Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

173 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Bedre enn forventet

Gunnhild mente hvertfall det hun sa, det skal hun ha. Hadde forventet noe mye mer pinlig ala den scenen i 22 jump street når han ene skal imponere hun slam poetry dama på åpen scene. Tenkte kanskje at David skulle gjøre noe litt sånn, typ humoristisk tullegreie.

2
Molefunken

Å herreguuud! Den søtaste slutten ever! "Eg følte meg berre så glad for at vi er sammen."

!!!!!!!

Det er jo den største kjærleikserklæringa som fins! Dei er meint for kvarandre.

Men.

Eg lure fortsatt på det andre diktet. Og Sara så litt skuffa ut på Gunnhild sine vegne. Sånn "Du veit at det andre diktet var driiitbra. Kvifor tok du ikkje det?"

Så no vart eg berre enda meir nysgjerrig enn i stad :/

3
Og vi lo

Hahaha herregud, Sara sitt bilde på instagram! Alex ser ut som skurken i et barneteater? Jeg ler

4

Og vi LOOO

5
Luna og Even

Luna giver mig lidt samme vibes som Even gjorde lidt over halvvejs i sæson 3 af Skam. Jeg siger overhovedet ikke, at Luna nødvendigvis har en sindslidelse. Bare at hun udsender nogle meget blandede signaler og er svær at blive klog på... Sådan meget mystisk. Selvom vi har set en masse til hende i denne sæsonen føler jeg stadig ikke, at vi rigtigt ved hvem hun er? Hvis det giver mening. Jeg er træt af altid at skulle være negativ og bekymret, men jeg har sådan en underlig mavefornemmelse og bange anelser om hvad som venter og hvad hun eventuelt skjuler.

6
Nordlys

Det er nordlys i logoen.. Nordlys er grønt. Diktet var grønt, Luna og Gunnhild er grønne, osv. Er det en sammenheng?

7
Ørnen fra Danmark

Jeg tror Sara tog teksten. Hun går til drama. Hun øver sig på teksten og præsentation, klæder sig ud som Gunhild og fremføre den gule tekst på næste slam møde. Gunhild bliver glad, Luna bliver jaloux.

8

Hun sto jo med begge tekstene. Da Luna kom med Billie på slep syns jeg det virket som hun feiget ut og tok "verdensteksten". Synd, Luna burde hørt den andre! Håper Sara tar det opp ❤?

9

Men altså, jeg tror ikke Sara skal bruke teksten, i hvertfall ikke på Slam. Det er stor mulighet for at diktet er personlig og at det er Gunnhild sin greie og "ansvar " å fremføre

10

I det danseklippet var det en Gloppen UKM plakat(talent konkurranse) i bakgrunnen. Kanskje Sara stjeler teksten og fremfører den som sin egen. Når Gunnhild sa at dikt ikke var Saras greie gikk hun rett i forsvarsposisjon og sa at hun kanskje ikke var like smart som Luna, men hun var ikke dum. Hun føler seg kanskje litt i tilsidesatt siden Luna er så smart og Gunnhild endelig har funnet sin greie. Men Sara, du er ikke dum bare fordi du har andre interesser enn litteratur og poesi. Kanskje hun vil prøve å motbevise noe ved å opptre med en sår og personlig tekst(som egentlig ikke er hennes). Noen må hvertfall ha tatt den og kommer sikkert til bruke den enten for seg selv eller mot Gunnhild!!

11

Om det er Sara kan det handle om UKM. Om det er kursdama kan det være noe liknende

12
Detalj

Gunnhild sin trøye, revolsujon som kommer??

13
Tanke

Tror kanskje hun hadde tenkt til å ta det gule diktet hvis ikke Luna kom, men siden hun gjorde det valgte hun den mer upersonlige delen som Luna kanskje ville likt.

14
Juliane

Gunnhild og Luna altså! For et par❤️❤️

15

Får håpe at Tina sender ut en ny fellesmelding der hun avdramatiserer det korte bruddet mellom henne og David. Hun må forsikre alle om at forholdet deres nå er helt perfekt sånn at folk slutter å bekymre seg på deres vegne. Klassens Beyoncé og Jay-Z er back on track og stronger than ever, klimakrisen er avverget og vi ser ut til å oppnå verdensfred. Men ikke gjør en stor greie ut av det, da.

16
God damn

Herregud, Tina er litt av en type. Tror de fleste kjenner et sånt irriterende par egentlig, som er mer av og på enn en lysbryter

17
Ross i Friends

«We were on a break»?

18

håper vi får ett klipp inatt på denne festen

19
Godt ment

Håper bare ikke at Luna eller Billie var de som tok arket, og leser det opp på festen etterpå etter å ha fått litt mye å drikke. Kan hende de mener det godt, at de synes diktet er så fint at alle bør høre. Tror ikke Gunnhild er helt klar for at det personlige diktet skal møte allmennheten helt enda. Men håper uansett på klipp etterpå/ i natt. Lurer på hvordan det går med Sara. Føler hun blir ditchet gang på gang, både i vinterferie episoden og nå med Luna etter fremføringen.??

20
Glad

Den siste lille biten når de står utenfor Lauget gjør meg så genuint glad. Sammen er Luna og Gunnhild gull.

21
Vi må snakke om Alex

Alex har bare nærbilder av seg selv på profilen, han himler dramatisk og nedlatende med øynene når Gunnhild første gang prøver seg på scenen, og er i det hele tatt en lite hyggelig kar. Er han ikke? Diktet i kveld var kryptokryptisk med «sminke-teip» hentet fra Guy Fawkes, og han gikk tidlig hjem, ganske så sur. Eller hva?
Han holder på med noe i kjelleren. La oss snart få en grunn til å like ham!

22
Virker som

han har et godt øye til Sara? Kan være han er sur fordi Gunnhild ikke innser hva hun har i Sara.

23
Guy Fawkes

Har han noe med den maska å gjøre? Den anonymmaska eller hva den heter?
Masker er blitt vist flere ganger i serien: Tatoveringen til Lasse, dramaklassen til Sara, Luna med «maske» under sangen «Et meg», og nå Alex med Guy Fawkes?

24

Han var favorittkarakteren min i sesong 1. Jeg virkelig elsket ham. Men nå er det en del som skurrer ja, og han har vært direkte ufin mot Gunnhild i det siste. Lurer veldig på hva som skjer der. Er det en Alex-Luna-greie? Jeg aner virkelig ikke, men er sikker på at det skjer mer på Alex-fronten veldig snart. ???

25
Alex se1

Enig! Han har vært så anderledes mot Gunnhild, litt frekk og spydig. Savner Alex som sminket henne før bursdagen hennes og døpte henne i vannet når hun ikke fikk puste og trodde hun skulle dø. «Kjipt» liksom. Det er noe som skurrer og jeg lurer på hva som skjer nede i kjelleren

26
Paranoid?

Ja, han er ganske frekk mot henne nå. Men, på meg virker han som en som på en måte vet alt og gjennomskuer alt det sosiale, uten å føle behov for å uttrykke sine innsikter med ord. Kanskje fordi mange har møtt hans utsagn med «jeg skjønte ikke så mye», slik Sara kommenterer diktet hans i dette klippet. Han ble stillere, fordi han vet han er uforståelig, og forhåpentligvis tenker han det er fordi han et for smart, og ikke fordi han er virkelighetsfjern. Så, jeg tror han kunne sagt mye konstruktiv kritikk til Gunnhild og fått henne til å se se selv, hvordan hun oppfører seg og feilene hun gjør i relasjonene sine. Men, så sier han ikke noe før han blir spurt, og ikke før hun er «klar». Han vet at hun prøver å være noe hun ikke er, og at Luna ikke passer som kjæreste for henne. Og det vil jeg at han skal forklare til henne, for jeg vet at han ser det og kan forklare det mer konkret og spesifikt enn meg.

27

Enig, det er noe mystisk og hemmelighetsfullt med han. Vil vite mer!!

28
Nrk nett tv

Det mangler en episode i nett tv, det er 5 6 7 også rett på 9 og 10?

29

Når Luna må spørre Gunnhild «Var det kleint» ah jeg smelter. Hun sier selv av hun får helt mark av kjæreste greier men det virker som at hun prøver hardt for å få det til å funke. Selvom det kan bli litt klisjee. Men fint at hun også sier litt rare ting, at hun ikke bare er tøff i kjeften og har kule ting å si hele tiden. Det hun sa utenfor kafeen der føltes ekte ut, rett fra hjertet og ikke gjennom «filteret» som jeg kaller det når man tenker nøye gjennom hva man skal si først. Og øynene hennes som lyste opp når Gunnhild sto på scenen, herregud❤️❤️ Jeg elsker det

30
Mareritt

Kommer til å ha mareritt om Alex i natt, at han står i døråpningeni kostyme og sier «Du finnst ikkje»

31

?????

32
Snakkebobler med utropstegn

Det ser ut til at snakkeboblene er runde fra 0 til 99 kommentarer, og med et utropstegn fra 0-49 kommentarer, men med tre utropstegn mellom 50-99 kommentarer.
Snakkeboblene blir taggete når det er blitt 100 kommentarer.

33

nå sover alle 🙁

34

Ikke Ivar, selvfølgelig!

35
Ivar

Han spiller Gloppengaloppen! ?????

36
Farger

Blå (Luna) + gul (Gunnhild) = grønn

37

Alex var best!!

38

Læreren spør om Gunnhild leter etter noe og legger hånda ved lomma.

39
Jeg har tenk litt på

at alle i serien sier at diktet ikke er så veldig Gunnhild, men hun har jo snakket om miljøet og at vi må ta ansvar og sånt i ett av de første notatene

40
Paranoid?

Jeg synes det så ut som Luna og Billie baksnakka Gunnhild om at hun prøvde for hard og så dum ut der hun sto på scena og lagde bevegelser og ansiktsutrykk. Billie sa «fint dikt», det var ironisk ment, men Gunnhild trodde på det og Luna reagerte ikke, selv om hun også godt vet om ironien. Jeg tror at det Luna sa om at hun er glad for at Gunnhild er kjæresten hennes, er noe hun sa fordi hun har litt dårlig samvittighet. Og det tenker jeg kommer av at Luna drivet på med Billie, de kysser og ligger sammen, fordi Billie er flink og hot, mens Gunnhild er en uerfaren partner det ikke er tilfredsstillende for Luna å være med. Men, det er godt for henne å ha Gunnhild, hennes fan-girl og beundrer, som er så usikker og det er det lett å bruke til at hun kan bygge opp sitt eget ego. Jeg gruer meg til Gunnhild skal føle på skammen over å ha levd så oppriktig, i en stor løgn, med en kjæreste som aldri ville henne godt.

41

jeg synes også det virket som Luna og Billie baksnakket Gunnhild. Samtidig virket det faktisk som Luna virkelig likte diktet når hun satt og hørte på.. Vanskelig å si.

42

Dette er så langt fra min tolkning over det som skjer. Hvorfor skulle dette være en god serie om «alle» skal være mot stakkars Gunnhild? Nei, vi får glede oss over hva som skjer. Jeg er god på å lese kroppsspråk, og selv om dette er et skuespill tror jeg på Luna og hennes følelser

43

Synes til og med at komplimentet fra Billie virket ekte.

44
Paranoid? (Noe mer)

Og, når Sara sier akkurat det samme som Billie: «fint dikt», da lar ikke Luna det forbli ukommentert, slik som hun gjorde med Billie. Luna svarer tilbake at det var «helt jævla fantastisk». Hun kritiserer Sara og undertrksten for det er at hun vil demonstrere for dem begge at hun annerkjenner Gunnhild mye mer enn det Sara noen gang kan gjøre. Når det er de tre der, så gjør Luna det til at det er «oss»(meg og Gunnhild), mot «deg»(Sara). Og det et så kjipt å se! For Gunnhild har en annen posisjon i livet enn å være på toppen av selvtillittshieratkiet, og det et ok. Hun er seg selv med Sara, fordi Sara også et egen, på sin måte. En gang trodde Gunnhild hun aldri kunne bli venn med Sara, fordi hun var «en av de populære på ungdomskolen». Det var en forutinntatt holdning av Gunnhild, som ikke stemte. Men, det er annerledes med Luna. Luna et ikke for «poppulær», men for selvsikker, for pen og for nedlatende i møte med Gunnhild.

45
ikke E9

Sara sier ikke akkurat det samme som Billie. Billies kompliment virker nesten ekte. Med anerkjennende nikk og kroppsspråk og det hele. Det er ganske tydelig for alle at Sara ikke er begeistert. en begeistret Sara/bestevenninne er ikke sånn.

46
Sara

Vindauge

Du ser meg
Men du ser ikkje meg
Ser ikkje at eg søker blikket ditt
Smilet ditt
Hjartet ditt
Tida di
At eg treng at du ser meg
At du ser at heller ingen såg meg
Ser meg

Du ser meg
Men du ser ikkje meg
Du lar blikket gli
Gjennom meg
Søker noko anna
Noko du heller vil sjå
Og eg tenker
Er det slik det er å være luft?
Er det slik det er å være vindauge?

47

Gunnhild sin farge er gul. Luna sin farge er grønn. Gunnhild velger grønn tekst, ikke gul. Den grønne teksten er ikke henne, den er konstruert for å imponere Luna. Grønt skjerf på Gunnhild også. Sara og Alex ser at Gunnhild ikke er tro mot seg selv. Hun stoler ikke nok på seg selv til å velge den gule, personlige teksten. Falskt og trist, som forholdet til Luna, dessverre.

48
Kajabarn

Gunnhild held Lina på avstand. Ho opnar seg ikkje for ho, og syner ikkje kven ho er og kva som foregår inni hovudet hennar. Kanskje det er hennar strategi for å verne seg sjølv mot å bli ekstremt såra dersom det skulle bli slutt. No verkar jo Luna heilt PÅ, og det skremmer kanskje Gunnhild.

49
Alex er ulykkelig forelska?

De rien - du er velkommen, det var ingenting.
Ma vie - mitt liv. Vi sier hei, vi sier hade osv. Høres veldig ut som om han er ulykkelig forelska? Eller?

50
Olivia

Trur Alex ser Sara i det litt såre møtet der med Gunnhild og Luna... " eg er her...vi kan gå saman heim."....ein venn..

51

Eg synest diktet virka som eit forhold som liksom er av og på heile tida, varmt og kaldt, saman - slår opp - saman igjen - slår opp . Kanskje Alex også har vore borti nokon som ikkje likar labels, eller som vil vere i eit ope forhold, og at det er av den erfaringa han åtvara Gunnhild mot Luna i starten?

52
Gult dikt

Har ikkje Gunnhild skreve dette gule diktet på notater? Eg synest så tydeleg det... Nokon son finn det? Eg finn det ikkje iallefall... ?

53
Knipse- mafiaen!!

Skjønner ikke greia med at alle må knipse. Utrolig teit å se: de skal være så spesielle, men de uniformerer seg så innmari med bl. a. knipsingen. Det er så typisk for alle sånne små, kule miljøer. Tilsynelatende så openminded, men likevel så konformt. Hva om noen hadde klappet? Måtte de ha gått?

54
Kenpis

Man knipser til diktopplesning for å ikke lage for mye støy, dette er en tradisjon som startet med beatnik'erne. Altså ikke for å være pretensiøse som du påpeker, men for å vise respekt på lavmælt måte

55
Løk

Det et vanlig å knipse istedet for å klappe til poesi

56
Knipse-mafian

..og det var nettopp poenget mitt. De er så utrolig konforme "det er vanlig å gjøre det".
Kontrasten mellom det å skulle fremstå som individualist og knipse i kor, blir så slående.
Alle miljøer har sin uniformering - selv der man skal være individualister

57
Marie

Joda, Luna og Gunnhild er eit søtt par, men eg vil eigentleg ha litt meir av kollektivet og slikt... Nokon andre som tenkjer det same?

58
Sara

Synes nesten Gunnhild ignorerte Sara da hun spurte om de skulle ta følge hjem. Synd med folk som glemmer vennene sine når de får kjæreste, men bra at lovleg tar det opp!
Lurer på hva som skjer med Alex. Håper vi får se mer av både han og Sara!

59
Water boy

I want more of Ivar.
He is amazing.
Ivar needs to flower

60
Vinkel

Alex ser på henne frå sida. Skjønar ikkje Sara kva han meinte med diktet?
Sara ser rett fram. Eller eigentleg ser ho mest ned på skotuppane sine.
«Kva syns du om diktet til Gunnhild då, Alex?»
«Fint det. I dag høyrdes det ut som om ho meinte det faktisk. Luna var vilt begeistra i alle fall»
«Ja, du har rett. Dei virka… glade»
Alex gløttar bort på Sara igjen. Ho har haka langt nedi den blå jakka og ser ut som ho frys.
Han legg armen rundt skuldrene hennar og då ser ho opp på han og smiler.
Kjem ho til å spørje kva han meinte med diktet sitt?
Det var jo opplagt ein sterk bodskap han hadde kome med under forestillinga i kveld. Brotne relasjonar og frykta for å bli forlatt.
Ho måtte vel ha sett smerta i ansiktet hans og høyrt fortvilinga i stemma? Vi seier hei.. vi seier hadet… hadet….
Sara byrja å prate i veg.
«Det er så travelt på skulen for tida. Til og med dramalæraren vår er byrja å gi oss lekser. For ikkje å snakke om mattetimane. Flaks om eg klarar å få ståkarakter».
«Okei?»
«Ikkje så lett for deg å forstå, sjølvsagt, du som får 6arar på alt du gjer!»
Ho ser opp på han igjen og ler litt.
«Den teipen, Alex, det er så typisk deg, altså!»

61
Vnkel

Dagens Vinkel, eller dagens nys om du vil, gjekk litt brått for seg og halve historia forsvann med eit tastetrykk før eg rakk å trykke "send". Vel, de forstår sikkert at Alex inviterer Sara til å slå følge med han heim frå Lauget for han ser at Luna og Gunnhild er opptatt med kvarandre, at han prøver å få ein samtale med henne om diktet sitt og det at han skal flytte til Sveits - medan Sara berre skravlar i veg om sine eigne greier. Kanskje ikkje så lett å skjøne utav dette.

Men det jo Lovleg i eit nøtteskap, ikkje sant? Vi må gjette litt innimellom:)

62
Alie

Tenker på at kanskje Alex føler seg like satt til siden av Sara som Sara føler seg satt til siden av Gunnhild

Og ja, man må gjette litt innimellom - irl også.
(Og så gjetter jeg at et nøtteskap - ? - er et skap fullt av magiske nøtter (sånne tre-nøtter-til-askepott-nøtter) som det bare *pling* på magisk vis blir tryllet fram skatter fra - som for eksempel Lovleg - , og at det finnes noen uoppdagede og kanskje uskrevne skatter inni det skapet som bare venter på at det skal bli sin tur ....?)

63

Kanskje du skal endre navn på nettsiden din til "Nøtteskapet," Alie.
Den er jo full av magiske nøtter ?

64
Alie @Mie

God idé ??!

65
Vinkel@Alie

Fantastisk!

66
Susanne

«Nøtteskap» faktisk? Lovleg er en nøtt.

67
Ingrid

~ Ingenting ~

Å være ingenting
er ensomt

Usynlig i en verden
full av folk

Verken bli
hørt eller husket

Gjemt og glemt
i framtidens fortid

Tomme tanker og
tårer som triller

Alltid alene
med meg selv

68

Tristfint og vakkert?

69
Ingrid @Alie og @Susanne

Skrev noen glad-strofer også, men fikk det ikke helt til å passe inn i dynamikken. Slenger de med her!
—————
Møter du mennesker
som gir deg glede

Hold hverandre
fast for fullt

Livet har ingen
verdi uten venner

70
Susanne

Vakkert og trist...

71
Alie

Så fint, .... men veldig trist...

72
Susanne

Jeg tror det er med dette klippet diktinga begynner. Og jeg ser at Alie har plukket det opp allerede og lagt det på siden sin. Hurra for poesien!

73
Alie

Å ja, jeg syns det var så veldig fint - passet bra om det faktisk var Sara som har skrevet det også ?

74
Alie

S pesiell poesi, vil sikkert noen si, men
L una blir hvertfall truffet av Gunnhilds magi
A lex deklamerer med litt rar energi
M ens Sara er skuffet over Gunnhilds førstepri

75
Ingrid

Alex. En bortgjemt karakter som er vanskelig å se og forstå. Han har liksom skjult seg bak et image så godt at ingen klarer å se forbi det! Ikke en gang Sara, som er en god menneskekjenner.

76

Ja! Elsker at de har hatt med en karakter som Alex, og sakte viser oss at han og er sårbar bak imaget sitt.

77
Mies riwåtsjdikt nr 6

"Kyss,klapp eller knips"

Ikkje klapp, berre knips
Han seier hadet, så tydeleg at det ikkje høyrast
Ikkje klapp,berre knips
Eitt avbrytande unnskyld på rim er jo romantisk
Ikkje klapp,berre knips
Du som nesten kjem for seint
Berre knips
Ho tør å stå der og bry seg
Ikkje gråt, berre knips
og snik til deg det gule du sakna
Vi seier hei, vi seier hadet
Aleine i lag, i lag aleine
Ikkje teit å sei du er stolt og glad,eller takk
Ikkje klapp
Ikkje knips
Berre kyss

78
Alie

? ? ?