Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

221 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Alva

Får inga bra feelings allt av luna och gunnhilds förhållande, känns som att de har helt olik bild och mitt hjärta gråter över allt med Sara.

2

?SARA?he so lyst på en Sara i live mitt?ho virka so lojal og snill mot alle, sjølv om ho (nesten) aldri får noke tilbake?eg vil redde en Sara frå å vere åleine?

3

Jeg føler meg ofte som en Sara

4
bruh

bruh

5
Alva

Hittills så haaaatar jag billie, antingen för att hon e irriterande over all eller bara för att jag ser det ur gunnhilds perspektiv och det bidrar till bilden jag får av billie.

6
Agreed

Hun ER dritirriterende og frekk mot Gunnhild, uansett hva det skyldes.

7

Er det bare jeg som synes at Luna IKKE er bitch i denne sammenhengen? Altså Gunnhild var skikkelig sjalu og irriterende, for mest sannsynlig ingen grunn. Og ja, jeg synes også at Billie har rett til å si at hun var skikkelig irriterenede, og jeg mener også at det ikke var noe drittslenging eller noe.

8

Har ikke sett noen mene at Luna er en bitch, men vi er en del som ser noen trekk hos henne som gjør at varsellampene blinker. Og Billie synes jeg bare er konstant frekk mot Gunnhild, som er noe helt annet enn å si ifra om at noen oppførte seg ufint.

9
Elise

Eg trur mangen her har heilt feil bilde av Luna.
Jada, Luna er sjølvsikker og Gunnhild er det ikkje, men har de ikkje sett korleis Luna får Gunnhild til å kome ut av tankane ho kverner på? Ho seier "Ja, det kan hende dei likte meg litt", og "Ja, eg er kul". Og ho torer stå opp mot foreldra sine, og får eit meir positivt bilete av seg sjølv.
Luna seier ho ikkje vil ha spel, ho er seg sjølv, rett fram, medan Gunnhild har dreve med masse spel for å løyne kven ho er og kva ho meiner. Ho må berre være åpen mot Luna om det ho kjenner på, Billie til dømes har sette idear i hovudet hennas om Luna som kanskje ikkje er sant. Luna har jo til og med teke vare på henne foran foreldra, noko som sat langt inne for henne å endre på dette med at ho ikkje er ein foreldreperson.
Eg synest det er fleire som bør sjå dette på nytt, Luna er totalt forelska i Gunnhild og er villig til å forandre seg mykje for Gunnhild si skuld. At ho er så fri må kanskje og forandre seg, dei begge må flytte seg eit steg i retning kvarandre, og det har dei forsovidt gjort og, berre endå meir.

10
Til Elise

Takk, jeg er helt enig med deg. Veldig bra skrevet 🙂

11
Billie

Hun minner om eksen til min kjæreste. Vennlig, men kommer med småstikk. Forsøker hele tiden å vippe Gunnhild av pinnen. Tror ikke det er tilfeldig at hun sa at Gunnhild var jævlig irriterende så mange ganger som hun gjorde.

12
Teaterjenta

Helt enig!! Bra skrevet!!????

13
Maria

amen

14
Brannfakkel

Luna og Billie begynner å gå meg på nervene.. Hva var vitsen med å la Gunnhild ta skylda for dette, synes begge to kunne ha sagt unnskyld. Luna var ganske kjip hun også, tok Gunnhild med på den festen med Billie og lot henne være alene. Synd å måtte si det men det lukter hersketeknikker lang vei her. Luna elsker å ha kontroll og trives når folk gjør ting på hennes premisser. Med en gang Gunnhild begynner å ta styringa og ting faller utenfor Lunas kontroll blir hun helt maktesløs og rar. Sorry, men folk må slutte å være så naive. Ikke alle mennesker vil folk godt og selv om jeg har heiet på Lunhild siden sesong 1 synes jeg Gunnhild fortjener mye bedre og gjensidig kjærlighet. Håper sesongen fremover heller fokuserer på Gunnhild og hybelgjengen, ikke Luna og Gunnhild. Bare å komme med kommentarer om er jeg er negativ, men når folk er kjipe må man ikke være over positive og fordomsfrie. Luna virker varm og kald om hverandre og jeg tror de to er på to forskjellige steder.

15

Agreed. Hate how it seems they are always laughing at Gunnhild or excluding her right in front of her.

16

Enig! Å i det hele tatt ta med Gunnhild på en fest der det var klart at hun ville føle seg ukomfortabel (pga historien hennes med folka i bygda) synes jeg var ganske dårlig gjort i seg selv

17
Unge canesten

Spot on!
Dette er ingen lykkelig kjærlighetshistorie, men ganske reelt sånn sett. Det er ofte man møter en partner som vil noe helt annet enn deg selv.

18

Word.

19
Enig

Preach!

20
Godt sagt

Enig! Må være lov å si ifra når man mener noen blir behandla kjipt❤️ Håper Gunnhild har guts nok til å ta opp ting med Luna, måten hun er litt av og på. Føler liksom ingenting ble løst i dette klippet, de bare stuer ting under teppet og håper det går over. Men når våren kommer og snøen smelter kommer også all dritten frem. Viktig å ta opp ting slik at det ikke ligger og ulmer. Hadde G vært tøff hadde hun konfrontert Billie også, måten hun prater til folk hun knapt kjenner er ganske kjip. Hun er ganske eplekjekk og skal liksom tøffe seg foran Luna men jeg tror at hvis hun og Gunnhild får prata aleine så kanskje de kan løse litt opp i ting. Hun og Luna har jo åpentbart en historie og det er nok lurt for Gunnhild å få vite hvor det gikk skeis slik at hun og Lunas forhold ikke går same veien. Føler det er mye vi ikke vet om Luna som kanskje Alex eller Billie vet. Sier ikke at det legitimerer oppførselen hennes, men det er alltid en grunn til at folk er som de er og gjør som de gjør.❤️

21

Wow, godt sagt! Du satte ord på akkurat det jeg føler?

22

Er det mulig at Billie og Luna var et par da Gunhild og Luna begynte å kline på fest? At Luna var utro liksom? Kanskje det er derfor hun bagatelliserer utroskap og mener at det er helt vanlig, og derfor Billie uttalte at Luna ikke er en sånn kjærestetype? Det kan også forklare hvorfor Billie virker så sjalu og og oppfører seg så «bitchy» ovenfor Gunhild, fordi hun føler at Gunhild ødela forholdet hennes?

23
Anonym

Hvis Luna var Billie utro med Gunnhild, tror jeg ikke de ville være så gode veninder som de er. Tror Billie er for Luna hvad Sara er for Gunnhild. Plus de er i band sammen, så hver gang Luna har øvet har Billie også øvet.
Tror Billies opførsel skyldes at hun “mister” en veninde, ligesom Sara gør, de reagere bare på forskellige måder

24

Evt. er Billie forelsket i Luna, og prøver derfor å pushe vekk Gunnhild? Minner ikke om noe som en helt vanlig venninne hadde gjort ihvertfall.

25
Ørnen fra Danmark

Jeg finder Luna manipulerende. Hun er ikke rar. dem man holder af giver man tryghed. Hun lader Gunhild stå alene og blive hånet af Billy hver gang Billy er til stede. Til festen var Lina den der var ok inviteret, og da Luna tager Gunhild med skal Luna strengt taget behandle Gunhild som sin gæst. Billy tager kun imod Luna, hun tager ikke imod Gunhild - og Luna er ligeglad. Hun ser ud som om hun synes det er spændende at se Billy håne Gunhild. Tænker om det er en slags konkurrence mellem Billy og Luna. Gunhild skal gentage den med respekt både overfor Luna og Billy. Jeg tror at Sara kommer at fortælle Gunhild at Luna og Billy ikke er ok i deres opførsel, Gunhild kommer ikke til at lytte og bliver vred på Sara. Og så opdager Gunhild at Billy og Lune er tarvelige. Sæsonen handler om at kærlighed i venskab er vigtigere end kærester.

26
Scenario

Mulig scenario?: Gunhild og Luna slår opp med en dramatisk slutt på forholdet. G går da til Sara, og de blir veldig tette, og på en eller annen måte fører det til at de begynner å kline, eller noe sånn? Bare en natt liksom. Så dagen etter angrer en av dem, og så må de liksom bygge opp vennskapet på nytt?

27
Caroline

Det kan skje; eller at ingen av dem angrer..

Men ser for meg at det vil bli drama mellom Gunnhild og Luna, og at Sara er den Gunnhild går til for å få råd og trøst. Sara vil såklart være der for henne, fordi hun er trofast, men samtidig kan det kanskje hende at hun også trekker seg litt unna, fordi hun har følt seg nedprioritert og ditcha? Er ofte sånn at du ikke skjønner hvor mye venner betyr eller hva som egentlig betyr noe før det er for sent, eller før man har såra noen

28
Trust me, I know

Håper bare ikke at Gunnhild kryper tilbake til Lasse eller noe hvis ting skulle gå dårlig med Luna. Heier så på Gunnhild, vil bare at hun skal ha det bra uansett hvem hun ender opp med (og Lasse er virkelig ikke bra)

29
Luna

Gunnhild brukte jo faktisk Luna til å prøve gjøre seg selv kulere på den festen, og søkte bekreftelse for sin usikkerhet på en ikke veldig sjarmerende måte. Allikevel helt fram til Gunnhild lagde en scene og dro smilte Luna til nesten alt det tåpelige hun sa og gjorde. Vi får kun Gunnhild sitt synspunkt, og Luna er jo f.eks ikke klar over hva Billie har sagt til Gunnhild, og at dette gjorde henne enda mer usikker. Går litt frem og tilbake med Billie, men akkurat nå virker hun mer som en litt sjalu bestevenn. Likte det Luna sa om å være ærlig og tydelig! Dette er jo også noe Luna selv må bli flinkere til selvfølgelig, men har så absolutt trua på disse to! Var derimot veldig trist å se Sara sånn her.. Virker som hun trenger en venn nå, og håper Gunnhild innser det snart <3

30

Klarer noen å tyde hva Luna og Billie sier eller snakker om før Gunnhild kommer inn

31
Julie

Takk for Sara. Eg kjenner meg som ho.

32
Den spanske flue

Elsker at det er så mye flue referanser, selv om jeg ikke helt vet hva det betyr enda. Dere har virkelig øye for detaljer!?

33
ikke helt min smak

Unnskyld, men jeg må bare si det, jeg føler virkelig ikke denne sesongen......... jeg skjønner at det er viktig og fint at Gunnhild finner ut av sin seksualitet, jeg har virkelig ikke noe imot det, men jeg føler det blir litt mye av det.. jeg føler liksom at nå handler alt om Gunnhild og Luna og deres drama og jeg savner virkelig en episode som bare er kos uten noe som helst drama om Luna eller Billie eller no...dessuten skjærer det meg i hjerte å se Sara bli behandla sånn som i klippet her, liksom hun er en så fantastisk venninne men alt Gunnhild bryr seg om er Luna......
jeg vet ikke om den er bare meg, men jeg savner virkelig "gamle lovleg" der det ikke var så mye stort drama, og man fikk se vennskapet til Sara og Gunnhild blomstre... jeg synes også at klippene var "finere" å se på, f.eks klippet der Gunnhild, Ivar og Alex dro på reise...
jeg håper jeg ikke støtet noen, men jeg følte bare for å få det ut

34
De er barn

Du må huske at alle karakterene er veldig unge. De er jo fortsatt nesten barn, selv om de liker å tro at de er voksne og modne. Hormoner, forelskelse og misforståelser er uunngåelig blant ungdommer som lever så tett på hverandre.

35

Så uenig! Digget sesong 1, men 2 er mye bedre. Forrige sesong ble jeg aldri hooked. Fulgte med og likte karakterene og ville bli kjent med de, men aldri sånn at jeg sjekka hele tiden om det var kommet noe nytt, men det gjør jeg nå.

36

ser den, men jeg var veldig glad i lovleg nettopp fordi det bare var kos, og jeg ville ikke at det skulle bli et slags skam opplegg med masse drama... men sånn man har forskjellige meninger og jeg skjønner hva du mener:)<3

37

Sykt koselig av Luna
Men HALLO GUNNHILD, bruk et kvarter på å sette deg ned med Sara! Makan til egoist.

38

Jeg tror ikke Sara hadde så lyst å snakke noe mer der jeg asså...

39
....

Enig. Herregud, vennskap kommer først.

40
Lunefuld!

Luna er utilregnelig og virker ikke ægte overfor Gunhild. Skæv magtbalance. Hvorfor skal hun kalde hende umoden og hendes opførsel kedelig og sige at hun er bedre end det? Hvad vil hun med Gunhild? Det virker somom hun har en skjult dagsorden, og at Gunhild skal lære at sætte sine grænser og passe på sin integritet? Tror sæsonen ender med at det er slut med Lunhild og at fokus blir på venskab - mellem Gunhild og Sara - og hele hybelen. Det handler om at modnes som ungt menneske, ikke at ende med ‘den rigtige kæreste’ som 16-årig

41

Tolket det ikke som at Luna kalte Gunnhild direkte umoden og kjedelig, men heller at hun følte selve situasjonen slik. Føler at det Luna prøver å si her er at hun ønsker at Gunnhild skal være ærlig og tydelig ovenfor henne hvis hun føler seg usikker, istedet for å la usikkerheten ta helt over slik den gjorde.Tror heller ikke at vi får en lignende slutt på sesong 2 som sesong 1, og jeg håper at det vil fortsette å handle om Lunhild og at de får en lykkelig slutt sammen. Ganske så artig å se hvor forskjellig man kan tolke klipp da! Ser det jo på hele kommentarfeltet, med så mange ulike meninger, tolkninger og teorier! 🙂

42

Gunnhild sov, nå er hun våken igjen. Denne serien fenger, nå kan ikke jeg sove heller.

43
Mye greier

Hvorfor lar Luna Billie være så frekk med Gunnhild? «Du var jævla irriterende» liksom? Kom an, Luna bare satt der og brydde seg ikke engang. Lurer på hva greia til Billie er og hvorfor hun hele tiden prøver å føkke opp for Gunnhild. Håper Luna får vite alt Billie har sagt til Gunnhild, at hun kom bort til henne etter konserten og advarte henne. Ugh, kjenner jeg har skikkelig blanda følelser på dette her. Vet liksom ikke helt hva jeg skal tro?

44

Jeg synes ikke hun bare sitter og ikke bryr seg. Hun dytter borti Billie og sier tydelig med kroppsspråk at «drit i det». Men hun kunne vært enda tydeligere, hun som ber om tydelighet selv, definitivt.

45
Heimebane

«Ikkje kødd med dama vår» ??⚽️
Hehe, neida. Men håper Gunnhild slutter å finne seg i alt mulig, at hun tør å si ifra til både Luna og Billie at sånn oppførsel ikke er greit. Som hun sa, hun vil ha respekt.

46
Elise

Til NRK:

Kvifor set de kommentarfeltet opp slik at me ikkje får sjå alle kommentarane på ein gong?
Ein må velje mellom nyaste, eldste eller mest populære, og i kvar kategori kjem kommentarane dobbelt i staden for å samle alle kommentarane i same felt kronologisk.
Det er irriterande.

47
Bonusepisode?

Denne tanken er kanskje litt «space» men hva hvis vi hadde fått en egen episode med Lunas perspektiv fra sesong 1? Hvordan hun oppfattet Gunnhild og hva hun gjorde og hvem hun snakket med om det? De så hverandre for første gang i skolegården men det var vel ikke før de satt nede ved kaia, spiste is og pratet om Ivar og jomfruhinner at hun begynte å bli litt flørtete. Noe må jo ha skjedd på veien der, lurer veldig på hvordan hun ble interessert, det meste vi har sett har vært fra Gunnhilds ståsted hvor hun har slitt med hva hun skal si i tekstmeldinger osv men jeg nekter å tro at Luna er like selvsikker og trygg som hun fremstår. Alle blir litt usikre når man liker noen. Vi hadde nok fått mye mer forståelse hvis vi hadde fått sett hele historien deres fra hennes synspunkt, det kan jo hende at det forklarer en del. Ah, dette kommer mest sannsynlig ikke til å skje siden ting blir sendt i «ekte» tid og det blir litt vanskelig, men det er en fin tanke. Kunne ha kommet som en bonus-episode når de vanlige dag til dag real time klippene er ferdige.

48
——

Fin tanke ja. Jeg lurer veeeeldig på hva Luna tenker og føler. Jeg tror også Luna har vært usikker selv om hun opptrer sikker, og hun jeg tenker hun kanskje har vært forelsket i Gunnhild før Gunnhild har vært det i Luna. Sara sa at kanskje Luna ikke visste/trodde Gunnhild var interessert (under hårklippen til Alex) og Luna som sa noe sånt som at Gunnhild gir mer mening når hun er full: altså uklar edru og klar for Luna full. Det er ikke sikkert det har vært lett for Luna som (ihvertfall vi seere) har sett at liker jenter hvor hun kanskje tror Gunnhild bare utforsker i fylla.

Vil heller ikke miste Gunnhilds perpektiv, men tenk om vi midt i sesongen kunne byttet til Luna.

49
Yess!

Det er alltid 2 sider i en sak, og vi har bare fått sett Gunnhild sin. Kan jo hende vi har misforstått hele greia. Ah, er så spent!!

50

Håper også vi får Luna perspektiv i andre halvdel av sesongen. Vi får fortsatt se Gunnhild selvfølgelig, men at vi får blitt bedre kjent med «backstagen» til Luna. Altså den siden hun kanskje ikke viser til oss og Gunnhild. Håper vi får litt notater fra henne. Hadde vært kult om hun hadde hatt notater fra lenge tilbake som vi fikk se. Da hadde vi fått hennes perspektiv på situasjoner vi kun fikk sett Gunnhilds side. Lurer på hva Luna tenkte etter den festen med Billie for eksempel. Og kanskje notater fra sesong 1. Kanskje vi har misforstått alt? Hvem vet

51
Nytt notat

Nytt notat ååå

52
Nytt notat!

Hmm

53
Himmelblå

Himmelblå av Inge Bremnes får meg til å tenke på starten av Lovleg, når det var sommer på Sandane og Gunnhild nettopp hadde flytta dit. Trekkes tilbake til Luna og Gunnhild i skolegården og festingen utendørs ved vannet. Rart å tenke på hvor langt Gunnhild egentlig har kommet, føler hun har vokst så utrolig mye bare siden august. Men det er mildt sagt mye som har skjedd.

54
Anakak

Alle er så søte når de sover♥️?

55

Dette minner meg så om et forhold eg var.

56
Koppen til Luna

Eg vil også ha ein slik! Med GloppenGaloppen på ?

57
Feil!

Det var nok ønsketenking...

58

Ingen av dem har brukt et fnugg av tid på skole i vinterferien? Jeg trodde Firda var en skole med høyt nivå?

59
Veien videre

Jeg fulgte også med i første sesong og trodde at Luna var forelsket i Gunnhild da jeg så sesong 1. Skuespilleren som spiller Luna er veldig flink og man kan tolke mye av hennes perspektiv ved å se på kroppsspråket hennes.

Tror nok at det blir mye vennskap i denne serien også. Det synes jeg er tydelig i forhold til Sara. Bare vent og se. En fantastisk serie dette. Har ikke skuffet meg så langt.

60

Bara Peter och Torstein vakna i bybeln än så länge, 9:30.

61

Ja, tydelig at det er vinterferiestemning nå ?

62
Caroline

Nytt notat.

"S. Kor heldig eg er som har folk som forstår. Berre eit år sidan hadde eg nesten ingen."

Åh, så fint og sårt på samme tid. Lovleg gjør det igjen. Rører hjertet, pirker litt i sjela, gjør alt så relaterbart.

Gunnhild er heldig. Sara forstår, og hun har et hjerte av gull. Hun svikter aldri, fordi hun selv vet hvordan det er å bli satt til side hele tiden. Men er det noen som egentlig forstår henne? Tror, og håper at Gunnhild innser at Sara er viktigst, og at hun sørger for at Sara forstår det.

Alle skulle hatt en Sara, en fin Sara som alltid er der, og som mange nok kjenner seg igjen i, inkludert meg. Vi trenger flere klipp med dem nå.
Dype, fine klipp.

63
Flua

Gunnhild har ny instastory ☕?

64
Luna

Luna har nytt bilde og det er av en lampe i taket. Er det Luna sin måte å vise at hun er tiltrukket? (Fluer tiltrekkes av lys) men forholdet mellom lamper og fluer er farlig kjærlighet der der lyset oftest dreper fluen ?

65
Flua

Godt tenkt! ??

66
Henger litt etter

Noen som kan forklare meg hva alt snakket om at folk sover eller er våken i denne serien er om? Kan man liksom sjekke det?

67
Hei :)

Hvis du trykker på "profiler" får du opp bilde av alle karakterene. Om nettene endres bildene av dem til bilder der de sover, hvis de faktisk sover. Når de er oppe om nettene beholder de det vanlige bildet der de er våkne.

68

Jeg ønsker mer variasjon i handlingen og ikke bare om forholdet mellom Luna og Gunnhild. Elsket sesong 1 fordi det var så mye forskjellig som skjedde, men nå handler det bare om én ting og det blir fort kjedelig. Jeg savner at de andre karakterene i hybelhuset er en aktiv del av serien.

69
Anonym

Synes det er fuldstændigt det samme som 1 sæson. Første halvdel handlede om at Gunnhild ville finde en fyr og være sammen med så hun ikke var jomfru længere, anden halvdel handlede om at Sara skulle have en abort.

70
Enig

Samme her!! Savner gjengen?❤️

71

Sant nok, men så har det jo bare kommet ut tre epsoder, så man kan jo håpe.

Merker at mange serier legger alt få mye fokus på forhold når de først er LGBT. Det er viktigt at det blir presentert, og for å få frem budskapet om at det er like normalt må man ikke gjøre det så "spesielt" og altoppslukende. For mye fokus på romantikk generelt gjør hvilken som helst serie ensidig og kjedelig. Jeg lurer SÅ mye på hvordan det går med Ivar og Sara, både hvordan ting er mellom de to og hvordan de har det med seg selv.

72
Fan edit

Vil bare tipse om denne fine videoen??

https://youtu.be/mbDw9i1oNqs

73

Kjempefin! Fikk frysninger og tårer i øynene ?

74
Smelt

Åååå, så fin video!?
Endelig noen som lager Lovleg content på YouTube ??

75

Føler at det mangler noe

76

Jeg klarer ikke helt å skjønne hva så mange har imot Luna.

77
Luna

Jeg har absolutt ingenting mot Luna. Digger henne. Men jeg tror grunnen til at så mange har problemer med henne er fordi det er Gunnhild som er personen man relaterer til da hun er hovedperson. Dermed ser de bare ting fra Gunnhilds side og ikke Lunas.

78

Ikke jeg heller

79

Elsker klippene hvor Luna og Gunnhild bare er sammen og koser:))

80
Torstein

Er det noen som kødder med instaen til Torstein?

81
Yesssss

Endelig er luna å Gunhild sammen i gjen love it!❤️ Ikke fjærn de to !!! Å billi må slutte å være sjalu d er ikke greit, håper ikke hun prøver å fucke det opp mellom luna å Gunhild

82
Vinkel

Då støvsugaren byrja å lukte svidd og surt på same tid, skjønte Sara at det var best å la han stå. Ho blanda såpevatn i ei bøtte i staden og gjekk laus på vindaugskarmar, vegglister og golv. Sette på noko bra musikk til arbeidet.Her var det litt av kvart å ta fatt i! Støv var ein ting, men hybelen bar preg av lettvint opprydding etter dei siste festane, så det var både kliss på golvet, brukte snusposar og til og med glasbitar i eit hjørne. Musikken dundra og fylte henne med energi. Ho kjente seg litt sint også. Like greitt å ta det ut på vaskefilla.

Klart at Gunnhild ville ha med Luna heim; dei var jo kjærestar. Men Sara var blitt overraska likevel. Det skjedde liksom så brått, og alt var klart til å reise. Ho sa til Gunnhild at det var greit, at ho kunne reise heim til Sogndal i staden. Men det var aldri eigentleg eit alternativ. Ingen venta på henne der. Ho hadde annonsert til alle at ho skulle på vinterferie og at ho ikkje kunne vere på planane til jentegjengen. Det ville vore så flaut å seie at turen var avlyst. Sjølv om det berre ville føya seg inn i historia med andre avlyste ferieplanar. Sara skrudde opp musikken litt til og skrubba ekstra hardt på nokre flekker framfor kjøleskåpet.

Heldigvis hadde ho tilgang til dansesalen i vinterferien, og der hadde ho tilbrakt nokre timar. I dansen gløymde ho alt anna, både bekymringar og sinne. Og alle dei fine sangtekstane! Nesten som dikt. Dei kunne uttrykke noko ho kjente seg att i utan å vite at ho hadde det slik før ho høyrde songen. Ein dag skulle ho bli skodespelar, men ho kunne også tenke seg å jobbe med dans. Kanskje ein kombinasjon? Ho vart alltid oppløfta når ho tenkte på dette.

Puh.. ein liten pustepause i sofaen. Sjekke telefonen. Ingen meldingar. Instagrambilder av snø, ski, syden, festar… Snap frå Andrine, Susanne.... Og ein snap frå Torstein. Sara heva augebrya. Det var den tredje denne veka. Så ulikt han, Sara skjønte ingenting. Kva var dette? Nokre tretoppar og blå himmel. Han var visst ute på tur.

Sara skrudde opp musikken igjen. Sval, Young Alien.

I'm chasin' happy, my biggest enemy is runnin' faster than I do
I'm chasin' happy, when my biggest fear is havin' somethin' to lose

Sara tok tak i lampa og song nokre strofar i "mikrofonen". Tok nokre trinn bortover gangen. På tide å vaske badet. Kva skulle ho gjort utan musikk - og dans?

83
Ingrid

Du får satt ord på det som burde blitt vist på skjerm!

84
Susanne

And her biggest fear is havin’ somethin’ to lose: Gunnhilds vennskap og Torsteins interesse.

85
Alie

Veldig bra ??
Jeg ser det så for meg ?

86

"Dei kunne uttrykke noko ho kjente seg att i utan å vite at ho hadde det slik før ho høyrde songen"

Ja, akkurat det kan god musikk gjøre med deg.
Jeg har det sånn med noen av sangene til Frida Ånnevik . Tror ikke noe fra henne ble brukt i Lovleg og det er litt synd,for det er mye som kunne passet fint inn!

87
Ingrid @Mie

Et lite musikktips som er litt i samme sjanger som Frida Ånnevik, er den nordnorske artisten Anna Kajander ?

88
Mie@ingrid

Å, tusen takk for tips! Hun har jeg ikke hørt om ,men skal definitivt sjekke ut ??

89
Ingrid @Mie

Du burde særlig sjekke ut sangene:
- Omforlatelse
- Sabla fin
- Idioti

Men liker også veldig godt de nye sangene Forsikig og Feil

90
Rivåtsj-fan

? Sara ?

91

Riwåtsjdikt nr 5

Jævla irriterende

?Jævla irriterende
Å bli ditcha
Å ikke kunne dra hjem
Å vaske aleine
Å få et sorry fra ei som helst bare ville snakke om egne ting

?Jævla irriterende
Å være så redd
Å bli kalt jævla irriterende
Å bli kalt umoden
Å bli tilgitt av ei som og burde sagt sorry

? Jævla irriterende
Å ikke tørre si stopp
Å ikke tørre å si sorry
Å bli dratt i to
Å være så redd for å være sårbar at du blir den som sårer,mens dere begge later som om du var raus.

❤️Jævla irriterende
Å bli avbrutt
Å ikke klare å holde kjeft
Å få et stygt blikk
Å bare vente på at ting skal skjære seg og vite at du nok en gang må være den stødige.

92
Ingrid

Veldig kreativt, og velvalgte ord!

93
Mie@ingrid

Tusen takk ?❤️

94
Alie

..... og faktisk enda mere jævlig irriterende bra ??

95
Mie@Alie

Jævlig hyggelig å høre ?

96
Alie @Mie "banne-battle?" ?

Ja dævenHanSteike, det må være faen så jævlig å være så fuckings forbanna smart som deg!

(Haha - gøy! Tror ikke jeg har sagt så mange kraftuttrykk i en og samme setning noen gang ? - uten smerter vel og merke.... )

97
Mie@Alie challenge accepted?

Ja,shit, når så helvetes mye forpult kunnskap kniver om plassen i en og samme skalle ,er det pokker meg et jævla styr å leve med,for Satan!

☠️?☠️?☠️?☠️?☠️?☠️

98
Alie @Mie

???
Ok *holder hendene over hodet* : You win!
Og jeg har INGEN problemer med å tape i dette ?

Men, seriøst, har nå lest reglar for kommentering ("ikkje bruk stygt eller hatefullt språk"), og beklager så mye at jeg startet dette ....
Ble faktisk mer og mer nervøs for at hele kommentarfeltet nå var stengt ?

99

??????????
Jeg tror de som godkjenner kommentarene forstod at dette var bannskap i aller beste mening ! Takk til dem ?

100
Rivåtsj-fan @Alie

Oj, du er den ukjente tredje Jegertrillingen!!?
???

101
Mie@Alie

Der haru meg,ja ?

102
Alie @Rivåtsj-fan

Uuups, ikke meningen å bli avslørt...
PS: er faktisk firlinger da ?

103

Obs,nå så jeg at jegertrilling-kommentaren var jo til Alie fra Riwåtsj-fan, ikke til meg fra Alie?

Men vi kan da gjerne være bannskapens søsken hele gjengen,for min del ??

104
Rivåtsj-fan @Alie @Mie

Ha-ha-ha-ha, dere er bra funny 😀

105
Alie

Oj, nå skjønte jeg plutselig fargekodene på hjertene også. Genialt ????
(Gikk litt for fort i stad ?)

106
Mie@Alie

???❤️ og en ? til deg for å ha skjønt det ?

107
Alie

Jævla irriterende bra ?

??

Godt for Sara å få blåst ut litt, bare så synd at ikke Gunnhild får det med seg ennå...

108
Ingrid

Så utrolig flinke skuespillere. Mimikken er helt på plass hos dem alle!

Stakkars Sara som måtte være alene i vinterferien. Den turen til Bergen var vel noe Sara visste med høyst sannsynlighet aldri ville skje, men hun sa det likevel for å gi Gunnhild mindre skyldfølelse. Hun hadde nok sett fram til at når Gunnhild kom hjem, ville de i det minste henge sammen, men neida.

Gunnhild overanalyserer, mens Luna underanalyserer. Da blir det fort misforståelser som skaper prolemer. Gunnhild var skråsikker på at hun ble dumpet, mens for Luna var det ikke et alternativ engang. Gunnhild skjønner at oppførselen hennes på festen var feil, og sa derfor unnskyld for det, men det virker ikke som at Luna har tenkt over at det var hun som satt Gunnhild i den situasjonen.

109
Mie@ingrid

Kloke observasjoner !

110
Alie @Ingrid

God analyse ?

111
Alie

Ble en del fra Sara sin synsvinkel nå , så jeg må vel veie opp med noe fra Gunnhild sitt ståsted 🙂

E g var meg - du veit
R andoms i badekar

H orny på fest
O g til plage og pest

H o som berre følgjer etter
E g var meg.
I rriterande, jævlig irriterande
M amma si Jarlsberg-jente
E g berre var meg.
?

112
Susanne

Så bra!? Her traff du mange poeng!

113
Alie @Susanne

La en kommentar til deg, som egentlig var ment her, men du finner den 🙂

114
Onkel Gabriel

Fetteren min ,han Guttorm,so var den so ordna med trålaust nett i hybelhuset fø meg, ha kjøyrd sparkstøtting forbi der ved fire anledninga dei to seinaste dagane. Han meinte sjølvsagt ikkje å snoke,men kunne ikkje unngå å leggje merke til at unge frk Årdal var i full sving med båsstømming, feiekost og vaskebøtte kvar gong han suste føbi. Litt tungvint å velje feiekost øve støvsuger e da jo,men bortsett frå da,såg da ut so ho hadde god peiling på ka ho dreiv med. Han vart så imponert at han berre måtte meddele dette viare te meg. Dei e no flotte desse ungdommane, sjøl om dei knuse ei rute i ny og ne.

115
Rivåtsj-fan

Biologisk overvåkningskamera på spark, faktisk ?

116
????

Og på sommerstid bruke han Guttorm ein: ?

117
Alie @Susanne

? takk.

Tenker på følelsen av å ikke syns man er bra nok. Og Sara som er så glad i Gunnhild akkurat slik hun er. Og Luna som i et senere klipp sier til Gunnhild: "Du kan bli ein så utruleg fantastisk person" .
Du "kan bli", ikke "du er"....