Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

90 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1

Kjærleikens ferjereiser?

2
Endelig!

BRA GUNNHILD!! ?

3
Anda

Denne snøballen kan gjerne starte og rulle, spør du meg. Få alt ut!

4

JA JA JA!!!

5
Go Gunnhild

Endelig står Gunnhild litt opp for seg selv! Fortsett sånn! Først gidder ikke Luna fortelle henne at hun ikke skal være med på konserten, og så blir hun sur for at Gunnhild ikke vil komme når hun har blitt ekskludert? Ikke spesielt god kjæresteoopførsel

6
Lunardefender

Luna vil eg virkelig seie er meir tolmodig med Gunnhild enn visa verca. Gunnhild er ekstremt bortskjemt som lika å få det ho vil når ho vil. Luna gjer ikkje alt riktig nei, men ho drikke seg iallefall ikkje drita kasta et tantrum som unga i trassalderen får når dei ikkje får oppmerksomhet også går å legge seg i ei snøfonn å seie «eg visste du kom for å leite etter meg». Dersom løysinga i et forhold når du føle deg dårlig behandla er å drikke seg drita for der etter ikkje svare på meldinga, så kan du faktisk berre vere singel. Og når alle rundt deg er idiota e det faktisk på tide å sjå på seg sjøl. Gunnhild lata som om det er heile verda mot ho, men jaggu gjer ho mange feil ho ikkje står for sjøl og.

7
Legokloss

Hun vil så vel, men hun tør jo ikke snakke med Gunnhild heller. De må bli mer fortrolige, og det kan jo ta tid i et nytt forhold. Men når boblen sprekker og man får full tillit til hverandre og kan snakke åpent om alt, så er det så veldig godt.

8
@@@@

!!!

9
Clemtentine

ENDELEG står Gunhild opp for seg sjølv og skjønar at det ikkje alltid er ho som må seie unnskuld, når det er andre som har gjort noko gale! Og så festleg med ho ferjedama! Eg trur dette er favorittklippet mitt i heile sesongen.

10
Enig!

Diggar ferjedama❣️
Thea Hjelmeland som har musikken på UKULELE-klippet✨?

11
Enig

Så himla SKÖNT att gunnhild höjer rösten åt luna!!!!! Kändes som att äntligen kunna andas!!!!!!!

12
Herregud Gunnhild

dump Luna! Du er hundre gongar kulare utan ho ❤️

13
Elise

Eg trur Luna elsker Gunnhild. Å slå opp med henne ville være ei tabbe. Ho vil dette så mykje, og er villig til å både tilgje henne alle tabber, og å forsøke prøve forstå henne. Eg har trua på disse to.

14
Poirot

Problemet i forholdet er ikke Gunnhild. Gunnhild er en (av og til litt for åpen?) bok. Hvilke tabber skal Luna tilgi? Eneste jeg husker er litt keitete oppførsel på bygdefesten i Høyanger. Ellers er det L som har dreitet seg ut 2 ganger nå.

15
Bra Gunnhild!

Å stå opp for seg selv er viktig.
Å ta ferga fram og tilbake igjen vil gi Luna og Gunnhild muligheten til å snakke i lag - uten distraksjoner og på nøytral grunn.
Luft ut frustrasjonene! Kommuniser!

16
Eg liker Zappa, men Zappa liker sikkert ikkje meg

Eg trudde eit sekund at han Frank Zappa var i live fram til no, og kom til å lure på korleis serieskaparane kunne forutsjå at han skulle døy i dag

17
Happen go stay

Thea Hjelmeland, som raus og livsglad sjømatros! Så tøft, Lovleg! ??

18

I want Ivar's season!

19
Jættekul Gunnhild!

Jeg vil have at en geita genopstår til Kristi Himmelfart. En Geita kidd. Frank Zeppo.

20
Legokloss

Same

21

SÅ BRA KLIPP!!! ???
PÅ ALLE VIS!

Lovleg er på sitt beste igjen. De nailet det.
Den trykte stemningen, ansiktsuttrykk, dialog, oppbygging, konfrontasjon, settingen,og akkurat passelig med rar humor oppi det hele.?

Også så sjukt forløsende at Gunnhild og Luna skal snakke ordentlig sammen!
På ei ferje ! Jeg elsker det ❤️

22

Gunnhild varmer sine egne hender.
Bra, Gunnhild, stå opp for deg selv!

23
håsblåsing

liker hvordan alex under hele klippet bare moser ansiktet mot vinduet eller bare sover

24

Kvifor er Alex berre feig og taus?

Han berre kritiserer og bryr seg også berre om eigne problem og prosjekt. Han gidd ikkje meir

25

Alex har jo bare hjulpet alle andre når de har hatt problemer helt inntil nylig når han snakket med Sara. Han er lei av å hjelpe alle andre hele tiden, og ikke få noe igjen for det selv. Det er jo tydelig at han har egne problemer også, men ingen ser det/bryr seg. Som du sa: han gidder ikke mer. Og jeg syns ikke det er så rart.

26
Mnjo

Det er litt rart

Men enig i at nokon må spør Alex korleis det går med HAN, samme med Ivar. Han må få vere meir enn sjåfør

27
Legokloss

Han savner Jo, og blir helt spist opp innvendig av det. Vi trenger en sesong med ham også.

28
Søndag

Sjølv om det der var trist so vart eg glad av å sjå det ?

29

Så utruleg godt at Gunnhild klarar å seie ifrå! Det er kanskje lett å tenke at det er heiderleg å alltid vere ærleg, men Billie oppførar seg faktisk ikkje greitt mot Gunnhild. Luna står på sitt "krav" om at Gunnhild skal vere ærleg med ho (dvs ikkje vere "barnsleg"), men så viser ho ikkje den same respekten tilbake.

Det var utruleg kjipt gjort av Luna å ikkje seie ifrå at dei droppa diktet før dei var på god veg til Eid. At Gunnhild ikkje ville vere på konserten må då vere ein heilt grei reaksjon.

Trist med geita til Ivar.

Elskar Alex i klippet.

Morosamt med Thea Hjelmeland som ferjebillettør!

30
Jættekul Gunnhild!

Hvis man er taget i en bil sammen et sted hen, så passer man jo på hinanden for at komme hjem igen. Så man står lidt til ansvar for alle. Og Billie kan ikke lide Gunnhild, men det er garanteret rigtigt. at Luna hat taget den ud på alle hele morgenen - og en god del af natten også. Og så "Det går bra".
Nej, Luna må simpelthen tage og være lidt voksen, og så må hun i øvrigt definere hvem der er venner og hvem der er kærester, og så forlange at venner er et minimum af høflige overfor hendes kæreste.

31
Legokloss

Gunnhild skylder forresten Billie NULL forklaring eller unnskyldning, Billie har ingenting med hvor Gunnhild er til enhver tid. Forlanger at Gunnhild skal svare for seg fordi Luna fucket opp, ikke greit. Gunnhild burde glefset tilbake. I stedet må hun gå rundt og unnskylde seg hele tiden for ting som hun ikke er ansvarlig for.

32
Poirot

Helt enig. Først ditsjer de Gunnhild og så skal Luna legge skylden på et mislykket opptreden på G? Det er Luna som har fucka opp med å ikke tørre å sei til Gunnhild at bandet har besluttet å kutte ut hennes opptreden (for så vidt greit nok). Og Lunas feige unnskyldning "oh, jeg trodde ikke at det ikke var helt bestemt enda" kjøper jeg ikke i det hele tatt. Nei Luna skulle overlevere budskapet til G, men feiga ut. Og Billie må som vanlig skjære gjennom (og får sikkert på nytt stempel som den store stygge heksa) men hvis man hører på hva hun sier er det faktisk Luna hu er forbannet på. Og når Luna igjen prøver å skygge unna for noe som kan bli vanskelig med hennes sedvanlige "Det går bra" er det igjen Billie som må skjære gjennom: Herre Gud LUNA. Kofor let du som at du ikke er forbanna!

33
Molefunken

Eg er SÅ einig. Billie kan verke litt frekk av og til, men det er jo berre fordi ho er ærleg. Kanskje ho nokre gongar kan tenke over korleis ho seier ting, med tanke på at å være ærleg ikkje alltid er det samme som å være grei, men mesteparten av gongane er det fordi ho må pga av Luna, eller fordi ho berre er seg sjølv.

34
Legokloss

Gunnhild blir helt nødt til å brøle litt til Billie. Hun gjorde et spede forsøk i fylla, men det nådde ikke frem. Billie snakker henne ned og har null respekt, Gunnhild må kreve sin plass.

35

2 og en halv time å gå fra ferjekaja til sandane?

36

Har gått der, på vinteren! Ville på fest på Breim ?

37
Elise

Eg trur ikkje det er så langt. Ja, kanskje, det tek 15- 20 min med bil.

38
Faktasjekk

Google Maps: 12 km. Til fots: 2 t 37 min.
God tid til oppklarende samtaler 🙂

39
Legokloss

NÅ SNAKKER VI!!

Venta bare på at hun skulle be Billie brenne i helvete, men dit er kanskje ikke Gunnhild kommet heeeelt ennå.
Få alt ut, Gunnhild! Rens lufta for nitrogenet Luna refererte til, som kveler deg og alle andre med deg. Nå har ingen det bra, alle må snakke sammen, du og Luna først og fremst.

40
Jættekul Gunnhild!

Nei, Det er LUNA der skal sige noget. Og hun skal lade være med at kalde andre barnsleg varje gang de har følelser!

41
lovleg

Nemlig! Hun anerkjenner ikke følelsene til Gunnhild ved å si "bullshit" og at hun hadde vært et bedre menneske hvis hun ikke hadde vært sjalu og usikker, for da kunne Luna slippe å ta ansvar for seg selv, og det ville være mye lettere for henne på kort sikt. Hun får Gunnhild til å føle seg mindreverdig ved å oppføre seg slik, samtidig som hun kritiserer henne for å føle det sånn. Dette er manipulerende og ansvarsfraskrivende. En typisk umoden psykologi.

42
Ååå

Nå håper jeg vi får et ferjeklipp til!

43
Blank

Blank starter i dag???!!

44
24 mars

Eller 24 mars... Men er et klipp i dag, da

45

Omg jeg er så spent! Hvis man går inn på menyen på Blank står det "S1 - Ella" og ved "S2" er det ennå ikke lagt til noe navn. Ser ut til at de gjør det samme som Skam ved å ha en ny hovedperson hver sesong.

46

Hurra!
Skam Austin er også i gang med et par klipp!

47
❤❤❤

JAAAAA! Gleder meg ?

48
Elise

Wohoooo!

49

OMG?????

50

Takk!

51
Poirot

OK. Hvorfor er det Gunnhild som må unnskylde seg her? "Sorry, eg har fucka opp". Nei Gunnhild det er ikke du, eller Billie for den slags skyld, som fucka opp her. Og siden når var det barnslig å drikke seg drittings når en føler seg utestengt, men veldig voksent å ikke tørre å gi vanskelige beskjeder? Nei her er det bare ei som har fucka opp. Og hvorfor avslører ikke Billie den elefanten i rommet? Når hun likevel er i gang. Alex begynner også å gå meg på nervene. "Det går bra" er det ei som sier stadig vekk. Livredd for konfrontasjoner og drama. Go Gunnhild!

52
Hildegunn

Men Gunnhild fucka vel litt opp da? Skjønner godt at Luna blei bekymra og distrahert når Gunnhild plutselig bare er borte og ikke tar telefonen... Men Luna har selvfølgelig også gjort feil!

53
lunhild 5 EVER!!!!!!!

luna er så glad i gunhild at all sinne og frykten hun har bært rundt på hele natta og dagen nesten bare smelter bort når gunhild er gundhild. håper de begynner å prate sammen nå

54
Elise

Ja, Luna er heilt fortapt i Gunnhild. Eg håper dei får jobba seg gjennom dette her!

55
Elise

Eg treng meir klipp! Kan vi få sjå samtala, plis, plis, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis??

56
Jættekul Gunnhild!

ântligen!

57
Yes!

Så sinnsykt befriende! Så opp for deg selv Gunnhild❤️❤️❤️??

58
Frank Zappa

Det er uendelig mye kjærlighet i ei geit ❤️?

59
Lunhild! ❤️

Håper vi snart får et klipp hvor Luna og Gunnhild spiller ukulele igjen.

60
Er spent på

Om Torstein fortsatt har gulrødt hår 🙂

61

Har vi fått mye klipp på liten tid, betyr det enda en lang pause?

62
Vero

Fint at Gunnhild ikke finner seg i alt.
Tror kanskje ikke Bllie var sur på henne, men på Luna som først judge til Gunnhild, deretter fucker opp konserten når G naturlig nok føler seg såret.

63

Luna forsøker å ta det rolig og at de skal prate om det når de kommer hjem uten alle til stedet, noe som virker fornuftig. Helt klart at Luna burde sagt fra om diktet tidligere, men å stikke av slikt Gunhild gjør går heller ikke. Selv om Gunhild er såra, viser hun ingen respekt for Luna med å stikke fra uten en lyd. Håper de får ordnet opp og får en bedre kommunikasjon framover.

64
Hva da

«Havna på en fest»?
Hvem kjenner Gunnhild i Eid?

65

David and Torstein.

66

Så blir det vel ikkje flere klipp før på torsdag

67

Håper virkelig Gunnhild og Luna ordner opp i dette nå, og føler snart "jeg elsker deg" kommer. hit

68

Trur Luna er kjempe redd minst Gunhild.

69
Minutter

Jeg tror det har gått ca. 9 min 2 sek. Og på NRK TV står det at neste episode inneholder 19 min, noe som da betyr at det er rundt 10 min med klipp igjen.

70
Jeg elsker!

Jeg elsker de voksne i LOVLEG! De er så vidunderlig rare!

Og endelig fikk Gunnhild sagt litt hvordan hun tenker. Det ER vanskelig å si fra om ting til Luna, for hun gjør det alltid til at det er Gunnhild det er noe "galt" med. Uansett hva hun (Luna) selv har gjort. Jeg hadde aldri orket å være sammen med noen som oppfører seg sånn. En annen ting: Gunnhild sier alltid unnskyld til Luna, men det er Sara hun bør si unnskyld til.

71
@@@@

Jag är både arg och förstående men en sak är säker: Billie får ge fan i att lägga sig i!!

72
Billie = dust

Billie må virkelig skjerpe sej noen ganger så må man rett å slett holde kjeft. Den delen klarer ikke billie. Billie er slem som f

73
Helena

Det beste med dette klippet er heilt klart Thea Hjelmeland sitt nye karriereval som ferjedame ????

74
Lovleg-fan

Eg HATAR Billy!

75
Gunnhild der siger fra overfor Luna om Billie?

I love this song!

76
Frida

Åhhh hva heter sangen/melodien på begynnelsen av klippet? ?

77
Ella

Hurra for Gunnhild 🙂

78
Gunnhilds revolt!

Endelig står Gunnhild opp for seg selv og forteller hvor landet ligger! Helt riktig av henne å ikke sette seg inn i den bilen! Jeg hadde heller ikke ønsket det, men hadde kanskje vært for feig til å si det og ta det valget.
Er det andre som merker seg at Billie sitter i passasjersetet, og LIKEVEL styrer skuta?? Alle må bare godta hennes minste vink, stakkars Ivar. Og så ufølsom da: «Frank Zappa er død. Det er ei geit. Det er en greie». For henne er det en «greie» når noen dør, når folk er lei seg eller viser følelser. Jeg synes virkelig ikke at Billie oppfører seg eller reagerer som en normal person.

Luna er varm og skjønner at Gunnhild ble lei seg av å bli skjøvet ut, og når hun endelig vet at Gunnhild er trygg ser vi at hun er skuffa og lei seg, men tilgir fort. Hør hvor spak hun er. Luna, Gunnhild og Ivar viser alle tre hvorfor de er karakterer jeg digger her - de er menneskelige, med feil og svakheter, men vil bare at alle skal ha det bra. Jeg synes Luna på mange måter er voksen - hun skjønner at å diskutere eller å krangle i et forhold iblant er normalt, og ikke trenger å bety en dramatisk slutt, og ikke endrer følelsene for den andre. Synes også at det er voksent og helt riktig å ta slike ting «når man kommer hjem» og kan snakke fortrolig sammen, alene. Det er ikke noe for tilskuere. Både denne gangen og i Høyanger-klippet ser vi at selv om Gunnhild drikker seg snydens og forlater henne, og Luna kan bli både satt ut, lei seg og oppgitt over det, så vil hun først og fremst vite at Gunnhild er trygg, og at hun kommer seg hjem. Kanskje vi hadde trengt ei Luna-uke?

Den kritikken mot Luna som jeg kan si meg enig i er den Gunnhild selv setter ord på: «Det er noe dritt at bestevenninna di hater meg og at du ikke forsvarer meg». (Og slikt krever det mot å fortelle (ny)kjæresten sin!) Og det er feil av Luna å forsvare Billie med at hun er «ærlig», men si at Gunnhild er barnslig. Det er ikke særlig modent, eller ærlig, å bevisst gå inn for å så splid, eller behandle andre så nedverdigende. Eller som Gunnhild sier så treffende sarkastisk «det er skikkelig kult å ha null sensur». Jeg tror faktisk Luna har hjulpet Gunnhild å få frem denne tøffere siden av seg selv! Jeg bare håper at vi kan få se denne utblåsningen rettet direkte mot Billie snart. Kanskje helst fra Luna. Billie respekterer uansett ikke Gunnhild (eller Luna), og det eneste som kan få henne til å oppføre seg er nok frykten for å miste venninna si.

Men hvilket herlig klipp! Ivar ass! Og Fergedama, bare fantastisk!! Alle detaljene og det visuelle, er så imponert over folka bak Lovleg! Blank ga jeg fort opp, Skam var skambra, men Lovleg er enda bedre, og endelig noe vi fra bygda som måtte flytte på hybel kan kjenne oss igjen i! <3
(beklager «novellen», ikke så ofte jeg gidder å kommentere)

79
Lote

smooth musikk av Matteus H i klippet

80
Lovlegs musikkvalg

er alltid fantastisk!

81
Frank Zappa the Goat

Må innrømme at jeg ikke helt tar referansen til Frank Zappa the GOAT. Det er en greie sier Billie. ???
Frank Zappa har et nummer som heter Goat Polo. Med tibetansk strupesang. Høres litt ut som Alex/Reybow sine musikksnutter som ligger på profilen/urørt.
Frank Zappa GOAT Greatest Of All Time. OK. Ikke mange under 40 som er med på den? Er Ivar Zappa fan og hadde en geit som het Frank Zappa
Så har vi jo geiten fra sesong. Mye kjærlighet i en geit. Ok. Men hvorfor dukker det opp en geit i sesong 1? Er det en Sandane fenomen? Random?

82
Frank Zappa

Er det den samme geiten som i et av kveldsklippene med Sara og Gunnhild etter aborten i s1?

83
Ingrid

Noen som vet hvilket klassisk stykke det er som spilles i starten av klippet? Vet jeg har hørt den før, men klarer ikke huske hva den heter

84
Alie

Ble også litt nysgjerrig på det der...
...så etter litt research har jeg hvertfall funnet samme musikk i et audiodrama av Timur Vermes , "Look who's back" i kapittel 42. Kunne ikke se at det var henvist til noe musikkilde, så vet ikke om det da kanskje er originalmusikk til det audiodramaet.... kan jo selvfølgelig være at det er basert på et musikktema fra en mer kjent klassisk komponist, men jeg er ikke så veldig bevandret i akkurat det terrenget...

85
Ingrid

Kan godt hende det er originalmusikk og at den bare ligner på noe jeg har hørt tidligere. Om noen finner ut av det hadde jeg blitt strålende glad da jeg vil ha denne på spillelisten min!

86

Jeg og lurer på det samme 🙂 stod ikke noen ting i credits på slutten av episoden heller.

Forresten, når den klassiske musikken stanser,og Gunnhild skal gå inn i bilen, hører man lyden av motoren som går på tomgang,og første gang jeg så klippet,trodde jeg lyden var applaus!

87
Ingrid @Mie

Haha, måtte se klippet igjen. Er ikkje så rart at du trodde det var applaus fordi det høres litt sånn ut!

88
Alie

L at oss snakke om i går,
O m eit minne som i hjartet brenn.
T enk at ei geit kan bli 17 år,
E it verdig liv for en firbeint venn.

(R.I.P. Frank Zappa 2002-2019)

89

????

90
Ingrid

En litt artig detalje jeg glemte å skrive i går, legg merke til (det jeg tror er) Alex gnidd inntil vindusruta på minutt 05:15 i klippet ?