Sara Årdal Aktiv nå

13:51

Gunnhild:
Kor e du?
Sara:
Gaor ein tur
Gunnhild:
Eg har ikkje gjort det altså men eg lurte berre, om eg sa det berre til mor mi sånn utan å nemne namnet ditt, er det dumt?
Sara:
Eg vil ikkje du ska seie da til nåken. Ho kan jo forstå kem da e.
Gunnhild:
Så om eg gjorde da?
Sara:
Dao hadde eg ikkje snakka te deg meir. Eg ha jo sagt ditta.
Gunnhild:
Ja, eg veit. Eg skal ikkje spør igjen.
Sara:
Kefø ska ho vita da uansett?
Gunnhild:
Ingen grunn, ho berre spør korleis eg har det. Ikkje viktig. Eg berre tenkte eg skulle høyre.
Sara:
Ok. Men ingen betyr ingen. Da e ikkje fø å ve kjip elle nåke. Berre vil ha da for meg sjølv, ok.
Gunnhild:
Sjølvsagt. Det e ikkje viktig ❤️
Sara:
❤️

Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

70 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Nei!

Gunnhild, du trenger hjelp og støtte du også! Uff, vondt å gå så alene med ting.

2
Esso

Savner bakgrunnsbildene bak logoen. Er dette uken for tomhet?

3
Siri

Eller kanskje for kjærlighet? Holder en knapp på at Peter hjelper Gunhild med gymkarakterne. Han går jo på idrett.

4

eller kanskje for blod? 😀

5

Nei nei nei...

6

Klassisk krysspress! Kven skal ein høyre mest på?

7
space invaders

Både mor og Sara må give Gunnhild some space her.

8

Kan Gunnhild ta et hint?

9

Omg Sara. En god venninne sier ikke sånne ting.

10
Sinus

Men sara vet jo ingenting om det Gunnhild sliter med ift fraværet i gym..ikke så rart dæ at hun ikke vil at noen skal vite det. Synes godt Gunhild kunne fortalt det til henne da

11

Gunnhild sa jo til sara at det var fare for at hun strøk og at de øvde på biip testen.

12

Yes, but Gunnhild had to face something too. Sara's abortion did not concerned just her, it also involved Gunnhild and it is important that she can confide it to a trusted person to lighten the burden.

13
Mega

Jeg har kysset med din eks, men hvis du siger til din mor at jeg er gravid vil jeg aldrig tale med dig igen <3 du må forstå

14
Trine

Å være gravid og ta abort er en veldig privat sak og skjønar godt at Sara ikkje vil Gunnhild skal fortelle det til nåken . Gunnhild ville heller ikkje at Sara skulle fortelle om hennar angst som også er nåke privat. Å kysse ein eks syns ikkje eg kan bety det samme. Det var jo slutt.Men Gunnhild må også tørre å snakke om det som plagar ho. Og Sara må lytte og forstå !!

15
Vårin

Eg har eit håp om at Sara skal finne ut at Gunnhild stryk i gym, og at ho klarer å gjere noko tilbake for venninna si. Som å forklare på skulen for ei god støtte Gunnhild har vore for ho. Gunnhild fortener eit fint gullkryss i boka på skulen istadenfor stryk. Ho er jo the mother of dragons, og det veit berre Sara ?

16
Gunnhild!!!

Nå må du si til Sara ar dette skaper problem for deg!!!! Nytter ikke å være så selvutslettende overfor folksom ikke har lært å ta hensyn!!

17
Sara

Ja, vær ærlig.

18
Lovleg

Tror lovleg logoen er helt rød fordi det virker som om alt i livet til Gunnhild handler om Sara (hennes farge er jo rød) akkurat nå.

19
Sara vet vel...

... at Gunnhild stryker i gym? Det var jo ikke uten grunn at Gunnhild måtte trene til den cooper-testen, så Sara er nok klar over at det ikke ble problemfritt for Gunnhild å være borte fra skolen den torsdagen.

20
Fiemus ??

Sara har kanskje hørt Gunhild fortelle henne, men Sara tenker på Sara og har glemt alt om det igjen

21
Hovdebygda

Nei, dette blir for snevert, Sara! Vonar Gunnhild seier det til mor si uansett.. eller prøve å henge med nokon andre, berre for å få miljøskifte...

22
Volda

Enig

23

hmm. kan ikke gunnhild bare åpne seg, fortelle sara hvorfor hun vil si det til moren ?

24
Line

Si det allikevel, Gunnhild!! Det er forskjell på å si det til andre folk på skolen og felles venner og sånt, men mamma er ikke en del av miljøet, og det er viktig at du har noen å betro deg til. (jeg ville også sagt det til skolen, for den saks skyld, men skjønner at det sitter litt lengre inne)

25
Mamma må hente!

Jeg også sagt det til mamma, Sara veit antakelig ikke hvordan det funker å kunne
si ting til foreldre og få støtte. Men tror kanskje jeg ville reist hjem denne helga om jeg var Gunnhild. Men nå går det vel ikke busser i Sogn og Fjordane på lørdager:-( Så mamma må hente..

26
Buss jo

Det går vel to busser fra Sandane mot Høyanger på lørdager så mamma slepp å hente

27
Gunnhild må snakke med Sara

Ho må snakke med Sara, og la henne få vite at ho også treng støtte og hjelp. Dette går ikkje i lengda.

28
Fiemus ??

Hva betyr antall av utropstegn i taleboblen? Nå er det én på dette innlegget, noen har én, noen to, noen tre, noen ingen..?

29
Fiemus ??

Takk (men det gir ikke mening akkurat nå, 47 gi en !, 66 gi to, 161 gi en ...)

30
System i galskapen

Selve boblen forandrer seg også med antall innlegg og da begynner det på nytt med ett utropstegn, tror jeg. Det er system i galskapen, jeg lover!

31
Geek

Dei forandrer seg etter 50 og 100 kommentarar

32
Inger

Når det kommer over et viss antall kommentarer så skifter boblen ☺️☺️ Har ikke noe med selve innlegget å gjøre ?

33

Sara gaor meg på nervane no. Kontrollfreak. Sjølvoppteken.

34
Trøbbel når man hjelper

Jeg lista jobben en gang fordi jeg ble borte med en venninne som skulle ta abort. Jeg hadde nettopp vært syk og kunne ikke forklare sjefen hvorfor jeg måtte være borte igjen. Men likte ikke jobben likevel og bare MÅTTE være der for venninna mi. Medfølgere burde også få sykemelding.

35
Det skal du kunne få!

Forklar for den som kan skrive ut sykmelding at det er umulig for deg å dra på jobb/skole når du vet at vennen eller venninna di sliter og at du er den som må være der for de. Sykmelding gjelder også for psykiske påkjenninger og stress!

36
Kitkat

For fraværsgrensa på VGS trenger man ikke engang en sykmelding. Man kan få en oppmøtebekreftelse fra legekontor, det holder! Gunhild burde bedt om en slik da hun var hos legen med Sara. Eller kanskje hun kan ringe dem nå, forklare situasjonen, og få en fraværsbekreftelse fra legen.

37

Gunnhild had to face something too. Sara's abortion did not concerned just her, Gunnhild was also involved and it's important that she can confide it to a trusted person to lighten the burden.

38
Stå opp for deg selv

Gunnhild! Du må tenke på deg selv også... Sara forlanger for mye, hun burde jo faktisk skjønne at det ikke er problemfritt for å være borte fra skolen uten legeattest. Virker egentlig som hun bare bryr seg om seg selv, og bruker Gnnhild når det passer henne.

39
Hva med pappa

Kvifor snakkar ikkje Gunhild med far sin? Får inntrykk av at ho ikkje er veldig nærme mora, og faren gav inntrykk for å vere meir ansvarleg og til å stole på. Verken Skam eller Lovleg har vist ein god farsfigur. Ikkje at det er stort fokus på foreldra i nokon av seriane, men det er alltid mora som blir vist om det er nokon. Det er rart. Sjølv har eg eit veldig godt forhold til pappa, og er meir fortruleg med han enn mamma. Ikkje fordi mamma ikkje er ein omsorgsfull person, men eg og han snakkar bedre saman og har større forståing av kvarandre.

40
Cecilia

Serien Jenter (som Julie Andem gjorde före Skam) visade fler aktiva fadersfigurer med relationer till sina döttrar.

41
Enig

Ja, både Mia og jenter hadde gode farsfigurer, men verken Skam, Blank eller Lovleg har det. Enig i at det er rart.

42
Last episode?

Is it the last episode on Thursday? How would you want season 1 to end?

43

I hope that Sara will find out that Gunnhild is close to failing, and that she herself will go and explain the situation to the teacher Ragnar. Then Gunnhild can finish this year. Gunnhild opens up to her roommates about her anxiety issues, and Peter decides to help help her with the training. Sara and Gunnhild will remain friends, but I also hope Gunnhild will find some other friends outside the White House, like her classmate David. They seemed to have a great connection. I hope Gunnhilds virginity won't be an issue this week; at the moment friends, school and health (the anxiety) are far more important issues. What about you, what are your predictions?

44
Jeg håber på

En simpel løsning - At jenterne bare går sammen til lærerne mandag og forklarer sagen. At Lovlig vil vise at det behøver ikke være så kompliceret at komme videre - så er abort jo heller ikke værre. Så Sara får lov til at blive instruktør og spørger Alex om hjælp og vi får lov til at opleve det show - hvor Peter vel skal danse? Og at Gunnhild tager den Coopertest og får en ordentlig snak med norsk læreren (som opdagede at hun havde byttet rundt på to besvarelser - eller var altså for hurtig fordi hun bare længtes efter ferie - Og så fik Gunnhild alligevel 5?).

45
Kommunikasjon

Kan ikke Gunhild bare si til Sara at hun stryker i gym fordi hun ikke kan forklare fraværet fra hun ble med henne. Eller hun kunne si til skolen at hun var med Sara da hun fikk sykemeldingen sin fra sykehuset i Førde. For den har vel Sara levert på skolen?

46

Sara takket nei til sykemelding.

47
men jeg ved at man kan få det senere

man kan gå tilbage og få sygemelding. Og så få fraværs dispensation. Man kan få lov til at ombestemme sig og blive klogere. I hvert fald i Danmark.

48

Man kan få tilbakevirkende sykemelding i Norge også. Men vi husker fra da Gunnhild konfronterte Sara med all skulkingen hennes at Sara svarte noe à la "Kniven fikser det for meg." Jeg tror derfor Kniven er en person som kan hacke seg inn i skolens system og ordne folks fravær. Kanskje Sara vil gå til ham igjen, at det er derfor hun ikke bryr seg om fraværet? Ikke det at det hjelper Gunnhild det spor, da ...

49

Hva skjer med Blank a? Kommer tilbake til høsten du... 21.oktober i dag

50
@Mat

Var en streik i dramaavdelingen sim har utsatt både ny seong av blank og Heimebane, så vidt jeg har skjønt.

51
Veit ikkje

Begynner sikkert når Lovleg er ferdig, vil vel ikkje sende begge samtidig.

52
Mener folk virkelig at Gunnhild skal fortelle om aborten til Sara til mora si??

Dete kan synes hva dere vil om Sara, men det hun har gått igjennom er det kun de som selv har tatt abort i den alderen som evner å forstå. Det er noe av det største og verste som kan skje deg. I tillegg har ikke Sara voksne rundt seg eller venner foruten Gunnhild som bryr seg. Dette er hennes hemmelighet og Gunnhild har ingenting med å spre det hverken til mora si (hvorfor i helsike skal hun trenge å vite noe?!) eller andre. Gunnhild visste hun hadde mye fravær og prioriterte slik hun gjorde. Hun får heller lyve da hvis mamma på død og liv skal grave. Mora til Gunnhild fucker bare opp for henne.

53

Jeg tenker det kan være fint å innkludere en voksenperson. Trenger ikke være moren til Gunnhild da. Kanskje heller en helsesøster eller en annen voksen de stoler på. Kan forøvrig hende at Gunnhild har et godt forhold til moren sin og at moren også kunne vist omsorg for Sara. Gunnhild kan faktisk ha behov for å prate om det med moren også. Når det er sagt må selvfølgelig Gunnhild respektere Saras ønske. Skjønner jo at Sara er redd for at det skal begynne å gå rykter om henne.

54
nope

Jeg forstår sådan set godt Saras ønske om at det skal holdes helt privat. Hun føler at hun er kommet med et "right out of paradise" image og det at have været gravid vil bare være stigmatiserende fo hende. Og jeg stoler ikke på Gunnhilds mor. Med tanke på den håndtering af dick pick hvor hun konfronterede Lasse. Jeg synes Gunnhild skal tale med Sara og finde på en løsning sammen løsning. De kunne tale med en lærer sammen.

55

Når det er sagt ville jeg ønske hun turde være stærk og åben

56
utålmodig

Nå har det stoppa opp igjen! Det er endelig litt bra driv og så bare detter det sammen igjen. Det skjer liksom ingen ting i livet til Gunnhild på mange dager annet enn ingen fest, ingen forståelse fra Sara, ingen samtale med mora, bare stille angst for å ikke få gymkarakter?

57
Kakao

Og alle andre kutter sitt liv på sosiale medier i sympati for Gunnhilds gym-angst

58
Ditta va

ein laaang tur, Sara !

59

Nå må det skje noe! Siste uken!

60
what

ikke noget søndags klip - det er for drøjt

61
Kakao

.. Eller notat, eller chat, eller insta fra noen..

62
Petra

Bekymringsverdig om Sara ennå ikke har kommet hjem fra tur.

63
Noterne!

Psst tjek Gunhilds noter

64

Hun har jo ikke skrevet notat på en ukes tid?

65
Mega

Der er ikke rigtig sket noget siden d. 16...

66
Sorry as

men det her er virkelig kjedelig

67
Saras hemmelighet

Jeg kan forstå at dette er en påkjenning for Gunnhild, men dette er Saras hemmelighet!!! Dette er ikke noe man kan si til moren sin eller noen andre om Sara ikke ønsker det. Med mindre noe alvorlig skjer bør hun heller ikke fortelle noe til skolen. Hvordan en takler ting er ulikt. For Sara virker det som det er best å aldri snakke om noe. Vi har jo heller aldri fått hørt noe om foreldrene hennes. Vil tro det også er et tøft tema for henne.
Jeg er ganske lik Sara der, og jeg ser at det kan være lurt. For her er det mange som ville sladret....

68

Jeg har prøvd å skrive kommentar på blanksiden men den blir ikke godkjent.. Men jeg har tenkt at kanskje blank-sesongen starter når lovlig er ferdig?

69
Liker lovleg, men savner blank

Heia. jeg digger lovleg, det e dritbra. men samtidig savner jeg deres andre serie, blank som gikk rundt sommeren. det var snakk om at det skulle komme en ny sesong, men når starter egentlig den? er det slik at Lovleg ble en erstatning for blank?

70
Stef

Det med abort er jo en vigtig sag, og fri abort er under angreb, igen. Sara har lyst til at skjule det som en privat sag. Det er privat, og meget følsomt. Hvad tænker I er årsagen til at det er privat? Er det fordømmelse fra andre? Altså hvis det er fri abort er der ikke noget at skamme sig over eller? Og man er to som er årsag til graviditet, men jeg har sjældent hørt om gutter som skammer sig, føler skyld eller overhovedet har nævnt det? Jeg har selv været igennem processen.. og er vel mærket af det fordi jeg egentlig gerne ville have børn, men ikke følte mig stærk nok til at klare det alene. Og jeg mærker at have førelse af skyld og skam.