Sara Årdal Aktiv nå

18:02

Gunnhild:
Ok, skjønner at du er sint og såra, men du må forstå at det ikkje var meg han høyrte det fra. Kan du berre sei om du er sint på meg eller om du lever?
Sara:
eg e i sogndal. eg leve.

Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

82 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Sara

Hun er altså i Sogndal, hun lever, og hun er tydelig (og forståelig nok) skikkelig sint og såra. Men håper hun får noe viktig ut av den Sogndalsturen for seg selv. Snille gode Sara ?

2

Følte dette vare en mer luna ting og si, men nå obertenker jeg alle hint her

3

Det er eit " eg har ikkje energi nok til å svare med fleire ord" svar

4
Caroline

Sara svarer iallefall, det er et godt tegn! Men Gunnhild må jo ha sagt det til Luna, eller kan det hende at hun ikke har sagt noe i det hele tatt? For hun virker litt spørrende til dette når hun sier at Sara må forstå at det ikke er hun som har fortalt noe til Torstein.. men samtidig var det ikke vanskelig å se at Gunnhild ble stressa for hvem Torstein hadde hørt dette fra, så noe må ha kommet ut. Forstår at Sara er både skuffa og sint, når den eneste du har åpna deg for, blir vanskelig å stole på og alt det trygge, skulte og private rakner.

5
Caroline

Kommentar til meg selv: Her ser man altså hvor teit formulert en kommentar kan bli når det er surr og kaos i hodet og man prøver å tenke samtidig som man skriver ? og at det ser enda rarere ut når man kommenterer på egen kommentar. La oss få det riktig: 1) Gunnhild har ikke sagt noe til Torstein, som hun prøver å få Sara til å forstå, men 2) Hun har fortalt det til Luna, og derifra har det kommet videre til Torstein, enten gjennom Luna selv eller noen andre. Og «Caro» er også meg altså, bare nickname. Haha.

Sorry

6
Orangequeen??

Gunhild har sagt det til luna, men trur ikkje luna har sagt det vidare. Eg trur at nokon (kanskje billie) høyrde samtalen til Sara og mora.

7
Caro

Gunnhild har fortalt til Luna. Vi alle forstår det. Gunnhild er den personen Sara vil være skuffa over uansett hvem som har sagt og gjort hva. Håper på et langt klipp i kveld <3

8

Gunnhild har fortalt det til Luna ja. Hun sa jo til Luna: Du vet det med Sara? Du har ikke fortalt det til noen?
Og da nektet Luna for å ha sagt noe (selv om hun virket skyldig i måten hun svarte på)

9
Caroline

Ja, stemmer. Hun burde heller bare være ærlig på det. Si at det var hun som fortalte det til Luna. Men Luna nekter jo på at hun har sagt noe videre, så jeg tenker at det vil bli drama der hvis Luna er den som har plapra til Torstein

10
C.N.

Kan Luna ha vidarefortalt/diskutert aborten med nokon utan å nemne namn, men på ein slik måte at den/dei ho snakka med likevel har forstått kven det var?

11
Ta første buss til Sogndal Gunnhild!

Hvor i Sogndal er hun, hos moren liksom? Tror ikke hun er typen til å ønske henne varmt velkommen tilbake og tilby henne en skulder å gråte på hvis ting er vanskelig. Kanskje hun er hos noen venner?

12
Orangequeen??

Trur ikkje Sara hadde so monge venna i Sogndal:(

13

Hun hadde mange venner i Sogndal, det var når hun kom til Sandane hun ikke hadde det.
«Jeg brukte sjølbruning og de trodde jeg kom rett fra Paradise liksom» ? Håper hun blir tatt vare på i Sogndal!

14

hvis man leste i notatene til Sara, så kom det godt frem at hun ikke hadde noe særlig gode venner i Sogndal

15

finally

16
Aslag

Kven bur i Sogndal? Lasse? Sara si mor?

17
målmann

Lasse bur i Høyanger

18
Orangequeen??

Sara si mor bur i Sogndal ja. Lasse bur i høyanger

19

These two are going to kill me one day

20
Lettelse

Det var svært rart at høre livstegn fra Sara. Synes Gunnhild må blive ved med at presse på for at de kan snakke sammen.

21
Rart?

Undrede mig over, hvorfor det var mærkeligt at høre fra Sara, indtil det gik op for mig, at du skrev på dansk - rart på norsk=mærkelig på dansk. Men ja, det var godt at høre fra Sara.

22
Molefunken

Eg tenkte ikkje over at det var det dansk heller, og følte berre meg eining at ja "det var ein rar følelse at Sara endeleg har svart" inntil eg såg kommenateren din XD

23
Rart

Hahaaa, jeg læste ‘rart’ på samme måde (som ‘mærkeligt’), og jeg er også dansk! Jeg er blevet helt ‘norskificeret’..! 😀

24

Jeg elsker at selv danskere bliver forvirret over den danske betydning af ordet "rart" ?

25
Bjørkelyd

Sara svarar. Sara fortel korr hu er. Det er fint. Hu forstår at Gunnhild er bekymra. Eg følar ikkje Gunhild på same måte klarar å vise at hu ser Sara tilbake. Hu er opptat av å reinvaske seg og høyre om Sara er sint på ho. Hu kommer ikkje fram i smsane som om hu forstår korr såra Sara er.

Fekk ein tanke, omkring kvifor Lasse er i profilane. Kanskje Gunnhild snart blir desperat nok i å oppsøka Sara til at hu tar kontakt med han for å få skyss.

Eller som fleire har tenkt tidligare - fortel Sara sanniga om at hu er i Sogndal?

26
Bjørkelyd

For eg tenkar, forstår Gunhild virkelig ka det gjer med ein når eins hemmelighet er på avveie? Når Torstein veit, og Gunnhild fortel at det ikkje er hu som har sagt det - korr mange veit da? Ein kan bli paranoid av mindre.

27
Poirot

OK. Gunnhild sier ikke at hun ikke har sagt det til noen.... Bare at det ikke var hun som sa det til Torstein...
Sara sier ikke at hun ikke er sint på G. Hun har vel regnet seg fram til at G. er den eneste mulige kilden og at hun har plapret til Luna. Vi vet at det er sant. Det er høyforræderi. Positive: S ignorerer ikke G fullstendig. Hun svarer.

28

Kunne det ikke være Peter? Han er (muligvis) den, der laver alle de "pranks" mod Torstein (for at få ham til at flytte?), så det ville ikke undre mig, hvis det viste sig at være ham. Han har haft rig mulighed for at lytte til Gunnhilds og Saras samtaler. Hmm...

29
Om..

..ikke pranksene er fordi T sa at P var døll?

30
Peter

I klippet "dårlig ide" frå forrige sesong, seier jo peter det er ein dårleg ide når sara og torstein turnar. Kankje veit han då om at sara er gravid? Og at det er han som på ein eller anna måte har sagt det til Torstein. Virkar jo litt rart, men kan vere ein muligheit.

31

Ojoj, det her er interessante observasjoner

32
❤️

Livstegn ❤️

33
Stef

Ok så er Sara så sint at hun ikke kan sætte ord på endnu. Men godt at hun endelig svarer. Man kunne jo blive meget bekymret for hende... hvor mon hun er?

34

Håper Sara og moren får snakket ut. Om aborten om livet om alt de føler for.

35
Rachel

Jeg mistenker at det egentlig ikke har noen hensikt å betro den mora noe som helst. Hun kommer bare til å gjøre alt til en greie om at det er synd på henne (altså mora) og at ingen forstår henne, eller noe sånt.

36

Nettopp. "Stakkars meg, i tillegg til alt annet jeg sliter med i livet, som jo er en dans på roser for alle andre enn meg, så har jeg et barn som har det tøft og er helt alene i livet!! Hvordan kan du gjøre noe sånt mot meg, Sara?"

37
Poirot

@Rachel: helt enig
@Lea: dream on. Den moren er et lost case. Hun kommer til å gi Sara skuffelser og dårlig samvittighet resten av livet.

38
Sogndal

Er det Gunhilds eller Saras hjemby?

39
@Sogndal

Sogndal er heimbygda til Sara, medan Gunnhild kjem frå Høyanger 🙂

40

Sometimes it's like talking to a wall, and it would be better to talk to someone who would understand.

41

Ah, hvorfor kunne hun ikke heller sagt sorry, men jeg har fortalt det til Luna. Og at hun forsøkte å hente henne. Ikke bortforklare ?

42
Ååå

Jeg blir trist

43
Faaaan!!

Altfor lite klipp! Seriøst! Gi oss mer!

44

Jag tycker att folk är lite väl hårda mot Gunhild här. Att man öppnar upp sig för sin käresta är väl inte så märkligt? Visst, det var utlämnande mot Sara men kanske Gunhild behövde bearbeta känslor av otillräcklighet som vän, skam tex med sin flickvän. Är det så konstigt egentligen? Om detta hade varit i Skam, hade vi dömt Isak lika hårt om han hade berättat något sådant för Even? Tror inte det, eftersom Even var en omtyckt personlighet. Folk här är generellt ganska hårda mot Luna. Alla har vi behov av att bearbeta med folk som står oss nära. Såklart att Sara känner sig sårad och har rätt att känna att det är jobbigt när alla känslor rivs upp, men Torsten var ju faktiskt pappa till barnet. Du kan inte radera det faktumet. Och så random som Gunhild uppförde sig när detta hände så är det väl inte så konstigt om folk fattade att någonting var off (hon sprang runt och skulle ha falska intyg och grejer och hade ångest för att hon missat skolan) och Sara var helt nere under ett tag. De bor ju väldigt tätt på varandra och byn är liten. Sedan ska man givetvis kunna vara trygg med att saker man berättar stannar hos den men samtidigt så tänker jag att Sara kommer kunna ta ett steg tillbaka sen och se att det värsta i hela världen var inte att Torsten fick reda på detta. Och att Gunhild inte pratade med sin flickvän för att vara elak utan förmodligen för att hon hade ett behov av det.

45

I do agree with many of your points. However, it is very important to not call an aborted unwanted pregnancy a child. That's anti-choice terminology. Medically, it's a child only after the birth. People with wanted pregnancies sometimes do call their pregnancies children, but Sara's pregnancy wasn't wanted. Torstein has never been a father, and Sara has never been a mother.

It is commendable that Torstein, as one of the responsible persons for the pregnancy, would have wanted to be with Sara while she was undergoing the abortion, but he does not have any say in whether she keeps the pregnancy or not.

46

Du har SÅ mange gode poeng! Takk svensken ?

47

Till ?

Den här kommentaren var ju ❤️

48
ARtH

Det er nok ingen som tror at Gunnhild har fortalt for å være ondskapsfull. Men det er fremdeles fryktelig stygt gjort av Gunnhild å fortelle venninnas innerste hemmeligheter. At hun forteller Luna om seg er fint, å fortelle om Sara er bare illojalt og et stort tillitsbrudd. Det kommer oppå at hun ditcha Sara i vinterferien som også var dårlig gjort.

Dette skriver jeg på tross av at jeg heier på Gunnhild og Luna og egentlig tror at Luna er ei ganske bra dame.

Men Gunnhild virker ikke som hun ser de rundt seg noe særlig. Det var også ganske taktløst av henne å prøve og lure med seg Ivar til Sogndal. Hun vet jo at han og Sara har historie.

Du sammenligner med SKAM og det er faktisk et eksempel fra SKAM der det å plapre om kjæresten til venner blir brukt. (Første klipp!) Det er riktignok omvendt, men det at det tydeligvis er noe Jonas gjør, blir brukt som et eksempel på at han kanskje ikke egentlig er noen ok kjæreste. Så ja - jeg ville syntes Isak var kjip om det var han også.

Når det er sagt.. Dette er dårlig gjort av Gunnhild, men det er forhåpentligvis ikke utilgivelig. Alle gjør feil, og det bør være mulig å lære av dem og bli bedre. ❤️

49

Syns dette begynner å bli kjedelig

50
KJEDELIG?

Mit hjerte sidder oppe i halsen hver gang der er ny update fordi jeg er så bekymret for Sara. Og det er da ikke unormalt at der går en dag uden vi får klip.

52
Caroline

Håper det kommer en melding eller et klipp snart der ballongen sprekker.. at Sara forteller hva hun egentlig føler, hvordan hun har hatt det de siste ukene og at hun faktisk blir sett og hørt! Gunnhild vet nok mer enn de fleste, men jeg tror ikke hun vet alt Sara har vært igjennom.. og nå er hun plutselig den det er vanskeligst å stole på. ?

53

Vi vet jo ikke hva Gunnhild har gått gjennom denne uken da, kan jo ha seg slik at hun ikke har hatt en super uke heller

54

Hvor ser folk når Gunhild eller Sara eller luna sover?

55
Profilar!

Bildene forandrer seg

56

På profiler

57
Anonym

Deres profilbillede skifter fra deres almindelige til et hvor de sover, oftest skifter de til midnat

58

Check profiler.

59
??‍♀️

Ja de er ikke noe vanskelig å skjønne behovet for å fortelle dette til kjæresten sin! (Det kunne sikkert vært meg.) Og det er heller ikke sikkert at Luna har sagt noe.
Men tenk -TENK så mye bedre Gunnhild hadde hatt det med seg selv nå hvis hun aldri hadde sagt noe!

60

Blir skremt når folk her sier det kunne vært dem!! Sånt gjør man bare ikke, og jeg kan ikke en gang skjønner hvor ideen kommer fra i et så lite miljø som det er på Sandane.
Dette er skikkelig feil av Gunnhild!

61
??‍♀️

Kjære ???
Det var ikke meningen å skremme deg.
Jeg er helt enig i at dette skulle Gunnhild ikke ha gjort!
Men jeg kan likevel sette meg inn i at dette har vært tungt å bære på for Gunnhild som heller ikke har så mange andre å snakke med.
Jeg har helt sikkert i løpet av livet tatt avgjørelser basert på dårlige vurderinger selv, og tenker det er fint å kunne sette seg inn selv om jeg mener -og er helt enig i- at Gunnhild her vurderte galt.

62
@???

Kunne ikke vært mer enig.

63
Caroline

Det var uansett feil av Gunnhild å dele Saras mest personlige hemmelighet med Luna. Gunnhild antok vel at Sara tok aborten bedre enn hun gjorde.. men sannheten er at selv om Sara fremstår som sterk og selvstendig, så er hun også sårbar. Og dette har preget henne! Gunnhild burde heller snakket med Sara hvis hun hadde mye på hjertet eller var bekymra for henne.

64
Caroline

❤️

65
lilli

Hva om det hele bare er et 'plot'? At Gunnhild ikke har sagt noe ..... men at de vil ha oss til å tro det? For det er jo også et tema; alt vi bare tolker eller tror om de rundt oss, men som vi dømmer i vei på. Kanskje det dukker opp en løsning som vi ikke hadde forestilt oss ...
Og skulle Gunnhild ha sagt dette her, så synes vel heller ikke jeg at det er en ok ting å gjøre, men så må vi huske at hun bare er 16 år, bor alene hjemmefra, er en skikkelig raring ....... og det er mye DRAMA med unge jenter (selv om jeg ikke akkurat er tenåring lenger, så husker jeg det ...)
Og for de som er utålmodige på flere klipp ..... og SKAM blir også referert til .... så er det vel en mening da at det skal gå en stund mellom klippene, slik at vi kan føle på noe av det samme som Gunnhild gjør nå ..... og kanskje Sara, - hva vet jeg ..... på samme måte som med Isak og hans oppturer og nedturer ift Even .... der fikk vi jo t.o.m. er ukes pause midt oppi all dramatikken. Det er vel trolig et 'kunstnerisk grep' ...

66

Gunhild HAR jo sagt det til Luna . Det har vi fått vite.

67
Stakkels gunhild

Der 1. Har såret en vigtig veninde og 2. Må indse at kæresten måske ikke er til at stole på. 3 ikke har mulighed for at snakke med andre om det

68
Sara sine notater er vekke

Sara sine notater er vekke. Gunnhild sine er tilbake ?

69

Det skjedde sist torsdag da det ble byttet pov fra Sara til Gunnhild

70
Samtale

Kan Torstein ha overhørt samtalen til Sara og mora?

71
@Samtale

Men for Sara spiller det vel liten rolle hvem Torstein har hørt det fra. Bortsett fra at det ikke skal mange ledd til før hele Sandane vet det, som må være en ekstrem påkjenning for Sara å tenke på. Gunnhild har uansett sviktet henne ved å si det til Luna.

72

Yes, but then Torstein wouldn't keep it secret how he found out.

So it's likely that Peter overheard it and told Torstein (pretending to be his friend while simultaneously making him move out).

Luna knew it before the conversation with the mother took place, and Torstein knew it too soon for it to be a revenge for not bringing Gunnhild to the open school. Alex had known all along (without anyone telling him), but he is not the one to meddle. And if there has been a slight reason to suspect Ivar, there isn't any after the last clip.

73

If Peter knew he would have talked to Sara frist, since they are kind of close. In season 1 Alex, Sara and Peter seem tight

74

Kvifor lurer Gunhild på om Sara er sint på ho dersom ho ikkje har sagt noko?

75
Peace

Fordi Sara kun har fortalt G om aborten. Ergo er det for Sara opplagt at Gunhild har fortalt Luna det.

76

Hon har sagt något, bara inte till Torstein.

77
Sara

Synes vi bør få en oppdatering på Sara, hvor er hun liksom? Hos moren? Håper det går greit❤️?

78
Hypotese

Det ser ut til å vere usemje mellom folk her om det er ok eller ikkje å fortelje ting til kjærasten som ein har høyrt i fortrulegheit.

Kan det stemme at dette er meir akseptert blant eldre/meir etablerte par enn blant unge som nyleg har blitt kjærastar?

Mitt inntrykk er at det er vanleg i etablerte par at ein deler ting med kjærasten dersom hemmelegheita blir ei for tung bør å gå med aleine. Særleg når den som fortalte det nektar å snakke meir om det, så kan det vere vanskeleg å sitje aleine med den kunnskapen. Så ein snakker med kjærasten for å søke råd om kva ein burde gjere eller korleis ein best kan hjelpe den andre, eller for å håndtere eigne kjensler rundt temaet.

Dette vil sannsynlegvis fungere betre når dei to har kvar sin jobb, kvar sin omgangskrins etc., sånn at kjærasten ikkje har nokon grunn til å fortelje vidare, og kanskje ikkje kjenner personen det er snakk om eingong. I tillegg er det kanskje meir etablerte spelereglar i eit meir eldre forhold, og det ville vore utenkeleg/eit enormt tillitsbrot om kjærasten fortalde det vidare.

Dersom det er snakk om nokon kjærasten kjenner, men ikkje er fortuleg med på same måte, blir det likevel eit dilemma. I Gunnhilds tilfelle ville det kanskje vore betre om ho snakka med mor si, som nettopp er ein som ikkje kjenner Sara eller Saras vener, som ikkje har nokon grunn til å fortelje vidare, og som Gunnhild har eit etablert tillitsforhold til.

79
Caroline

Helt enig med deg i at det kan ha mye å si på hvilket forhold man er i, og at man tenker forskjellig rundt dette. Noen deler alt med sin kjære, mens andre lar det som er mellom hennes holdes der!

Jeg personlig kunne aldri delt videre det venninna mi hadde sagt til meg i fortrolighet med kjæresten min, uavhengig om sivilstatusen vår var kjærester, partnere eller ektefeller. Hvis Gunnhild hadde behov for å snakke om dette med Luna, burde hun kanskje heller gått til sin mor eller enda bedre, til Sara?

Det som er sårt, er at Gunnhild var den eneste som visste om dette, og den eneste som Sara betrodde seg til. Sara har vært vant til å klare seg selv fra hun var liten, pga vanskelige familieforhold, der hun har blitt avvist og nedprioritert. Da er det ekstra sårt når dette kommer ut.

Sara ville ha dette for seg selv. Hun vurderte lenge om hun skulle fortelle Torstein om aborten eller ikke, og jeg tror ikke det største problemet er at han fikk vite om det, men at hun selv ikke fikk ha kontroll over situasjonen, eller fortelle selv når hun følte seg klar for det. ❤️

80
Caro

Ups; det som er mellom venner holdes der* skulle det stå.

81
Sensur?

Hvorfor vises aldri mine kommentarer? De er helt uskyldige, bare enkle betraktninger. Men de kommer aldri opp her i diskusjonen.