Redd Alex Messenger

19:02

Gunnhild:
Livredd for at ballongane skal begynne å sprekke i løpet av natta. berre sånn pow pow pow. ??
Gunnhild:
Gunnhild:
Sara:
Såg han dei?
Gunnhild:
Var ikkje heime...igjen. så dei er trygge på rommet mitt.
Peter:
Eg har tenkt på ein ting. Vi burde ikkje berre sette oss ned og verkeleg prate med han, da?
Sara:
Eg ha prøvd da! Tusen ganga sida han sa da.
Gunnhild:
Eg og. “går det bra?” “sikker på at du skal dra” og han blir berre meir og meir bestemt kvar gong eg seier noko.
Sara:
Du veit keleis han e. Han vil jo ikkje gjer nåke fordi andre vil da. Han vil gjer ting fordi han vil da.
Peter:
Ok.
Sara:
Da mao ve hans idé likso.
Gunnhild:

Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

65 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1

kan vi ikke få nogle af disse samtaler i et klip? hele historien foregår efterhånden i chats

2
Det er sikkert ikkje tid til det

Eg skulle ønske at klippa var lenger, men det er sikkert begrensingar i tid/pengar. Slik sett er det fint at vi får chattane som utfyller historia.

3
Maja

Det er vel meget realistisk at de kommunikere via tekst, hvis de skulle mødes hver gang ville Alex nok lægge mærke til det og derved vide at de var ude på noget, eller det ville bekræfte Alex i at det er det rigtige han gør

4

Ja, det er forståelig at de snakker om Alex og festen på tekst. Bare rart at istedet for å vise oss klipp av at de prøver å snakke med Alex så får vi se en tekst om at de har prøvd i ettertid av forsøkene. Og de har heller ikke nevnt at de vil prøve å snakke med han i klippet hvor de har krisemøte. Eller i noen av tekstmeldingene heller før nå.

5
Notat

Men G skriver litt om det i notatet fra i morges da (hvis de mener kl 9 på morgenen, og ikke kvelden da).

6

Hvor er disse notatene?

7
Notatene

Gå inn på "Profilar" ved å klikke på de tre gule strekene i høyre hjørne. Der ligger det et notatblokk-ikon på Gunnhilds profil. Om du har pc, er den usynlig, men dukker opp ved siden av instagramikonet om du forminsker vinduet til ca mobilskjermtørrelse. (En annen mulighet er å zoome inn/forstørre skriften masse). Du kan også finne dem her: https://lovleg.p3.no/notater/
Men du må fortsatt forminske siden eller zoome inn om du har pc og ikke mobil.

8

Underligt at de ikke har valgt at dele den information før nu... At Sara og Gunnhild begge har prøvet at tale med ham "tusind gange". Det er i hvert fald lkke det indtryk man har fået.

9
Nomin

Gunnhild sier det i notatet sitt fra i morrest, så vi har hørt om det før..

10
Joda

Men for de som bare ser ferdige episoder... Ganske vesentlig info!

11
Efterhanskonstruktion

Av redaktionen?

12
Da gjør de det på feil måte

Kanskje

13
Det følest ikkje helt ud som ho meiner det?!

De må komme igen og få det sagt så han forstår at det er dybtfølt

14
jeg tror at Alex kommer til at forstå at de mener det

og at han er nød til at være helt dårlig til den optagelsesprøve og blive i hybelhuset

15

Peter vil snakke om det, ikkje berre unngå det vanskelige som i sesong 1!

16
gjennomskuet

HAHHAHA denne ble hastelagd klokka sju på kvelden da redaksjonen ble lei av alle «skal de ikke bare PRATE med han da:(« kommentarene

17
Nomin

Gunnhild nevner det i notatet fra i morrest også. Så nei.

18
gjennomskujert

klokka sju på morgenen da

19

Hvis dette har vært bestemt lenge, så må de jo bare godta dette...??? Hvem tror de at de er?

20
Hvordan får man Alex til at synes det er *hans* idé

Nogen forslag?

21
Helsesøster

Motiverende samtale er en metode man bruker i hjelpeapparatet og helsevesenet når man ønsker å veilede mennesker til gode løsninger, men de har en ambivalens og stritter imot endringsprosessen, eks. slutte å røyke. Man samtale med folk for å hjelpe dem til å komme frem til svarene selv. Hvordan gjør man det?

Åpne spørsmål: Åpne spørsmål begynner ofte med et spørreord, som «hva», og er utformet slik at det ikke er et tydelig avgrenset svar. Meningen er at Alex skal utvikle sitt eget svar, heller enn å gi et svar som vennene ber om. Det er en invitasjon til å dele egne opplevelser og oppfatninger. "Hvordan vil det bli å flytte? Hva vil være bra, vil det bli noen utfordringer? Hva tenker du, Alex?"
Refleksjoner: Refleksjon består i å gjenta en del av det Alex sier for å vise det oppmerksomhet. Man kan gjenta mer eller mindre ordrett, eller i større grad speile tilbake det man oppfatter som den underliggende meningen. MI-samtaler veksler gjerne mellom enkle og komplekse refleksjoner. De enkle gjentagelsene er for å vise at man følger med og oppmuntre Alex til å snakke videre. I de komplekse lager man seg en hypotese om hva utsagnene hans ”egentlig” kan bety, og gir det tilbake som et tilbud til en dypere egenforståelse. "Du sier at du har flyttet mange ganger tidligere. Betyr det at du er litt lei av å flytte?"
 Oppsummeringer. Relativt ofte i samtalen samler man trådene og lager en mer overordnet oppsummering av det siste som har vært sagt, og kobler det sammen med resten av samtalen. Dette gir oversikt og tydelig progresjon. "Du har flyttet mange ganger og sier at du ser både fordeler og bakdeler med å flytte. Nå er du i en situasjon der skal velge om du skal flytte igjen eller bli boende her".

22

Kjenner igjen dette, fra da jeg gikk til psykolog. Så det var det hun drev med. Syntes det var fryktelig irriterende og utrolig lite hjelpsomt. Skal jeg være ærlig satt jeg etter to år igjen med tanken om at jeg ikke kan forstå at det skal være så vanskelig å komme inn på psykologi profesjon, for når de først har kommet inn lærer de jo tydeligvis ikke noe. Like hjelpsomt å prate til en vegg. Men veggen er i det minste gratis, man slipper å bli dømt, og slipper å få en journal. Så jeg retter meg selv: en vegg er å foretrekke! "Forskningen" innenfor psykologien er jo stort sett også svada. Det stilles visst ikke like store krav der som i andre vitenskaper. Ikke at psykologi er en vitenskap. Et annet aspekt er det etiske ved å drive slik bevisst manipulasjon. For det er jo det det hadde blitt kalt, om det ikke kom fra en "fagperson". Det er fint om det finnes folk som føler de får hjelp av dette, og folk som sliter bør fortsatt oppsøke hjelp, men man bør kanskje være åpen for at dette ikke er vellykket i alle tilfeller.

23
Helsesøster

Så synd at du hadde dårlig opplevelse av å gå til psykolog!
Det viktigste av alt, uavhengig av teknikk eller metode er at man føler seg forstått og respektert av behandleren, og det kan virke som du ikke opplevde dette.
Ellers tror jeg folk syns det er fint å komme frem til svarene selv, fremfor å få konkrete råd eller beskjeder om hva de skal gjøre.

24
Er han opptatt av miljøet?

Flyturer er jo fy-fy i miljøperspektivet.

25
Luna

Og Billie må komme på banen og fikse noke med bandet så blir hsn.ny audition med malakoff-folk!

26
Caroline

Ååå. Jeg vil at noen skal snakke med Alex, ordentlig. Sånn type "Sara+ Alex i kjelleren-klipp". Hva mener Sara med "Eg ha prøvd da! Tusen ganga sida han sa da". Tusen ganger siden han sa hva? Han har prøvd å fortelle dette i en mnd.. men forteller ikke noe mer når de først spør? Denne serien er så nervepirrende, får aldri ro i sjela..

27
Hun prøvede jo med Sims

Hun prøvede sådan at være lidt i kontakt bagefter samtalen i kælderen og på hendes værelse. Men eftersom Sims ikke havde Billy Porters kjole som valg, ville han ikke være med.
Altså, jeg ville jo have fundet en fin sort kjole til hans Simsfigur, men... Sara forsøgte at starte en samtale. Hun har også forsøgt lidt på insta.

28
Caroline

Ja, vet at Sara har prøvd flere ganger <3 Men lurer på hva han har sagt tusen ganger.

29
Dette opplegget kommer til aa sprekke

Alex vil sprekke ballonger i søvngjengeri for han skal starte ny skole

30
Elsker det!

Som blodfan som kan "alle" replikkene utenat, elsker jeg at det refereres til sesong 1

31
GIF ❤️

Lovleg er majestetiske på GIF’s!!!!!!

32

Åh! Det lange notatet! Elsk å få eit djupdykk i tankane til G?

33

Det er når man holder på å miste noen at man merker hvor glad man er i dem?

34
Det har jeg erfart

Det er veldig fort å ta noen som en selvfølge når man har dem rundt seg hver dag. Det har jeg selv erfart. I ettertid kan jeg tenke på flere anledninger der jeg skulle brukt mer tid og vært mer tilstede for vennen min.

Alex har nok ikke tatt de andre som en selvfølge, for han har erfaring med hvordan det er å miste venner pga flytting. Og så har han prøvd å være tilstede for de andre i hybelhuset, være medmenneske og venn, men har ikke opplevd det samme tilbake. Han ser seg selv som en fe som bare blir kontaktet når andre trenger hjelp, og deretter blir usynlig.

Da Alex skulle barbere vekk krøllene sine, noe han sikkert opplevde som en rituell handling knyttet til identitet, var det ingen som så han. Fokuset på han forsvant med at Gunnhild og Sara skravlet om bananer.

I ettertid tenker nok både Sara og Gunnhild at de kunne vist Alex mer omsorg. Det skal jo ikke alltid så mye til.
Det er synd at han ikke klarer å ta imot dem nå, når de prøver å snakke med han, men han tror kanskje det er for sent ettersom han skal reise denne uken.

35
Sara

"Slek kan det gjekk"

36
Caroline

Beklager, er jeg som er treig her.. skjønte plutselig den "tusen ganga sida han sa da". At Sara har prøvd tusen ganger. Sånn kan det gå!

37
4minutter hittil

Det er bare kommet 4 minutter hittil. Det blir nok et langt klipp med avskjedsfesten i morgen!

38
håber på poetry slam og musik

yeah

39
Grugleder meg

Vil ikke ta avskjed med Alex!

40

Hahah den siste Gif-en!

41
Bilder sier mer enn ord

Det er laget noen bra GIFer fra Lovleg også, jeg bruker de stadig.

42
"Du kjem til å angre"

Peter kjem sannsynlegvis til å sakne Alex masse. Det virkar som dei har hatt eit godt forhold sjølv om dei er veldig ulike som personar. Kven kan erstatte Alex for Peter?

43
Løsning?

De kan legge no i bagasjen til Alex som gjør at han blir stanset i kontrollen på flyplassen og ikke får reist til Bern likevel..

44
Tipse politiet?

Spørst om Alex ville blitt forbigått av ein narkohund...

45
Spørsmål

Snilt.

46
Avstandsvennskap

Vennskap trenger jo ikke ta slutt selv om man flytter. Hvis det er rett for Alex å flytte, må gjengen bare overbevise han om at han fremdeles vil være viktig for dem og at de vil holde kontakt.

47
Ballong-klippet

Eg kosar meg framleis med ballongklippet og diggar at Gunnhild framsto som både trygg på seg sjølv og forståelsesfull ovanfor Luna, sjølv om notatet hennar fortel at ho føler det kaotisk inni seg.

48
"Egoist" 19 år

Trenger Lovleg ny beboer i hybelhuset når Alex reiser? Jeg drømmer om å være med i Lovleg og kommer gjerne på audition!

49
Samling..?

Lurer på hvordan det blir? Og hvem er invitert?

50
Har ballongfobi

Ja, det er faktisk noe som heter det.
Så disse chattene og klippene er skikkelig utfordrende for meg!
Mye man kan slite med, si!

51
Seriøst?

Jeg gjør ikke narr altså. Lurer oppriktig på hvordan det fungerer. Synes du de er ekle eller skumle, eller er det noe annet? Jeg har edderkoppfobi og haaater når folk sier "de er ikke farlige" (selv om mange av de jo faktisk er det!), for det er irrelevant om de er farlige eller ikke, de er ekle, motbydelige, skitne, og jeg føler et sterkt hat mot dem. Hele dagen min blir ødelagt om jeg ser en.

52

Hva er det med ballonger du er redd for, at de skal sprekke?

53
Har ballongfobi

Det er flere ting; lyden hvis noen gnikker på de, men mest at de skal sprekke og jeg er uforberedt - grøss..

54
Marianne

Eg hadde håpa pao ait kløpp i lønsjen...

55
Camilla (hjertetssunnegalskap1)

Hei! Jeg fikk tipset om å promotere meg sjøl litt her. Jeg har skrevet en liten drabble i Lunas perspektiv som jeg har posta på Tumblr hvis noen interessert! https://hjertetssunnegalskap1.tumblr.com/post/183876567290/ikkje-tenk-på-det-lovleg

Jeg blir kjempeglad for tilbakemeldinger, på godt og vondt. 🙂

Forresten kan jeg tipse om at flere fans har skrevet fanfiction på Tumblr, og det fins et par på Ao3, også. Det kan jo være hyggelig lesning i ventetida!

56
Wow!

Sååååå fint skrivet! Blev helt varm i kroppen och känner också ett litet hopp om Lunhilds framtid ändå... Kul att läsa något från Lunas perspektiv. Fortsätt skriva, det var verkligen hur bra som helst ✨

57
det synes jeg var så fint

jeg vil bare gerne læse mere om de andre også?

58

Den var kjempebra!

59

Bra du delte! Dette var utrolig bra skrevet! Fortsett gjerne å skriv fanfic, gøy å ha noe å lese mens man venter på klipp. ❤️

60
Spent

Lurer på hva som skjer på den festen egentlig, hvis Luna kommer liksom. Blir det total klinsj eller forsoning? ?❤️ Spent på reaksjonen til Alex, tror ikke han kommer til å like det. Han gjør ting på sine egne prinsipper, tror ikke at andres meninger har så mye å si på om han flytter eller ikke. Håper på langt klipp hvertfall!

61

Spent på festen til Alex, om det blir noen musikalske/poetiske innslag. Forundrer meg ikke om Gunnhild kanskje har skrevet er dikt eller skal slamme. Tror hvertfall noe stort kommer til å skje, spesielt hvis Luna skal dit.

62
Epic

Vet at festen skal være alkoholfri, men med Torstein veit man aldri. Tenk hvis det blir skikkelig kaos igjen og onkelen til Peter blir sur. Og hvis Luna og Gunnhild er på samme fest og blir fulle kan det fort oppstå mye følelser(tenker kanskje på sjalusi). Tror uansett det blir en innholdsrik episode, på godt og vondt.

63
Noor

Hadde egentlig vært sykt gøy om de ballongene sprakk midt på natta?

64
Kjenner fleire..

"Da mao ve hans ide likso".

65
Observasjoner

Ny INSTA-post Luna: Alex and me ?