Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

173 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Gule gardiner i baggrunden

I et parallelled univers er Sara blevet forelsket i Alex og det endte i en manisk periode for Sara og hun brændte døren og flyttede ud af det ødelagte rum. I det aller første klip ser vi Sara sidde på sengen med et gult gardin der peger ned mod Sara. Nu ved vi at det er Peter som styrer hyblen, men det var Sara der skulle vise den til Gunnhidl - rummet uden dør som Alex har fikset. Igen i dette klip var der et gult gardin i baggrunden. måske er hun ikke gravid men har sygt brug for Gunnhild og alle tricks gælder. Og Sra kunne være i en forelskelse udløst manisk periode så har jo brug for Gunnhild. Peter kinda know hat trouble is coming fordi han ville måske smide hende ud, men Alex kan ikke bringe sig til det. Håber ikke bare Gunnhild er der by the end of the week, men at alle er der så Sara ikke er alene - hvis hun altså er manisk - måske er hun virkelig gravid. Men håber bare at hvis alle brikkerne falde ri denne uge og vi ser en mani rulle si ud og blive til depression - så håber jeg Sara ikke er alene. I'm just saying it could be that kind of thing. At Alex går i søvne kunne være fordi han engang havde et kærlighedsforhold til Sara - da hun boede i det rum? Og han stadig føler han skal passe på Sara - og han er dybt taknemmelig fordi Mary Popping A ka Gunnhild påtager sig den umulige opgave at passe på Sara.Bare nej "den historie får du ikke Gunnhild". Måske lidt for langt ude?. De passer på Sara men ved ikke helt hvordan? Hvad siger I andre?

2
Gule gardiner - dette blir dumt

Har du hørt uttrykket koke suppe av en spiker?
Jeg håper hun er gravid og tar abort. Slik er livet til disse unge kåte tenåringene då skal det være realistisk då skjer det

3
Lost

Du har tabt mig ?

4
Its a trap

They want you to wonder but its a different story ?

5
Lurer

Jeg lurer på hvor lenge hun har visst det? kanskje hun tok en test i helga?

6
Sara velger Gunnhild

"Den som hatar meg mest". Stakkar, det er litt trist. Men eg syns det seier litt om kor nære dei kom kvarandre i haustferien. Og at Sara tross alt stolar på Gunnhild; at ikkje det blir ein ny story.

7
Karianne

Håper hun snakker med noen voksne også. Får man en samtale på sykehuset? Eller kanskje hun burde snakke med helsesøster? Ikke for å skifte mening vedkommende abort, men for å få informasjon og trøst? Trenger jo litt trøst og forståelse i en slik situasjon.

8

Ja - når en 16-åring skal ta abort så er det noen på sykehuset som prater med deg. Dette er ikke østen

9

Sarah/Sara kan være 17 eller eldre i og med at hun går andre året(kommer an på når hun har bursdag og om hun har bytta linje og måtte gå år om igjen)

10
Prat og prat

Om man prater for mye, blir det kanskje verre

11
Fraværsgrensa

Hva skjer med fraværsgrensa til Sara fremover..? Orker hun å late som ingenting og gjennomføre skole som vanlig?

12
Sykemelding

Hun får sykemelding fra sykehuset!

13
Grete

Eg håpar Sara klarar å ta opp det som skjedde/flørten med Lasse slik at Gunnhild også opplever å bli møtt på sine behov. Graviditeten overskyggar alt no, og binder jentene saman igjen, men Gunnhild har også behov for å bli forstått og respektert.

14
Gråter inni meg

Sara er vanligvis en jente full av følelser og temperament; men akkurat når hun forteller at hun er gravid, virker det som hun holder tilbake. Hun virker mer oppgitt over seg selv.

15
Åneii..!

Har ikkje jentene nok å tenke på fra før? ... åneiii....

16
Hvor er Alex og Peter nå da?

Og hva skjer med sofaen???? Skal de sitte på gulvet nå da..???

17
En mor

Hjerter mitt blør for Sara. Som mor er det min største skrekk at barna mine ikke involverer meg når de opplever kriser i livet sitt.

18
Geir

Skal ikkje Torstein få vite noko om det?

19
Josefine

Er det sikkert at Torstein er faren da..?

20

He can settle the bill later, in case it's not free of charge.

21
Universal healthcare

We have a universal healthcare system in Norway. Abortions are a part of that system and is performed at public hospitals. Norwegians only pay up to a certain amount (about 200 $) per year. Anything above that amount is free. That way healthcare is affordable for everyone. Also a woman can choose to abort a pregnancy up to week 12 of the pregnancy. Abortions between week 13 and 20 has to be authorised by a medical board. The right to abortion has been a law since the 70s and is very important. The increasing use of contraceptives has reduced the number of both abortions and teenage pregnancies in Norway and birth control pills are free for girls between 16 and 20-something.

22
@Universal healthcare

I belive it is closer to $250-300 (2000-2500 nok)

23

I'm glad to read that.

24

Alt han gjorde var å levere sæd i henne...

25
Kakao

Tror du ikke det å potensielt bli far betyr mer for gutter enn at de har "levert sæd"? Mange gutter synes det er fryktelig sårt at de ikke har større innflytelse over valget som blir tatt. Barnet er tross alt deres også. Just sayin

26
Godt vi lever i 2018

For noen år siden ville det vært stigma og fordømmelse ved å bli gravid i Saras situasjon. Kanskje hun ville prøvd giftige urter eller illegale inngrep med livet som innsats for å bli kvitt problemet.

27

...hun har jo allerede prøvd å bli kvitt det ved å drasse rundt på en sofa...

28
Nå er vel ikke

drikking av alkohol og røyking av joints det mest anbefalte i den situasjonen heller?

29

Frem til embryoet blir et foster i uke 12 er det egentlig ganske trygt inne i livmora. Særlig når det ligger inne i plommesekken, da er det svært mye som skal til for en skal abortere, selv ikke narkotika, alkohol eller tunge løft kan påvirke det. Mange barn blir nettopp laget på denne måten.. Det er rus og alkohol etter uke 12 som er direkte skadelig. Den største grunnen til aborter skjer av seg selv er at hjertet ikke slår eller det har så mange skader at det ikke er levedyktig. Dette finner kroppen ut av som regel rundt da man skal ha mensen/for sen mensen eller etter uke 6... En missed abortion er når kroppen ikke har skjønt at embryoet er dødt, da kommer det som regel en sen abort, mange rundt uke 12 men også veldig trist for noen rundt ultralyden i uke 18.

Ikke utsett deg selv for fare ved å fremprovosere en abort hvis du ikke vil være gravid. Livmora vil være gravid, så den beskytter cella si så godt som mulig. Dra til legen ♥️

30
40-50 år siden da

En undersøkelse fra 1973 viste at andelen kvinner som fikk innvilget abort økte fra 73 % i 1965 til 85 % i 1971. Berthold Grünfeld mente at dette tydet på at det hadde vært en liberalisering av tolkningen av abortloven. Samme undersøkelse viste at nærmere halvparten av ugifte kvinner i Oslo som hadde fått avslag om abort, fikk den utført illegalt. Antallet anker etter avslag varierte sterkt fra landsdel til landsdel. I Oslo anket så mye som 76 % av kvinnene i 1971, mens anken blant kvinner i Finnmark bare var på 2 %.[23] Ulik tolkning av abortloven førte til at det oppstod en viss tilstrømning til Oslo av abortsøkende. Det var på 1960- og 1970-tallet vanskeligere å få innvilget abort i Utkant-Norge enn i Oslo. Det var også et mer restriktivt syn i Nord-Norge, på Vestlandet og Sørlandet. Østfold var også et sted der det var vanskelig å få innvilget abort på begynnelsen av 1970-tallet. Dette førte til at mange søkte til Oslo for å få abort.[24] En undersøkelse foretatt på midten av 1970-tallet viste at det var livssynet og den sosiale bakgrunnen hos medlemmene i abortnemndene som var utslagsgivende for søknadens utfall. Livssituasjonen til den kvinnen som hadde bedt om abort var av mindre betydning.[25]

31
Godt vi lever i 2018

Altså fra Wikipedia

32
Altså

- går verden framover

33
Lasse

Det var da voldsomt..? For noen år siden faktisk. Bare enkelte steder i Norge forhåpentligvis.

34

hahahahahhahahahahhahah

35
???!!

..??! % +!!

36
Undertekst, Undertekst, Undertekst!

Hvor er underteksten på denne episoden? 🙁

37
Hormon

Så det var derfor ho var så trøytt og ustabil... skjønte det ikkje før no.

38
Sara bør vel ikke lese dette før hun reiser til Førde
39

Just for the record, neither embryo nor foetus is a baby and pregnancy has only the significance the pregnant person gives it. So, if a pregnancy is wanted and the pregnant person calls it a baby, so will the doctor to accomodate the pregnant person, although it is technically wrong. (Source: Dr. Jen Gunter)

So cut that misogynist crap!

40
Inger

Hvorfor ikke, egentlig? Hva skal det ha å si på hva hun gjør?

41

Første gang jeg så dette klippet på mobilen, trodde jeg det var Gunnhild som gikk og satt nede på brygga i første scene - pga. gule klær. Så så jeg den igjen på pc, og da så jeg at vedkommende hadde blått hår - og gule klær. Litt annerledes perspektiv her plutselig...

42
Ja..

Føler de skviser mye inn i en sesong her nå, kanskje bare blir denne ene?

43
Nei!

Håper ikke det..!

44

Synes det er urealistisk Gunnhild ikke har flere samtaler med Lasse. Kan Gunnhild ikke sige noget. Råbe af Lasse eller et eller andet. Eller kan Lasse ikke undre sig til Gunnhild hvis der er noget ved hendes opførsel han ikke forstår. Mangler mere action mellem de 2. Fint vi også ser Sara og Gunnhild. Men please lad os se lidt mere gunnhild-Lasse action ?

45

Hun havde vel forventet det af Lasse, eftersom han har gjort det før. Men Sara er hendes bedste hvis ikke eneste veninde, og det er derfor det er hende hun er sur på

46
Lasse er uviktig

Denne sesongen handler ikke om Lasse

47

Everything had been said. Past should remain past.

48

the pregnancy was so expected and a big shook at the same time

49

Ohoi...

50
Hvordan går dette her?

No bruker de lovleg lang tid...

51

Pling!

52
Er vel

Ivar som har gjort Sara gravid...

53
Hmm..

Sara bør vel uansett si unnskyld ...

54
Vilde

Noen ganger er det godt å få ut litt frustrasjon. Selvom det går ut over folk som ikke fortjener det, her slapp de begge ut litt.
Så fort det er ute av systemet så er det som regel greit igjen. Tror de skjønte det begge to, og fint å se at Gunnhild taklet situasjonen så bra som man kan gjøre, og klarte å skjønne Sara. Kjempe fint klipp?

55
Tom for idear???

Sida det tar så lang tid....

56

Det her er krisetregt!

57

Lasse og Gunnhild må altså få talt sammen! Uden Sara eller andre er blandet ind i det!

58
Realisten

Hallo! Lasse er ferdi, ut, borte, done. Hadde jeg vært Gunnhild hadde jeg ikke brukt 1 eneste sekund mer på den fyren. Umoden klyse som dumpet G første gangen en annen kastet seg rundt halsen på ham. His loss! Han vet ikke hva han går glipp av! Kom deg videre over, done, ferdi snakka!

59
Mens vi venter

Noen kattebilder mens vi venter: https://www.instagram.com/my_furry_babies/

60

1 klipp på snart 6 dager...

61

Nå går det i snegletempo her. Ett klipp og én chat på snart fem dager.

62
Petter

Skal NRK opprettholde interessen og eventuelt skaffe seg flere seere til denne serien må de få opp aktivitetsnivået ett par hakk. Nå går det altfor treigt, man mister interessen mellom hver gang noe nytt postes. Hei!! Våkn opp 'a!!

63
Live

Ingen insta, ingen notater, ingen videoer. Dritslappt. Har hele Rubicon streika?

64
Pause

Tror de har forsøkt å innføre en snikpause i serien.

65
Like før...

Så få klipp på så lang tid betyr vel at det kjem mykje snacks frå no til torsdag. Dei må jo fylle ein episode til då.

66
grete

kan dokke være meir aktiv, stress å vente.

67
Eg har bestemt meg for å

sjå alle Harry Potter filmane medan eg ventar. Det er berre 7 mil til Førde....

68
Treng meir!

Kva skjer? Kor blir de av dei? Haustferien va over i går...

69
Åå herregud

Vi trenger nye klipp nå!??

70

Hur många avsnitt är kvar och när tror ni säsong 2 kommer? Hoppas att Luna och Ivar kommer tillbaka igen, de var härligt bra karaktärer. Lovlegs styrka har varit vänskapsbanden mellan Gunnhild och Sara/Alex, och vilken otroligt bra skådespelerska hon är! Hoppas det blir ett bra avslut för Gunnhild och jag hoppas ändå att hon fortsätter att vara huvudkaraktären även om jag skulle vilja se Sara och Alexs liv.

71
VIL HA MANGE SESONGER

Alex, Sara, Peter, Luna, Ivar, Tina, David, Lasse, Torstein...!

72
Molefunken

Shiiiiiiiit!

Ditta forventa eg ikkje i det heile tatt!
Eg trudde det var litt for overdreve visst det skulle skje. Men no har det jo faktisk skjedd?
Men eg klara ikkje heilt å tru på det heller. Men er jo ikkje akkurat uvanleg at det kan skje.
Men likavel. Eg klara ikkje fatte det heilt.

73
Lisa

Är det någon som vet vilken låt det är i början av klippet?

74
Vinkel

Sara føler seg rastlaus og finn ikkje roen på hybelen. Tankane går i sirkel. Ho tar på seg den gule regnjakka og går ned mot fjorden. Det er ein grå dag på fleire måtar. Skodda heng tungt både over fjorden og over tankane hennar.

Musikk på øyra. «I have av voice, if I`m not to use it then who will?»

Sara er van med å ta beslutningar for seg sjølv. Det er ingen som brukar å stå over henne med råd og hjelpsomheit. Det er greit. Meir enn nokon gong er vel dette ei avgjerd ho faktisk må vere aleine om å ta. Sjølv om det er litt kaldt, set ho seg på bryggekanten.

Å lage lister brukar å fungere for Sara når ho må bestemme seg for eitt eller anna. Då kan ho tydeleg sjå fordeler og bakdeler med dei ulike vala og dra ein konklusjon på bakgrunn av det. Denne gongen treng ho ikkje lage liste. Ho berre veit det: Ho skal ikkje ha nokon baby. Ikkje no. Det er ikkje eit alternativ. Ho har ikkje tenkt å føkke opp livet sitt, for ho har andre planar. Så akkurat spørsmålet om ho skal ha baby eller ikkje, er avklart.

Det er berre det at…. Vil ho klare det aleine? Gjer det vondt? Vil det bli masse blod? Sara knip augo hardt att og lagar ei grimase ved tanken... Og dessutan: Vil legen syns ho er…..dum?
Ho kjenner seg framleis rastlaus, reiser seg og går heimover igjen.

Det burde gå an å slette ting frå livet. Slik som internetthistorikk: «Et nytt vindu åpnes hvor du har flere alternativer å fjerne, merk av i boksen for å slette nettleserhistorikk og deretter fjernes den aktuelle perioden. Du kan velge mellom siste time, siste dag, siste måned….»

Jatakk. Ho har fleire ting å ho ynskjer å fjerne.

Sara går med harde steg, ser ned i asfalten, hendene langt nedi jakkelommane. Ååå, at ho kan vere så jævla dum!

75
Føler seg dum

Stakkars Sara! Hvis hun kunne slettet noe historikk, ville hun nok også trykket «delete» på Lasse og de dumme meldingene til Gunnhild.

76
Trur at..

..ein av dei fleire tingene ho og skulle ynskje ho kunne fjerne er nok det at ho kyssa med Lasse...

77
Susanne

Mektig imponert over Gunnhild når hun klarer å legge til side eksen og tapet av tallerkenen sin?

78

Spesielt tallerkenen. Den var mere verdt enn Lasse!

79

Åh, Sara ???

80

Syns det er litt trist og rart at Sara sitter i mørke når Gunhild kommer for hun er jo egentlig mørkredd. Og at hun ikke bare innrømmer at hun kyssa Lasse å ferdig med det. Men lettere klok etterpå selvsagt.