Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

123 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Der fikk vi svaret på det!

"Kva med Jo?"

2

Men er Jo en gutt eller en jente da

3
Sorry I don't make the rules

Men efter dette klip må jeg faktisk insistere på Alex som hovedperson før eller siden. Han er nok den karakter jeg har flest spørgsmål om.

4
Endelig!!

Dette spørgsmål har hjemsøgt mig

5
Så mange spørgsmål

Hvem er Jo? Hvad leder Alex efter? Hvad er Alex' problemer? Hvorfor spørger Sara ikke ind til dem? Hvorfor spørger Alex ikke ind til Sara?

6
Anonym

Det virker til at være en kommentar til at ingen rigtig snakker sammen længere, det meste foregår via beskeder.

7
Molefunken

Ooo! Det tenkte eg ikkje på 😮 😀

Eg tenkte først sånn at alle føler vel egt. at ingen høyre problemar deira, og blir spurt berre om råd, men tenker ikkje over at det kan være sånn for dei andre og.
Men det med det digitale tenkte eg ikkje over

8
Caroline

Åh, dette klippet var fint! Skulle bare ønske Alex ikke hadde gått,
at de kunne snakket sammen.. tror de trenger hverandre.

9
Jepp

Kjekt å få følge Sara 🙂 ho har ei spennande historie

10

"Eg e ikkje berre ein sånn fe som dukka opp når alle andre har problem. Eg e et menneske og eg e ein venn og eg har problem sjøl."

Et menneske som gjemmer vekk postkort fra Jo i kjelleren. ?

11

Alex går i køleren og læse dem? var det det han skulle i kælderen den anden dag?

13
Alex og Jo

Måtte se tilbake på "labels"-klippet. Og hvis jeg forstår det rett er da "Jo" den som Alex har vært sammen med (ikke Luna altså). For Alex sier jo at hele ideen om at man skal eie hverandre er teit, og da følger Sara opp med: "Kva med Jo?"

14
Postkort

Ser ut som at Jo har prøvd å holde kontakten ved å sende postkort, men Alex har ikke svart. Var han for skuffa eller lei seg? Ville han prøve å eie Jo?

15
Poirot

Alex bærer en ring i en kjede rundt halsen.....
Ble det for tett for Jo. Flyktet til San Francisco? Jorden rundt?

16

Tror Alex sliter litt med hvem han er eller hvordan folk ser på han? At han ikke vet helt hvem han identifiserer seg som, dame/mann, hetero/homo?

17
Molefunken

Eg trur det kan være litt av alt. Eg trur alle opplev det med å slite å finne seg sjølv, kva som identifisere "meg".
Og på toppen av det er det ikkje sikkert samfunnet alltid klara å gjenspeile det ein sjølv går rundt å føle på eller ikkje har komt like langt.
No føler eg samfunnet er litt der hen at det opnar seg meir og meir opp for at folk er forskjellige på så mange måtar, menst mange ting frå langt tilbake henger liksom igjen og overstyre det (t.d. hetero som "utgangspunkt" og homo og bi som outsidere, menn og kvinner som "utgangspunkt" og trans som outsidere, osv).
Og så er det det at berre kva eigenskapar ein har som person kan og betvilast, og då spør ein gjerne andre: "Kva du synst om meg? Kva tenker du om meg? Kva var ditt førsteinntrykk av meg? Synst du eg er snill? Syns du eg er slem? Syns du eg er rar?"

Og det at ein rett og slett i viss periodar har det dårleg. Livet er ikkje kontant. Det er heile tida i endring.

Uansett håpar eg at om Alex har det dårleg, at han kan få det betre. Sara kan hjelpe Alex, og Alex kan hjelpe Sara.

18
Kanskje?

Kanskje han er berre Alex? Seg sjølv liksom. Ein person som likar nokre ting med seg sjølv, ikkje likar andre ting og berre er seg sjølv.

Eg ser for meg at han er drittlei av at andre skal ha han til å passe inn i trange definisjonar og roller som ikkje kjennes rette.

Kanskje litt som å skulle forklare andre om ein er eit gult rektangel eller eit grønt kvadrat når ein sjølv veit at ein er ein raud sirkel, men dei andre berre trur på firkantar?

19
Vårin

Eg synest tvert imot han alltid har sett ut som han er trygg i seg sjølv. Han har magisk tiltrekningskraft på meg, btw ?

20
Bjørkelyd

Ååh, elska dette klippet. Så fint å få sjå meir inn i Alex. Eg tippar Jo budde i kollektivet før Gunnhild (og antagelegvis Peter). Både A og S er i kjellaren og leitar, begge viser ein hvis forståelse av at kvarandre har sitt - men ingen av dei opnar seg heilt, og ingen av dei pressar den andre. Det er litt fint, og veldig sårt å sjå på.

21
Poirot

Det kommer. De kjenner hverandre tydelig ganske godt. Sara tør å minne A på noe som hun vet må være vond for ham. Både nå og i "Labels"-klippet. Og Alex er ikke sånn: hvorfor snoker du i mine ting. Han kunne lett ha blitt defensiv der. Han har snakket med S før om Jo. Sara har nok fortalt ham om hennes oppvekst. Han spør ikke: har du ikke noen barnebilder da? Han vet at dette må løses på annet vis..
Alex skjønner også med en gang at G er veldig viktig for S. Endelig ei hun har turt å være sårbar for.

22
Caroline

Åå, Poirot! Jeg håper du har rett. Hadde vært nydelig hvis vi får samtale mellom dem. Begge har så mye godt i seg.

23
Poirot

Ikke sikker på at vi kommer til å se den samtalen, dessverre. Begrenset med klipptid. Men den skjer. Kanskje off-screen og vi vill få hint og forståelse for at de har snakket og utfordret og hjulpet hverandre videre?

24
Caroline

kanskje ikke nå denne episoden, men det kommer... det MÅ det bare

25
Bjørkelyd

Du set ord på mykje eg tenkar! Takk!

26

Alex got a point.
Innså jo faktisk at det er sånn jeg har sett på han også, som en person som alltid er der for vennene sine og er god til å hjelpe når det kommer til problemer. Men jeg har gitt hans liv og identitet lite tanke faktisk. Spennende om vi kunne kommet litt tettere på Alex og faktisk fått ‘menneskeliggjort’ han

27
Poirot

Enig. Det er en rolle noen fort kan ende opp i et vennskap/vennegjeng: den som er lett å snakke med og gir mange omsorg, men som alle glemmer å spørre hvordan h*n har det.
Begynner å se at serien handler først og fremst om vennskaper (med eller uten sex/forhold). Og hvordan støttende vennskaper er livsviktige i en utvikling som gjør at en til å blir tryggere på seg selv. En god venn er støttende men på rett tid også en som utfordrer. Alex, Gunnhild, Luna, Ivar og Sara virker på meg til å være archetyper av forskjellige roller/typer i en vennegjeng.

28
Kreativt!

Ei teikning av Sara som barn:)

29
Åja!

Så det var derfor Alex drøymde om å reise til San Fransisco den dagen han køyrde på tur med Gunnhild og Ivar! TIl "Refviksand Fransisco". Brikkene fell på plass!

30
Poirot

Logoen. Golden Gate Bridge.

31
Ikke Torstein altså

Og jeg som trodde det var Torstein som likte å kle seg i damekjoler

32
"Damene først"

Elsker at klærne til Alex omtrent ikke er et tema i samtalen!

33

Damekjoler? Finnes det mannekjoler også? Eller finnes det bare kjoler. Og mennesker Som kan ta på seg kjoler hvis de vil.

34
gammeldags, men ja:

Uniformlignende greier, lang dressjakke, cut / tuxedo - slike ting kan hete "kjole", trur eg.

35

kjole og hvidt hedder det på dansk

36

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Livkjole

Det stemmer, "gammeldags,men ja" . Og kjol på svensk betydde skjørt,så der bomma jeg, og har lært noe nytt idag og ?

Men mener fortsatt at klær er klær og mennesker er mennesker,og mennesker skal kunne kle seg i det de vil, uavhengig av hvilket kjønn et plagg tradisjonelt sett var "ment" for ✌️

37

Til "Gammeldags,men ja:" joa, ihvertfall på svensk heter slike ting kjol ? men ikke mannekjol.

trur eg.

38
Hildegunn

Kjol på svensk betyr "skjørt" 🙂

39

Til Hildegunn: Ja,sånn var det! ?

40
Klara

Sara er ei jente eg lett kunne fått tillit til hvis eg trengde å snakke med nokon.

41

Ho verkar varm og snill i samtalen og har liksom opplevd litt sjølv. Skulle ønske at Alex kunne opne seg meir til henne, om sine problem.

42
Kva skjer på torsdag?

Lurer på kva Luna skal overraske Gunnhild med? Så fint at ho vil glede henne!

43
Klipp

bare 6 minutter med klipp igjen før torsdag? 🙁

44
Gjenbruk

Skjønner hva du mener! Kan få abstinenser av mindre... Men. Jeg ser klippene mange ganger, og de siste klippene med Sara syns jeg tåler det godt. De er veldig innholdsrike. I tillegg leser jeg kommentarfeltene og syns jeg oppdager noe hele tida. Jeg får nye tanker og ser ting i klippene på nye måter.

45
Håper vi får se

Er så spent på samtalen Sara skal ha med "seg selv" i dramatimen, håper vi får være med!

46

Nå er jo dette bare en serie selvfølgelig, men jeg håper virkelig ikke noe sånt skjer i virkeligheten. Ut fra det vi vet blir det første gang Sara skal snakke om barndommen som nok var utrolig tøff, og det bør absolutt ikke skje foran en gjeng med ungdommer og en dramalærer. Å skulle rippe opp i gamle minner og brette ut sjelen sin i en skoletime tror jeg er lite lurt. Dette bør hun bearbeide sammen med en profesjonell som har taushetsplikt, og faktisk kan hjelpe henne. Håper Sara bare skulker den timen, eventuelt snakker med læreren om at hun ikke vil gjøre det.

47
Gode feer

Eg mistenker at både Sara og Alex er personar som kan føle seg som "gode fear" innimellom, altså personar som andre betrur seg til, forventar støtte frå og som hjelper andre med ulike ting. Og som kan gå litt på akkord med seg sjølv. Sara sa ja til å hjelpe Luna, men hadde egentleg ikkje lyst...

48
Og Sara...

...hoppa fort over til å påstå at det var "fint" at G+L er saman, utan å meine det...

49
Blir det ein konsert?

Kanskje Luna og bandet har laga ein sang til Gunnhild? Vil Billie vere med på bass i tilfelle, eller...?

50
Barnebildet

Er veldig rart at bildet av Sara og bestemoren er blitt borte. Hun er jo ei jente med orden i sakene virker det som.

51
Anonym

Var det ikke det billede hun spurgte om Gunnhild havde set i et tidligere klip?
Det virker som om hun har været trist på grund af aborten og bevidst har flyttet det

52
Bilde

i hvilket klipp får vi se det bildet? Var det ikke et bilde av henne og faren også?

53
Re: Bilde

Jag har precis kollat på nästan hela första säsongen igen (jag kunde bara inte låta bli!) och det var i klippet i höstlovet då Gunnhild trodde hon var ensam hemma och gick in på Saras rum, tog på sig den gula jackan och sminkade sig osv. Då såg hon en inramad bild på Sara som barn med en vuxen, minns inte om det var en kvinna eller man.

54
Å, Alex!

Får lyst til å gi deg ein goood klem! Du er sjølvsagt eit verdifullt menneske du og! Håpar du kan føle deg meir sett framover. Ta sjansen på å sleppe folk inn til deg.

55
"Du er Alex"

Det beste svaret ho kunne gitt

56

Ok, theory time… Saras pov slutar på konserten, eller vad det nu är Luna fixar, på torsdag. Något händer som får Sara att inse att Gunnhild fortfarande är hennes bästa vän, trots att hon är förälskad nu. Hon "får henne tillbaka" som Alex säger. Nytt pov på fredag. Alex?

57
Eg...

Nei
Tror vi har byttet POV
Og det er bra, var litt lei av Gunnhild, og det er så mange av de andre som er interessante

58

Einig! Luna (eller Billie) har tatt det gule arket med diktet til Gunnhild. Det eigentlege diktet. Og laga song av det.

59
Shit

Hvis det skjer blir det drama tror jeg. Det var en grunn til at gunnhild ikke valgte å lese opp det andre diktet - hun var ikke klar for å åpne seg så mye opp for alle (eller for Luna?). Da tror jeg ikke hun reagerer positivt om noen andre leser det opp :S

60
Molefunken

OMG! Hadde vore driiitkult! 😀

61
Poirot

Nei, det blir krise.

62
Ivrig

Det var det første jeg tenkte også, at overraskelsen er diktet! Tror kanskje vi bytter til Luna etter konserten eller hva nå enn de skal vise Gunnhild❤️ Åh, elsker at alt er så uforutsigbart og at de overrasker oss hele tiden

63
Karianne

Eg er så glad for at Gunnhild og Luna har funne kvarandre! Tenk så verdifullt å oppleve at eit anna menneske bryr seg så masse og vil vere med deg heile tida:) Det har vore ei fantastisk reise for Gunnhild frå ho starta på skulen i fjor haust.

64

Enig. Synes dog at hendes historie sluttede meget pludseligt... så håber at vi kommer tilbage til hendes (eller Lunas) POV på et tidspunkt

65
Frk. Detektiv

Min kjære Watson, der fikk vi svaret på enda et mysterium!

66
Alex

Syns å huske at Alex er veldig flink på skolen og jobber mye med lekser. Kanskje det er en flukt?

67

Blir spændende at se hvad Luna vil overraske Gunnhild med på torsdag! ❤️ (og lad pls vær med at svare på denne kommentar hvis du er Luna hater)

68
Alex!!!

Ai låvv ju!!

69
Ekte Kunst!!!!

Kan alle lovleg-fans sammen være med på å spre serien? Dette kan bare ikke bli siste sesongen, så kan vi sammen gjøre alt for at de kan fortsette å skape denne kunsten?!!!

70
Hæ?

Skal dette bli siste sesongen??

71
@Hæ?

Ingen som vet om dette er siste sesongen. Men vi vil jo ha flere, så da har vi kanskje litt ansvar for å få det til å skje (:

72
Jepp

Jeg er ihvertfall på saken?

73
Et menneske

Ser ut som Sara tror Alex tøyser eller noe når han sier at han også er et menneske med problemer. Tror Sara har fått det inn at Alex bare er Alex, kanskje slik han tidligere har villet blitt oppfattet som, men nå ser seg lei på det. Derfor sier hun bare "ok, Alex" men er egentlig overrasket over at han sier at han er noe mer enn det folk tror han er eller vil li oppfattet som. Skjønner at han går i slutten av klippet, for Sara viste ikke så mye forståelse for akkurat det. I hvert fall ikke før han allerede hadde gått. Forresten elsker jeg at Alex ser så mye rundt seg uten å nødvendigvis si noe om det. Han har for lengst sett at Sara føler seg utenfor og han ser at hun sliter med det, og skjønner med en gang at det er det Sara vil frem til år hun spør om va han synes om Gunhild og Luna.

74

Jeg tolket det som om hun ikke visste helt hva hun skulle si til det ??‍♀️

75
Hildegunn

Et fantastisk klipp fra en fantastisk serie!! Veldig spennende 🙂

76
Sara

Tror ikke Sara er en sønn person, men det falt meg inn at hun faktisk kan gjøre det Luna sa, ta henne til musikkrommet, eller gjøre som hun vil, ta Gunnhild et helt annet sted...

77
Maske

Ja, oi! Det hadde eg ikkje tenkt på. Det kan det bli drama av!
Sjekk forresten ansiktsuttrykket til Sara kor direkte ho går frå «utad-smil» til alvorleg.(00:56) Trur Sara held på å bli skikkelig sliten av å holde oppe fasaden.

78
Golden gate

Jeg håper ikke San Francisco er et symbol på selvmord. Golden Gate Bridge som er i logoen nå er en av de mest vanlige stedene å ta selvmord.

79

Har hatt den følelsen i forhold til Alex ei stund. Vet ikke helt hvorfor. Tror han sliter mer enn det vi har fått se. ?

80
Tror virkelig ikke

Tror virkelig ikke de kommer til å gå den veien, ta det med ro

81

Men kan Jo være Luna eller Alex sin ex? Jo kan både være gutt og jente?? Sykt spennende hvertfall!

82
Orangequeen??

Jo er jo et guttenavn, så tipper på det er en gutt, tror det er Alex sin ex, men det er dramaserie så alt kan jo skje

83

bare æ som merke at det virke som om Sara er sjalu på Luna og Gunnhild? kanskje Sara liker hu.

84
Anonym

Tror mest af alt at Sara føler sig ensom og at Gunnhild var den eneste hun kunne snakke ordenligt med da hun er den eneste som kender til aborten

85

Eg trur først og fremst at Sara sakna bestevenninna si.

86

Kva er det Luna driv med da? Luna bur jo i etasjen over. Leiter ho etter Gunnhild?

Var Luna overraska då ho såg Sara?
Eller leita ho særskilt etter Sara for å spørje om hjelp til overraskinga?

87

Først tenkte jeg at Alex speilet Sara - at han sa det han synes at Sara burde si. Men nå lurer jeg på om Alex kanskje følte seg tilsidesatt når Sara spurte om Gunnhild istedet for å være "tilstede" med Alex. Alex har hatt mer behov for å være _med_ i det siste (jamfør "skjer?"-meldingen).

88

Tror bare det er at Alex ikke vil snakke for mye negativt om andre.

89

Tror bare det er at Alex ikke vil snakke for mye negativt om andre.

90
Emma Esther

Det kortet selges fortsatt i San Francisco. For et år siden fikk jeg et helt likt tilsendt fra en søster som misjonerte der.

91
Alex for life

Hvem kan Jo være? Regner med at det var med hensikt de utelot å fortelle om Jo er en han eller hun.. Og alex hinter til at ting må begynne å handle litt mer om hans personlige liv ikke bare han som støttespiller..
Dette kan bli spenndene?

92

Det kan jo være at Jo er forkortelse for navn også, for eksempel Josefine, Johan, Jonas osv ??‍♀️

93
Orangequeen??

Regna me at Jo e en gut, i og me at de e et gutenavn..

94

Kan være jentenavn også

95
Hvem som helst

Jo kan være jentenavn også, kjenner en Johanna som kaller seg det. Elsker at de har valgt et kjønnsnøytralt navn, det holder på spenningen lenger. Håper kanskje Jo eller Lasse han må kan komme tilbake igjen og røre litt om på hybelhuset. Hvis Jo bodde der før så krever kanskje h*n rommet sitt tilbake. Hvem må flytte da? Vil egentlig ikke at noen må flytte men hadde ikke fått voldsom hjertesorg akkurat hvis Torstein flytta.

96
Orangequeen??

Må snart få et nytt notat! Vil sjå om Sara kan skrive der ka ho eigentleg føle og ikkje det ho sei til andre!

97
Caroline

Ser dette klippet om og om igjen

98
Poirot

Da er vi flere...

99
❤Alex❤

Fint klipp. Men jeg må si at Sara også har et ansvar i vennskapet med å si ifra til Gunnhild at hun savner henne. Og selv om Sara er fin og søt og sårbar i denne sesongen, så var hun til tider ganske kjip mot Gunnhild i sesong 1. Ikke at hun skal straffes for det. Men det virker som at alle har glemt det. Hun hang jo med Torstein hele tida da de var sammen, og nå er det Gunhilds tur til å være forelsket. Og Sara burde allikevel kunne minne Gunnhild på at vennskap fortsatt må pleies.

100
Så mange spørsmål

Det forsvunne diktet til Gunnhild må komme på banen igjen!!
Og hvor har bildet av Sara som unge blitt av? Det var jo på nattbordet hennes før og det virker som hun selv ikke vet hvor det har blitt av

Er Jo en jente eller gutt?
Og har Peter bodd i kollektivet siden før vgs? (han går jo vg1 men virker som han har bodd der lengre enn Gunnhild)

101
Meir Peter

Har så lyst til å få meir innblikk i kven han er! Og eg har så lyst til å sjå Peter smile og le - høgt!!

102
Den nye headeren

Nå har headeren på siden forandret til ett øye (Alex?) og dinosaurer

103
En tur i kjellern - for å finne brua

Sara har villet være med Gunnhild «oppå fjellet» der hun bor. Dit kom hun seg aldri. Luna har fått seg en luftetur oppi høyden. Avslutningen i sesong 1 var fest på fjelltoppen med utsikt. Men nå er både hun og Alex «en tur neddi kjellern og graver».... Golden gate bridge er et symbol i psykoterapien på «forbindelsen» som hekter sammen de ulike delene av deg selv som ikke henger sammen. Sara må orke å gå tilbake til barndommen sin... tørre å snakke om det. Involvere vennene sine. Jeg tror teaterfremvisningen kan ha en terapeutisk effekt på henne. Hun vet det bare ikke selv enda!!

104
Teori:

Kanskje Luna(bandet?) spiller det gule diktet for Gunnhild og noen andre, Sara blir lei seg siden Luna «fikk høre» det likevel og kanskje det blir enda mer drama om Gunnhild også misliker at Luna har «stjele det»??

105
Poirot

Hvis det er det gule diktet Luna bruker blir det krise. Det går bare ikke. Det kommer til å ødelegge. G vil være fullstendig uforberedt på dette og forfjamset. S vil skjønne med en gang at dette er langt over streken og vil se forskrekket og bekymret på G, lete etter hennes reaksjon. Gunnhild vil ikke vite hva hun skal føle: stolt over sin flinke kjæreste eller opprørt over å bli fullstendig overkjørt og utlevert? Er redd for at det i lengden blir det siste. Hun var ikke klar til å åpne seg. Nå blir hun avkledd mot sin vilje... Det vil bli vanskelig å stole på Luna igjen. Er Luna i sin entusiasme så lite sensitiv? Hun kan jo være en av de som ikke skjønner seg så godt på hvor personlig et dikt kan være eller som ikke skjønner seg så godt på sårbarhet generelt. Eller blir dette den lille dytten/utfordring Gunnhild trenger for å åpne seg? Sara vil i alle fall være rasende.

106
Caroline

Enig! Hvis det blir det gule diktet (en teori vi ikke skal utelukke), kommer Gunnhild til å få panikkanfall og løpe fra stedet. Det vil bli drama mellom henne og Luna, og endelig kommer hun til å innse at hun også trenger og savner Sara!

Det gule diktet er veldig personlig. Hvis diktetskal bli utlevert av noen andre enn henne selv, og kanskje enda værre; laget sang av, er jeg redd det blir krise. Godt ment fra Luna sin side, men totalt krasj for Gunnhild..

107
Hva er en fe?

Fann dette på nettet, gir litt mening?

Hva er en fe?
June 13 by Eliza

En fe er ofte tenkt som en slags magisk støtte til en karakter i et eventyr. I tider med nød kan hun i å opptre i rollen som forelder eller betrodd venn og vil låne hennes krefter til årsaken, slik at hovedpersonen lykkes og oppfyller sin sanne skjebne. I de fleste tilfeller er dette skjebne skjult av det faktum at hovedpersonen har blitt foreldreløs og lider under urettferdige forhold. Andre ganger, er hun offer for en annen forbannelse, hvis kur er kjent bare av den gode fe.

I retur, selvfølgelig, forventer feen respekt og takknemlighet.

108
Vinkel

"Nei, mamma, slutt å mase. Eg har det ikkje, har eg jo sagt. Kvifor skulle vel eg ha tatt med meg det?"
"Jo, eg er sikker på at vi pakka det ned då du flytta, Torstein. Vi tenkte at det var kjekt for deg å ha litt familieminner å sjå på av og til. Eller eg tenkte det. Eg er sikker på at vi pakka det ned".
"Herregud, det er vel ingen som sit og blar i album lenger. Trudde du for alvor at eg kom til å... å.." Torstein er irritert på mor si. Han har ikkje det albumet, det er han sikker på. "Kanskje det litt i pappøskjene i kjellaren?
Torstein, du må gå og sjekke det med det same. Eg treng det bilde av kusina di, no når ho skal gifte seg, veit du. Skal lage ei overrasking til henne og det bildet er så fint og ...." Bla-bla-bla, tenker Torstein. Typisk mor hans.

Torstein opnar kjellardøra og går sakte ned den knirkete trappa. Han hadde ikkje vore her sidan han flytta inn i hybelhuset. No må han ned og leite etter eit album han ikkje visste han hadde, men som mor hans hadde prakka på han, berre for at ho skulle lage lage ei eller anna sentimental foto-gåve til kusina hans. Så mørkt det er her då. Er det ikkje ein lysbrytar ein stad? Jau der. Fy faen så mykje rot. Kunne sikkert sett fyr på alt utan at nokon hadde sakna det.

Torstein er ikkje heilt sikker på kva pappøskjer mora snakka om, han trudde ikkje det stod noko her nede som var hans. Men etter litt romstering ser han dei. To øskjer med mor si handskrift på: "T. Guddal". Og der ligg jammen fotoalbumet, øvst. Godt han fann det med det same, no gjeld det å kome seg opp att frå denne utrivelege staden.
Kanskje han berre skal sjekke at det er rett album. Ikkje sikkert bilde av kusina er akkurat i dette albumet. Torstein blar kjapt gjennom sidene. Så set han seg i trappa.....

Det er bilder av pappa her. Frå før han vart sjuk. Så rart å sjå... Her eit eitt frå dei var på fisketur. Torstein er 7-8 år. Dei brukte alltid å fiske når dei var på hytta. Bilde av mamma med nistepakken og termosen. Ho drog dei alltid med ut på tur. Det gjer ho framleis, tenker Torstein. Prøver seg i alle fall. Torstein blar og blar, festar seg ved bilda der pappa er med, og han kjenner minna strøyme på. Så lenge sidan han har tenkt på denne tida med pappa! Her er bilde av han og pappa som målar huset, Torstein står på ein krakk og pappa i stige. Og eit bilde av pappa som slumrar på sofaen med Torstein på armen. Han kjenner at det tetnar i brystet. Tårene har aldri sete laust hjå Torstein, men no må han berre grine litt. Ingen som ser han her i kjellaren lell.

Det siste bildet i albumet er av pappa som held rundt mamma med begge armane så ho nesten forsvinn i klemmen hans. Og det til tross for at han er blitt så tynn. Torstein ser det tydeleg. Kreften har byrja å tære på han. Etter dette vart han berre svakare og svakare, sjølv om han levde med sjukdomen i fleire år. Då Torstein var 13, døydde han. Heilt uventa kjenner Torstein at han blir litt sint. Fy faen. Bilder som ikkje er i albumet rullar for Torstein sitt indre blikk: Pappa i sjukehussenga, begravelsen. Han hadde vore veldig sint denne tida. Sint på pappa som forsvann og sint på mamma også. Ho virka som om ho klarte seg heilt fint utan pappa. Ein gong ropte han til henne: "Du saknar ikkje pappa, du!" Då hadde ho svart: "Jo, kvar dag. Men han er framleis min beste venn. Han er ikkje borte for meg. Når eg tenker på han, kan eg framleis kjenne at han gir meg ein god klem. Eg kunne, og kan framleis, lene meg på han. Han var sterk sjølv om kroppen vart svak".

Torstein blar gjennom albumet ein gong til. Denne gongen må han smile litt. Fleire gode minner dukkar opp. Fy søren for ein super pappa han hadde! Det siste bildet, av klemmen. Mamma som ser trygg og glad ut til tross for alt.
Torstein ser på telefonen og oppdagar at tida har gått frå han. Han skulle vore på trening for lengst. Hadde han verkeleg vore her nede så lenge? Kjellaren virkar ikkje så utrivleg lenger, men Torstein er klar for å gå opp knirketrappa igjen. Og han forstår litt av det som mamma sa; at pappa kunne vere tilstades sjølv om han var borte. "Ein slik far som pappa var; det vil eg og bli ein gong", tenker Torstein. "Ein slik far og ein slik mann".

109
Love is in the air

Fint å bli minnet om at styrke kan være så mangt, ikke bare fysisk styrke.

110
Susanne

Sara får ikke et eneste bilde fra moren sin selv om hun ber om det, mens Torstein får hele album «kastet etter seg». Verden er urettferdig.

111
Alie @Susanne

Spot on - kommentar!

112
Ingrid

For en fin historie. Gjør at man forstår seg bedre på Torstein. «Ned i kjelleren» er også god symbolikk på at man må kjenne på bunnen før man når toppen!

113
Rivåtsj-fan

Jeg får bare mer og mer tro på at Sara og Torstein får et fint forhold sammen ? Kanskje de faktisk er meant to be ...

114
Jeg leter også

Wow, dette hadde jeg aldri kommet på.. Ser ut som de må i "kjelleren" og lete noen og enhver før de kommer seg videre i livet.
Historien gir mer dybde til Torstein, syns jeg og slik er det vel at alle har sin historie det må vi ikke glemme.

115
Alie

Og hvis alle må ta en "tur i kjelleren", for å gå videre i livet, så skulle jeg gjerne sett hva Luna ville funnet der i sin bagasje ....

116
Susanne

Ja, det lurer jeg på også. Men det er et par fanfics i Nøtteskapet (? ) som tegner et bilde av Lunas bakgrunn.

117
Alie

S ara leter etter et barndomsminne
A lex vil ikke at Jo skal forsvinne
N ede i kjelleren søker de svar

F or alle bekreftelser de ikke har
R esignert etterhvert de setter seg ned
A lex og Sara på samme sted
N å høres det snart en merkelig klang, de synger i
C-dur, på hver sin sang:
I f you're going to San Francisco, be
S ure to wear some flowers in your hair...
C ould you be the
O ne that cry, when I laugh, when I'm lone?

118

Så fint dette klippet er. Men blir nesten litt irritert på Sara for at hun ikke tar samtalen videre når Alex prøver å åpne seg.

Og,Alie, så gøy at du fant og brukte Logo-grafikken som lå i headeren da dette klippet ble postet i fjor. Savner at headeren forandrer seg i takt med historien. Det var en så fin detalj ?

119
Alie @Mie

Men Alex gjør det heller ikke så lett for Sara å rette opp og fortsette noen samtale, når han bare bryter av med "glem det" og bare går....

Ja, måtte pynte med San Francisco-header? ....savner også den logo-dynamiske siden av Lovleg....

120
Love is in the air

Enig i at Alex ikke gjør det lett for Sara å komme inn på seg. I kjelleren har Sara ikke mindre enn 5 spørsmål på rad som åpner for at Alex kan fortelle mer, men han svarer kryptisk med enstavelsesord og til slutt så bare ser han dumt på henne.

121
Mie@Alie

Det er sant, han følte seg vel litt lite tatt på alvor,og reagerte med å avvise henne helt,før hun fikk summet seg. Kjenner vi Sara rett,kunne hun ha reddet seg inn ?

Enhver nettside med respekt for seg selv burde være logodynamisk, godt din har det! ?

122
Alie @Mie

?