Luna Oksnes
Luna:
Kor er du?
Gunnhild:
Berre går rundt.
Luna:
Ho må jo komme tilbake til skulen i morgon. Da kan du snakke med ho.
Gunnhild:
Ja. Ok. Eg kom til å tenke på det. Det kan hende han overhørte det.
Luna:
Det kan hende

Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

56 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
❤️

Gunnhild skylder Sara tidenes unnskyldning nå og den bør være oppriktig?

2

Det virker da også som om, at Gunnhild har ekstremt dårlig samvittighed og godt ved, at hun virkelig har dummet dig. Det er jo tydeligt i denne snap, at hun er fraværende, fordi hun tænker på Sara... jeg føler med dem begge to; Gunnhild var jo slet ikke klar over, at det ville eskalere på denne måde, og samtidig må det være så forfærdeligt for Sara, at føle sig svigtet, men de trænger jo hinanden!

3
Flua

Kanskje Luna ikke har sagt det videre?

4

Jeg håper veldig at hun ikke har sagt det videre, selv om hun virket ganske skyldig da Gunnhild spurte henne om det. Håper noen bare overhørte Gunnhild og Luna snakke om det! Ellers blir det nok drama mellom Gunnhild og Luna ?

5
Lovlegfan

Du vet du er glad i Lovleg når du lager huset + karakterene fra Lovleg på Sims..

6
Elsker lovleg og Sims!

Ligger det ute på galleriet?

7
Lovleg sims

Nei det ligger ikke ute enda, fordi jeg ikke er ferdig :p Nå skal det også sies at jeg lagde karakterene ganske fort, så man kan absolutt lage de bedre! Noen andre som også har lyst til å prøve seg på lage dem? (:

8

legg det ut på galleriet!!!

9
huuuh?

galleriet?

10

Elsker at du gjør det ??

11
Lava

SHOW US

12
Håper du kaller det hybelhuset

Yes! Elsker at du gjør det og hvis du absolutt må fjerne stigen i bassenget på noen så gjør det på Torstein?

13
Luna

Eg har mistanke om at Luna har prøvd å overbevise Gunnhild om at ein eller anna har overhøyrt dei to snakke om aborten. Men egentlig trur eg Luna berre er redd for at Gunnhild skal finne ut at ho har sagt det vidare.

14

Men.. kven er «han» som kanskje overhøyrte det, Gunnhild?

15
Anonym

Torstein

16
Må vel være

Torstein?

17
Henri

Faen ass Luna. Det lukter deg av det her!!!!!

18
Caroline

Så da tok hun ikke bussen til Sogndal 🙁

19

tror fortsatt det er luna som har sagt det

20
Dette begynder at blive mystisk

Jeg føler mig overbevist om at det må være Luna som har sagt det til Torstein, men hvorfor bliver hun så ved med at lyve? Hun virker som typen, der står ved sine beslutninger og sikkert har en "god" forklaring.

21
"Det kan hende"

Det er SÅ meget Luna, der har sagt det til ham.

22
Mille

Jeg elsker at Gunnhild tænker på Sara 24/7. Præcis som det burde være i denne situation.

23
Åhhh

At this point ender det med at jeg får et hjerteanfald når Sara endelig dukker op igen. Har behov for at se med egne øjne at hun er i live og vel.

24
anonym

tror luna har sagt det videre for å ødelegge for sara og gunnhild egt..

25
Poirot

Luna is the wicked witch? Hvrofor skal hun ville ødelegge for G+S. Det blir for dumt.

26

Om Sara ikke kommer kan det se ut som om Gunnhild bør reise til Sogndal

27
Anonym

Hvorfor er det alle vil have hun skal tage til Sogndal?
Medmindre der kun er 1 hus der giver det ikke mening, eftersom Gunnhild ikke ved hvor hun er henne.
Eftersom det er der Sara kommer fra må hun jo kende mange der, så det giver ikke mening

28

Men lzm... Hvorfor det, egentlig?

Blir litt overrasket over alle kommentarene som skriver at Gunhild må ut og løpe rundt og lete etter Sara, eller følge etter henne. Jeg tenker i hvert fall selv at Sara ønsker å være i fred, og det må hun få lov til, uten at Gunhild skal plage henne for å lette på samvittigheten. Hadde det vært en liv-eller-død-situasjon eller mistanke om suicidalitet hos Sara hadde saken vært en annen. (Jeg oppfatter det i hvert fall ikke slik.)

Og dersom Sara har reist vekk som en "straff" (á la silent treatment) og bevisst spiller på dette og egentlig vil snakke med Gunhild og at G skal løpe etter henne for å "bevise" at hun er vennen hennes, er det egentlig ganske emosjonelt manipulerende (såkalt testing) og bør ikke "enables". Men jeg tror ikke Sara er slik. Jeg tror også Sara tar G på alvor når G skriver unnskyld, og skjønner at det er vanskelig for henne, men orker ikke forholde seg til henne akkurat nå.

Jeg mener Sara må få ro og fred til å prosessere dette alene til hun er klar til å prate, ikke noen Hollywood-løpe-etter-rope-ut-i-snøstorm-klisjé-scene :p

29

Har en liten formening og håp om å se bestemoren til Sara

30
Poirot

Er redd for at hun ikke er der lenger....

31

det er faktisk grunner til at G bør snakke med Sara. Det kommer fram i sminke-klippet at ingen ser Sara. Det ble bekreftet at ingen vet hvordan hun egentlig har det når moren tydeligvis ikke vil ha noe med henne å gjøre. Jeg synes ikke det er så dumt at Gunnhild prøver å få tak i henne slik hun har gjort. Sara er litt drama/Hollywood etter min mening men har mange gode egenskaper.

32
Til T

"det er faktisk grunner til at G bør snakke med Sara." Jepp, helt enig. Men er det så voldsom hast? Jeg tenker det er bra at Sara får litt ro og avstand i noen dager, ellers hadde det blitt en ganske kjipt og lite fruktbar prat kanskje litt vel styrt av følelser (sinne, sårethet osv) fremfor en konstruktiv samtale hvor de prøver å finne ut hvor de står og prøver å forstå hverandre.

33
målmann

Eg reknar med ho tek bussen viss ho fer attende til Sandane. Viss ho skal på skulen i morgon, kjem ho truleg til å vera på Sandane anten 18:15 eller 22:00 i kveld. Det går fleire bussar i kveld, og éin i morgon tidleg, men dei har eg ikkje rekna med fordi dei tek 3-4 timar til skilnad frå dei nemnde bussane som tek under 2 timar.

34
Caroline

Målmann: Er du fra Sogndal eller Sandane? Eller i det området? Virker som du har full kontroll på bussrutene ? Hilsen hun som sjekka bussruta forrige dagen!

35
Teori

Luna har sammen med Gunnhild lest notatene. De er personlige og om Gunnhilds tanker, men med et uhell dukker notatet om aborten opp. Da trengs det en liten forklaring fra Gunnhild, men ikke for å «sladre» eller betro seg om Sara. Kan være han det refereres til har overhørt dette. Tipper Luna ordner opp.

36
Bussen

Kanskje Sara kommer med bussen fra Sogndal i kveld, og så får vi ny episode da? Ev. så mister vi nattesøvnen og må vente til i morgen tidlig.. ?

37
Flua

Da kommer hun enten 18.15 eller 22.00 ?

38
Elise

Eg trur det er Peter som står bak. Han er i alle fall rasandes på Torstein.
Men kven han har sagt det til og som Torstein har overhøyrt veit eg ikkje. Kan det ha vore Alex?

39
Torstein har IKKE overhørt noget.

Det kan man fornemme på den måde han var overfor Sara. Han talte til hende som om, at aborten var FAKTA. Hvis han blot havde overhørt nogen tale om det, ville han vel indlede med at spørge Sara "Er det sandt?". Men han satte ikke spørgsmålstegn. Det viser, at det var nogen som han kender godt og stoler på som har fortalt ham det (Luna).

40
Peace

Torstein sa: Eg trur ikkje det var meininga at eg skulle vite det.
Virker absolutt som om han har overhørt nokon snakke om det.

Så har han då KANSKJE konfrontert en av dei han overhørte.

Så har vedkomande bekrefta det og måtta love å ikkje seie kven som hadde fortalt.

Slik eg ser det kan det vere:

(Eg held Gunhild uskyldig i å skulle ha sagt at han ikkje fekk fortelle Sara at ho har fortalt det. Det trur eg rett og slett ikkje om henne).

Alt. 1: Gunhild og Luna har snakka om det. Torstein har overhørt det. Han spør Luna etterpå, ho bekrefter og ber han love osv.

Alt. 2: Luna forteller vidare til Billie. Torstein overhører det. Han konfronterer Billie bekrefter og ber han love osv.

Alt. 3: Torstein overhører G fortelle L, men bestemmer sjølv at han ikkje vil fortelle Sara kvar han hørte det frå.

Alt. 4: Torstein overhørte Sara når ho snakka i tlf med mora, men vil ikkje røpe at han har fulgt etter henne, evt lytta til samtalen hennar.

Alt. 5: Alex overhøyrde samtalen mellom Sara og Gunhild på kjøkkenet. Seinare plumper det kanskje ut av han i en eller annen situasjon?

Alt. 6: Nokon andre på hybelen har overhørt noko når det stod på som verst, rett før aborten. Dei har snakka om det i det dei trudde var enerom.. Torstein har spurt, fått bekrefta blitt bedd om å love.

Alt 7....... Masse alternativ. It is so much that we still dont know...

41
målmann

@Peace
I klippet "8. mars" ser vi at han Torstein openbert veit at ho Gunnhild veit om aborten. Alternativ 2 og 4 er dermed lite trulege. I same klippet får vi òg veta at ho Gunnhild ikkje visste at han Torstein visste om det, og dermed kan ho Gunnhild umogleg ha fortalt det direkte åt han Torstein; det må ha gått gjennom ein tredjepart (L). Om det så har gått gjennom ein fjerdepart (B?), må vedkomande ha vore klar over heile banen til informasjonen ([S]-[G]-[L]-[B?]), og vedkomande må ha fortalt heile banen til informasjonen vidare; for elles hadde ikkje han Torstein visst at ho Gunnhild visste det. Det verkar litt krunglete, men ikkje for krunglete til at det kan ha hendt.

42
Poirot

@Altså har nok rett. Torstein har overhørt noen (flertall) og så har han konfrontert de, eller en av de. Men du har en bra observasjon: Torstein må stole på de han har hørt det fra, fordi, akkurat, som du påpeker, han satte ikke spørsmål tegn. Han stoler på vedkommende og vet at h*n ikke ville tulle med noe sånt eller ville være med å spre rykter når de muligens ikke var sanne. Synes at dette styrker teorien om at han har overhørt G+L og konfrontert L med det i etterkant, som da ikke kunne/ville lyve eller bare har sagt at det må du snakke med Sara om, på en måte som gjorde Torstein, sammen med det han hadde overhørt, sikker i sin sak. Da kan det bli interessante diskusjoner her om right or wrong...

43
Poirot

Ja, ja meg igjen: Og for å beskytte Gunnhild har Luna presset Torstein til å ikke si til Sara hvordan han har fått vite det. Og for å beskytte Luna igjen sier Torstein heller ikke til Gunnhild hvor han har det fra. All those good intentions.....

44
Altså,

Torstein sa det ikkje var meininga han skulle høyre det, ergo må han ha overhøyrt det. Han sa også han lova å ikkje si noko, så då må han ha konfrontert den han høyrde sa det. Eller..?
Må seiast at eg ikkje stoler det grann på Luna, har aldri gjort det. Men om ho er den som har prata, veit eg ikkje. Blir liksom litt opplagt.

45
Peace

Eg berre lurer på, om Luna var ein gutt.. Ville vi sett på ho med samme kritiske auger? Som jente ser mange på henne som slu, sleip, kontrollerende og beregnande. Ville en hot, lekker gutt blitt sett på med samme auger eller fått samme karakteristikken?

Kanskje er vi drevne av gamal kjønnsrolle-tankegang!

Eg MÅ likevel seie at L ofte har sett flau ut av G ved fleire tilfeller. Men gudane veit at G kunne fått kven som helst litt kleine av og til. 😀 I begynnelsen av et forhold når en blir ilag med nokon som faktisk ER litt rare / ut av boksen / originale, kan man jo bli både flaue over partneren sin og / eller lure på om det her ER noke lurt egentlig?

Om eg ser på Luna som gutt - så ser eg en utad veldig sikker, litt forførende, litt alfa, litt heva over andre i intelligens og levemåte, fri, og veldig tiltrekkende og magnetisk. I ei tradisjonell kjærlighetshistorie mellom "gutten" Luna og Gunnhild - ville vi sett på L på samme måte?

Verdt å tenke over.. 🙂

46
Altså,

eg ser ikkje på L på dei måtane du skildrer; slu, sleip osv. Meir som det du seier på slutten, at ho er forførende og føler seg heva over andre på ein måte, ikkje minst G. Eg kjenner att fleire guttekjæraster eg har hatt.. Så eg trur ikkje kjønn speler inn for meg her. Men det eg eigentleg har problem med, er at eg ikkje likar Luna-karakteren og ikkje kjøper G og L som par, dei er for ulike. Har kanskje ikkje noko med det aktuelle temaet å gjere, men det er noko som skurrar..

47
Bjørkelyd

Eg har same tankar som deg i forhald til hendelsesforløpet rundt Torstein. Men kven han har overhøyrt, Gunnhild og Luna? Luna og Billie? Har Peter overhøyrt noko når han har lista seg rundt for å pranke Torstein?

Er også enig i at det er litt for opplagt at det er Luna som har fortald Billie. Det er liksom det vi alle skal tru og sende hatet mot, spesielt sett opp mot alle tidligare stikk mellom Billie og Gunnhild. Likeframt må Gunnhild stå til rette med at hu har sladra til Luna, og ordne opp etter seg.

48
Da Lasse snakka med Sara

sa ho det til han?? Og så kan han sagt det til Torstein?? Eller Torstein kan ha høyrt dei snakka ilag??

49
Sandane

Det kan vel vere at Torstein følgde etter Sara da hun gikk inn på museumet for å ringe til sin mor. Stod bak hjørnet og lytta.

50
Poirot

Nei, da hadde han sagt det til Sara og spurt henne om det var sant. Da hadde han ikke vært så hemmelighetsfull over hvem han hadde hørt det fra.

51
jeg har fortsatt trua

mange som sier luna har sagt d til torstein for å ødelegge og være slem og ekkel, men jeg tror fult og fast på at hvis d er hun som er kilden var d med uhell. greit at luna er litt shady men hun er ingen hunndemon og hun er ikke ond. hun er så nære billie at jeg ser ingen grunn til at d plutselig er gæli for henne at gunhild og sara er nære. d nekter jeg rett og slett og tro uansett hva som skjer.

52
vest

Men hva om noen overhørte telefonsamtalen Sara hadde med mor si da hun sto ute og selv fortalte om aborten?

Kan selvsagt være Luna som har sagt det videre også. Vi har vel alle vært der... at vi har sagt ting videre. Men han sa jo selv at han mente det ikke var meningen at han skulle høre det. Må ha klipp snart!!

53
Caroline

Ikke godt å si hvem Torstein har hørt det fra, men min teori er at han har overhørt at Gunnhild og Luna snakket om det, og så konfrontert Luna om det etterpå - for Gunnhild sier jo at hun ikke har sagt noe til Torstein, ergo har heller ikke Torstein kommet til henne. Eller så har en annen person overhørt Lunhild og så gått til Torstein og fortalt, eller at han feks har overhørt at Alex og Peter snakket om det.. lovleg kan dette!

54
meg igjen

Det er altså muligens enten Luna som har bekreftet Torstein sin konfrontering og sagt at han ikke måtte si at det kom fra henne, eller så har han overhørt noen andre snakke, feks Alex og Peter og så konfrontert dem om dette. Alex fikk kanskje med seg samtalen jentene hadde, når Gunnhild sa at hun og Luna iallefall ikke kan bli gravide, og Sara sa at hun tåler at noen sier «gravid» til henne (Labels-klippet). Som flere andre har påpekt, er det litt obvious at vi skal tenke at Luna er kilden.. tiden vil vise. This is so exciting

55
Susanne

Luna vurderer å si sannheten til Gunnhild: «Jeg fucka opp og fortalte det til Torstein». Men hun tør ikke og griper muligheten til å unngå det når Gunnhild gjetter på en alternativ forklaring.

56
Alie

Ja, det virker sånn..