Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

89 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1

Veldig bra klipp, men jeg kommer bare ikke over det plutselige kameraskiftet til læreren på den sykkelen. Komisk gull, det der.

2
Framovermelding

Det er litt rart at ikke denne læreren har skrevet en framovermelding i It's learning og forklart hva hun kan gjøre for å få en bedre karakter. Ikke det at 4 er dårlig, og mange elever opplever å gå ned i karakter i møte med krava i videregående. Men skal man gjøre framgang, må man vite hva som kan gjøres bedre.

3
Hmm.

Kanskje ho har gjort det? Det såg ikkje ut som Itslearning då ho sjekka karakteren. Det var ikkje orange nok.

Kanskje Gunnhild berre har sjekka på skolearena og så ligg kommentaren på Itslearning.

4
Namn

Men hun har ret i at pauser er vigtige og det er vigtigt at være menneske ❤️.

Gunnhild spørger tydeligvist på et helt forkert tidspunkt, hvis hun vil have et uddybende svar ?

5

Tror dette kan være en god måte å vise hvordan lærere kan være urettferdige og ikke alltid virkelig bry seg om elevene sine selv om de sier de gjør det, og gir karakterer helt uten begrunnelse og ut ifra forhåndsdømming. For meg føles det som hun har et inntrykk av at Gunnhild slacker, kanskje spesielt etter dickpicen.

6
Læreren...

Vil gi lærere generelt såpass kred at jeg tror de følger kompetansemålene og sette karakter utifra det. Noe annet ville være veldig uprofesjonelt.Jeg synes jeg ser den læreren som gir en analyse tilbake med kun en karakter og ingen framovermelding uten å få trøbbel.

7

Litt naivt? Skjønn vil alltid være involvert. Dessuten: karakterer bør ikke ligge i å krysse av et skjerma for måloppnåelse. Kompetansemål er tross alt noe annet enn kreativ, kritisk tankegang.

8
Desværre bliver eleverne hele tiden udsat for målopnåelse

Gunnhilds analyse fra notaterne, hvor hun får det med at sende snøren ud i havet, som symboliserer én selv, og vente på bid, til at være noget med at tage sig sammen, skærpe sig og tage kontrol, viser at hun FULDKOMMEN har misforstået teksten og at hendes egen nervøsitet og mindreværd har blandet sig ned i teksten, som tydeligvis handler mere om sjæl end om succes.
Men hun har krav på en forklaring.
Og læreren fortæller hende først at hun skal arbejde hårdt, og så at det er vigtigt at holde ferie og at slappe af. Kan hun lige bestemme sig?

9
Desværre bliver eleverne hele tiden udsat for målopnåelse

Selvom det er værre i Danmark. :'(
Ikke mærkeligt at eleverne reagerer ved at kræve og snyde, når hele deres læring kommer til at gå ud på at have tjekket boxe.

10
Sangen

Sangen som Gunhild spiller til slut heter "En sjanse til". Sikkert ikke tilfeldig.

11
Namn

En kul låt ?

12
Heia

Razika?

13
Konstruktiv tilbakemelding

Kjenner eg blir frustrert på Gunnhild sine vegne. Kanskje like greitt å leve litt meir, gje litt faen, og so blir det som det blir. Demotiverande med vage tilbakemeldingar når ein ynskjer å legge ned ein ekstra innsats. Hard lærdom at ikkje hardt arbeid alltid ber frukter - noken gongar kan ein gjere alt ein berre vil, og ein får ikkje betre karakter likevel. 6 er det berre Gud og Mozart som får på Firda, nesten ingen som stryk, og spennvidda på 4 og 5 er enorm...Då er det like greitt å chille og samle livserfaring.

14
Esso

Toppkarakterer betyr masse hardt arbeid! Men du har det i deg, Gunnhild. Slutt å være bitter over andres suksess, og fortsett å lese.

15
Lengtar heim

Lite truverdig at ein norsklærar ikkje har betre grunngjevinga for ein karakter enn å ikkje jobbe hardt nok. Kor hardt du jobbar er irrelevant. Det er faglege kvalitetar som avgjer karakter. Og eleven har krav på å få vite korleis h*n kan gjere det betre. Dette vert rett og slett for dumt!!!

16
Lærer

Jeg er lærer og hadde nok hatt en bedre begrunnelse enn dette. MEN: Jeg har ikke gode begrunnelser for hver eneste oppgave fra hver eneste elev i hodet til en hver tid. Må som oftest sjekke notatene mine. Så hvis folk forventer at jeg husker hvorfor akkurat DEN oppgaven fikk akkurat DEN karakteren på vei ut fra jobb en ettermiddag, da må jeg nok skuffe der, altså. Når det er sagt så hadde jeg nok ikke bare sagt «litt mer innsats neste gang». Jeg hadde tatt tid til å gå inn igjen og sjekke notatene mine, eller sagt at hun kunne få begrunnelsen ved neste anledning, f eks neste time. Synes apropos at det er utrolig rart at de ikke har hatt en eneste norsktime i løpet av hele uka der de har fått grundigere begrunnelser for karakterene (Gunnhild sjekka jo karakteren på søndag).

17
Word!

Enig.

18
Dette er

Veldig truverdig faktisk. Er ein del ymse lærarar der ute, skal eg seie deg.

19

Dessverre er ikke dette så usannsynlig. Jeg gikk i fra 5-6 i karakter til 2’ere på innleveringer pga at norsklæreren min bestemte seg for å ikke like meg etter en debatt i klasserommet der vi hadde forskjellige synspunkt på saken vi debatterte. Året etter fikk vi ny lærer og da gikk karakteren opp til 5-6 igjen.

20

Opplevd nøyaktig det samme selv.

21
Me too

Samme skjedde med meg. Ingen god begrunnelse heller da hun rettet min eksamensoppgave. Kun at " det ble litt mye teori i avsnitt nr 3" av 8 sider... Henger ikke på greip. To stk burde satt karakteren sammen.

22
Ikkje ukjent

dessverre. Sjølv om det ikkje er vanleg.

23
Tiqui

Hun har absolutt krav på en bedre begrunnelse enn dette - men kanskje ikke akkurat i det læreren er på avspasering og på vei på ferie? Men læreren kunne jo si at vi kan gjerne ta en prat om oppgaven og fremtidige ambisjoner mandag neste uke, eller noe sånt.

24
Elev

Lærarar har stor makt, lurer på om dei tenker over det av og til

25
Lærer

Jeg er redd mange undervurderer lærerstanden. Vi er ikke idioter, selv om og vi blir framstilt slik i media (inkl. sosiale medier). Folk har et syn på lærere ut fra ett eller noen få eksempler de har opplevd selv eller hørt om. Alle har gått på skole, så da tror de de vet alt om det å undervise, sette karakterer og være lærer. Hvis du har hatt en dårlig lærer eller to, og hører om noen andre som har hatt det, så er alle lærere idioter.

Det finnes vel noe sånt som 66 000 lærere i Norge. Å tro at dette er en ensartet gruppe, er ganske naivt. Hvordan er folk i andre yrkesgrupper? Er de like? Vi begår alle den fundamentale attribusjonsfeil, dvs. dømmer folk ut fra en bestemt situasjon, og tror at fordi de reagerte slik i den situasjonen, så er de slik og sånn. I tillegg kan man huske på at lærere står på en "scene" hver time, hver dag, foran snille, rolige, bråkete, hormonelle, morgengretne, utålmodige, tålmodige, strålende, psykisk lidende, avbalanserte, slitne, leie, blide, forelskede, irritable, fantastiske, umodne, selvoppofrende, bortskjemte, rampete, frekke, vennlige, unnvikende, utadvendte, innadvendte osv. elever. Noen er stressa, noen lurer og jukser, noen er ærlige og jobber altfor hardt, noen er underytere, noen er syke, noen har allergi, noen har ansvar for foreldrene sine, noen gruer seg til å gå på skolen, noen gruer seg til å komme hjem, noen har kjærlighetssorg, noen har tannverk osv. Læreren skal takle alle disse fasettene, mens de også har like mange fasetter. Å sette karakterer er en maktutøvelse jeg selv _ikke_ liker ved å være lærer.

Jeg gir begrunnelse for karakteren, men det er ikke alltid elever forstår begrunnelsen din. Hvis en elev ikke skjønner hvorfor vedkommende ikke får sekser, så er det ofte nettopp derfor h*n ikke får sekser. Dvs. hvis du forstod hva som skulle til, så hadde du hatt det refleksjonsnivået som skulle til for å forstå det. Litt vanskelig å forklare.. Som menneske har jeg lyst til å gi gode karakterer til alle, det hadde vært det enkleste. Men som lærer må jeg være rettferdig ut fra prestasjonen. Og jeg vet at det betyr mye for elevene. Og jeg jubler når en elev går opp en karakter. Det er sant at det er noen elever det er lettere å like enn andre, det handler først og fremst om oppførsel. Elever som er frekke eller lyver en opp i ansiktet, kan være vanskeligere å like enn en som er normalt høflig. Men som lærer vil jeg alle vel, tro det eller ei. Og jeg vet at det kan ligge mye bak den frekke fasaden, og at mye av det handler om å beskytte seg selv. Og hvis den sløve eleven plutselig viser innsats og får god karakter, tenk - da blir jeg oppriktig glad! Vel, bare en liten betraktning... Hilsen fra en lærer

26
Kære kollega

Lige præcis. Utrolig godt beskrevet. Jeg håber der bliver lidt mere tiltro og respekt for lærergerningen:-)

27
kjære lærer

en liten betraktning. gikk i voksenklasse og hadde undervisning med 16-åringer. utfordrende men sånn er det å være teenager, du 'måååå gå på skolen' selv om du kanskje ikke har så lyst. men uansett, det jeg skulle si..da jeg selv var tenåring gikk jeg på en 'elevstyrt' skole. en gang hadde vi en vikar over et halvår fra en 'vanlig skole'. han var ofte sur og frustrert på oss elever, vi kom og gikk som vi ville men var ellers veldig snille. hvis han kjefta på noen så endte det med at vedkommende elev bare gikk. da vikariatet var over gikk læreren tilbake til sin gamle jobb. det tok ikke lang tid før han var tilbake hos oss med fast stilling, og da var han alltid blid og glad! han fortalte at han ikke orket sin gamle jobb etter å ha jobbet på vår skole, for vi hadde det jo alltid hyggelig og han slapp å krangle med sine elever. en litt sur lærer ble en veldig glad lærer. vi lærte av læreren og læreren lærte av oss. det var fint

28
Begrunnelse for karakter

Altså jeg gir mer konkret begrunnelse enn jeg skrev her, altså. Hilsen lærer.. 😉

29
Esso

Dinosaurkjole ?

30

Kan oppdage nye kontinent med den skuta der!

31
fashionpolice

HVOR ER KJOLEN TIL GUNNHILD FRA?

34

Nå er det sånn at lærerne kanskje setter en 4 på karakteren til høsten, for at du skal jobbe enda hardere for 5 eller 6 til våren da.

35
Lærar

Det gjer i alle fall ikkje eg. Men det er klart at det fyrste essayet ein skriv ofte er dårlegare enn det tredje og så vidare, så at det kan kjennast sånn, forstår eg godt.

Eg syns ikkje det er realistisk at ho får så dårleg tilbakemelding på arbeidet sitt. Det er vanleg å få både tilbakemelding på det som har gått bra og ei framovermelding om kva ein kan gjere betre neste gong.

Viss nokon som les dette ikkje får det, så snakk med læraren din. Om du framleis ikkje får noko rettleiing, ta det opp med rektor. Hugs å ta med deg teksten og å vere sakleg. 🙂

36

Var dessverre ikke uvanlig da jeg gikk på videregående. Husker spesielt en lærer vi hadde i samfunnnsfag. Hun ga konsekvent de elevene som hadde meninger hun ikke likte litt dårlige karakterer enn de fortjente. Dette var hun også kjent for. Hos oss var det vanlig praksis at lærerne "byttet" klasse når de rettet oppgavene etter tentamen. Dette sikkert for å unngå diskusjoner om hvorvidt trynefaktoren påvirket karakteren. Jeg gikk derfor alltid opp minst en karakter på tentamen.

37

Da jeg gikk på skole, er noen år siden nå.. så spurte jeg læreren om nettopp hvorfor jeg ikke fikk en 5 på noe jeg hadde jobbet hardt med, og da fikk jeg dette som svar. «Setter litt dårligere karakter til jul, sånn at du skal jobbe enda hardere til våren»

38
Rart.

Det er ikkje lov. Arbeidet skal vurderast, ikkje eleven, og karakteren skal settast ut frå kompetansen som er synt. Om læraren ikkje finn noko som kan betrast bør hen setje beste karakter.

39
Og det virker -

motsatt på meg i alle fall!

40

Ikke noe som er så lite motiverende som å få dårlig karakter etter hardt arbeid.

41
Ings

HVOR er kjolen hennes fra?? I need!! 😀

42
Run and fly

Ladies Run & Fly Gold Mustard Retro Stretch Twill Dinosaur Print Pinafore Dress heter den, og kan kjøpes for 35 pund på britiske Amazon. Tok 3 minutter å finne den!

43
Vårin

Læraren har SÅ rett i det med å koble av, leve og ikkje berre jakte etter gode karakterar.
MEN, det ho seier om innsats er vondt. Det gjer ikkje akkurat at Gunnhild føler seg noko betre, snarare tvert om. Ho jobba ei heil natt. Det ho høyrer er då eigentleg at ho nok ikkje er så smart.

44
Blir irritert på hennes vegne

Har opplevd akkurat det samme så mange ganger selv. Når man i tillegg ber om en begrunnelse så får man noe som dette som egentlig står til en stryk av en begrunnelse. Hvordan skal hun gjøre det bedre når læreren ikke har en forklaring på at det ble en 4? Stakkar Gunnhild

45
Skolen kunne vært ok

Men karakterer ødelegger alt

46
Enig

Sant

47

Reagerer veldig på læreren her. (Har skrevet om henne i kommentarfeltet før..)
Hun ringer hjem til foreldra fordi Gunnhild mottok et dickpick i timen - uten å ha noen relasjon.. Når Gunnhild spør henne til råds, svarer hun svada, og det her var faktisk direkte uprofft..
Gunnhild har krav på en framovermelding, noe hun tydeligvis ikke har fått.. Hun har faktisk også krav på å få gjøre oppgaven på nytt, noe læreren her nekta henne..
Virker ganske urealistisk for meg at en lærer oppfører seg sånn.. Hun gjør i alle fall ikke jobben sin..

Men ok, livet er urettferdig.. Stå på Gunnhild! Det var tøft å forhøre seg!

48
Til AM

ja.. du har skrevet her før.. vi husker deg.. Hvis du er lærer, som du påstår, så har Gunnhild faktisk ikke krav på å gjøre oppgaven på nytt.

49
Rettar

Ho har ikkje krav på å få gjere oppgåva på nytt nei.

Ho har rett til å få synt kompetansen sin, og det har ho gjort.

Karakteren ho får etter VG3 skal ikkje vere snittet av alle karakterane, men skal syne kompetansen ho har til slutt. Det er ikkje standpunkt etter VG1 i norsk.

Det ho har rett på er rettleiing i korleis ho kan auke sin kompetanse i faget.

https://www.udir.no/kl06/NOR1-05/Hele/Vurdering

50

Jeg vet det! Er lærer, og vet akkurat hva hun har krav på. Uttrykte meg sikkert klønete, men læreren åpna faktisk ikke for at Gunnhild skal få vist kompetansen sin på nytt her. Gunnhild er 16, læreren er den som er voksen og får betalt for en jobb hun her ikke gjør! Særlig blir jeg skeptisk når hun avviser en så tydelig lærervillig elev.

51
Til AM

Haha, sykt lett å skjønne at du faktisk ikke er lærer, men tar deg friheten å påstå at du er det i et anonymt kommentarfelt.

52
Lærar

Men å få vist kompetansen sin betyr ikkje at ho har rett på å få levere på nytt. Det betyr at ho skal bli målt meir enn ein gong i kvart av kompetansemåla.

Ho skal jo ha fem semester til før standpunkt i norsk. Ho rekk nok nokre analyser på den tida.

Eg og er skeptisk til læraren, men mistenker at vi ikkje ser heile bildet her.

53

Ja, hun burde få en kommentar over hva som var bra og mindre bra. Krav på å gjøre oppgaven på nytt? Aldri hørt om. Hvor står dette? ☺

54
Lærer

Men denne læreren er ikke egentlig til stede. Men dette er fiksjon. Jeg synes ikke denne læreren er helt realistisk, men: Vi ser henne fra Gunnhilds synsvinkel. Det er litt av konseptet med disse seriene. Og Det er slik Gunnhild opplever henne, ikke sikkert det er akkurat slik hun er...

55

Oh how I loathed those subjects where the grade depended on the subjective assessment of the teacher. Maths and science are exact, there are the correct answers, if you get them, you get the points.

56
To Pat

While I'm quite the opposite!

57

You must have been the teacher's favourite 🙂

58
To Pat

Yeah, maybe..Not the math teacher, though.. 😉

59

om hun bare fikk en sjanse til:(

60
Håper ikke Gunnhild sa for mye nå...

Håper bare at ikke Gunnhild sa for mye nå... Hun fortalte egentlig litt for mye om hybelkameratene sine, og læreren har tidligere vist seg å ikke være til å stole på - hun kan fint finne på å lage styr utav de tingene Gunnhild fortalte, uten tanke for hvilke konsekvenser dette videre får for Gunnhild. Hm...

61
ja for f...

lærere har da taushetsplikt

62

Ja det er det vel i tilfelle Sara som tråkker på glasskårene..

63
Pidz

Tenkte akkurat det samme! Sara kommer til å få trøbbel og klikke på Gunnhild.

64
Fantine

Utrolig slapp lærer som ikke kunne fortelle Gunnhild hva som manglet for å få en bedre karakter og som avfeide henne med billig livsvisdom (hun har sikkert rett på mange måter, men hun møter liksom ikke Gunnhild der hun er, og det er jo ikke noe galt i å være ambisiøs om det ikke går på helsa løs). Men … oooooh … IKKE bra å sladre på Sara. Jeg kan ikke helt tro at det der var en ren glipp.

65
Lærer

Jeg er lærer og med alle klassen jeg har er jeg lærer for drøyt hundre elever. Jeg har ikke så god hukommelse at jeg har begrunnelser for alle oppgavene som er levert inn av hver eneste elev klart i hodet til en hver tid. Når det er sagt hadde jeg nok i denne situasjonen sagt noe annet enn «bare litt bedre innsats neste gang». Om jeg ikke husket hva begrunnelsen for Gunnhilds karakter var, så hadde jeg sagt at jeg måtte sjekke notatene mine så kunne vi kommet tilbake til det ved neste anledning. MEN: Det er rart at de ikke har hatt en eneste norsktime i løpet av uka der læreren kunne gitt en begrunnelse...

66
Fantine

Joda, jeg skjønner også at hun ikke kunne ta det på sparket, og jeg synes det ville være helt ok og veldig ryddig å si at vi må komme tilbake til det senere når jeg har sett på notatene mine, slik du ville ha gjort.

Mitt inntrykk er at de fleste lærere gir skikkelige tilbakemeldinger. Jeg har kanskje vært borti én som alltid var så vag at det ikke var til noen særlig nytte. Det var frustrerende, men ikke akkurat verdens undergang.

Å rette hundre norskstiler ved siden av undervisning, høres krevende ut.

67

GAAAB, hvor er det kedeligt!

68
Silje

Enig! De pirker i overfladen på ulike temaer og karakterer, men så går de videre på noe nytt. Gått skikkelig lei nå!

69
Anonym

Synes hun skal roe aeg litt ned. Slutte å stresse så mye, og lev livet giiiirl

70
Vil ha meir!

Haustferie... betyr det 1 veke utan Lovleg-oppdateringar??! ?

71
jeg håber mere at det betyder at hun møder peter

på fjeldet 🙂

72
Jazelle

Relateret til spørgsmålet... Ved du hvor sara’s kirsebær øreringe er fra? (Jeg har googlet!) pls help, spørger for en veninde <3

73
Vintage?

Skam-stylisten brukte mye vintage. Jeg er ganske sikker på at dette også er overlevninger fra 90-tallet da disse var veldig populære. Har du prøvd epla/etsy?

74
Jazelle

ahhh omg selvfølgelig er de vintage! Jeg fandt masser af dem på ebay og etsy! Perfekt, jeg gider nemlig ikke diamanter og glitter og sådan noget, de skal være som saras. 1000 takk for hjælpen!

75
Hva skjer

Hmm hvorfor er det noen som løper i logoen?

76
Er det ikke?

Er det ikke Forrest Gump? Som befrir seg fra leggskinnene så han kan løpe fritt ??

77

Ser ut som Forrest Gump när han springer första gången. När han gör sig fri från benställningen.

78
Løp!

Det er jo Forrest Gump!

79
Run, Forrest, run!

Gleder meg som F til å se referansen bli tatt opp i selve serien!

80
Skulle ønske

Skulle ønske jeg klarte å ta opp ting med læreren min slik som Gunnhild gjør. Jeg er redd for å begynne å grine, og det blir bare teit.

81
Mies observasjoner

1: Læreren har raske briller,men treig sykkel

2: Den kule låten Gunnhild setter på er jo Razika en sjanse til! Passer bra på mange vis ?

82
En sjanse til

Var ikke en sang de brukte på klippet med bloopers også? Tenk om de hadde fått gjøre en tredje sesong..!

83

Jo,det var det! Jeg drømmer fortsatt om mere Lovleg,jeg?

84
Vinkel

TB til ungdomsskulen:
"Gunnhild har jo alltid vore teoretisk flink, og no i 10. klasse har ho særleg hatt god utvikling i norskfaget". Læraren ser smilande på Gunnhild og far hennar på andre sida av pulten. "Det er tydeleg at du er glad i å lese bøker og at det inspirerer deg, Gunnhild".
Nikking og smiling. Far hennar ser glad ut.
"I naturfag har du gjort det godt også. På den siste prøven om nervesystemet og hormonsystemet fekk du 5+".
"Du likar naturfag?"
"Ja, eg er opptatt av mljø og sånt også, så..." Gunnhild lurte på om ho skulle fortelje at ho alt var ferdig med å lese det nye kapitlet dei holdt på med no. Ferdig lenge før dei andre.
"Men sosialt då, Gunnhild, korleis syns du det går...trivst du betre no enn du gjorde i fjor?"
Klump i magen. Ho kjenner blikka til læraren og pappa på seg. Stille.
"Det går fint".

Ho anar at pappa og læraren ser på kvarandre. Læraren trur at Gunnhild ikkje kan høyre det forsiktige sukket, men det gjer ho.
"Dei andre jentene har det jo veldig kjekt på handballaget på fritida. Du kunne ikkje tenkt deg å prøve deg der...?"
"Nei, eg er ikkje interessert". Gunnhild svarar raskt og set punktum for vidare idedugnad rundt tema "Korleis kan Gunnhild få venner".

"Så er det jo gym. Der har du hatt litt fråver. Det var ein vond ankel..? Korleis går det med den..?".
I augekroken legg Gunnhild merke til at pappa snur seg raskt og ser på henne. Han har sikkert eit spørjande blikk, men ho møter det ikkje.
"Betre, eg skal ikkje vere borte meir".

"Så bra...." Læraren blar i papira sine og lurer på om Gunnhild eller far hennar har nokre spørsmål. Det blir litt småprat om at 10. klasse er det siste året, det er veldig viktig å yte sitt beste, viktig for vidare val, resten av livet.

Etterpå går dei ut i bilen. Pappa ruskar henne i håret når han har festa sikkerheitsbeltet sitt. Ser på henne med smilerynker rundt augo. "Vetlegunnhild mi. Tenk at du er så flink på skulen! Det er alltid kjekt å vere med deg på slike samtalar. Eg blir så stolt".
Gunnhild kjenner at klumpen i magen er vekke og pusten går lettare.
"Hvis du vil kan eg godt foklare deg alt om ozonlaget og drivhuseffekten medan vi køyrer heim. Det er det vi held på med i naturfagen no for tida. Vil du høyre?"
"Klart det!" Pappa startar bilen. Han har ein liten klump i magen.

85
En mor

Jeg syns dette var beskrivende. Når barna våre opplever å falle utenfor, føler vi oss maktesløse som foreldre, og det gjør vondt. Heldigvis er ikke ungdomsskoletiden styrende for resten av livet. Det kan gå mye bedre enn man frykter, noe vi også får se gjennom Lovleg??❤️?

86
Så det å vere flink på skulen

betyr faktisk veldig mykje for Gunnhild. Ho blir sett av pappan sin. Fin vinkel frå Sara sitt perspektiv også. Under samtalen om Gloppengaloppen??

88
Hun læreren , altså.... ?

... hun er visst allerede godt over i høstferie.... også så travelt hun har det med å komme seg av gårde.... skulle tro hun var for sein til bussen, men så skal hun bare rekke det monsteret av en sykkel.... og når hun starter å sykle går det i grunn ikke så fort lenger ??

(*komisk scene den sluttscena der* ??)

89
Apropos toppkarakter....

...hva er topp-scoren din i Gloppen-galoppen ??

...min er 11640 ... men "har ikke jobbet så hardt", da ?