Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

67 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Hvor sejt!

Eddermame sejt at hun tør råbe det til Sara!

2

Ikkje dei berre gløyme ponnien?

3
Enig

Får en dårlig følelse hver gang den bli nevnt..

4
Symbol?

Tippar den symboliserer eitt eller anna.

5
Skam

Tipper skam

6
Herlig klipp?

JA til meir kanelbollar, bolleprat, Paradise og sjølvbruning, ponnydildoar og latterkuler til å få ilt i magen av!! Diggar at jentene opnar seg litt etter litt♥️

7
ponniiiii

eg håpar at vi får vite meir om kva greia er med ponnien denne veka! det verker som tema denne veka handler om fortida til folk som innhenter dei. vi lærer om Sara og korleis ho hadde det før, og fortida innhentar Gunnhild når Lasse ringer og ho ser ponnistatue og ponni på kumlokket. eg håper at vi får vite meir om korleis ryktet om ponnidildoen spreidde seg og korleis det har påverka livet til Gunnhild. ho har blitt meir komfortabel med folka rundt seg, ho har lært seg å tørre å si fra, fått gode venner i Alex og Ivar og Sara, og no er ho kanskje i stand til å konfrontere fortida si <3

8
Kakao

Nå fikk jeg sykt lyst på kakao. Og boller!!

9
Skal vi bolle?

Ahahahah shoutout til Danmark (og Sverige med deres bulle). Scandinavia ❤️

10
hahahah

jag trodde videon laggade när gunnhild skulle berätta: NEI

sa jag också kajshfkajshfl

11
Kafe

Bolle kasting på Sandane sin kafe for den øvre middelklasse.

12
Herlig

Rølpejenter

13
koster boller på stereotype opfattelser - måske

?

14
Silje

Hun ber jo om det da...

15
Jaaa

Elsker dette vennskapet nå! Omg blir så glad! Gleder meg til å følge med fremover ❤️❤️

16

Og jeg blir litt misunnelig på dem

17

Jeg.
ELSKER DET

18
Grønne hjerter??

Det er grønne hjerter på de siste tre klippene. Tipper at Lasse er på vei! Håper ikke det. Virker som Gunnhild har det best uten han

19
Hvor?

Jeg finner ikke de grønne hjertene? :'(

20
Liker

Når du klikker på hjerten

21

Do people who have a fika together in Norway really sit at separate tables if they are free?

22
Haha

Nej. I think it’s just for fun since they’re the only ones there. Like bathing in the fountain and throwing buns to each other, which we also normally don’t do. :-p

23
We're not THAT anti social

No xD I guess they're just having fun because the café is literally empty (because of the holiday Høstferie) Also "fika" is a Swedish thing/word 🙂

24

Yeah, I know it's Swedish, but so are kanelbullar 🙂

25

Kanelboller er ikke svensk nei. Vi har tradisjon for det i Norge også. Mye likt mellom landene.

26

I've had skillingsboller in Norway, with crystal sugar, not pearl sugar, on top.

28
Kakao

No, not where I am from at least :p

29

Ååååh, sötbullar! <3

30
Yoko

Hvorfor sitter de på hver sitt bord?

Og er historien til Sara basert på historien til Tone Damli?

31

Ingen vil sitte på hard stol.

32

Hva var historien til tone?

33
Hovdebygda

Haha, kafé på bygda i ferien. Fleire ansatte enn kundar... Dette er kos.

34

jeg vil ha flere klipp

35

ja jeg synes det er så på tide at noget sker!

36
Hildegunn

Så koselig! Elsker at Gunnhild og Sara har blitt så gode venner 🙂
Lurer på hva som skjer videre... kommer Lasse inn i bildet? kommer Ivar til å snakke med Sara? blir det noe drama med Torstein? kan Peter komme unna de gale fjortisjentene?

37
Lauget

Å jeg vil på Lauget kafé. Var der en gang på gjennomreise. Nydelig sted.Reiselivet på Sandane må snart lage pakken gå i Lovleg karakterenes fotspor.

38
Kjempeide

Det er jo en kjempegod ide! Turistene kan kjøpe boller på Lauget, feste i hybelhuset, bade i fontenen - eller på Refviksanden, sitte på hesten og døpes i navnet til fjorden, fjella og den hellige tangen! Jeg bestiller med en gang.

39
Litt forelska

Eg og... men då må Alex vere guide Eg går kor som helst i hælane på han..

40
Sara gravid?

Træt hele tiden og nu muncher hun løs og spiser for 2. 3 kanelboller!?

41
ikke gravid

keen på boller

42

Please let the pregnancy thing go.

43

It would make for boring TV, especially if she would choose to bring the pregnancy to term. I have stopped watching several shows because of it.

44
Don't worry

This show is too short for that pregnancy to go to term if that was the case 😀

45
Ugh ...

Jeg tror ikke det er mulig å spise store skillingsboller sammen med en stor kakao med krem og kjeks og sjokoladesaus uten å bli seriøst kvalm etterpå.

46
No problem

Det går heeelt fiiiint!

47
Komisk gull

Uttrykkene til serveringsdamene!

48
Det er så tyyypisk!

Hvorfor er det alltid jentene som får skylda? Sara sier hun klina med feil gutt, men hvorfor sa han ikke at han hadde dame? Og så er det HUN som blir lagt for hat?!!? Gjetter på at dette er likt både på bygda og i byen.

49
Jenter hater mest

hverandre

50
Vanskeleg å passa inn

Sara har også opplevd å ikkje passa inn og dumme seg ut på ein fest tidleg i skuleåret; samme som Gunnhild. Men ho hadde gode venner der ho kom ifrå. Gunnhild var meir sårbar enn henne. Godt at desse jentene har funne kvarandre no!

51
Solsikke

Herremin, så herlige jenter!!!!!!
Jeg trenger ingen "rød tråd" og savner ingenting. Liker at det er hverdagslig, gjenkjennelig, at de tar opp psykisk helse, vennskap, at livet ikke er perfekt, at alle har sitt som er vanskelig, vennskap osv...
Hva mer trenger enn en det!

52
Asia

OMG.!! . så godt med latter! Gunnhild har den samme latteren som då ho snakka med Lasse ein av dei første kveldande; då Alex gjekk i søvne inn i forhenget.

53

Hvis de ikke hadde vært de ENESTE gjestene, hadde de sikkert blitt kasta ut!

54
Servitør

Kanskje fått ein beskjed i alle fall

55
Gymlærar

Du kan godt kjøpe deg nokre gode joggesko, Gunnhild

56
Gruer meg

Merker at jeg liker denne gjengen så godt og gruer meg til sesongen er over. Bare noen få episoder igjen..! Uææh!

57
Kommer de andre?

Eller blir det klipp med (bare) jentene denne uka?

58
Blondiner

Hugs at Gunnhild også er blondine, Sara;-) Du må då ikkje framstille det som håpløst..

59
Molefunken

Koooooos ?
Haustferie, bollar, varm/god drikke etter å ha vore i kulda, flott natur ?
Akkurat sånn eg liker min haustferie.
Men interessant at vi får vite meir om Sara og korleis det var for ho når ho kom dit. Det viser ei anna side, og at sjølv om ho ser sjølvsikker ut så har ho og gjerne følt på å være usikker, annerledes og åleine.
Veldig kjekt ? Får håpe vi får lære enda meir om ho og ikkje minst dei andre der. Men og Gunnhild. Føler det er enda meir vi ikkje veit heilt om ho enno ?

60

Elsker vennskapet til disse jentene !

Og vet jeg har sagt at bolle er et overvurdert bakverk,men dette klippet er så koselig at jeg nesten får lyst på en kanelsnurr selv.

Men bare hvis jeg kan sitte på andre siden av en cafe fra bestevenninna mi og få den hevet over i kjeften fra hennes bord ?

61
Fint klipp!

Både Sara og Gunnhild er annerledes enn før og virker mye friere og gladere! Nå vet vi at de kommer til å hjelpe hveranre og at det går bra til slutt. Men noen snublesteiner unnerveis.

62
Vinkel

Alex er ingen kriminell. Han veit godt forskjell på rett og gale og vil i utgangspunktet halde seg på rett side av lova. Der er han og Luna litt ulike; ho blunkar ikkje sjølv når ho får Kniven til å skrive falske legeerklæringar.

Men å dyrke litt marihuana til eige bruk – det ser han ikkje på som kriminelt. Så lenge han ikkje øydelegg for andre eller tener pengar på det, kjennes det heilt greit. Litt som Kardemommeby: «Man skal ikke skade andre, man skal være grei og snill. Og for øvrig kan man gjøre hva man vil». Der er han og Luna heilt einige: Dersom ein berre lever etter prinsippa om solidaritet, anti-kapitalisme og ikkje-vald, treng ein ikkje så mange reglar og truslar om straff. Burde ikkje vore så vanskeleg.

Det er imot Alex sine prinsipp å betale pengar inn i narkoindustrien eller gjere seg avhengig av ein dealer. Det kjennes derfor rett for han å dyrke sjølv. Han er dessutan enkelt for han; han er flink med planter. Sjølv om slyngplanten på rommet hans er av plast, så har han grøne fingrar.

Kvifor han byrja å røyke? Han hugsar ikkje heilt om det var ei konkret årsak. Men han har jo budd så mange plassar og møtt så mange folk gjennom livet, så tilbod og moglegheiten fekk han tidleg. Og det er jo forbaska kjedeleg å berre vere flink og snill heile tida. Kanskje var det eit opprør? Som at Luna naskar i butikken og kallar det sin «protest».

Men om ein spør kvifor han har røykt dei siste månadene, så kan han gi eit tydeleg svar: Det er når dei tunge tankane kjem sigande. Det er når han kjenner uro over usikkerheiten om kven han er og kvar han høyrer til. Når han ikkje får sove… når kroppen stressar og han ikkje heilt veit korleis han skal halde ut … Så ja… det har endra seg. Han føler at kroppen reagerer positivt. Rusen får truleg i gang nokre signalstoff som dopamin eller noko sånt. Noko han manglar. Men Alex er såpass smart at han skjønar at han snart må stoppe opp og tenke seg om. Når røykinga blir ei flukt, kan den bli eit problem i staden for ei løysing. Kanskje.

Alex føler seg så aleine om dette. Kven kan han snakke med?

Det han også burde tenke på, men som han ikkje tenker på i dag, er: Kven kan han le med?

Hvis han hadde vore på Lauget i dag, og ledd saman med Sara og Gunnhild, ville han følt seg mykje betre. Fordi ein god latter med venner skremmer vekk angsten. Jentene inviterer kvarandre inn i sine ellers lukka rom og feier ut alt grums med sjølvironi og trillande latter.

Og når dei ler får dei betre sjølvtillit, sterkare immunforsvar, mindre stress, mindre smerter og kan takle livets utfordringar betre enn før.

Kall det gjerne utløysing av endorfiner eller opiode nevrotransmittere. For det er det det er.

Men det er også veldig, veldig vakkert.

63
❤️

Å le med venner er både «rus» og «medisin».

64

sånn helt urelatert: har noen av dere sett på Nudes, den nye serien til NRK ? Så nettopp siste delen om Ada,og syntes det var veldig sterkt!

65

Har sett alle ep. av Nudes. Syns de treffer bra på et viktig tema, med ulike innblikk, både når det gjelder alder, miljø /landsdel. Men er jo mye mer dyster enn Lovleg....

66

Ja, noen humorserie var det definitivt ikke! Men veldig bra spilt av de ulike hovedrollene.

Men jeg håper ikke det var dette de mente skulle erstatte Lovleg! Savner et godt underholdende realtime-drama ,med mye humor og alvorlige undertoner.

Endelig godt vi har mulighet til Riwåtsjen ???

67
Enig

Og tusen takk til de personene som gjør det mulig å bruke kommentarfeltet??