanker,kyssing,seks osv. er syndige i seg selv er også i kristne kretser nokså gammeldags.

Det er ikke det det dreier seg om og det er heller ikke det Peter sier.
Han sier ikke at han ikke kysser, men at han ikke vil kysse hvem som helst.

Det som er mye mer sannsynlig er at han, sammen med mange andre ikke-kristne, reagerer på det han ser i verden rundt ham. Han føler gjerne at han, på grunn av det han har lært gjennom troen, må være litt annerledes, ta større ansvar for verden og folkene rundt seg. Hva er ellers vitsen med troen? Det skal bety noe i det daglige liv.
Han reagerer antagelig på en selvopptatt og hedonistisk ungdomskultur som han mener å se rundt seg, vist i for eksempel "Kjeks on the beach" og PH osv. (og som han kanskje også mener å se i forholdet mellom T og S, som jo tydelig går bekostning av S) En kultur som er rettet på mest mulig rask nytelse og minst mulig forpliktelser. Han mener kanskje at nettopp kjærlighet (og i dette tilfelle et kyss) gir forpliktelser overfor det andre menneske. Man skal ikke så lett leke med andre sine følelser. Ja, han mistet kontrollen en liten stund og det skremmer ham: han vil ikke være en av dem som bare gjør sånn. I tillegg er han 16 og usikker på hvordan han skal håndtere dette.

14
Peter er mod kvindelig dominans

Tror eg - han skriver I hvert fald father nature

15
Nå eksploderer det snart

Det er noe som ulmer under i alle klippene som folk kaller kjedelige. Jeg synes heller ikke det er så spennende å se trynet til Peter hele tiden, men det er gøy å se dynamikken mellom han og Gunnhild, og mellom alle de andre i serien.
MEN det skjer noe mer her! Alle spør Gunnhild om det går bra. Torstein spiller et spill der man rir på noen, og det kommer kvinnelige stønnelyder. Er dte noen som har laget et spill om my little horny? Gunnhild sa i klippet der hun møtte Torstein at det ikke var henne som var my little horny. Hvorfor forteller hun ikke om det? Sara er i ferd med å klikke fullstendig pga Torstein. Ivar lider fordi Sara er med Torstein. Tipper noe skjer snart!

16
GloppenGaloppen

Det er nok ikkje fullt så dramatisk. Spelet Torstein spelar, er GloppenGaloppen. Ein rir ikkje på nokon person der, men på den kvite hesten ? i kommunevåpenet til Gloppen. Og det er ikkje stønnelydar; det er hoppelydar. 🙂 Ein kan spela ? spelet sjølv på https://kiwifugl.itch.io/gloppengaloppen.

18
Trapped in a Hole

Dette klippet gir meg samme følelse som REYBOW sin låt på p3 urørt... ? lettere forvirret, dog lattermildt underholdt.

19
Elsker Saras energi

Det kommer på en måte litt utav det blå, men vi kan jo tenke oss til at det skyldes frustrasjon over både Torstein og seg selv som ikke klarer å binde seg. Gunnhild har andre (mer normale..?) løsningsstrategier: 1) holde seg unna 2) tenke på noe annet 3) dialog 4) humor - men ingenting ser ut til å hjelpe i forhold til Peter? Kanskje han rett og slett MÅ «ta seg en bolle»?

20
Aforisma

"Gud skapte påfuglen fordi han hadde sans for skjønnhet, og flodhesten fordi han hadde sans for humor"-
Le litt, Peter, alt trenger ikke være så seriøst. Du kan være en bra fyr likevel!

21
Kommentarfeltet

Har moro av å lesa gamle kommentarar. Mykje bra. Eg har ein teori om at Lovleg fekk folk til å tenke og dikte og spekulerer sjølve fordi det som skjedde i serien ofte var vanskeleg å forstå isolert sett. Ein føler ofte at det manglar noko eller dialogene er «rare». Ikkje vondt meint altså.

22
Mies observasjoner

1: de to tilfellene hvor folk kommer bort og spør hvordan det går, virker så rare og unaturlige.

2: Peter er så vag,ordknapp og konfliktsky,at han skaper egentlig mye mer trøbbel en nødvendig. Han "bryr seg faktisk litt om hva han gjør" , sier han. Da burde han ha brydd seg nok om det faktumet at han ghostet Gunnhild etter kysset,til at han kom og sa unnskyld uoppfordret.

3: Tar Gunnhild den bolla ho plukka opp fra bakken?

4: Det beste med dette klippet er når ho påpeker orddelingsfeilen ??

5: Bolle er en overvurdert type bakst,og bibelen en tvetydig og tvilsom kilde til visdom. Men hadde de servert Gunnhild en Bibelbolle hvor det stod på lappen
" Sjå Strutsen, eg har skapt både den og Peter" ja,da hadde jeg nesten begynt å tro- både på Gud og på bolle som en kjøpbar matvare.

23
Så bra?

«Sjå strutsen!»

24
Kommentar til pkt.1

Trodde det kanskje hadde med boka hun leser å gjøre ... (Unge Werthers lidelser av Johann Wolfgang von Goethe).
Har ikke lest den sjøl, men det er visstnok noe selv-endt liv inn i handlingen der...
Men uansett; de som kommer å spør Gunnhild om det går bra, kommer jo fra en vinkel hvor de ikke ser hva slags bok hun leser, da....