Mamma 💖💕💕 >

13:20

Mamma:
No har eg prøvd å ringe så mange gonger. Kan du ta telefonen? No såg eg at eg har fått beskjed om at du har skulka igjen. Kva er det du held på med eigentleg? Kva er viktigare enn skulen? Eg vil gjerne forstå di side av det, men det er ein grunn til at ein får advarslar. Så ein kan rette opp det som har skjedd og få ein sjanse til. Er det mykje festing? Eg veit det er mykje som skjer første semester med nye folk og alt, men skule er det viktigaste og det var jo også avtalen da vi diskuterte å la deg flytte vekk. Vi har ein bra vidaregåande her også, og eg lurar no på om det ikkje hadde vore bedre om du blei heime.
Gunnhild:
Eg har ikkje festa og eg har ikkje skulka. Det er ein veldig god grunn til at eg var vekke. Eg lova å ta det igjen.
Mamma:
Ja, ok. Kva er det da?
Gunnhild:
Sorry, men eg kan ikkje si det.
Mamma:
Eg er mor di og eg har all rett til å vite det. Du er under 18 fortsatt og det betyr at du ikkje er myndig og eg er fortsatt ansvarlig for deg. Vi har vist deg enorm tillit ved å la deg flytte ut men da forventar eg at du viser tillit tilbake.
Gunnhild:
Eg har tillit. Eg lovar det ikkje er sånn som du trur.
Mamma:
Om ikkje du kan seie det til meg så kan du iallfall seie det til nokon på skulen. Når du hugsa tilbake på den tida her så kjem nok minnene dine å vere alt som skjedde med venner og gutar og alt, og det du lærer på skulen er kanskje ikkje like sexy, men det er faktisk grunnlaget for moglegheitane du har seinare i livet. Vi har aldri vore strenge med deg, og vi har aldri satt noko press på deg, det einaste vi forventar er at du skal gjere ditt beste og du kan bedre enn det her.
Gunnhild:
Eg veit. Og eg skal fikse det.
Mamma:
Bra

Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

18 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Esso

Jeg synes moren virker mindre tillitsfull enn hun selv tror hun er. Man hadde ikke trengt å stave det ut i ord på den måten om det finnes trygg tillit.

2
enig

Den mor har ikke rigtig pejling på hvad hun egentligt siger med:"vi har aldri satt noko press på deg, det einaste vi forventar er at du skal gjere ditt beste og du kan bedre enn det her".

Det er jo et ganske stort uklart pres at forventer at ens barn altid kan gøre deres bedste. Fordi hvad er det bedste lige? Den optimale præstation.

Og specielt stort pres for en jente som Gunnhild der tænker så meget over tingene. Hun kommer jo let til sætte urealistiske krav til sig selv tænker jeg. Og få præstationsangst fordi der er så tydelige forventniger om at gøre sit bedste.

Jeg forstår godt hvis Gunnhild ikke åbner op over for en mor der holder "brandtalen" om skole vigtighed. Hun undervurderer jo fuldkommen Gunnhild, der tager skolen alvorligt og som ser ud til at elske at læse og tillærer sig stof.

Håber den norsk lærer der var så kort for hovedet får høstferien og sagde "arbejd hårdere" viser sig at være en helt fantastisk god støtte - eller at Gunnhild finder på at ringe en ungelinje - findes det i norge? En telefon man kan ringe til og tale om sine problemer med en voksen?

Jeg synes også den mor var lidt respektløs overfor Gunnhild da Gunnhild var kæreste med Lasse. Fint nok hun ikke kunne lide Lasse men altså lige frem at lave scene i supermarkedet var a little too much. Gunnhild er jo ikke noget barn.

3
Nasse Nøff

Hallo mamma!!!! Du må nå gjøre mer enn bare tekste med datteren din om dette!!!! OMG!!!!!!

4

Ho skriv jo at ho har prøvd å ringe mange gongar, og ho har nok prøvd ei stund.

5
ååå

Gunnhild <3 kjenner meg igjen og det er vondt!

6
Mamma!

❤️

7

Hvis det havde været min mor, havde hun sat sig i bilen og kørt hen til mig og bedt om en ordentlig forklaring. Det kan altså ikke klares på sms det her.

8
Kakao

Enig! Synes de er i overkant fjerne som aldri kommer til Gunnhild selv om det har vært brudd, bursdag, høstferie, fare for stryk ++

9
Hovdebygda

Fint at ho forstår at ikkje Gunnhild nødvendigvis kan prate med ho, men at ho prøver å få ho til å prate med nokon andre på skulen. Eg trur ikkje det er lett for Gunnhild å ikkje fortelje mor si om kva som har skjedd. Om eg var Gunnhild, ville eg ha prata med mora mi om det. Mora treng ikkje å vite kven det gjeld. Vem ska trösta knyttet?

10
Moren er ikke til å stole på

Problemet med Gunnhild sin mor, er at hun ikke er til å stole på! Man vet ikke hva som skjer hvis Gunnhild forteller moren om aborten, fordi at moren tidligere har vist seg å filtrere litt lite hva og hvordan hun sier ting videre. Vi fikk se det allerede i første klipp, da moren sørget for å sende med CV en fra hjembygda ved å fortelle Sara at Gunnhild er sosialt akward, pluss at hun valgte å konfrontere Lasse om penisbildene PÅ BUTIKKEN! Og da snakker vi sannsynligvis ikke om en hvilken helst butikk, men om BYGDEBUTIKKEN med stor B - å legge det ut på Facebook hadde spredt det mindre. Derfor er det mye sannsynlig at moren, hvis hun får høre om aborten, sporenstreks kommer til å ringe skolen.

11
Moren er ikke til at stole på - enig

Hun respekterer ikke Gunnhilds grænser

12
Sinus

Fikk ikke med meg at hun konfronterte lasse på butikken..når skjedde det??

13
Esso

godt poeng

14
Slitsom mor

Steike for ei slitsom mor Gunnhild har.

15
Mammaen

Men hun gjør nok sitt beste, hun også. Bare at hun også er sosialt awkward, ligger til familien... og hun misforstår.. osv

16
Ja og...

... faren til Gunnhild er litt meir sånn firkanta Peter-type som likar Ordnung

17
Mammaen

Gunnhild har en mor som bryr seg og prøver å forstå! Hun har tillit til Gunnhild, og foreldrene har helt tydelig gitt henne veldig god ballast i oppveksten, slik som Gunnhild har blitt. I motsetning til foreldrene til Sara, som ikke er til stede. Moren prøver å hjelpe Gunnhild her, men har ikke forutsetninger for å vite hva Gunnhild strever med, fordi Gunnhild ikke sier noe om hvordan hun har det. Hun har nesten ikke vært hjemme siden hun begynte på skolen i august, og hun deler minimalt. Det er ikke så rart at moren skriver det hun skriver. Hun må kunne si at ikke alt er greit, når hun bare får høre fra skolen at Gunnhild har skulka/ikke får vurdering i gym osv.

18
Susanne

Blir litt oppgitt og nesten flau over denne mora... Og faktisk syns jeg at Gunhild virker mer voksen her.