Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

92 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Så mørke ringer

Stakkars Sara, ser ikke ut som at hun sover godt for tiden. Er så vondt å se at Gunnhild ikke merker det på henne.

2
Ja, Sara har det nok tøft

Men husk på at en del av oss har mørke ringer uavhengig av hvor mye vi sover. Kjipt å høre at man ser trøtt eller syk ut hvis man bare ikke har sminket over dem

3
Gunnhild

Alle mennesker burde prøve at være udenfor et par måneder, og alle mennesker burde prøve at være eftertragtede venner. Som en læretid.

4
En god ide

Dette bør de som jobber i skolen tenke på. Kan elevene øve seg på disse ulike rollene, i alle fall i noen dager, slik at man får mer empati - eller flere verktøy i verktøykassa, som dramalæreren ville sagt det?

5
Gunnhild

Jeg tror Gunnhild er så uvant med at nogen har brug for hende, at det er sværere for hende at se, når det sker. Hun er ikke vant til at skulle tage hensyn til nogen, fordi hun i enhver relation har været den udsatte. Hun skal lære det med at der er mindst to (Luna og Sara) - men nok flere (David, Alex ...) der har brug for hende som ven.

6
Sara???

Jeg kjenner meg så mye igjen i Sara!
Jeg likte serien med Gunnhild som hovedperson også, men fikk liksom ikke den følelsen man får når man kan relatere seg til personen.
For min del, så er dette en skikkelig opptur! Samtidig som hjertet blør for Sara?

7

Hang meg litt for mye opp i at hun brukte vippetang ETTER hun har tatt på mascara

8

Det har jeg alltid gjort. Mine reagerer ikke på tang uten at det er noe på dem ?

9
til GZ

opplevde samme før, oppdaga at man enten må holde ganske lenge (typ 10-20 sekunder) og klemme littegrann hardt (ikke for hardt). eventuelt klemme flere korte ganger på rad. er mange fine youtube tutorials på det 😀

10
Sminkeberta

Vippene kan klistre seg til tangen om du bruker det med mascara og det kan føre til at vippene knekkes eller faller av. Men jeg syns det funker best slik. Ser ut som vippene til Sara tåler det godt også:)

11
Jeg også^

Det gjør jeg også hahah! føler det hjelper bedre etter maskaraen er på

12
ARtM

Dette byttet var virkelig etterlengtet. Takk for siste tre klipp. ???
De treffer meg så innmari, fordi jeg virkelig føler Sara på en måte jeg dessverre ikke hang med på Gunnhild mer. Så vondt hvordan hun tar på seg masken og smiler seg gjennom noe som må være forferdelig vondt uten at hun får noe som helst støtte..
Håper Gunnhild klarer å åpne øynene for henne!

13
☺️

Sara er så pen

14
Celine

Stakkars Sara??

15
Sarabooo

Stakkars Sara, i første sesong fikk man inntrykk av at Sara var den populære jenta alle elsker men hun virker egt ganske ensom 🙁

16
Det viktigaste er å elske seg sjølv

Eg tenker på då Gunnhild gjekk i skogen, der det hang hjerter og visdomsord. På ein lapp stod det at for å elske andre, må ein elske seg sjølv først.

17
Hoff

Gunnhild må ta seg tid til Sara!

18
❤️❤️❤️

Sara ???❤️❤️❤️ Kjenner meg så igjen i henne!

19
Carpe Diem

Det er jo ikkje berre trist at Sara sminkar seg, då! Å sminke seg kan jo vere veldig gøy! Det handlar ikkje om å skjule sorg og elendigheit, men gjere det beste utav ting som dei er! Og slik er det vel med dei fleste av oss; at vi må velge å smile - og gripe dagen. Å ha det bra er for ein stor del eit valg vi tar, meiner eg. Så eg heiar på Sara og seier JA til sminke og smil på fredagar og alle andre dagar! (Det betyr ikkje at eg meiner alle vonde ting skal undertrykkast, men som sagt - Carpe Diem).

20
Gjennomført

Eg tykkjer det er moro å sjå korleis småting og enkle replikkar som blir sagt tidleg i serien, frå ei djupare meining etterkvart. Første gong kollektivet samlast på kjøkkenet, og Gunnhild presenterer seg, får vi vite at Sara ofte ser på sminkevideoar på nettet. Sara likar å sminke seg. Det gjer eg og!

21
Marte

Det er i alle fall kjempebra at Sara har åpnet seg for Gunnhild om ting hun syns er vanskelig; det får vi jo bekreftet i dette klippet.

22
Gode Gunnhild

Hun skjønner at Sara har noe hun trenger å snakke om, men siden hun skulle vært et sted for en halvtime siden, er det forståelig at hun må utsette samtalen. Syns hun gjør det på en grei måte. Lurer på hvor hun skulle, forresten? Det var vel Luna som ropte på henne?

23
Fake

Som dramalæraren sa: "Det er jo fake det meste av det vi gjer". Men er det så ille? Berre vi gjer det til det beste?

https://www.bing.com/videos/search?q=fake+it+till+yso+make+it&view=detail&mid=74BB7C7B51623957DE0274BB7C7B51623957DE02&FORM=VIRE

24
Jo flere vi er sammen

Gunnhild er blitt så opptatt. Kan ikke Sara få være med?

25
Balanse

Regner med at Gunnhild må prøve seg frem og finne en balanse. Og ikke sikkert det passet at hun var med akkurat i dag.

26
Grubler

Jeg har tenkt så mye på telefonsamtalen Sara hadde med moren sin.

27
Tora

Ja, jeg syns Sara burde ringt på nytt i dag og sagt ifra om hvordan hun har det.

28
Til Tora

Ut fra det vi har sett er å ringe til mora si det siste Sara bør gjøre. Sara burde snakke med dramalæreren eller Gunnhild. De virker å ha evne til å bry seg om Sara, og ikke BARE seg selv... Tenker Alex, og til og med Peter kunne vært noen å snakke med, men å snakke med den mora som hadde det så travelt med å slippe inn en rørlegger, og dra på besøk til ei venninne, og bare kunne rakke ned på skolevalget til Sara, det hjelper ikke Sara det døyt.

29
Til Tora

Tro du meg, det kommer ikke til å funke. Moren er dessverre long gone emosjonelt. Hun kommer bare til å snu det på seg selv. "Stakkars meg som har en unge som har det så vondt, det er synd på meg!"

30
Natura

Det er viktig for meg å vere naturleg og ikkje bruke sminke. Når folk som brukar mykje sminke til vanleg, tar den av, ser dei ukjente ut for meg. Eg vil vere meg sjølv. Det har vore tider der eg har følt på press til å bruke sminke, no er eg 18 år, men hvis eg skulle lagt ei maske kvar dag, ville eg følt meg som ein skodespelar.

31
Maske

Enig.
MEN- tenker at det er nettopp det det handlar om her. Å holde maska. Bite tennene sammen. Smile sjølv om du er lei deg inni. Sjå ut utad som om alt er ok. Streve med det heilt åleine. Stolthet og det å ville fixe alt sjølv, til tross for at det du treng er nokon som virkelig bryr seg om deg.
Kjenner at eg er ein av dei som i første sesong tenkte at Sara var den typisk litt overfladisk, pene, populære party-jenta. Men der tok eg feil.
Den her vendinga traff meg virkelig hardt.
Føler så med Sara. Har vond klump i halsen for ho. Veit at det kan få utløp for barna på forskjellige måtar å vokse opp med omsorgssvikt. Ein kan feks ta rolla som klovnen, den stille og flinke eller rebellen eller glad og morsom parygirl som overlevelsesstrategi.
Ein spelar ei rolle for å overleve- ikkje berre for gøy.
Tenker kanskje Sara har lyst å bli skuespiller delvis for å få litt «pause frå seg sjølv» ?
Takk Lovleg❤️ for at dokke tar opp så viktige tema!
Kjenner eg er så glad for at der ikkje fanst Instagram då eg gjekk på vgs. Så stressande! Spesielt dersom ein ikkje har det så bra?
Håpar Sara får litt hjelp, støtte og omsorg snart.
Virkar som Sara søker bekreftelse på insta og ho får jo masse likes på bildene sine og kommentarar om at ho er pen etc. Det er jo kjekt det. Men liksom litt tomt og ikkje så verdifullt, som bekreftelse frå familie og vennar som er glad i deg akkurat sånn som du e. Med eller uten sminke og stæsj.

32
Tidligere hybelboer

Alltid opptatt på badet - og etter hvert ingen grenser for hva man kunne gjøre sammen mens man var der. Blir godt kjent i kollektiv:)

33
Gutt19

Sminke? Ikkje sminke? Må innrømme at eg ikkje ser forskjell. Så mykje arbeid for lite, spør du meg.

34

Hon gör det förmodligen för sig själv, dock.

35
Til Gutt19

"Many girls who love makeup know the struggle of hearing a crush, especially a boy, say that they prefer their partners looking “natural.” However, their version of natural is skewed; they still envision clear skin, bright eyes, and a dewy glow. They want perfection, just without winged liner, dark lipstick, and contour. These people who crow about preferring natural beauty don’t realize that what they actually like is the natural makeup look, which still requires a lot of product and application to achieve. It is very likely that these same people would criticize a girl with a genuinely bare face, and call her a slob."
https://www.theodysseyonline.com/the-double-standard-makeup

"According to a research paper published in the June 2016 issue of the Journal of Social Stratification and Mobility, in which more than 14,000 people were surveyed on their income and grooming habits, women who spent more time and money on their hair and makeup were found to earn significantly more than their bare-faced female colleague."
https://shesaid.com/study-finds-women-who-dont-wear-makeup-to-work-are-paid-less/

Hvis man ikke er naturlig superpen og har plettfri, jevn hud, og heller ingen andre ting som samfunnet stort sett dømmer nord og ned utseendemessig, som rosacea (rødmusset hud) blir man stirret på på gata, folk kaller deg trøtt, stygg etc. Hvis man har på sminke blir man kalt forfengelig, overfaldisk osv. Typisk double standard. You just can't win.

36
Amy Schumer og et boy band

GIrl, you don't need make up - tjek den ud på youtube
SÅ kan man da grine lidt af det.

37

"Til Gutt19" Preach!!! Er så enig.

Det er så ekstremt mye meninger og dobbeltmoral rundt dette med sminke. Går man uten, kommer det kommentarer på at man ser trøtt eller ustelt ut, at man har for blank hud, at det skader vel ikke med litt concealer,pudder og mascara. Sminker man seg hver dag,er man liksom overflatisk og mindre "ekte", eller tragisk og usikker på seg selv. Folk som aldri har slitt med uren,oljete eller rød hud,synes det er helt tåpelig når folk som sliter med disse tingene bruker produkter for å dempe synligheten av det.

Uansett hva man velger ,har noen en negativ mening om det. Så man må bare velge det man trives best med selv!

Å bruke sminke gjør deg ikke til en overflatisk person. Å stemple folk som det ene eller det andre basert på hvor mye eller lite sminke de velger å bruke, er derimot ganske overfladisk. Hvis du ikke først og fremst ser et menneske,og dets personlighet uavhengig av om dette mennesket har på sminke eller ikke, er det kanskje du som er overfladisk.

Å bruke sminke gjør deg ikke til en falsk eller mindre ekte person. Å være ekte handler om hvordan du behandler menneskene rundt deg,om hvilke verdier og prinsippene du har, om du er til å stole på. Og ikke om du valgte å bruke ett, ti eller tretti minutter foran speilet før du gikk ut i verden i dag.

Å bruke sminke er ikke "fake arvertising", fordi ingen av oss er objekter eller produkter som skal selges, vi er mennesker,og like mye verdt.

Og å gå uten sminke er ikke galt, uansett hvordan du ser ut uten. "Pen" skal ikke være et kriterie for å få lov til å eksistere i samfunnet,for å få være en del av vår verden. Du skylder ingen å være "pen".

Men sånn som samfunnet fungerer i dag,kommer man desverre lengre ved å ha et utseende som passer inn i en slags mal. Det er derfor lettere å velge å forsøke å passe inn i malen.

Det er mye ved dette vi kan og burde sette spørsmålstegn ved,og som jeg håper vil endre seg. Men å kritisere enkeltmennesker for deres personlige valg rundt bruk av sminke, tror jeg har særdeles lite for seg.

Å respektere alle, og deres rett til å velge selv hvordan de presenterer sitt fysiske jeg, tror jeg har langt mer for seg ?

38
Alex

Det er vel Sara og Alex som brukar mest tid framfor spegelen av dei 4 i første etasje, tenker eg. Sjølv om det virkar som om Gunnhild er blitt meir opptatt av uteseende sitt i sesong 2.

39
Hmmm

Blir d mindre Gunnhild å mer Sara snart? Håper d blir sånn delt 50% Sara og 50% Gunnhild

40
Caroline

Gunnhild da.. Jeg hadde håpet at hun skulle droppe planene med Luna og bli hjemme med Sara. «Kan vi kanskje ta det seinere?» ? Når skal hun egentlig innse at hun må sette Sara først?

41
Til Caroline

Det virker litt drøyt å droppe planer med kjæresten på en lørdag for noe Sara selv sa at ikke haster (hvis hun mente at det haster så får hun ta ansvar for å si ifra om det selv, Gunhild tok et så informert valg hun kunne). Sara kunne kanskje også funnet et bedre tisspunkt (høhø) å si det på enn akkurat da, for eksempel kvelden før eller etter de er tilbake i dag osv. Spurt "Har du tid til å snakke litt" først, for å vise at det er seriøst og man trenger tid, er alltid lurt. 🙂

42
Caroline

Jada, jeg skjønner det! Kanskje litt feil å droppe planene med kjæresten til fordel for bestevenninna som trenger deg? Jeg vet ikke, er litt delt der! Er man en god kjæreste, så forstår man det. Det er alltid Sara som må vente.

Sara sa selvfølgelig at det ikke haster fordi hun ikke vil være til bry, og det er det som er så sårt.. fordi hun hadde trengt å snakke med noen aller helst i GÅR, men tør ikke å kreve sin plass. Jeg skjønner at Gunnhild måtte dra, og det ble løst på en god måte, men det er så typisk at alle er opptatt med sitt, at man er håpløs forelska og ikke ser verden rundt seg. Da håper jeg de tar den praten litt senere, for det fortjener og trenger Sara ❤️

43

Gunnhild måtte dra* skulle det stå. Fordi jeg skjønner det ikke helt. Peace out!

44
Notater

Hvor er det man kan se notatene?

45
Notater

På Saras profil. Det er bilde av en liten notatbok. Trykk der, så kommer du inn til alle notatene. Det er lettest å se den den på telefonen, men det går også på pcen hvis du minimerer vinduet!

46
SARA❤️❤️❤️

Notatane er hjerteknusande!

47
jenta i første sesong

jeg tenker stadig vekk på hun som Sara sprang bort til da hun gikk med Gunnhild til skolen første skoledag, hvem var hun? Hvorfor er ikke Sara med henne? Var ikke de superbestevenner?

48
Anonym

Det kunne godt være en fest veninde, altså en hvor de ikke laver så meget andet end at feste sammen, uden at snakke personligt.

49

Gunnhild og Luna har jo bare vært kjærester i to uker,så det er veldig forståelig at de er i den "kjæreste-bobla" og at Sara vil se litt mindre til Gunnhild i en periode. Sånt går seg som regel til av seg selv etterhvert.

Jeg tror ganske sikkert at hvis Sara sa ordentlig ifra til Gunnhild at hun trengte henne,at hun virkelig trengte å snakke om noe, så ville Gunnhild sette av tid til henne! Ikke rart at G ikke var 100% med her ,når hun var på vei et sted hun var for sein til.

Men Sara er nok ikke vant til å si ifra om hva hun trenger, og heller ikke til å få det hun trenger når hun spør om det... så hun forsøker forsiktig... Det er det som gjør dette så sårt og trist. Hun er så alene,men så HAR hun jo egentlig Gunnhild. Bare litt bedre kommunikasjon imellom de, så blir alt lysere!

50

Åhhh! Stakkar Sara! Ho får aldri sagt kva ho føler, blir alltid avvist?

51
Luna

er ikkje bra for Gunnhild. For ein kontrollerande og stressande dame. Alt skal skje på hennas premissar. Trur Gunnhild vil merke det og prioritere Sara om litt.

52
Om Luna

Jeg tenkte akkurat det samme, men så kom jeg på at jeg nå føler det sånn fordi Sara synes det er sånn. Vi har jo Saras perspektiv, og hun vil gjerne ha mer Gunnhild-tid.

53
Caroline

Enig! Prøvde å si det, men ble litt misforsått. Hun styrer Gunnhild. Hun vil nok skjønne det, men jeg er redd hun ikke skjønner det før det er for sent

54
Poirot

Når man har avtalt å gå en plass til et bestemt klokkeslett, og den ene parten somler er det da heller ikke lov lenger å piske litt? Alt Luna vet er at G skulle tisse og bruker en evighet på det. Synes vi må passe oss litt for at vi først har dannet oss et bilde av hvordan noen eller et forhold er og så ser bekreftelser på det i alt. Selvom det kanskje er helt normalt? Slikt har ført til flere berømte justismord opp gjennom tidene!

55
Tullejente

Sorry, eg klarar ikkje å dy meg, men viss Luna er justismyrda...

er Gunnhild politisk drepen?

56
Poirot

Synes generelt at personkarakteristikker som av og til preger kommentarfeltene her (og andre plasser) kan være nokså harde. Noen som husker hvilken egenskaper Sara fikk tildelt ettet de første klippene i S1? Everyone you meet is fighting a batle you know nothing about. Be kind. Always.

57
Caroline

Det er jo ikke noe vondt ment. Det kan godt hende Luna ikke er kontrollerende og styrende, men det virker litt sånn nå.. Gunnhild som prøver så godt hun kan å passe inn, ikke si noe galt osv og som tar det grønne diktet fordi hun er usikker og ikke klar for å åpne seg, når det er det gule diktet som forteller hvem hun egentlig er. Ingen tvil om at dette er en vilt spennende sesong. Alt kan jo skje!

58
Poirot

Nei da, Skjønner jo at det ikke er vond ment. Det er lov å kaste frem litt teorier osv. Ser at kommentaren min ble litt feil plassert. Var egentlig mest @Luna til starten på denne tråden. Jeg hadde formulert slike teorier mer som spørsmål tror jeg.
Men fra alvor til spøk: Luna var vel litt styrende i går og? Da hun skulle ha med G til øvingslokalet? Heldigvis så ut som om G var nokså keen på å bli med og øve litt mer på ukulele-spillingen sin 🙂

59
Luna e ikkje bra for Gunnhild fordi

Eg synes ho kontrollerer Gunnhild og behandlar ho som konstant nr 2. Har ingenting med lørdagsplanen deira å gjere. Ho har vært sånn frå dag 1. i denne sesongen. Krev oppmerksomheit frå Gunnhild når det passar ho og sidan så gir ho heller andre meir oppmerksomheit.

60
Caroline

Poirot: Skjønner! Du har rett i at man ikke skal anta for mye eller dømme folk da, og at det ofte ligger mye mer bak folks væremåte, men jeg mente det ikke dømmende.

Angående Sara, så skjønte jeg etter noen episoder ut i s1 at hun var soft som en pute, og at det lå mye mer bak sminken, smilet og den litt tøffe attitituden hennes.. når hun bare ville snakke «overfladisk» og unngikk det mer dype, private og ukomfortable.

Haha ja, Gunnhild er fortapt i Luna, så det er klart hun blir med overalt der hun er ?

61
Caroline

attitituden faktisk ?

62
Miriam

"Det er nokon her óg", seier ho,
"Eg finst eg óg", tenkjer ho nok

63
Åh, så vondt!

Gunnhild! SE Sara!

64
AAAAAAHHHHHHH!

Av Av AV AV

65
Liten skjerm

Noen teorier om hvorfor Saras klipp har liten skjerm (altså mye svart på sidene), mens Gunnhilds klipp ikke har det?

66

Kanskje fordi 4:3-formatet var vanlig da Sara var barn, og fokuset ligger på barndommen hennes?

67
Caroline

Tenker det er fordi hun føler seg liten og alene..

68
Skjerm

Fokus snevres inn. Kommer tettere på?

69
Pretu

Fordi episoden handler om Sara, som forøvrig ikke er ny hovedkarakter. Flere andre serier har gjort det samme, det gjøres for å skape en effekt av at fokuset forflyttes.

70
Til Pretu

Hvordan kan du med sikkerhet vite at Sara ikke er ny hovedperson? Har du beviser liksom? Jeg ser forøvrig ingen grunn til at hun ikke skulle bli det, på lik linje med at Gunnhild sin historie var viktig, er Saras minst like viktig; ikke bare for å få «et annet perspektiv» på Gunnhild. Synes det blir helt feil måte og egentlig litt urettferdig ovenfor Sara og hennes viktige historie. Men vi får se hva som skjer på fredag, for er det en ting vi ikke vet med sikkerhet, så er det hva redaksjonen har planlagt for oss.

71
Pretu

Fordi dramaserier tradisjonelt ikke bytter hovedkarakter midt i handlingen. Selvsagt er det en mulighet for at produksjonen har valgt å gå den retningen, men for meg virker det for utradisjonelt til å være realistisk. Og hvis man tar i betrakning at serien kommer ut i episoder, virker det plausibelt at denne episoden tar for seg Saras historie. Men så kan jeg selvsagt ta feil.

72
Til Pretu

Tenker du da på skam og blank feks? Og angående kommentaren over, så tipper jeg du sikter spesielt til siste uka i skam s4 utifra dine antakelser. Asså, se seriene vær for seg uten å sammenligne, for slik jeg ser det kan alt skje! Det er ingen regler på hvordan de kjører serien, bare fordi andre serier som tilfeldigvis har samme formatet ikke har byttet og gjort det før? Nyskapning er det vel noe som heter sist jeg sjekket.

73
Minutter

Ca. 17 min av 26 min

74
Cosmos

Hur menar du nu, de har ju bara kommit ut med klipp som tillsammans blir drygt 10 minuter?

75
Juliane

Sara og Gunnhild har bytta rolle nå... interessant vri ??

76
Lkner

Sara sine notater er cryface

77

GUNNHILD!!!!!!??

78
Ines

Ha, the smile at the end is such a Sara thing. I hope she feels heard soon!

79
Åh Gunnhild!

Se Sara!!! ?

80
Kjenner meg igjen i Sara

Nå forstår jeg litt hvorfor Sara flytta vekk fra Sogndal. Jeg flytta selv på hybel når jeg var 15 for å gå på VGS. Her jeg bor er det ganske uvanlig å flytte hjemmefra før man er ferdig på VGS. Jeg skyldte på for lang skolevei og at den skolen jeg skulle begynne på var den eneste i området med en god design linje. Eneste grunnen til at jeg ville flytte var egentlig bare for å komme seg vekk fra en forferdelig vanskelig familiesituasjon. Har aldri fortalt det til noen før, og det er fortsatt kjipt å lyve når folk spør om foreldrene mine. Føler meg falsk. Men når man må stå på egne ben som 15 åring helt uten stødig grunn så bygger man seg opp en slags mur på en måte. Man lar ikke folk komme inn helt til det innerste fordi man må ha litt kontroll. Skjønner godt at Sara prøver å virke kul og morsom på sosiale medier og at hun sminker seg når hun har det vondt. Og at hun har på andre klær som kanskje er litt nøytrale når hun drar hjem igjen for å ikke få så mye spørsmål. Har vært der selv. Håper Sara kan snakke med noen hun stoler litt på, kanskje helsesøster eller læreren. Eller aller best Gunnhild, kan være fint at noen er klar over situasjonen din. Da vet Gunnhild hva hun skal og ikke skal gjøre og si foran henne?❤️

81
Ja,kjære deg

Her heies det! ??

82
Kjære deg

Takk for at du delte? vi heier på deg! ???

83
Gunnhild...

Ved at du er forelsket men please wake up og bemærk at din veninde har det virkelig svært... Kan næsten ikke bære at se på dette længere.

84

Nå må Gunhild snart stå opp for Sara. Hvorfor er det ingen som ser Sara?

Jeg tror moralen med denne serien er hvor utbredt det er at folk setter sine venner nr.2 når de får seg kjæreste, og hvor jævlig det føles. Sara stilte opp for Gunhild og ga henne lov å blomstre, mens nå er det Sara som trenger hjelp og det er ingen der for henne. Vi er nok mange som har opplevd dette, og det er vondt. Det føles som om vennskapet ikke har en verdi og at man kun er bra nok når man er singel.

Sminken er vel også et symbol for å "ta på seg en maske". Det er det Sara gjør hver dag. Det å gå på teater er er å gå inn i en rolle og en verden som ikke finnes, og sminke er også en måte å "fortrenge" noe på.

85
Ingrid

Til syvende og sist er man ansvarlige for seg selv, og i enkelte situasjoner er det utrolig vanskelig å se at andre har det tøft. Er ikke alltid så lett å ta alle hintene når det er typisk norsk å leve i sin egen lille boble (helt til den sprekker). Derfor hadde det vært så mye enklere om man bare sa i fra når man har det vondt. Har forståelse for at det er vanskelig å snakke om følelsene og at det er utrolig sårbart, men man kan ikke alltid forvente at andre skal gjennomskue masken man bærer på.

86
Alie

Det er helt sant, og vi har så så forskjellige terskler for hva som er vanskelig å snakke om også... og hvem vi føler tillit til ... tenker også litt på Alex nå, i klippet San Fransisco som vi får snart, hvor han tydeligvis ønsker å snakke om sine vanskeligheter men da er det Sara som ikke er helt mottakelig....

87
Susanne

Ja, ingen er tankelesere.... Tror det ville åpnet opp for flere betroelser hvis man spurte hverandre spørsmål som «Hvordan har du det for tiden?» og deretter stilte oppfølgingsspørsmål i stedet for å kjapt gå over på egne ting. Men i dagens klipp er det ikke tid og sted for dypere samtaler. Kanskje Gunnhild kunne tatt opp tråden med Sara senere på dagen/kvelden, men hun glemte det. Og jeg skjønner at Sara ikke vil mase seg innpå ved å ta initiativet enda en gang.

88
Ingrid

En siste kommentar her. Sara prøvde å ta det opp med Gunnhild, og det skal hun ha! Men kanskje ikke akkurat beste timingen å ta det opp når Gunnhild åpenbart har det travelt og skal rekke noe annet. Gunnhild spurte jo også om det haster, og jeg tror at hvis Sara hadde sagt ja, så hadde Gunnhild tatt seg tid og blitt igjen for å prate.

89
Mie@ingrid

Ja, jeg tenkte akkurat det samme. Sara har ikke mistet Gunnhild,hun er der fortsatt,hun trenger bare litt tydeligere tale. Men Sara er vel ikke vant til å snakke så tydelig når det gjelder hennes egen sårbarhet. Og det er veldig forståelig. Hjarte til begge.??
Men et ekstra et til Sara?

90
Ingrid @Mie

PS: ble litt sen kommentar på spørsmålet ditt på forrige dag så vet ikke om du har sett den. Men ja, jeg har sett alt fra Lovleg, så ingen spoilers!

91
Mie@ingrid

Det var bra? Hadde vært kjipt om vi spoilet ting for deg?

92
Alie

S tår opp til en ny dag
M aler masken litt blå
I gnorerer all ubehag
N øyaktig legges sminken på
K nock knock - irriterende  bankeslag
E r det aldri fred å få?