Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

69 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Anda?

Skjønner ikke tittelen på klippet? Hva er sammenhengen?

2
Sandensar

Anda er namnet på området der ferja til Eid går. Ferjeovergangen heiter Anda-Lote. Anda er ei halvøy som liknar på ei and, sett frå sørsida av Gloppefjorden. På Anda ligg også den lokale flyplassen, Sandane lufthamn Anda. ?

3
Observasjon

Og like-knappen blir en ferje.

4
Lovleg fan

Anda er ein plass i gloppen altså der lovleg blir spelt inn

5
Andapus

Ferjekaia på sørsida av Nordfjorden. Ferja går frå Anda til Lote

6
Kjellen

Eg veit ikkje om nokon har sagt det enno, men Anda er der ferjekaia er.

7
Bra Nickname

Kjellen! Du kan no jage ho Gunnhild heimatte!!

8
Lokalen

Ferja går mellom Anda og Lote. Anda er eit nes som stikk ut i sjøen, når du ser det frå avstand ser det ut som ei stor and som ligg der 🙂

9
Anna og Lotte

Anda og Lote – please sig, at jeg ikke er den eneste dansker, der kommer til at tænke på Anna og Lotte ?

10
Katjakaj

Eg tenkte på FerjeKaj og BenteBent; det er vel òg dansk?

11
Katja Kaj og Bente Bent

Men Ferjekaj går også 😉

12
Anna og Lotte

Åh, pas. Det ved jeg faktisk ikke ? Men den serie er lidt spøjs, så det skal ikke undre mig, hvis den er dansk ?

13
Fergekaia

Det er der dei er.

14
Anda

Er navnet på ferjekaia i Sandane

15
Faktasjekk

Fergeleia mellom Sandane og Nordfjordeid heter Anda.

16
Anda-Lote

Anda er navnet på fergekaien

17

Anda er et sted.

18
Pain....

Gunnhild stikk til Sandane igjen!!

19

Gunnhild! Du TRENGER Sara! Jobb for det.

20
Poirot

Igjen har Luna skygget unna fra å si en vanskelig ting...

21

Og Billie må være den som må si det L unngår å.si..

22
Suck!

Verkar nästan som om Luna har en issue med att vara tydlig og prata om jobbiga saker (vilket inte är Gunnhilds styrka heller!). Billie får rycka in hela tiden och ta dom jobbiga samtalen! Har fått mer respekt för henne på senaste tiden just pga det.

23
luna

Luna for faen, grow up

24
Alvie

Nej alltså, nu är jag helt trött på Luna. Hon behandlar Gunnhild förfärligt. Gunnhild förtjänar så mycket bättre.

25

Gunnhild, bli med til gården til Ivar!

26
#leiavluna

Luna er ikke verdt hvordan alt dette må få deg til å føle deg, Gunnhild! Seriøst.

27

Luna ville ikke la Gunhild bli igjen alene med Sara. I frykt for at de kunne bli venner igjen?

28

Det må vel komme et klipp til i dag?

29
Luna

Tror egentlig Luna er så redd for å mote Gunnhild. Hun er rett og slett sjalu.

30

hei! kva betyr "garden" her lissom? eg e ikkje norsk, fatter ikke

31
Siloen min - ein lokal song

Siloen min - Honndalen Soul & Funkarlag NRK musikkvideo 1990 (ligg på youtube)
Hornindal i Nordfjord

32
McDonald

Det betyr gården 🙂 Ivar skal nok inn til gården til foreldrene sine og hjelpe til med noe.

33

takk ? trodde at det kanskje er en forkortelse eller slang

34
goalman

the farm; he has to go to his farm

35
Grrr!

Gunnhild, du skal ikke finne deg i hva som helst! >:(
Om Luna behandler henne så dårlig allerede, så tidlig i forholdet, så kommer det IKKE til å bli bedre! Det er flere fisker i havet!

Dropp konserten, og bli med Ivar i stedet!

36
Poirot

Alle har sine ting. Luna rømmer fra dårlig stemning. Gunnhild har sitt og Sara har sitt. Veldig trist hvis man ikke kan få lov til å tro på at folk kan lære og at ting kan bli bedre?

37
@poirot

Mange har driti seg ut ved å tenke "Han/hun kommer nok til å forandre seg for meg", i forelskelsens rus.
Sjansen for at det skjer er forsvinnende liten, i de fleste tilfeller.

Når Luna allerede nå tenker at det ikke er så nøye med ærlighet, og kan stå og lyve Gunnhild rett i fjeset, og t.o.m. få henne til å føle skyld, så handler det ikke bare om hvordan Luna har det selv, men om hvordan hun synes det er innafor å behandle Gunnhild...
Ja, Luna har sine issues, og hun må jobbe med dem. Men Gunnhild skal likevel ikke finne seg i hva som helst.

38
åååå

sadface 🙁

39
DET ANDRE DIKTET

Jeg har en følelse på at Gunnhild en eller annen gang kommer til å fremføre det andre diktet, det Sara likte så godt. Kanskje det kan bringe hun og Sara sammen igjen?

40
Luna, skjerp deg!

Du har mista all respekt i mine auge! Billie som alle har trudd det verste prøver å gjere det rette for Gunnhild, men Luna gjer ikkje som ho lovar. Luna tenker berre på seg sjølv og er ikkje verdt det. Gunnhild, reis med Ivar.

41

Fikk skikkelig vondt inni meg og tårer i øynene av dette klippet

42
Disse band-fluene

Akkurat nå liker jeg ingen i det bandet så veldig godt, kjenner jeg … Det å ha alle vennene sine i et musiker-miljø når man ikke er musiker selv er forresten heller ikke uproblematisk, etter min erfaring. Man føler seg fort utenfor. I alle fall gjorde jeg det, den gangen jeg var i den situasjonen. "Alt" handler liksom om dem og musikken deres og prestasjonene deres, og som venn får man liksom tildelt rollen som den evige "tilskuer", der man fort forventes å sette av ekstremt tid til deres greier (konserter, publikumsprøver, jamming, fester som blir en eneste lang konsert etc) og bruker mye tid på ¨å gi positive tilbakemeldinger, oppbacking og trøst - og lytte til dem dem skravle i timevis om sine og bandets prestasjoner etter konserter (og med guttene var det typisk mye musikkteoriprat). Selvfølgelig har man også selv definitivt ansvaret for at man går inn i en slik rolle og bruker all den tiden, men det tar tid å oppdage at slike vennskap ofte mangler gjensidighet når det gjelder å sette av tid og gi den andre litt fokus. Og selv om man bidrar med tekster (som Gunnhild var jeg også en som skrev), så er man liksom alltid litt utenfor. Det var i hvert fall min erfaring. Jeg endte med å beholde noen få venner og også si klart fra om at jeg ikke orket å være det evige publikummet for andre.

43
det er vel ein klisje..

.. at kunstnarar og musikarar har rykte på seg for å vere ganske egoistiske og sjølvsentrerte, og dei fleste klisjear har rot i røynda..

44
Så, kva har vi lært til no?

- alle kan fucke opp (og gjer det)
- få er gode på å ta ansvar for eigne handlingar og be oppriktig om unnskulding (både Gunnhild og Luna og ?)
- alle har fleire sider, ingen er berre bra eller berre dårleg:

- Billie framtår som frekk men er meir ekte, ærleg og omsorgsfull enn ho framstår
- Torstein framstår som ganske dousche men tek faktisk ansvar og vil vere der for både Ivar og Sara
- Alex er alle sin reddande engel men også ein surpomp (?)
- Luna er både sjarmerande, engasjert i verda, er snill og seier fine ting, men er og egoistisk, sjølvsentrert og litt arrogant
- Sara er den populære tøysejenta utad men med ei lita jente som helst berre vil ha trøyst og tryggleik inni
- Gunnhild er god og har vist at ho er sterk, men lar seg og forføre og feigar plutseleg unna konfrontasjonar som ho ikkje gjorde "før"
- men Peter er fortsatt døll, neida joda neida

45

Denne er om faren til Ivar
Faren til Ivar er en jævel av en far
når faren til Ivar sier
Ivar du er dårlig på gitar!

46
Oooog..

..Sara fucka opp i sesong en med å kline med Lasse og Gunnhil tilgav ganske kjapt, så kaaanskje Sara må kome ned av sine høge hest her no snart, i alle fall om Gunnhiød greier å sei SORRY (seems to be the hardest word)

47
Veldig bra sagt❣️

???

48
Damn

Det var da voldsomt kor billie sku være slem. Luna ville ikke si det får å såre henne. Kanke luna gå ut av bande å slutte å være me billie hun er hele tida så frekk mot Gunnhild? fakk billie

49
Billie

Er jo berre ærleg. Truth hurts

50
@Damn

Vanlegvis ville eg vore samd, men synest du det er Billie som er slem her? Eg synest det er megadårleg gjort av Luna å halde Gunnhild for narr på den måten, la ho gå rundt i lang tid og både grue seg, gle seg, vere nervøs, kanskje stolt over at dei inkluderte ho og glad for at dei anerkjende det Gunnhild gjer, og så i tillegg ikkje seie noko om at dei har endra planane før etter at det er for seint for Gunnhild å bli heime med Sara i staden (det hadde iallfall eg ville gjort om eg vart ditcha og lurt på denne måten).

51
Kjæresteparet

Gunnhild blir skuffa over Luna, Sara skuffa over Gunnhild. Kanskje ikkje Gunnhild og Luna passa så veldig godt i lag. Det er iallfall ikkje verdt å miste Sara som venninne, ho burde berre følgje Ivar tilbake til Sandane.

52
Anda Lovinda

Kan «Anda» ha dobbel tyding? Det er både namnet på fergeleiet/halvøya, men and kan også vere eit symbol på Gunnhild sjølv: Før ho vart saman med Luna var gult alltid hennar farge, og mobildekselet hennar var ei gul and (jmf. Instagram, samt musepekeren på nettsidene).

Nettopp her på Anda står ho brått aleine igjen som den vesle «anda», altså seg sjølv, Like utanfor som da ho kom til Sandane, utan respekt og kjærleik frå nokon rundt seg enda.

Kanskje hugsar ho kven ho møtte den første gongen ho kom som ei einsam and til Sandane. Kanskje kjem ho på kva Sara etter kvart har kome til å tyde i livet hennar.

53
Å anda

Å anda = å puste (nynorsk)

54
Mie, First of her Name

Luna som ville at Gunnhild skulle bli flinkere på å være tydelig? Hun må bli flinkere på det selv !

Kanskje hun trodde at Gunnhild fortsatt hadde mulighet til å få være med å lese diktet. At hun ikke tok den avstemmingen så seriøst, og håpet til det siste at Gunnhild skulle være med! Det virker som om hun virkelig elsket diktet og Gunnhilds fremførelse,og at hun veldig gjerne vil inkludere henne,og setter pris på henne!

Men så ble alt så feil og dumt igjen.? Og det kunne vel vært unngått hvis Luna bare var mer tydelig. Både i sin kommunikasjon med resten av bandet, og med Gunnhild!

55
Luna ❤️

Jeg tror ikke Luna gjorde dette for å være stygg mot Gunnhild. Hun klamret seg vel heller til håpet om at de andre i bandet ville gå med på å la Gunnhild få lese diktet likevel. Og hvem vil vel ikke ha med seg kjæresten, når man skal ha konsert og vise talentene sine?! Sara meg her og Sara meg der! Syns det er dumt at så mange er så negative til både Luna og Gunnhild. Jeg håper virkelig at vi blir bedre kjent med Luna i neste sesong. Da vil mange kanskje endre litt syn på henne! Men før den tid håper jeg vi får MASSE klipp med Luna og Gunnhild!

Digger fortsatt Luna, og håper virkelig vi blir bedre kjent med henne. Kanskje folk endrer litt mening da!

56

Hvorfor tenker så mange at Gunnhild må «velge» bort Luna for Sara? Jeg tenker at det ikke er noe enten eller! Syns hun skal beholde begge to jeg, og heller prøve å finne ut av hvordan hun kan bevare begge to på en best mulig måte!

57

Gunnhild har sina issues (konflikträdd, pratar utan att tänka efter före), Luna (konflikträdd när det gäller folk hon tycker om, som Gunnhild och Billie, relationsrädd även om hon försöker) och Sara (undviker situationer; undviker att prata med sin mamma som hon med all rätta har rätt att vara arg på, undvek att prata med T när hon blev gravid och nu undviker hon Gunnhild).

De issues man har definierar inte en som person (iallafall inte hela dig förhoppningsvis).

Visst var det dåligt av G att berätta om aborten på det sättet som det verkar men det känns som att Sara tar ut mycket av sina känslor kring sin relation med sin mamma på den här situationen. Det är inte Gunnhilds fel att Saras mamma är som hon är. Sara kan berätta för G (som kanske kan behöva hjälp ibland) hur ledsen hon blev över deras tur som ställdes in, hur sviken hon känner sig pga allt som hänt och rädd för att G glömmer bort henne och att hon behöver att G säger förlåt. Ge en vän en chans att vara en bra vän, även om vännen inte fattar eller gjort fel. Och när G ändå snackar med Sara så kan hon passa på att prata med Luna och säga att hon gillar henne men att hon måste kunna lita på att det som de säger i deras relation stannar där. Och att Luna kan säga saker som är jobbiga till henne även om det innebär att hon inte får läsa dikt med bandet. Hur hon reagerar på att Luna inte kan säga något som G kan bli ledsen över. Det är ju typ L och G:s första riktiga relation, då måste man ju prata med varandra på riktigt. Och med alla sina vänner. Man får liksom snacka hela livet ?

58
Caro

Nå henger jeg ikke med her. Hvor er alle nå?
Ivar spurte når han skulle hente gjengen etter konserten, han er altså sjåfør! Skulle han kjøre de tilbake til Sandane etterpå eller skulle de overnatte på Eid? Hvis de skulle tilbake til Sandane, så har de nok kjørt fra Gunnhild, siden hun er på fest og ikke finner mobilen sin. Ivar sover, alle sover bortsett fra Gunnhild og Luna. Spm er jo hvor alle befinner seg..? ?

59
Caro

Nå skjønner jeg: Ivar skulle hente dem på Anda- når de kom med ferga tilbake fra Eid? Trodde først det gikk an å kjøre hele veien, haha..

Men spm mitt er: Hentet Ivar bandet på Anda på Sandane og så kjørte de tilbake til hybelhuset? Gunnhild er igjen på Eid! Hva med Luna? Hun er våken, så hun kan jo være enten på Eid eller ligge våken på hybelhuset. Hmmm.. mange ubesvarte spm og jeg får ikke sove.

Tenker på Gunnhild som er alene der.. på en fest

60
Faktasjekk

@ Caro. Ikke at det gjør noe lenger. Du har sikkert funnet ut av det etter Lote klippet.
Ivar kjører de helt til Eid. (Skulle de ellers ha bært bandutstyret fra Lote til Eid?)
Ivar sin hjemplass er på Eid siden av ferja; på Lote siden. Så første kjørte Ivar de helt til Eid, så kjørte han til hjemplassen Hennebygda. Men av en eller annen grunn kom han ikke for å plukke de opp (i Norfjordeid) før neste morgen. Noen så at han allerede kl 24 sov, mens bandet fortsatt var våken. Så han sov sikkert på garden og kom og plukket de opp igjen neste morgen. Så traff de G igjen på ferjekaia på Lote. Det er 1,5 time ca. å gå fra Eid til Lote. Så enten har G hatt en forfriskende morgentur, eller så har noen kjørt ho. Det går ikke buss så tidlig på en søndagsmorgen.

61
Billy Billy B....

Ååå... jeg kan virkelig ikke fordra Billie! Kan vi pliiiis få se mindre til tidenes dølleste karakter?? Hun ville aldri at Gunnhild skulle lese det diktet. Generelt vil hun aldri Gunnhild noe som helst godt, tvert i mot. Billie minner meg om den klassiske fjortis-bitcha som bare aldri blir voksen (man bør vente mer av VGS-elever enn ungdomsskoleelever). Luna synes ikke noe om å bli overkjørt, eller hvordan de andre (etter ledelse fra Billie) behandler Gunnhild, men klarer dessverre ikke si tydelig i fra.

62
Mies observasjoner

-Igjen har Luna vært utydelig og unngått å si sannheten,hun mener det jo ikke vondt ,men det gjør bare vondt verre.

- Alex er så fin i Luna si lue ,i dette klippet virker han faktisk glad.

- Ser mange er sinte på Billie i kommentarfeltet,men syntes egentlig hun sa ifra på en ryddig og allright måte.

- Vondt å se at Gunnhild bli så skuffa

- Også vondt på puteTVmåten at hun takler det med å bli sånn passiv aggressiv.

-Ellers virker det som om de har hatt en fin liten roadtrip

63
Alie

Kom plutselig på det at, eller var det ikke sånn at skuespiller-Luna og skuespiller-Alex ble sammen irl under innspillingen av lovleg...
Så kanskje det at Alex har lua til Luna i dette klippet er en intern gimmick på det ?

64
Mie@Alie

Jovisst,mener bestemt å ha sett ettellerannet sted at de er et par. Da er det jo ekstra koselig at han har på lua hennes ?

65
Susanne

Tipp-topp observasjoner som alltid!?

66
Mie@susanne

Jeg observerer din tilbakemelding med stor takknemlighet ❤️?

67
Alie

A llsang i bilen,
N augod stemning,
D et snur brått,
A nsiktet til Gunnhild lyver ikke...

68
Susanne

Blir så glad for kreativiteten i kommentarfeltet, spesielt idag, og du treffer blink på stemninga i klippet!????

69
Alie

Takk, Susanne, det er fint å høre ?