Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

219 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Ingrid

Ser for meg at Luna har fått høre litt av hvert av moren i disse morgentimer før Gunnhild våkner. Er ikke så rart at hun har lyst til å dra hjem, selv om jeg mest skulle sett henne stå i stormen. Men det ble nok litt for mye for henne på en gang, uten at hun egentlig vil innrømme det.

Moren til Gunnhild går langt over grensen. Noe av det verste er å være vitne til at vennene dine krangler med foreldrene. Det er noe som er privat anliggende. Men livet kan ikke være perfekt, verken kjæresteforhold eller foreldreforhold.

2
Rivåtsj-fan

Perfekt er jo no dritt....
-fra Alie sitt snøvle-dikt på forrige klipp......?

3

Noen av dere som ser på Sex Education på Netflix?
Synes den er så fin!
Og at noe av det som gjør den bra,minner om noe av det som gjør Lovleg så bra, selv om de og er ulike på mange vis.
Fargerik tenåringsserie med komplekse karakterer og mye LHBT- representasjon. ?? Jatakk!

4
Rivåtsj-fan

Bare hørt om den, skal sjekkes ut ? ?

5
Mie@Rivåtsj-fan

???

6
Ingrid

Har sett alle sesongene og digger det! En veldig autentisk serie som skildrer hverdagslige problemer i en ungdoms liv. Masse tabubelagte temaer blir tatt opp som samfunnet burde snakke mer om. Samtidig kjenner jeg meg ikke helt igjen i alle situasjoner i Sex Education, men dette har nok også noe med den amerikanske kulturen som skiller seg fra den norske.

7
Mie@ingrid

Å,så gøy at du og liker den ?ja, det er en skikkelig innholdsrik serie! Den tar opp så mye forskjellig,så tror de aller fleste finner ihvertfall noe i den ganske relaterbart,selv om ikke alt treffer alle. Mener forresten at serien er Britisk,og ikke Amerikansk.? men at den uansett skiller seg en god del fra den norske kulturen ,er sikkert!?

8
Ingrid @Mie

Blingset der, haha, de har jo britisk aksent (som jeg av en merkelig grunn klarte å glemme)!

9
Mie@ingrid

Kanskje fordi de fleste serier man ser på er amerikanske ?:) og det var veldig mye annet å huske ved den serien,enn aksenten deres,for å si det mildt ?

10
Ingrid @Mie

Mye mulig! Det blir spennende å se hva sesong 4 blir å ta opp

11
Ingrid

Er forresten interessant å lese hvor utrolig mange som var overbevist om at det var noe mellom Luna og Billie (både fortid og nåtid). Skal ærlig innrømme at jeg selv også var mistenkelig. Men når man ser etter i klippene er ikke Luna og Billie noe mindre fysisk med hverandre enn det Gunnhild og Sara er (sånn mer eller mindre).

Tror rett og slett dette har med hvordan serien er vinklet. Vi ser alt fra Gunnhilds perspektiv, hun er sjalu og tror noe har skjedd tidligere mellom Luna og Billie - og derfor er dette det seerne også ser.

(F.eks. er Torstein ofte skildret som en drittsekk fra Gunnhilds perspektiv, men fra Saras perspektiv er han mye hyggeligere).

12

Veldig sant! Jeg trodde absolutt det var flørting jeg så,og trodde det var noe som ikke stemte der, tenkte ikke over at Sara og Gunnhild er på samme måten i det hele tatt?
Det er så morsomt å se det på nytt og være etterpåklok ??

13
Vinkel

Etter at foreldra valde å flytte tilbake til Oslo, har David budd på hybel. Sjølv om det var han sjølv som helst ville tilbake til byen i starten, skjønte han at han ikkje kom til å få finne att det han flytta frå i fjor haust. Og Sandane kjentes meir og meir som heime. Tida var inne for å gjere det han sjølv ville, for ein gongs skuld. Så det vart hybel. «Du har forandra deg sånn!» sa foreldra. Kva dei no meinte med det.

No sit han på bussen. David angrar på at han har sagt ja til å besøke Tina i vinterferien. Sjølv om det berre er frå tysdag til torsdag. «Shit,shit,shit....» tenker han inni seg «Eg veit ikkje korleis ein gjer slike ting». Møte foreldra hennar! Og ein bror. Kanskje venninner? Kva merkelapp skal han presentere seg med? Ein god venn? Typen..? Han har aldri drive med slike kjæreste-greier før. Han ser ut av vindauge på tre og fjell som kjem imot han og forsvinn i stor fart. Uråd å feste blikket på noko lenge nok til å få med seg detaljar. Alt går for fort.

David prøver å sjå for seg ulike situasjonar som kan oppstå. Foreldra til Tina vil sikkert like at han er høfleg og tilbyr seg å hjelpe til på kjøkkenet. Men vil dei syns det er rart om han klemmer Tina når dei er tilstades? Eller er det rarere om han ikkje gjer det? Og kor skal han sove? Hvis Tina hadde besøkt han hos foreldra hans, hadde det vore ganske flaut å sei at han ville ha henne på rommet sitt. Ånei, tenk om dei spør han kva han ynskjer - kva vil det rette svaret vere? David ser for seg det eine skrekkscenariet etter det andre: Far hennar fortel artige historiar, men David ler på feil tidspunkt. Mora har lagd favorittretten til Tina, men David er kresen og likar det ikkje. Bror hennar diggar musikk han aldri har høyrt om. Verre og verre. David legg panna mot det kjølige vindauget og let att augo. Han er veldig forelska i Tina, men ho er så anleis enn han. Så han kan aldri vere sikker på kva ho forventar. Kjem ho til å vere fornøgd med den han er - i den nye settingen? Sjansen for å dumme seg ut eller skuffe henne er formidabel.

Så snik det seg inn ein liten tanke. Ein plan. Ei mogleg løysing. Han vil overlate alt til Tina! Ho kan styre dette, sjølvsagt. Han berre viskar ut seg sjølv, følger nøye med på kva Tina syns i ein kvar samanheng og lar henne prate og bestemme. Då må det gå bra. Snart er det torsdag.

14
Alie

David, David, David ..... det kommer til å bli slitsomt etterhvert (trust me, I know!).

Har lyst å legge ut alle vinklene dine på Alie-siden etterhvert, så hvis jeg får tommelen opp gjør jeg det 🙂

15
Vinkel

Takk, Alie! Eg kan ta jobben med å samle dei og sende dei til deg sjølv. Vil du ha dei ein og ein eller samla?

16
Alie @Vinkel

Åh, flott ?.
Berre gjer det nett så du vil .
Kan jo hende gjesteboka blir sprengt om alt kjem i ei melding, men du kan jo gjere eit forsøk..

(Heilt heilt nedst på Alie-sida finn du óg ei epost-adresse som du bruke om du føretrekk det )

17
Rivåtsj-fan

Å, men det er jo leit å høre hvor liten David gjør seg, han krymper seg selv med tankene sine. Men for enkelte ser det ut til at de har det helt perfekt med å please andre og ikke ta særlig plass selv. Må likevel være en vanskelig balansegang.....
Hvis mor eller far til Tina er akkurat som Tina (dvs. ganske dominerende) kan det jo hende han får en veldig god connection med den andre av foreldrene som vil kjenne seg litt igjen i David kanskje? ?

18
Tenker David kommer godt overens med broen til Tina, jeg ?

(...... tenk å ha hatt en barndom som bror til Tina, da.... ??)