Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

106 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1

"Hugs å puste", kunne det ikke godt være en diskret hentydning til Gunnhilds panikanfald?

2
Saras notatblokk,alle innlegg f.o.m. haustferien og fram til i dag

HALLO SARA
Du kjem sikkert ikkje til å sjå det her på lenge. Men du la igjen mobilen og eg ville skrive ei hemmeleg helsing til deg. Kanskje leser du det ein gong om tre år eller noko.Du har jo ingen andre notater her. IKKJE at eg hadde lest dei om du hadde det.Men eg ville uansett seie at no er det haustferie og eg trudde det skule bli skikkelig trist. men no er du her og eg har aldri hatt det så gøy i heile livet mitt. Håpa vi blir gode venna for alltid. Bolle-koma 4 life.

P.S. Du burde skrive ned det du tenker. Kanskje du vil lese det ein dag når du er gammal eller noko.

12/10/2018 Handleliste:
Mjølk
Brød
Appelsine
Test-ting
Berre fao da gjort. E sikkert berre falsk alarm

13/10/2018 Slett detta:
Mao berre fao det her ut. Sitte pao do og berre stirra. Eg ha ingen å prata me. Bokstavele talt ingen. Kan ikkje sei da til noken heima. Kan ikkje sei da til Gunnhild so hata meg.Kan ikkje sei da til Torstein. Ke skulle eg ha sagt likso. "Hei hugsa du den gongen me ikkje hadde fleire kondoma? GRATULERA med dagen "

20/10/2018 Ny plan:
Roa meg ne
Fokusera
Fokusera pao å skodespelar
Øva meg pao å synga
Dansa meir - spesielt når ting e vanskele
Ikkje henga so mykje med folk so ikkje e seriøse

22/10/2018 Note to sjølv
Du ha hatt ilt i magen og trur du mao ta blindtarmen fordi da va visst det einaste du kunne komme pao når du møtte pao Torstein i gangen og han berre "ke skjer? Kefø ser du pao skoi dine? " Lyte eg faka ein blindtarmoperasjon no? Neiiii. Ham kjemme sikkert berre te å gløyma da.

02/11/2018 Draum:
Drøymde om da atte. At da ikkje funka og at eg plutsele fødde midt i ein mattetime. Spurte om noken kunne hjelpa meg,men ingen såg ut som dei fekk da me seg. Berre fortsatte med matten.

Kefør: Alle snakka om da heile tida i media. Skjønna at da e noke anna, men da lyte eg tenkja pao da kår gong noken snakka om KrF. Gunnhild meina godt og e sint fæ at dei diskutera da i da heile tatt,men eg kjenne på alt omatte og omatte. Føkje lov å gløyma da. Kjenne da under huden. Glad fø at det ikkje e noken andre som veit da. So da ikkje blir sånn "ke tenke du om da" elle "ke føle du om 2c b f elle ke fan". Vil berre vera gla fø at eg va smart og gjorde da som va rett fø meg. Ikkje at folk ska ha tanka om da og diskutere da i avisa heile tida.

14/11/2018 Plana:
Innan fem aor: komma inn pao bra skule. RANA elle KHIO elle nåke i new york
Innan ti aor: spelt i filma
Innan tjue aor: Da har verda sikkert eksplodert.

22/11/2018 Fkle9a

Des/2018 Note to sjølv
Sjølv om du hata jul ikkje la da gao utøve andre

31/12/2018 Mao ha:
*Stjerneskott.
*Nyttårsforsett.
* Ting te mimosa cava og appelsinjuice (UTN KLUMPA)
*Sokndalskledna so eg slepp alle dei Drama-kommentarane
* Godteri-leppe som eg ska single-ladies-kyssa når da e midnatt.
*Klesskifte
*Sko å skifta te når det bli fø stress og ilt med pumps.
*Sofa å sova pao te i måro.
* Noke å snakka om so ikkje e firdating så da ikkje bli tale om keleis eg berre kan snakka om interne ting og at eg ha endra meg so mykje. Hakje endra meg nåke. Berre Blaott haor. Og noken andre ting.

02/01/2019 Note to sjølv:
Eg kan jo alltid berre reise til Sandane

07/02/2019 Ting te husmøte:
Snakka om vaskelista
Dei nye husreglane

12/02/2019 Hugs:
Hugs konsert pao torsdag

15/02/2019 Ting å gjera pao Sandane i ferien:

3
Ingrid

Så fint å lese notatene til Sara! Hvor er det disse notatene egentlig er hentet fra? Var de på Lovleg-profilen da den gikk i sanntid i fjor?

4
Alie

Ja, de var på Lovleg-profilen, for da det ble Saras POV i "rar veke", ble profilbildet hennes byttet om med Gunnhild sitt (så Saras bilde stod først), og da var det hennes notater som kom fram når man trykket på notat-ikonet (tror Gunnhild sine notater var helt borte hele "rar-veka")

5
Ingrid

Ahaa, utrolig teknisk kult gjort av produksjonen må jeg si. Skulle ønske jeg fikk med meg Lovleg da det gikk i sanntid, dessverre oppdaget jeg det ikke før alt var over, men i det minste får jeg nyte rivatsjen!

6
Mie@ingrid

Ja, det skulle jeg og ønske du gjorde? det skjedde jo stadige endringer og midlertidige detaljer på nettsiden, mens nå ser man bare hvordan ting ble seende igjen helt til slutt. Men det viktigste er jo selve serien,og det er så bra at du får med deg riwåtsjen ,for å se den i "sanntid" med ivrige folk i kommentarfeltet,er en så fin måte å se den på 🙂 glad du er med!
Har du forresten sett alle episodene før riwåtsjen startet, eller driver vi og spoiler masse ting for deg,når vi snakker om ting som ikke har hendt enda?

7
Ingrid @Mie

Litt sen beskjed. Så alt sammen i fjor sommer (ikke bare episodene), så ingen spoilers heldigvis! Derfor det er litt gøy nå å se enda flere ting som jeg ikke har lagt merke til da jeg så gjennom nettsiden alene 🙂

8

Enig med dere, Alie og Susanne. Det ligger så utrolig mye i disse notatene.

Tror serieskaper har mye erfaring med,og mestrer godt dette å jobbe med tekst. Hvordan hun sikkert starter med masse tekst og ideer, også skjærer det ned og ned og fjerner alt unødvendig,til hun sitter igjen med essensen av det som skulle sies. Slik oppleves ihvertfall diktene hennes ?
Og synes tekst og replikker i Lovleg er litt på samme måten. Ingenting som overforklares eller gjentas masse, men alt ligger der,i det som oppleves som enkle grep, er det alltid mye innhold.
Mens endel av barne-og ungdomsseriene jeg har sett har lange ,unaturlige monologer og dialoger, hvor unge folk uttrykker seg "wise beyond their years" ,ala Dawsons Creek (hvis noen husker den serien ?), og ofte oppleves for pedagogiske og belærende til at jeg tror helt på det, klarer denne serien å si mange av de samme tingene,men på en helt annen,nedstrippet, langt mer naturlig måte. Eller nedstrippet blir jo feil, fordi alt er der fortsatt. Konsentrert, kan man heller si. Som en skikkelig god saft, som man enkelt blander ut selv ? Kanskje noe av det som skiller serien aller mest fra andre,og som er grunnen til at vi kommer tilbake til den igjen og igjen.

Dette fikk meg til å tenke på noe annet, så her følger en digresjon for spesielt interesserte: Jeg har lest Anne of green gables- bøkene, og også sett Anne with an E på Netflix. Liker begge deler veldig godt.
Men synes bok vs serie er et godt eksempel på helt ulik fortellerstil.
Bøkene er slow paced, subtile og hverdagslige,også ligger det masse sosialrealisme, feminisme og livsfilosofi imellom linjene hele veien.
Mens i serien så har de vrengt ut alt dette subtile,og flombelyst det, de roper det høyt, gjentagene på tidvis banale og veldig belærende måter. Først syntes jeg det var helt grusomt, men har lært meg å like serien også, i all sin cheezyness ,på helt andre premisser enn bøkene 🙂
Begge kan anbefales,på hver sin måte. (Den første boka føles som en god varm klem til alle fantasifulle mennesker som føler sterkt, og jeg gråter litt hver gang jeg leser den )
Ok, takk for meg. ?

9
Alie @Mie

Hm ... innsiktsfullt og interessant, Mie.
Er nok ikke så belest som deg, dessverre, men husker at jeg likte godt Anne fra Bjørkely tv-serien, som var tatt opp fra NRK på videokassetter for lenge siden... Ikke så virkelighetsnært akkurat, men mer som et stykke kunstverk med både poesi, romantikk og livsfilosofi ( ja og sikkert flettet inn med sosialrealisme og feminisme uten at jeg var så opptatt av det på den tiden). Huff nå hørtes jeg ut som jeg bor på et eldresenter ??

10
Mie@Alie

Sorry, skulle stå Mie@Alie,ikke @riwåtsjfan på den forrige kommentaren der ?

11
Mie@riwåtsjfan

Takk,Alie 🙂 å, den serien fra 80-tallet kan jeg vagt huske å ha sett noen episoder av også! Men mest så vi på Veien til Avon Lea, en Disney- serie satt i samme landsby.
Uansett, tror den serien er ganske løst basert på bok, og veldig fluffy ift bøkene, men hadde vært morro å sett den på nytt også! Eldresenter-unge voksne , det er oss! Neste nivå etter man har vært gæmlis-ungdom en stund ?

12
Alie @Mie

?takk, endelig en label jeg kanskje kan leve med (gæmlis-ungdom)?

13
Mie@Alie

Nytt nettsidenavneforslag:
?Nøtteskapet for gæmlis-ungdommen ?

14
Alie @Mie

Ja , skal vurdere det, Mie ?.
Mulig jeg venter til vi skal ha 10-års rivåtsj ? hvis vi ikke da blir så gamle at vi ikke husker det..... håper i såfall skjebnen ordner det så vi havner på samme eldresenter og kan sitte der å se på gamle serier som Anne fra Bjørkely sammen, og at noen andre der plutselig kommer på at vi skal se Lovleg igjen ??

15
Mie@Alie

Å,herregud,det hadde vært drømmen ??

16
Alie

Fint og sårt å lese dette igjen, trodde notatene var borte forever. Husker da jeg leste de første gang, så utrolig realistisk det virket - er jo som å lese direkte fra Sara si dagbok. Tenk å ha evner til å skrive sånne forholdsvis korte direkte notater, slik at det faktisk står dobbelt så mye mellom linjene...

(jeg fant faktisk notatene ute på web'en - på en russisk-sibirsk webside utrolig nok!! Dette er nok noe som treffer uavhengig kultur og landegrenser.... har lagt ut det jeg fant på Aliesiden , dvs. i Nøtteskapet ?)

17
Susanne

Takk for disse notatene! Jeg husker at jeg har lest dem før, men hadde glemt mye. Føles som å komme under huden på Sara igjen. Jeg gleder meg til denne uka selv om det kommer til å gjøre vondt noen ganger, for eksempel når hun ringer moren sin. Syns diktet om ensomhet fra kommentarfeltet igår passer godt.

18
Alie

H older maska
u ten å blunke
g raver fiktivt i
s in barndoms billedbunke

å pne opp for andre er veldig vanskelig

p roblemer med tillit er menneskelig
u ten at det trenger være helt umulig
s ara burde snakket med læreren sin
t ror en sånn samtale ville vært fin

19

?????

20

Ansiktsuttrykkene til Sara. Alle. Både de komiske og overdrevne,og alle de subtile og naturlige. Er helt fantastiske. Hun har et så utrolig uttrykksfullt ansikt! Med egentlig veldig få replikker i løpet av klippet,forteller hun oss så mye med ansiktet sitt. Sara drømmer om å bli skuespiller. Men Silje ,som spiller Sara, er allerede en av de beste skuespillerne jeg har sett ????

Og: full forvirring og sterke meninger i kommentarfeltet fra i fjor. Hva skjedde nå,liksom?

Elsker at de gav oss en Sara-uken og grugleder meg til å se den videre.

21
Rivåtsj-fan

Er mange sterke kommentarer i kommentarfeltet både i dette klippet og spesielt i neste klipp.... inkl. dine..... så tenkte bare du kan trenge litt ❤?❤

22
Mie@riwåtsjfan

Tusen takk, og mange ❤️?❤️?❤️ tilbake!

23
Ingrid

Veldig kult av Lovleg-produksjonen å bytte perspektiv! Det er når man ser saken fra flere sider at man får det store og hele bildet.