Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

75 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Oppgitt tenåring

HA HA HA

2
Jippi!

Lovleg har IKKE høstferie.

Hva er det som feiler Sara. Håper Gunnhild finner ut av det. Lurer på hvem flere som kommer tilbake før tiden 🙂

3
sorg

jeg synes Sara ligner en der ligger på sengen og er slået ud af en tilbagevendende sorg.

4
Det må vere

Trøtt heile tida = gravid, stoffskifte, utmattelsessyndrom, kjælighetssorg, vitaminmangel...

5
indestængt vrede bliver til depression

Sigmund Freud used to refer to depression as anger turned inward - men det er jo meget mere komplekst - tænker bare det er en god pointe - at når vreden og skuffelsen vokser sig stor.

6
utmattelsessyndrom

jeg har utmattelsessyndrom, og det går hovedsaklig ikke ut på å være trøtt hele tiden, ja manner mye trøtt, men vi er utmattet, noe som gjør at vi sovner, uansett om vi er trøtte eller ikke. forestill deg at du har infulensa, du er ikke nødvendigvis trøtt, men du er så sliten at du sovner.

7

Eg er usikker på om de meinar ME (myalgisk encefalopati) når de skriv om utmattelsessyndrom, ME/cfs ? Neuroimmunologisk utmattelse kan ikkje samanliknast med det friske folk opplever med å vere utmatta / sliten. Endra søvnmønster er eit av symptoma, nokon søv mykje, andre slit med å få sove.

8
ME/CFS

jeg har diagnosen postviralt utmattelsessyndrom
aka ME/CFS. Ja endra søvnmønster er et symptom, men det har ingenting emd å
være mye trøtt å gjøre, de aller fleste som sover mye gjør det fordi de er fullstendig utmatta, ikke trøtt. jeg sjøl sov 18 timer i døgnet på mitt dårligste. ikke fordi jeg var trøtt, men fordi jeg var for utmatta til at jeg greide å være våken.

9
ME/CFS og søvn

Ja, ME går under diagnosen postviralt utmattelsessyndrom. Skjønnar at det er slik for deg med søvnen og er enig med deg i at endra søvnmønster har som du seier ingenting med å vere trøtt, men pga sjukdomen. Men veldig mange med ME slit med innsovningsvanskar, dårleg søvn, hyppige oppvåkningar, livlege draumar, same kor utmatta ein er og får ikkje sove. Syns det blei feil i den aller første kommentaren og trekke konklusjonar ut frå at folk er trøtt.

10
Jeg kendte et forældrepar

Der var totalt fraværende. Den ene var mere og mere alkoholiker, den anden drog ud i verden for ligesom at realisere sig selv, da deres børn var mellem 8 og 15 år. Så det behøver ikke at være rusproblematik - det kan være det, men der findes andre måder.
Tænk på Williams far i SKAM. Også totalt fraværende.

11
Trist

Faren avlyste med Sara, noe som gjorde henne skuffet. Jeg hadde reagert på samme måte som henne, utrolig sliten.

12
Trøtt heile tida..

Trøtt heile tida må vere.... det var vidt spekter i ulike forslag som kunne vere årsaka. Kanskje vere litt forsiktig å spekulere i å sette diagnose. Kva meinar du med utmattelsessyndrom?

13
jeg har det

ja

14

Depresjon. Dersom foreldrene ikke er spesielt interessert i henne, og faren akkurat avlyste turen de skulle ha sammen er det ikke noe rart at hun kjenner seg sliten (utmattet). Avvisning fra foreldre er tøft, uansett om du er barn, ungdom eller voksen.

15
Sara føler seg avvist og tilsidesatt

Lukter rusproblematikk av den faren lang vei!

16

Finnes mange foreldre der ute som bare er mer opptatt av seg og sitt enn av sine barn. Man vil alltid lete etter grunner til at de oppfører seg sånn. Det ligger i vår natur, og er en slags beskyttelse mot den avvisningen man opplever. Sara kan være redd for å knytte følelsesmessige bånd til gutter pga farens oppførsel. Blir man avvist igjen og igjen så setter det dype spor.

17
Javell

Hva er da det for en konklusjon å dra? Faren kan være frastøtende og borte uten å ha rusproblematikk?

18

LOOOOOOOOL. Fantastisk!

19
Turid

GU så kleint !! ? Hahah

20
Janne

Gunnhild har en fremtid som toppidrettsutøver.

21
Peter

Kanskje Gunnhild klarer å fjerne glasskår i løpet av høstferien...?

22

Gunnhild?

23
Lilja

Sara skulle vel ege rolig til faren sin i Bergen. Han har sannsynligvis vært så og si fraværende lenge og skuffer stadig Sara. Hun blir nok stadig skuffet av mennene i sitt liv - Torstein, faren. Og da er det å fremstå som slapp og utmattet ikke en uvanlig reaksjon

24
åååååeeee

Neimen STAKKARS Sara. Hva i all verden kan ha skjedd? :/.
Hvis hun har trøbbel med foreldrene sine så kan det slite henne helt ut! Vi som tolket teaterstykket ut i fra at det traff så godt på Gunnhild, så har Sara det skikkelig vondt og ingen ser det. Hun er så tøff og kul, så folk bare antar at da har hun et perfekt liv. Tror Gunnhild har sett henne slik i allefall, og misunt henne for karakterer, fyrer som liker henne og kule klær, men sånt betyr ikke noe når man har noe som gnager vondt innvendes.
Håper virkelig disse folka klarer å se hverandre, og for Gunnhild kan nok dannelsesreisen handle om at om hun føler seg annerledes og rar så betyr ikke det at andre har perfekte liv, hun må komme ut av seg selv av og til og se andre rundt seg også, det er det det vil si å ha ekte vennskap.

25
ja vi må ha forklaring

Trodede nu Sara tale om sig selv. Hun har et insta billede hvor hun skriver "den nye bygde original". Og hun kommenterer ofte at Alex er snobbet - musik snobbet. Og kommer med kommentarer om proteinshakes og muskler i forhold til Thorstein. Som om Thorstein ikke er fin ok - lidt som Bingleys søster ikke synes Jane er fin nok til Mr Bingley. OG Gunnhild får sagt en masse shit om sminke-piger og håndbold kristne drenge ved bordet til første middag som Marc Darcy gjorde til Bingley mens Elizabeth hørte det i stolthed og fordom.

26
Nei, Gunnhild!

Nei, du vil IKKE gifte deg med Obama, Gunnhild! Ikke en gang om han frir i dørtelefonen din. (Joda, jeg skjønner du tuller, men likevel …)
For det første er han eldgammel. Enda eldre enn Lasse.
For det andre har han, som er fredsprisvinner, ironisk nok det øverste ansvaret for USAs bombing i sju land i den perioden han satt som president, dvs: Afghanistan, Irak, Libya, Syria, Somalia, Jemen og faktisk også i Pakistan. Du drømmer da ikke en mann som synes litt krig her og der er helt alright, Gunnhild?

Men han er flink med ord, det skal han ha.

27

Og, ikke minst, han er alerede gift.

28
Peri

Lukte på klærne? Virker forelsket eller betatt ??

29
Molefunken

Eller sånn som ein gjer med søstre sine klær når dei ikkje er heime. Leikar seg og latar kanskje og som ein er dei fordi ein beundrar søstra si. 😉

30
Ines

I love. Every. Clip. With Gunnhild & Sara !

31
gramatikkkongen

d heite ikkje "slik kan det gjekk", d heite "slik kan det gå".........

32
jo men i Gunnhilds karikatur

af jenter der var populære i barneskolen er de ikke ret intelligente....

33
Tara

Du virka jo som eit artig menneske med masse humor:)

34
Etterligne Sara

Prøver hun ikke å etterligne Sara? Klærne, flettene... og dialekten?

35

1. Bokstaven K skal aldri stå tre ganger etter hverandre på norsk, så det skrives Gramatikkongen.
2. Humoristiske uttrykk er ikke underlagt gramatiske regler. Det er det som gjør de humoristiske.

36
Ingen

bokstaver skal stå tre ganger etter hverandre på norsk. Gjelder ikke bare K.

37

hva betyr "slik kan det gå" egentlig? hva er humoristisk med dette uttrykket? og hva sier gunnhild rett før sara kommer inn? etter "kest..kest..."?

38

Grammatikkongen*

39
Gul rødt blått

Er det noen som vet hva fargene betyr?

40
Og grønt.

Nej. Og betydning af farver er så bred, at det ikke er indlysende bare at slå farver op og tjekke efter. Hvis man vil vide det, må man gå igennem og se, i hvilke situationer hvilken farve dominerer. Men sig til hvis du finder ud af det.

41
Aaaaaaaahhhhh

Skämskudde. Jag vågar inte se klart. Huuu

42
George

Eg trur faren til Sara sit i fengsel.

43

Skrulle ?

44
Smiiil

Morsomt klipp. Gunnhild er så ekte. Fint å se vennskapet til Sara utvikler seg og hun lærer at alle har noe som ikke er så enkelt i livet.

45
Jazz:)

Googlede lidt:

Sara: Red is the color of fire and blood, so it is associated with energy, war, danger, strength, power, determination as well as passion, desire, and love. Red is a very emotionally intense color.

Gunnhild: Yellow is the color of sunshine. It's associated with joy, happiness, intellect, and energy.
Yellow produces a warming effect amd arouses cheerfulness.

Alexander: Blue is the color of the sky and sea. It is often associated with depth and stability. It symbolizes trust, loyalty, wisdom, confidence, intelligence, faith, truth, and heaven.

Peter: White is associated with light, goodness, innocence, purity, and virginity. It is considered to be the color of perfection

Og lige en sjov ting: Light yellow tends to disappear into white, so it usually needs a dark color to highlight it. Shades of yellow are visually unappealing because they loose cheerfulness and become dingy.

46
Molefunken

Kult!

47
bffs

Åååå alle har sitt. Og dei har etterkvart kvarandre.. <3

48
Du er bra nok

Du treng ikkje prøve å vere Sara, Gunnhild. Alle kan berre prøve å bli den beste versjonen av seg sjøl - forsøke å bli glad i seg sjølv og akseptere dei lyse og mørke sidene ein har. Du er meir enn god nok, og du ser at alle har sitt. Fortsett å leite etter styrken din, og bygg ein god plattform.

49
Ei ville

At Peter skulle komme..

50

Nei...Alex

51
Profilar

Liker alle bildene i profilar. Alle har tatt haustferie?

52
Kenneth Cooper

Jolly good. These fine young athlethes are preparing for my test during their recess.

53
Sara og Gunnhild - sisters in the making

Jeg kan så sygt god li at Sara og Gunnhild skal bonde i høstferien. Og hallå Gunnhild er så morsom indersinde. Hun går ind i kampen med krydsede sværd på trøjen - prøver det der sporty lidt af og nedlægger en eskimo isvaffel. Hun leger hun får en chance til 🙂 Er Peter egenligt eskimo? ej just kidding. Det er jo helt tydeligt at Sara har issues med fin snob/bygde jente og Gunnhild har det mere sådan populær/nørd. Og hvad betyder de to rumskibe med kurs på hver sin planet? er det Saras forældre der er fra hver sin planet - eller er det Gunnhild og Sara? Og planeten mars er på væggen - er det der Sara er - på planeten mars - kamp og aggression. Og hvorfor er det et foto af Sara og en bedstemor? og den faderløse Marie ved siden af Kjartan - og han har en sang der hedder pappa. So much still untold. Vi får se....

54

Søstre ja, det var det jeg også tenkte!

55
Er det Torstein

på siste bildet på Luna sin Insta?

56
Hør her a

Noen som fikk med seg at "slik kan de gjekk" har det første som Sara så til Gunhild i episode 1

57

Nej godt observeret

58
I love Gunnhild

Ho gjer det som mange berre tenker på...

59
Karianne

Den jakka var jo som made for Gunnhild, da!

60
Olai

Hjelpe ikkje å pønta seg om du ska fanga rotte.

61
Ikke sannsynlig

Nei - en klar logisk brist der. Artig at det var det første hun kom på, da. Sier noen om den originale fantasien hennes!

62
baby-Sara

Sikkert henne som var på bildet

63
Marie

Søtnos

64
barnebarn

besteforeldre er gull når foreldre ikke strekker til

65
Molefunken

Gunnhild: Dritgøy som vanleg. Og sjarmerande at ho kler seg i Sara sine kle. Ho beundrar nok Sara litt 🙂 <3

Sara: Stakar1 Kva som gjorde at faren ikkje kunne ha ho på besøke likevel? Er det sånn heile tia? Og så snill ho va med Gunnhild <3 Kanskje ho og Gunnhild kan ha det kjekt i lag i haustferien? 🙂

66
Vinkel

Sara var snart heime på hybelen igjen. Ho var så sinnsjukt trøytt. Når ho tenkte på haustferien for eitt år sidan... nesten komisk at det same kunne skje igjen. Men i fjor fekk ho i alle fall vite at det vart avlyst før ho rakk å reise.
Beina vart som bly og hovudet verka når ho tenkte på korleis ho hadde reagert den gongen. Ikkje bra. Skulestarten på Sandane hadde vore røff og ho følte at alle hata henne, så ho var nedfor i utgangspunktet. Haustferien hjå pappa skulle bli ein fin pause. Eit par dagar før ho skulle reise, sa han at ho ikkje kome likevel. Det hadde dukka opp noko uventa.
På torsdagskvelden før haustferien tok det heilt av. Sara drakk sprit for første og vart veldig full. Krangling, slåsskamp, grining.... Idioten som klenga seg innpå henne, enda han hadde dame frå før. Torstein som var dritings og stor i kjeften.

Alex hadde kome og redda henne, som ein god fe. «Hold hatten min», sa han og gjekk i mellom Torstein og idioten. Hadde ikkje Alex vore så høg, og hatt det intense blikket.... Han sa etterpå at han hadde vore redd, men det kunne nok ingen merke.

Sara hadde sprunge heim. Ho følte seg som verdas verste, mest avskyelege person, alle hata henne og ho hata seg sjølv. Det var ei uutholdelig kjensle av å vere trykt opp i eit hjørne, og ho kom seg ikkje unna. Korleis skulle ho halde ut?

Då ho tok kniven og byrja å skjære seg i armen, var ho framleis veldig full. Så vart ho redd. Alt blodet som byrja å renne! Ho ville jo ikkje dø!

Alex hadde kome etter henne. Ho hugsa ikkje heilt om det var ho sjølv eller Alex som ringde legevakten, men minnet om den iskalde tonen frå ambulansesjåføren som etterkvart dukka opp, kom ho aldri til å gløyme. «Dette er det ingen som døyr av. Du får finne fram noko plaster og ta deg saman».

Kva skulle ho gjort utan Alex den natta?
Han redda henne 3 gonger. Først frå bråket og slåsskampen, så frå kniven. Og medan ho fekk grine ferdig, og etterkvart sovne med hovudet i fanget hans, redda han henne frå kjensla av å vere ein ikkje elskbar person.

Søvn er ein betre måte å flykte på enn å skade seg. Sara låser seg inn på hybelen. Snart skal ho få sove.

67
Susanne

Trist historie, men liker at du syr den sammen av flere løse tråder fra serien: Samtalen mellom Sara og Alex etter at de møttes i kjelleren (Saras perspektiv-uken i s2) og Saras kommentar i forrige klipp om at ambulansen er lei av henne?

68
Ustabil - noen ganger

Link til artikkel om helsepersonells holdninger til selvskading (Ikke for å gi Sara en diagnose, for ungdommer er noen ganger ustabile rett og slett fordi de er unge)

https://sykepleien.no/forskning/2016/12/nar-pasienten-vekker-det-verste-i-deg

69
Susanne

Dette klippet er superkleint og jeg er så glad for at Sara ikke blir sur? Og at Gunnhild ikke bare trekker seg tilbake så snart hun kan, men inviterer til vennskap. Herlige jenter!

70
Ruben

Kom på en morsom tanke: Hva om det hadde vært Alex som snek seg inn og prøvde Saras garderobe? Eller kanskje han allerede har gjort det for alt vi vet?

71

Av og til,så må man faktisk bare slå ihjel en Eskimonica med en kleshenger. ✌️

72
Hodelykta

Var det ikke noe med den lykta? Husker jeg feil?

73
Duck

Alex bruker den sesongens siste klipp. Ikke noe mer enn det, tror jeg.

74
Susanne

Herlig at jentene kommer nærmere hverandre. Det virker som Sara syns det er godt å ha noe annet å tenke på. Lurer på om hun på dette tidspunktet vet at hun er gravid?

75
Oops

Denne kommentaren skulle egentlig på neste klipp, men, men... hilsen Susanne - igjen?