Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

58 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1

Haha oj okei. Bra med litt trim, Gunnhild.

2
Steptrening

Til og fra Luna

4
Puls-angst?

Du må bli med Sara på joggetur igjen, Gunnhild!

5
Gruppetrening

Få med Ivar også, tror han trenger å komme bort fra skjermen

6
Ungdommelig pensjonist

"Dagens 15-åringar er mindre aktive enn pensjonistar, og berre halvparten av dei oppfyller helsemyndigheitene sine anbefalingar om ein time med aktivitet i løpet av ein dag (Helsedirektoratet 2012)".

Er det blitt bedre eller verre siden 2012?

https://www.ssb.no/kultur-og-fritid/artikler-og-publikasjoner/er-barn-og-unge-blitt-mindre-fysisk-aktive

7
Urettferdig

Hvordan kan noen være så slanke og uten og trene? Jeg trener mye mer men hjelper ikke mot kiloene.

8
Flua

Såå mye bedre å ha en kropp som er i nok aktivitet, men som kanskje ikke er "helt slank", enn å ha en helslank/tynn kropp som ikke får brukt seg nok. Vær glad du får trent nok! Du ser garantert bra nok ut ?

9
Treningsglede og andre gleder

Forskarar har funne ut at i tillegg til å vere godt for den fysiske helsa (ein passiv livsstil er faktisk like skadeleg som røyking) er aktivitet/trening ein av 5 faktorar som typisk gjer at folk er tilfredse i kvardagen sin. Kvardagsgledas 5 er: knytte bånd til andre, vere i aktivitet, vere merksam (på omgivnadane og seg sjølv), lære nye ting, stille opp og gjere noko for andre.

Her synest eg Gunnhild byrjar å liggje godt an! Og @urettferdig - ver nøgd med treningsinnsatsen din, da vel! Det er ikkje gitt at ein kjem seg så langt.

10
Sunnheit

Dersom du faktisk treng å gå ned i vekt bør du fokusere på kosthold (kva og kor mykje), trening er ikkje ein særleg effektiv måte å gå ned i vekt på.

Slank er derimot ikkje alltid det same som sunn. Eg var mykje slankare da eg hadde dagleg angst, for det øydela appetitten min. Da eg fekk det betre med meg sjølv fekk eg også meir matlyst og gjekk ein del opp i vekt. Eg ville vald den noverande kroppen min over angstkroppen når som helst.

11
Noen kilo for mye

Noen vil si at jeg er overvektig, selv føler jeg at jeg er slik som er normalt for meg. Spiser ganske sunt og er rimelig aktiv. Å trene hjelper meg helt sikkert til å holde vekta, men først og fremst får det meg til å føle meg bra og det hjelper VELDIG på konsentrasjonen på skolen.

12
Helse

God helse er MYE mer enn et vektspørsmål. Når du trener, har kropp og hode utrolig godt av det.

13
Tina

vel, jeg er muligens slankere når jeg trener. Men mat skal ha mest å si. Ellers er jeg veganer og det er som en blanding av å ha vendt seg til en del plantemat, eks supper og gryter (smaksløkene forandrer seg) og samtidig spise mye digg. Jeg spiser spesielt mye karbohydrater, både sunne slik som søtpotet, halvsunne slik som pasta og usunne slik som brus. Det er så lite kalorier i plantemat at det er rett rom for mye mer, både sunt og mindre sunt. Fett har utrolig mye kalorier i seg og lagerer eg lett som fett. Jeg ville aldri gå for fad-diets, "siste trend osv. Men jeg anbefaler dokumentaren What The Health på Netflix

14
@Urettferdig

Vi mennesker er rett og slett forskjellig bygd. Jeg er også en sånn som er tynn uten å trene eller tenke noe over hva jeg spiser, men jeg sier det aldri høyt fordi det blir sett på som enten løgn eller skryt. Som om det er en oppnåelse å bare være bygd sånn som man er, det være seg kroppsfasong, høyde, pigmenter osv. Tror vi bør bli flinkere til å akseptere at kropper er forskjellige og vi har alle ulikt utgangspunkt. En slank kropp bør virkelig ikke være et mål i seg selv. Siden du trener investerer du mye i egen helse og velvære, og det synes jeg du skal være veldig stolt av!

15
Til urettferdig

jeg vil anta at du blir mett på mindre.. og det er bra .. mange er sånn "klarer å spise en hel pose alene".
Ofte er det bra å spise sund mat men mengden vil jeg si er mye viktigere.

16
Tina

ikke kritikk her men du burde vite at planter har MYE mindre kalorier enn fet mat. Det har så mye å si å få fylt magen med noe som er mettende men ikke overøst av kalorier (altså fett). Et sunnere brød er et godt eksempel, har litt sundt fett i tillegg.

17
Poesi

Jeg trodde vi skulle få klipp fra poesi på skolen i dag?

18
Poesi 2

Enig! Nesten dårlig gjort å
vise at Gunhild og David skal slamme for første gang og så ikke la oss være med 🙂

19
venter... som vanlig

når tror dere klippet med poesi-timen kommer?

20
ÆØÅ

Ingen anelse. Er det et etter skoletid-kurs? Kanskje i 15-16-tiden?

21
Sofa-sliter

Noen som har råd til hvordan jeg kan komme ut av sofaen? Jeg vil jo trene, men kommer ikke i gang!!

22

Leta upp närmsta atletklubb (styrkelyftningsklubb) och gå dit och kolla runt nån dag. Snälla människor som kan hjälpa dig med teknik och mycket trevligare stämning än på ett kommersiellt gym. Det är sjukt kul att bli stark.

23
Motivator

Mitt tips til alle som manglar motivasjon: set terskelen LÅGT. Lag deg eit mål du er 110% sikker på at du kan nå, og ta alt over det som ein bonus. Er motivasjonen din verkeleg på botnen kan du starte med at dagens mål er «ta på treningstøy og gå ut til postkassa og tilbake» eller «gå 5 minutt», om du har litt meir motivasjon kan du starte litt over det. Men ha noko du er heilt sikker på at er kjempeenkelt for deg. Når du først har gått ut og tatt på deg treningstøy og alt er sjansen stor for at du gidder å jogge ein liten tur likevel, men om det ikkje vart meir enn postkassa skal du likevel klappe deg sjølv på skuldra og seie «godt jobba, eg kom meg ut ein liten tur!». Så auker du målet litt og litt, fram til det kjennest heilt greitt å ta deg ein treningstur så ofte som du har lyst til.

Dette kan ein overføre til alle typar trening, eksamenslesing, oppvask eller andre ting ein vegrar seg for eller ikkje er motivert til. Set eit mål du er sikker på at du kan nå, og gjennomfør det, sånn at du alltid føler meistring og kan krysse av på den sjekklista, i staden for å alltid føle at du ikkje fekk det til, at du ikkje kom langt nok osv. Det funker fjell!

24
Hva som helst som får opp pulsen!

Det er klisjé å si det, men man må finne noe man faktisk liker å drive med. Det nytter ikke at den beste PT-en i verden setter opp det mest optimale treningsprogrammet for deg hvis du hater det så mye at du slutter etter å ha trent i en måned. Jogging virker supert for de som liker det. Personlig hater jeg det intenst så det gjør jeg aldri 😀 Selv er jeg utrolig glad i å gå meg en tur mens jeg hører på podcast eller lydbok. Det er kanskje ikke "trening nok" for alle, men jeg liker det så godt at jeg gjør det når enn jeg har tid, så det blir en del ekstra bevegelse i hverdagen. Jeg synes også at dansing og svømming er gøy. Hvis du har tilgang til et treningssenter som tilbyr gruppetimer anbefaler jeg også å sjekke ut det og prøve ut litt forskjellig for å finne ut av hva du liker. Synes mange tilbyr fine styrketimer nå for tiden.

25
@Sofa-sliter

Bare tving deg ut med treningsklær på, og så har du med deg ørepropper med musikk. Deretter jogger du en lett joggetur hvor du vil (:
Ikke ta det for hardt i starten, for kroppen bygges sakte men sikkert!
Jeg selv sliter med motivasjonen, men nå er snøen borte så da er det få unnskyldninger igjen.
Det vanskeligste er det å komme seg ut og gjøre det, hvis du klarer det så klarer du å tene også ??

26
Sofa-sliter

Musikk på øret er nok et godt tips!

27
Gunnhild viser fingen

- til de som maser om trening

28

Er så mye pes på dette

29
Geir

Eg sir føre meg at trampolina konna våre ei treningsform fø ho Gonnil

30
Får vi klipp?

Hååååper at vi får klipp også....:)

31

For noen kan det jo være et problem å trene for mye også da

32
Statistisk sett ikke et problem

Henta fra nettet: "I en rapport fra Vidensråd for Forebyggelse i Danmark konkluderer forskerne at det ikke er skadelig å være en såkalt supermosjonist, en som trener ti timer eller mer i uken. Det er mye verre å være for passiv og inaktiv enn en supermosjonist.

Man må selvfølgelig ta individuell hensyn til om treningen er skadelig og være oppmerksom på hvordan kroppen reagerer på trening/fysisk aktivitet. Det er det viktigste, sier Kristian Overgaard, som er førsteamanuensis ved Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet og en av forfatter som står bak rapporten.

33
Til Statistisk

Tror Gry kanskje mente mer at det man bli et mentalt problem for noen, med tanke på ting som ortoreksi. At man trener så masse at det går ut over andre ting, at det tar masse plass i hjernen, man får superdårlig samvittighet om man ikke trener så og så mange timer hver dag, føler nesten en "tvang" om å gjøre det etc.

34
Men Gunnhild da..

Å være så passiv er like farlig som å røyke. Du er vel smartere enn å legge ut skrytebilder av latskapen din?

35
Men mamma da..

Å være så passiv-agressiv og "shame" andre for deres livsstilsvalg (som ikke går ut over andre enn dem selv) er like kjipt som å være røyker. Du er vel smartere enn å legge ut sarkastiske kommentarer som promoterer den siden av personligheten din?

36
Sogning

Her i Indre Sogn er vi godt kjende med Yngvar Andersen frå Luster som mange sikkert har sett på tv. Han gir gode råd for korleis ein kan få til trening i kvardagen utan å bruke mykje tid og pengar på treningssenter. Her er fleire tips som kan passe for dei fleste av oss:

https://www.nrk.no/livsstil/bli-veltrent-i-stua-med-yngvar-1.11426258

37

La Peter bli din PT, Gunnhild! Han er utrolig sprek og sterk og liker dessuten å gi andre råd om hva de skal gjøre:)

38
I love Peter

..

39
hihi..

Tror det hadde vært morsommere å trene med Torstein

40
Utfording!

Jeg utfordrer alle gymlærere som leser kommentarfeltet om å skrive noe som kan motivere oss til å bli mer aktive!

41
Sats på

Bordtennis! Sosialt, morsomt og du trenger ikke skifte, kan spille i de klærne du har. Samtidig får du beveget deg masse. Kan være et fint første steg til å bli mer aktiv og komme opp av sofaen

42
Gymlærer-vikar

Jeg ville satset på tur ute i naturen. Gå i litt ulendt terreng, kjenn på den friske lufta og kos deg med utsikt. Det er super trening for kroppen, men kan være triveligere enn et treningssenter. Kan selvfølgelig være ekstra kjekt med en god venn, men turer alene er heller ikke dumt. Da får man tenke litt også, i ro og fred.

43
Gjør noe du liker

Hvis du liker volleyball eller annen lagidrett, så finn et miljø for dette. Når du har det morsomt med venner, merker du ikke at du trener.

44
og motsatt

Dersom du i motsatt fall (som er tilfelle for en del) føler deg elendig i lagidrett og ikke kan fordra gymtimer fordi du er den som trekker ned laget og aldri blir valgt: prøv å gjør noe der du hovedsaklig konkurrerer mot deg selv: svøm, begynn på kampsport, prøv dansing, sykle, tren styrke, gå opp på en fjelltopp og se utover. I tillegg kan du lage en avtale med venner om å trene sammen - da forplikter det mer enn om man lager avtaler med seg selv. Det trenger ikke engang å være venner på samme sted - dere kan sende snap med vel gjennomført økt.

Et annet tips kan være å skrive ned det du har av postitiv motivasjon for trening et sted som du kan gå tilbake til og lese de gangene du vurderer å droppe en planlagt trening. Lappen bør inneholde alt det gode du ser for deg at kan skje om du trener (for eksempel at du blir i bedre humør, at du får mer overskudd, at du får sitte i badstua etterpå, at du blir sterk og greier mer på egen hånd, at du får bedre konsentrasjon og lærer bedre, at du blir mer avslappa og avstressa i hodet osv.), sånn at du kan minne deg selv på dette når dørstokkmiltankene melder seg.

45
Herlig å se, syns jeg

Så er det ikke bare meg som er lat

46

Lite klipp

47
Elev

Skulen er helsefarleg. Vi sit på baken i 13 år før vi er ferdige med vgs.

48
Alex

Hva skjer med instaen til Alex....
So long_my honey_so long ?

49
❤️

Ble det ikke noe poesi kurs for Gunnhild og David??

50
whyy

skjer med poesiklippet!

51
Hildegunn

kanskje det kurset er etter skoletid?

52
Nedtur

Enig! Nå føler jeg meg snytt

53

Hvis det ikke kommer poesi-klipp i dag blir jeg faktisk sjukt skuffa ;(

54
Klappapåhuvudet

Hvorfor kommer det så få klipp?!!! Takler det ikke. Trenger mer

55
hmm...

kanskje kurset starter klokken 19.

56
Hallo

Nååååå må vi få klipp snart

57
Rivåtsj-fan

Blir helt andpusten av alle treningstipsa tidligere i kommentarfeltet her..... så da ble vel det dagens trening ☺?

58
Ingrid

Enig! Noen innedager må man få lov å ta ?