Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

90 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
målmann

Svele! Det har eg venta på lengje!

2
Fineste

hahah, vestlandet er bare best altså! Norge hadde vært så kjipt uten.

3
Elise

We know!! 😀

4
Åååh

Eg klikker på Luna altså! Ho klarer ikkje å ta en cm med ansvar for at Gunnhild føler seg dritt av å vær med ho!! Eg er så stolt for at Gunnhild står opp for seg sjølv. Det er så vondt korleis ho veksler mellom å konfrontere Luna med kva ho ikkje får i forholdet og korleis Luna behandler henne, og så samtidig seier unnskyld igjen og igjen. Håper virkelig dei to tar ei pause frå kvarandre, så Luna må jobbe hardare for å faktisk beholde Gunnhild. Den linja om at Luna blir forbanna for at Gunnhild er seg sjølv og ikkje som ho </3

5

Man kan ju inte åka färja på Vestlandet utan att äta svele 🙂

6
Se opp til? Eller se ned på?

Tror kanskje tidligere Gunnhild har sett veldig opp til Luna, men jeg tror det begynner å endres. Ikke at jeg mener at Gunnhild burde se ned på Luna, men på en del av handlingene og holdningene hennes.
Luna tar svært lite ansvar for egne handlinger. Hun krever og krever av G, men gir ikke det samme tilbake.

7
Kunsten å leve

"Kjærlighet er ikke å gi og ta, men gi og få"

8

Ja Word

9
Enig!

Tenkte det samme. Trur Luna liker å bli sett opp til, eg. Vil ho ha ein kjæreste, eller vil ho ha nokon som beundrer henne? Og at ho ikkje prøver veldig hardt å forstå Gunnhild når ho reagerer på ein anna måte enn Luna forventer.

10
Lava

Varför ska alltiiiid gunnhild ändra sig men ingen annan, tycker mycket gunnhild gör är lite skevt men asså att det alltid bara är hon som ska ändra sig?
Sånt tar så jävla hårt på psyket också.

11
Skjerp deg, Luna

Herregud så lei jeg er nå! Luna er faktisk helt elendig på å ta kritikk! Hun går rett i forsvarsposisjon uten å en gang høre på Gunnhild. Og det er sinnsykt dobbeltmoralsk at hun mener hun ikke trenger å akseptere alt ved Gunnhild når hun i praksis ber Gunnhild om å gjøre det samme for henne. Akseptere at hun «får makk av kjærestegreier», akseptere ar Billie ikke har noe filter og skal være med hele tiden osv. Så lei den jenten nå. For ikke å snakke om tingene hun har sagt om utroskap så langt. Er så mange røde flagg her.

12
Snake

Hun kaller Gunnhild barnslig, men i virkeligheten er det hun som er elendig på å takle kritikk og skyver alt ansvar over på motparten. Gunnhild er faktisk den «voksne» parten her som faktisk klarer å se ting i et litt større perspektiv. Herregud, varsellampene blinker

13

I utgangspunktet skulle jeg ønske at når det endelig kommer en serie der to jenter blir sammen, at forholdet varer og får en "lykkelig slutt", men syns bare ikke Lunhild fungerer. Gunnhild fortjener så mye bedre en dette.

14

Dette handlar jo ikkje om kjønn, alle kan ha gode og mindre gode relasjonar. Fint syns eg.

15
siri

nei det "handler ikke om kjønn" men det er literally første gang noensinne jeg har sett to tenåringsjenter være sammen på norsk tv så det handler faktisk litt om kjønn allikevel. ikke storymessig i lovleg, men i konteksten av at de er et av kanskje 4-5 skeive jentepar på norsk tv siden 2000.

jeg er i 20 årene nå, og jeg har sett et par (bokstavlig talt. husker også at hotel cæsar hadde en storyline men fikk ikke lov å se hotel cæsar da det gikk rip) andre eksempler i mitt liv på skeive jenter på norsk tv. sist i unge lovnede, som jeg også ble utrolig glad for at skjedde. men endte også i at den ene karakteren var ganske forferdelig mot den andre (faktisk mye verre enn luna, det er i det minste litt håp for at luna kan orde opp i dette igjen) og så får hovedkarakteren til slutt en slags happy ending med en mann.

og det er selvsagt ingenting galt med noe at dette i seg selv - at to jenter i et forhold kan fucke det opp, og at vi kan ha dårlige, gode eller opp-og-ned forhold. ei heller at bifile jenter ender opp med en menn. men jeg synes det er ekstremt trist og faktisk jævlig provoserende når de 2 (TO!!!!!!!) eksemplene på norsk tv vi har hatt de siste 5 årene er slik. er også ganske sikker på at dette er første gang vi har to jenter på vgs i et forhold på norske tv skjermer. bare tenk så jævlig mye det kunne ha betydd for de jentene som er i den alderen nå og føler seg alene og usikre på hvordan ting skal bli. (bare tenk så mye isak's historie og even og isak betydde for folk??!) jeg synes det er jævlig synd. mener ikke at lovleg har ansvar for det generelle problemet med utelating av skeive jenter på norsk tv. men man burde være bevisst når man først velger å gå inn i det!!

så ja, gunnhild fortjener så utrolig mye bedre. slik ting er nå, vil jeg ikke at de skal være sammen. luna klarer ikke kommunisere, og trekker det hele tiden i tvil at de har noe å "snakke om" det er bare gunnhild som er for barnslig og må komme over det. det er noe jævla tull, luna må ta følelsene hennes på alvor og klare å se feil hun gjør også.

men jeg synes også at alle mine skeive jenter der ute fortjener bedre! så derfor håper jeg på a luna klarer å vokse helt plutselig og ganske mye de neste ukene, og at de kan finne tilbake til hverandre.

16
siri

shit var ikke meningen og banne så mye men har drukker 4 kopper kaffe og har mange år med oppspart frustrasjon over dette samt alt mulig annet tull man får høre og se når man er skeiv og jente. beklagar å måtte sei det, men vi er ikke så innmari flinke i norge som vi liker å tro vi er.

17

Håpar kaffien var god. Tenker berre at såkalla lykkelig slutt ikkje er eit ideal på tv fordi det er ikkje sånn forhold fungerer, skeiv eller ikkje skeiv. Eg er skeiv sjølv og har hatt fleire gode og mindre gode relasjonar med ulike kjønn. Dette forholdet er fint og realistisk, og viser kor vanskeleg det kan vere å nå kvarandre! Har trua på L og G eg, men det tek gjerne litt tid før ein til dømes lærer kvarandre sitt kjærleiksspråk, og generelle språk og bakgrunn ikkje minst!

Alle har med deg bagasje og det er ofte lurt og heilt nødvendig å sortere litt i bagasjen når ein er på veg inn i eit nytt forhold.

18
siri

ja, har også litt tro igjen. men synes det er vanskelig å heie helt på dem når luna er ganske så tekstbok følelsesmessig manipulerende.

og jeg synes faktisk det MÅ være relevant at de er skeive så lenge alle skeive karakterer på norsk tv kan puttes inn i et klasserom (og nesten alle er menn, så kvinnene kunne jo samla seg på et grupperom). alt annet blir jo bare uærlig. selvfølgelig har skeive folk akkurat like mange typer forhold som alle andre, men dette er ikke overhodet gjenspeilet på norsk tv.

i virkelige forhold blir det irrelevant å snakke om "lykkelig slutt". man jobber gjennom opp og nedturer for å holde sammen, også går man kanskje fra hverandre på et eller annet tidspunkt. men fiksjon har jo en slutt, fiksjon har jo mennesker som sitter og bestemmer hvordan de vil at karakterene skal oppføre seg og fremstå for publikum. og jeg kommer til å være så utrolig skuffa dersom lovleg ikke har tenkt at disse skal finne ut av ting. ikke fordi det skal være et ideal at alle forhold ever man har som 16 åring skal vare livet ut. men at skeive jenter på tv også kan få ende sin historie lykkelige sammen for en gang skyld. hvis vi hadde hatt flust med skeive jenter på tv, hadde det vært noe ganske annet, men det har vi jo rett og slett ikke.

jeg tror jo fortsatt at luna og gunnhild kan ordne opp. men blir litt usikker når luna virkelig fortsatt er så lite åpen for kommunikasjon etter 6 episoder. har heiet på dem hele veien selv om jeg synes luna har sagt og gjort mye rart (og gunnhild og, for all del, men hun tar ansvar og er åpen for å snakke), men jeg synes det er litt vanskelig å heie på dem nå, og det gjør meg utrolig skuffa.

19
I get it

Du vil ha Juliet&Juliet, Scarlet&Scarlet, Jane&Jane, Catherine&Catherine, Daisy&Daisy, Isolde&Isolde...hey wait a minute..

20
Starten på slutten

Gunnhild fortjener mye bedre enn Luna. Ferdig snakka.

21
flygelhorn

jeg blir helt galehus her! luna må stille opp!!!!!! luna er dobbbbelllltmoralsk()()() hooho goo guunnhiiildemor!!:-() hilsen flygelhoreeeee

22

Ser for meg nå at det blir slutt mellom dem iløpet av denne uka, Sara stiller opp for Gunnhild igjen, og etterhvert før siste episode så ordner de opp og blir sammen igjen

23
Ditta altså!

Nei, jeg liker ikke det som skjer her! (Altså jeg liker det, men jeg liker det ikke, om noen skjønner). Alt er IKKE bare på grunn av Gunnhilds usikkerhet eller ting andre har sagt til Gunnhild før, og alt er ikke Gunnhilds skyld. I prinsippet har jo Luna rett i at det er viktig å utvikle seg og at man ikke bare kan unnskylde all slags oppførsel med "Det er bare sånn jeg er", men hun setter seg selv i en overlegen og "uangripelig" posisjon hver eneste gang de krangler eller er uenige! Hun er ikke ærlig (der har i alle fall Billie rett) og hun innrømmer ikke feil, og plutselig er problemet at Gunnhild "ser for mye opp til" henne. Hallo! Etter at hun har insinuert at hun bare spurte om at Gunnhild skulle lese diktet for at hun skulle føle seg mer "med" (ikke fordi det var bra, liksom? Altså, det var jo tydelig at Luna syntes det var bra på opplesningen, men likevel). Og før var problemet at Gunnhild ikke var "tydelig nok". Selv om Luna selv ikke akkurat er tydelig. Det kommer sånne stikk mot Gunnhilds karakter med jevne mellomrom, hver gang Luna ikke får det som hun vil.

(Jeg blir så engasjert, for det er ikke så lenge siden jeg hadde noen krangler med en person som minner litt om Luna her, og man blir så utrolig forvirret av at alt blir vridd på, som Gunnhild sier. Den blandingen av at personen er interessert i deg, men samtidig innimellom påpeker alle mulige feil ved din karakter som hen synes du bør forandre på).

Men dersom dette ikke bare ender tannløst med at det var en misforståelse fra begge parter (og så er alt bra igjen), synes jeg dette er veldig bra! Fordi det viser ting som er så subtile og vanskelige å sette ord på! Hvis dette forholdet skal fungere må Luna faktisk skjønne at hun ikke alltid kan ta rollen som den uangripelige og modne som ikke har gjort noe galt og gi Gunnhild "svarteper" som den håpløse og umodne hele tiden.

Dessuten er Luna opptatt av å være fri og impulsiv og gjøre akkurat som hun selv vil bestandig, men hun tåler ikke at Gunnhild gjør det samme? Er det egentlig så rart at Gunnhild droppet konserten etter at ingen hadde gitt henne beskjed om at de ikke ville ha med diktet hennes likevel? Jeg hadde også droppet den konserten. Egentlig synes jeg Luna slapp litt for billig unna her. Og hva er de greiene hennes med at "utroskap er normalt" og at det er "harry å være sjalu"??? Hva er det for noe, liksom?

24
Elise

Beste analysa.

25
?‍♀️

Jag har haft en vän som Luna (baserat på hur jag i nuläget tolkar Luna). Jag såg verkligen upp till henne och jag såg ner på mig själv. Vår relation blev till slut ganska svajig, och nu i efterhand har jag insett att det sammanföll med att jag började stå upp mer för mig själv. Vi är inte vänner längre. Kanske kan vi mötas på mer samma villkor nån gång i framtiden.

26
Krystall

Det er vondt når andre menneske gjer slik at ein ser ned på seg sjølv, same kor hardt ein kjempar med å utvikle seg som menneske og blir trakka på og skuffa. Så blir det som Sara at ein held alt inn i seg.

27
For langt fra land

Luna er flink til å tvinne folk rundt lillefingeren og bruker hersketeknikker helt uaffektert. Altfor mange røde flagg her, selvom Luna er veldig glad i G tror jeg ikke dette kommer til å fungere. De er på to vidt forskjellige steder og vil forskjellige ting. Kom deg tilbake til Sara Gunnhild, hun trenger deg nå!!

28
såååå

forvirra, hvor kommer dette til å ende?

29
Vero

Nå gaslighter Luna Gunhild igjen, så Gunnhild blir sittende å føle seg teit og barnslig, som vanlig. Luna er faktisk ikke uten skyld her, hun er dårlig på å kommunisere, og ser tydeligvis ned på Gunnhild.

Ellers digger jeg sveledama. Kan vi få mer av henne? Please?
Hun kan ta noen slags sidejobb på skolen fordi det ble for kaldt å jobbe i postkortet døgnet rundt så hun tar annenhver dag eller noe? PLEASE?

30
Hva menes med...

...gaslighting?

31
lovleg

Tåkelegging. En hersketeknikk.

32
Sveledama

Sveledama er den nye dr skrulle<3<3

33

Sårri, dr skrulle var uslåeleg

34
Legokloss

Gaslighting var det ordet som kvernet hos meg også. Det er det som foregår her nå.

35
Fått nok av Gunnhild

Syns Luna får litt masse hat i disse klippene. For det første er alle konserter som spiller av et band, en måte å fronte det bandet på, en måte å spre bandets musikk på. Og i dette tilfelle var det bandet til Luna som skulle få skinne, IKKE Gunhilds dikt. Selv om Gunnhild får en sein beskjed om at hun ikke får lese dikt, syns jeg ikke hun burde grine sånn over akkurat det. Syns heller Gunnhild var heldig at Luna i det hele tatt ville ha henne med (selv om Gunnhild virket totalt uinteressert mot bandet når de satt på øvingsrommet helt til hun fikk «være en del av det.») Måten Gunnhild reagerer på når hun ikke «får være med» i bandet er skikkelig frekt og barnslig ovenfor Luna. Folk mener kanskje ar Luna ‘mikke bryr seg om noe,’’ men alle musikere bryr seg om musikken sin, og det kan vi tydelig se, ettersom hvordan det ble nevnt at Luna var distrahert under konserten.

Nei, jeg syns ikke Luna og Gunnhild passer sammen, men jeg syns heller ikke at Luna er syndebukken slik som de fleste i kommentarfeltet prøver å si.

36
@Fått nok av Gunnhild

Greitt nok at det var bandet som skulle frontast, men det var jo ikkje Gunnhild som ba om å få vere med og lese dikt, det var Luna som i utgangspunktet kom med det som ei overrasking til Gunnhild. Da fulgte det også indirekte med at ho såg og respekterte Gunnhild og hennar interesser og talent. Når dei så trekker det tilbake, så trekker Luna også tilbake respekten ho viste Gunnhild, noko ho stadfestar i dette klippet: Det var berre for at Gunnhild ikkje skulle føle seg utanfor, ikkje fordi dei faktisk meinte ho hadde noko å kome med som var verdifullt i seg sjølv.

Eg synest ikkje ein skal vere «glad for å få vere med» dersom det ikkje er gjort fordi dei -ønskjer- å ha ho med og respekterer det ho gjer. Da blir det litt som når eit barn får lov å opptre i familieselskap sjølv om hen syng falskt, eller som når småsøsken får lov å leike med dei store fordi mamma har sagt det. Ingen vil bli behandla som eit lite barn av kjærasten sin.

Alle musikarar bryr seg om musikken sin, spørsmålet er om Luna også bryr seg tilstrekkeleg om Gunnhild.

37
Det hadde vært annerledes

om Gunnhild selv hadde foreslått eller bedt om at hun, som et innslag under en av konsertene deres, kunne lese slampoesien sin. Her var det faktisk bandet som foreslo at Gunnhild skulle lese diktet fra slamme-kurset, så kjøper ikke helt dette med fronting av bandet. De har et helt klart ansvar for å si ifra i god tid til Gunnhild at de ønsker å droppe dette innslaget, og spare henne for alle følelsene hun kjente på i forkant av opptredenen. Da kunne tross alt Gunnhild tatt et valg om hun ønsket å bli med på konserten ut fra de faktiske forholdene, og ikke blitt med fordi hun trodde hun hadde en oppgave på konserten. Sykt råttent gjort av Luna.

Og grunnen til at Luna får mye hate i kommentarfeltet er at oppførselen hennes er under enhver kritikk. Hun sitter på sin høye hest og kritiserer Gunnhild for å være barnslig, når det i realiteten er hun selv som er lite moden. Hun stiller seg over andre, er uærlig, tåler ikke kritikk, og tar ingen ansvar for hvordan hun får Gunnhild til å føle seg. Hun liker å ha overtaket i forholdet, og tåler ikke at Gunnhild står opp for seg selv og tar til motmæle, selv om hun tidligere eksplisitt ba Gunnhild om å være tydeligere i kommunikasjonen. Dropp Luna, Gunnhild. Du fortjener en kjæreste som respekterer deg, forsøker å forstå deg og behandler deg som et likeverdig menneske. Håper samtidig du snart forstår at du skylder Sara å stille opp for henne og at du ikke har råd til å miste henne!

38
HÆ?

Det hadde vore ein ting viss Luna faktisk hadde sagt til Gunnhild at det var endring i planane. Tipper Gunnhild ikkje hadde vore så interessert viss ikkje Luna hadde mast sånn om at ho måtte komme. Og når det så viser seg at det er løgn og den einaste som faktisk seier noko er ho som tydelig ikkje liker Gunnhild eingong... altså hadde det vore meg hadde eg følt for å grine altså. Kanskje det var litt mykje å drikke seg drita og stikke av fra alt, men grunnen til at folk er sinte på Luna er fordi ho oppførte seg dårlig. Og i motsetning til Gunnhild, som også kunne gjort ting annleis, ha svart på telefonen osv, PRØVER ikkje Luna engang å sei unnskyld. Veit ikkje kven som er mest barnslig av dei to eg.

39
Legokloss

Jeg liker også Luna veldig godt som person, hun prøver, og vil ikke gi opp på forholdet. Her gjør begge tabber overfor hverandre, for de er ikke ærlige på hva de opplever. Nå leter begge etter ordene på floken, og de er veldig unge bør vi huske på.
Men Luna vil glede Gunnhild så mye at hun skjermer henne for sannheter som Gunnhild trenger å høre, som om hun var et barn som må spares for virkeligheten, samtidig som hun lar Billie dundre løs og herse med henne.
Dette er usunt. Gunnhild tar igjen med å oppføre seg teit mot Luna i fylla. Luna har sagt at hun liker Gunnhild bedre når hun er full, at hun gir mer mening da, og det er jo fordi hun ikke tør si meningen sin rett ut når hun er edru.
Luna liker Billie fordi hun er så direkte, men hun er jo så direkte at det blir helt motbydelig, og Luna setter ingen grenser for hvordan Billie oppfører seg. Det er jo ikke greit. Luna sto opp mot foreldrene til Gunnhild, men ikke overfor Billie, hvorfor det? Hva er det med Billie som Luna ikke forstår. Hun dominerer Luna totalt og manipulerer, og det er mulig at Gunnhild bør forklare dette til Luna straks.
Jeg håper vi får mer fergeklipp, dette er ikke ferdig.

40

d hadde vært helt annerledes om luna hadde sagt fra før de dro at hun ikke skulle lese dikt. at gunnhild var uintressert i bandet var nok fordi hun var veldig stresset over sara. I denne samtalen så ser vi at gunnhild prøver å ta opp det som er vanskelig å være tydelig, slik som luna tidligere har sagt at hun vil gunnhild skal. men når gunnhild faktisk gjør d så er det feil igjen, og luna bare vrir seg unna uten å prøve å forstå.

41
Legokloss

Tror ikke det handler så mye om diktet som det handler om stemningen (les: Billie.)
Og Ivar som er så bra, han er fremdeles sur fordi hun ba om hjelp til å finne Sara.
Og hva med Alex, som brukte å være vennen hennes. Hvorfor er han sur mot henne?
Er det Billie som snur folk mot henne, eller hva er det som skjer? At hun ikke ville inn igjen i bussen forstår jeg godt, Billie er så utrolig uhøflig, og ingen står opp mot henne.

42
Elise

NEI!
Dei kan ikkje stoppe klippet der! Dei fekk jo ikkje snakka om noko som helst!
Gunnhild, sei det til henne! Sei alt!

43

nej, det knuser mit hjerte det her....

44
Dump Luna

Luna har eit veldig svakt punkt at ho ikkje tørr å sei ting som dei er. Går leeeeenge rundt grauten og når ho skjønnar ho har drete på draget så snur ho det til å dreie seg om Gunnhild sin usikkerheit. Narsisme og hersketeknikk i full blomst!

45
Vi forventer for mye av hverandre

Bra at Gunnhild står opp for seg selv og sier det hun føler. Et forhold er ikke sunt om man stenger alt inne. Luna har rett til å være irritert i denne situasjonen syntes jeg, ettersom G bare stakk av og ikke svarte. L stilte opp og satt på første rad på diktframføringen til G, så jeg syntes G kunne vist litt mer engasjement til fremføringen selv om ikke hennes dikt skulle fremføres.

Uansett, Luna må bli flinkere til å høre på Gunnhild og heller prøve å forstå hvorfor hun føler som hun gjør. Ingen av de er perfekte, og for at det skal funke er de nødt til å akseptere sider ved hverandre de ikke kan gjøre noe med, samtidig gjøre noe med det som går an å gjøres noe med. Jeg digger de sammen, og det er bra for de at de har denne samtalen

46
dobbeltmorale?

Det er sjovt som alle hader Luna i kommentarfeltet... men en karakter som William i Skam, som lukkede Noora ude da hun troede hun var blevet voldtaget, fik så meget kærlighed. Luna er en pige... William var en dreng... I'll let you figure out the rest ?.

47
william og forholdet hans til noora ble kritisert

i samtlige av kommentarfeltene til videoene da skam gikk

48
Enkel moral

Vi var mange som meinte at William også var manipulerande og usympatisk, det vart til og med debattert i norske aviser. For meg er moralen enkel: Den typen oppførsel er alltid dårleg.

49

Vil bare sei at eg er ein av dei som er sinte på Luna her, og samtidig syns Wimmiam og Noora-historien var det dårligste med heile Skam. Hadde vore så nice viss ein flørtande drittsekk i en serie bare fortsatte å være en drittsekk, er ofte sånn det er i virkeligheten liksom. No way at han plutselig blei "snill" fordi han likte Søt Jente.

Sorry rant, men kanskje du har rett? Lite av den ukritiske beundringa av Luna i kommentarfeltet.

50

Har ingenting med kjønn å gjøre, men man må få lov å være skeptisk til en person som aldri tar ansvar for handligene og holdningene sine. Har absolutt ingenting med at hun er jente å gjøre, kunne like så godt ha vært en gutt. Mange som ikke likte William også.

51
Vel jeg synes ikke

William var noe heller, så skjønner ikke helt hvor du vil.

52
Tenketanker

På en måte må begge være litt ærlige på å si unnskyld, det med diktet med tanke på G og det med å ikke møte opp på konserten (G sa jo faktisk en gang hun ville lære seg litt ukulele, og det handler om å om man er totalt uinteressert i musikk, så er man vel interessert i å se det mennesket man er mest glad i i hele verden drive med det den elsker). Jeg tror Luna bare prøver å hjelpe, og Gunnhild er jo litt mer barnslig enn Luna. De sitter ihvertfall på en ferge utallige turer og prater og Luna går ikke. Synes det er voksent. Når det kommer til Billie, synes jeg kanskje G kunne sagt hva Billie sa til henne den gangen da Luna spurte om de skulle bli sammen. Og bra G sier hva hun føler om det. Sara har jo også uttrykt seg litt smålig barnslig ovenfor Luna (kysse-episoden på skolen). Selvfølgelig synes L det er kjipt G ikke kommer på konserten når hun sier hun skal. Luna møtte jo opp på hennes slam og var veldig entusiastisk, å ville ha henne med på dikt-lesning var i beste mening. Og respekterte at G øvde masse på det. Luna ville ha det med, men flertallet ville ikke. Bra Gunnhild er ærlig om hvordan hun føler det i relasjonen, og jeg tror Luna forstår mer enn hun vil gi uttrykk for. Kanskje hun går litt i tenke-boksen, og at Gunnhild også gjør det. Likte godt at Luna nevnte det med "at jeg ikke er en sånn du ble mobba av eller noe fra ungdomsskolen", jeg er meg, på en måte. Fordi jeg tror det er veldig lett, for alle her, og bare dømme Luna nedenom og hjem uten egentlig noe spesiell årsak enn synsing og masse greier enn å ta de personene som de er, på en måte. Synes Gunnhild har oppført seg litt merkelig egentlig, men samtidig så sier jo Luna det går bra, selv om hun er litt sur, og vil de skal prate om det når de kommer hjem, men så prater de om det på ferga i stedet. Jeg tror Luna ser opp til Gunnhild og jeg , faktisk. Og jeg håper de snakker mer dypt om det, ingen som mister fatningen her, de prater om det. Håper de prater bedre og mer om det. Jeg heier på dem, jeg. Synes Luna tar ansvar for henne, hun ringer henne, sender melding om hvordan det går når de øver (snap), og sitter på tur-retur-turer på ferga for å prate. Skjønner ho blir litt bekymret for henne. Og jeg synes det er litt små-barnslig sjøl jeg, å drikke seg dritings på fest i stedet for å ta det opp med henne. Men nå tok de det opp nå i alle fall.

53

Enig!

54

Hun kan ikke unnskylde at hun synes det er greit med utroskap ved å si at det er harry å være sjalu. Elsker at Gunnhild står opp for seg selv, men hun blir konstant usikker fordi Luna tar offerrollen og lar G være «the bad guy». Synes begge to bør ta ansvar og bli bedre på kommunikasjon. Og Gunnhild burde fortelle Luna det Billie sa etter konserten, at hun ble advart mot Luna. For et rot dette er..☹️

55

Mye spekulasjoner her, men vil bare si at det var gøy at dere tok med Thea Hjelmeland som svele dama! «Jeg pleier å sitte her borte»??

56

Gunnhild har tatt et steg nå. Står mer opp for seg selv og er ærlig. Det helt ærlige og personlige har Luna problemer med. Slik jeg ser det er det all grunn til å tro at Luna virkelig vil ha Gunnhild, men tør verken å innrømme feil, vise sårbarhet (annet enn de små hintene vi ser i hennes kroppsspråk) og snakker i tredjeperson i steden for å være personlig: «det går ikke an å ikke like deg Gunnhild» og «når man først har fått deg inn i livet sitt, vil man ikke gi slipp». Luna kommer til å ta neste steg, tror jeg. Luna er livredd for å miste Gunnhild, det meste jeg ser tyder på det. Noe av det Gunnhild sier her, kommer til å gli inn og Luna åpner deg. Det vi også ser her håper jeg er at det går an å ha både krangel og diskusjon uten at det ender opp i brudd. Det er ikke farlig å åpne seg eller diskutere. Det kan være vondt, men er oftest nødvendig - og fint på sikt ❤️

57
Lunhild?

Er jeg den eneste som fremdeles heier på Lunhild??

58
Elise

Håper dei finn ut av det. <3

59
Legokloss

Nei, jeg heier veldig.

60
Anda

Eg kan kanskje heie på dei om vi slutter å kalle dei «Lunhild». Dei er to ulike individ, og skal dette fungere på nokonlunde greitt må begge ta ansvar for seg sjølv, vere ærlege og opne om sine kjensler, tankar og behov, og dei må respektere og like kvarandre sånn som kvar og ei av dei er når dei seg sjølv på opent vis. Det går ikkje om dei prøver for hardt å passe inn i den same forma og skal vere éi eining. Dei har kvart sitt namn, så la oss starte der.

61

Nei. Jeg har trua

62

Har fortsatt litt troen, men da må BEGGE bli flinkere til å kommunisere og si ting i øyeblikket. Ikke la ting ligge og ulme og ta det opp når ting blir for mye. Luna må bli litt flinkere på å ta til seg kritikk.

63

Lurer fortsatt veldig på hva som var greia med det arket Luna tok!

64

Skjønner ikke hvorfor folk er så sinte på Luna. Hun har jo helt rett.. Gunnhild prøver å være som henne. Er ikke Luna som prøver å få Gunnhild til å forandre seg. Håper Gunnhild skjønner det nå.

65
Operafantomet

Forstår godt at Gunnhild er sint. Hun blir overkjørt av vennene til Luna gang på gang på gang. Luna gjør ingenting med det og når Billie er frekk i kjeften løfter hun ikke en finger for å forsvare henne. Luna virker som en jente med bein i nesa, så jeg skjønner ikke hvorfor hun er så innmari livredd for å trosse Billie og hennes meninger. Har jo blitt hinta til at de har en liten fortid sammen men alikevel så virker Luna som en veldig rettferdig person som står opp for folk når de blir behandla dritt. Hvorfor gjør hun ikke det mot Gunnhild? Kanskje Billie veit noe om Luna som hun bruker mot henne? Vet at man ikke skal dømme en person og vi vet jo tross alt ikke alt om Luna. Kan være en grunn til at hun er som hun er. Men alikvel så finnes det mennesker som går igjennom helt forferdelige ting hver eneste dag og likevel greier de å være hyggelige med andre mennesker. Du kan fortsatt ta ansvar for deg selv og handlingene dine. Å si at sjalusi er harry er bare en måte å få motparten til å føle seg skyldig. Blir aldri helt klok på Luna, håper faktisk vi får en egen episode eller et klipp fra hennes vinkel. Vi ble litt klokere og mer forståelsesfulle overfor Saras situasjon. Kanskje ting blir litt lettere å forstå hvis vi blir litt bedre kjent med Lunas fortid, akkurat nå er ting ganske kaotisk og uoversiktelig. Har hundre spørsmål og altfor få episoder igjen til å få svar. P.S Hun sveledame var en fin comic relief i en sårbar og trist situasjon! ?❤️?

66
Elise

Det er jo Billie som er patetisk og sjalu.

67
postkort

Åfy ho derre Karin dama er heilt genial, ho er så morsom eg døyr

68
Så gøy

Har tatt denne ferga så mange ganger. Er et savn å ikke reise til Sandane hver helg og stoppe på ferga for å kjøpe seg en svele❤

69
Vil berre ha

eit klipp med berre mykje kjærleik mellom L og G. Og INGEN andre!

70
Mie, First of her Name

Luna: Det er ikkje meg. Eg e ikkje dømmande.

Også Luna:
Serr,dette er jævla patetisk!
Bli ein betre person!
Du ser alt for mykje opp til meg!

71

Spot on

72
Luna

Har rett, Gunnhild ser for mykje opp til henne, men det er likevel dårleg gjort å halde det mot ho

73
Tidenes filmtriks

- å kunne sitte så lenge på en fejre i fart dagen derpå, uten å bli sjøsjuk!

74

Litt rart at Luna ikke ser ut til å skjønne at Gunnhild er sjalu på forholdet til Billie, når Luna selv fortalte at hun hadde problemer med det nære forholdet til Sara nylig (i klippet der Torstein fikk farget håret).

75
Luna

Er streng mot andre og har lite sjølinnsikt? Eller lever ikke etter egne prinsipper?. Manipulerende? Hun gir jo aldri Gunnhild rett i noe. Bare snur det rundt. Bruker liksom prinsipp og ideologi for å kunne gjøre d hun vil.
Men er jo tøff og skarp. Men litt farlig for Gunnvild føles d som......muligens...eller hva tenker dere

76

Ja, det er noe der … Jeg tror ikke hun er bevisst manipulerende, men hun vrir på ting slik at hun alltid "får rett" og alt som ikke er bra er noen andres feil. Hun skreddersyr også sin ideologi - eller sine verdier - etter hva som passer henne selv akkurat i øyeblikket og bruker dem også til å sette Gunnhild på plass. Samtidig er hun ekstremt konfliktsky. Men hun virker ikke ondsinnet eller uoppriktig i sine følelser for Gunnhild, heller.

Likevel: Jeg tror ikke dette kan funke for Gunnhild i lengden.

77
klipp

Det blir sikker ikke noe klipp før torsdag. Det er ca. 6 min igjen.

78
MBTI

Er det noen her som kan om enneagram/mbti og har tanker rundt typen til karakterene? Tror Gunnhild kanskje er ENFP eller ENFJ og Alex INFP.

79
INFP-jenta

Fra forrige klipp har jeg også sittet og tenkt på hvilke MBTI-typer karakterene er, så morsomt at vi er flere! Jeg tror ikke Alex er INFP...men det er kanskje fordi jeg selv er typisk INFP (ingen tvil om at jeg er det, er klart introvert osv, ikke noe i grenseland), og ikke kjenner meg så mye igjen i Alex. Samtidig føler jeg ikke at vi har blitt så kjent med Alex, og det er jo ikke alltid så lett å bli kjent med en INFP. Selv kjenner jeg meg mest igjen i en blanding av Gunnhild og Sara. Gunnhild, som INFP-ere, er jo en idealist som virker jo å mislike konflikter og prøver heller å unngå de eller se til at andre er fornøyde, men når det blir en konflikt, resulterer det ofte i en sterk emosjonell reaksjon, som kan virke overdreven for utenforstående. I sesong 1 fikk vi jo også se tydelig hvor perfeksjonistisk Gunnhild er, og hvor høye krav hun stiller til seg selv i skolearbeidet. Man kan ha en veldig god oppfatning av andres bakenforliggende motiver (som hos Billie?), men man kan også tolke inn mening som ikke er der (tillegger Luna meninger/tanker som kanskje ikke er der, fordi hun egentlig har de om seg selv?). INFP-ere sliter ofte med å uttrykke seg muntlig, men gjør det mye bedre skriftlig, og er ofte gode skribenter. Gunnhild tyr jo mye til dikt og noterer ned tanker og idéer, og har helt klart både en kreativ og en omsorgsfull side (kommer særlig frem i forholdet til Sara). Men ENFP kan nok også stemme for Gunnhild. Har bare trodd hun er introvert, men hun er kanskje bare sjenert/usikker. Litt mer skeptisk til om hun er ENFJ, Gunnhild er jo feks ganske klønete sosialt, skal ikke de heller være det motsatte? Kanskje Luna er ESFP eller ENTP? Alex er kanskje INTJ? For Billie ville jeg gjettet ESTJ. Noen tanker om hva Sara kan være?
Nå skal jeg være så ærlig å innrømme at jeg har veldig begrenset kunnskap om andre personlighetstyper enn min egen. Enneagram kjenner jeg ikke til.

80
Enneagram og sånn

Alex kan nok være INFP - skjønt det er noe distansert og analytisk ved ham også - og han MÅ da i alle fall være en 4 i Enneagrammet? (På den annen side: Jeg er også INFP og 4, og jeg likner slett ikke på Alex).

Når det gjelder Luna synes jeg den selvgode tendensen til å gjøre seg selv til mal for hvordan man bør være og forsøkene på å oppdra Gunnhild er litt type 1 i Enneagrammet. Samtidig ser jeg også noen veldig sterke 7-er-trekk med det at alt skal være bra hele tiden og at hun unngår og skyr unna alt som er vanskelig.

Hva Gunnhild er, vet jeg ikke. Kanskje 6 (at hun er redd for mye og også at hun er varm og lojal) eller 4 (hun føler seg rar og annerledes, det er litt 4)? Billie er litt 8 (konfronterer og er "boss")?

81

Ikke diss ENFJ!!

Forresten: Jeg tror hun da ville vært veldig mye tydeligere i kommunikasjonen.

82
MBTI

Å? Umoden Fe kan være veldig passiv aggressiv og konfliktsky for sosial harmoni

83
Poirot

Legg merke til at Gunnhild er grønn banan her. Gunnhild har i alle fall fått noen gule prikker

84
Ingrid

~ En middelvei ~

En med selvsikker usikkerhet
får for mange forventninger
Et ønske om å passe inn
i en idiotisk boks,
som er for liten

En med manglende selvinnsikt
får høre den sårbare sannhet
Forsvarsmekanismen slår inn,
og virkeligheten vris om
til noe man kan takle

Det er ikke enten eller
Man kan elske seg selv,
og samtidig vokse,
ta lærdom og fremdeles
være den man er

85

Både fint og klokt❤️❤️❤️

86
Ingrid @Mie

Takk takk!

87
Alie

Takk for fint dikt, Ingrid!
Her var det noen ypperlige formuleringer ??.
??

88
Ingrid @Alie

Takk! Tenkte det var på tide å få litt kreativitet fram.

89
Alie

S kvulpende tanker, urolig vann
V elger ord av egen forstand.
E n samtale snubler og glir i tang
L ivbøyer kastes, men når ikke fram
E r det greit - kan vi ta ferja enda en gang?

90

????❤️