Mamma 💖💕💕 >

11:32

Mamma:
Mamma:
Korleis går det? Skjer det noko spennande? ?☀️??
Gunnhild:
Joda. Alltid.
Mamma:
Kva da for eksempel?
Gunnhild:
Lagde mat med fleire enn ein ingrediens i går. Det var nice.
Mamma:
Smør OG pasta? ???
Gunnhild:
….. ja….
Mamma:
Jaja. Vi gleda oss no veldig til du kjem heim i påska.?????
Gunnhild:
Eg eg ❤️?
Mamma:
Så seie du ifrå om du tar med kjæresten ?
Gunnhild:
Kjæresten ja. Ja ikkje sant. skal si ifra.
Mamma:
Og om ikkje så får du helse.
Gunnhild:
Jepp det skal eg veit du ?
Mamma:
Glad i deg ?
Gunnhild:
Glad i deg og ❤️
Mamma:
Å! Veit du kva eg fann når eg googla litt rundt?
Gunnhild:
?
Mamma:
Mamma:
Det er dei bifile sitt flagg!
Mamma:
Kanskje vi kan skaffe oss eit som vi kan ha heime. Det var jo så flotte farga på det og. ???
Gunnhild:
Okei? Haha kanskje det ja.
Mamma:
Vi er jo veldig stolte av deg. og det er jo liksom det pride betyr. Så da kan vi jo gå rundt huset og ha vår eigen lille pride-parade her på fjellet.
Gunnhild:
Ja, det høyres ut som ein fin idé mamma ?
Mamma:
Gunnhild:
?

Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

49 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Mama Cool

Ta med Sara på påskeferie!

2

Ja! Ser for meg scenen der Gunnhild tar med seg Sara hjem uten å si ifra på forhånd, og så møter de foreldrene til Gunnhild:

Den kjempeaksepterende moren: Næmmen ÅÅÅÅÅ, har du fått deg en ny kjæreste, så hyggelig! Ahh, og hårfargen din er jo med i flagget til de bifile! (til Sara) Nå skjønner jeg!

Gunnhild: Det her er faktisk bare en venninne. Bestevenninne. <3

3
AAAHHHHHH!!!

Eller HELE hybelen. Sig de ALLESAMMEN er din kæreste!

4
Så enig!

Du ditchet henne i vinterferien, nå kan du gjøre det godt igjen! Og blir mye mindre bal og drama med Sara, hun kommer nok ikke til å vekke deg midt på natten for å ta deg med på en fest du ikke vil være på

5

Or there might be drama. For some reason Lasse is still on the profiles page...

6

Forget about Lasse

His profile is there for those watching season one

7
@Pat

Det er vel ikke tid til så mye drama? Vi er nå inne i siste uke/episode.

8
Håber der kommer flere sæsoner.

Selvom alle har det så godt lige nu, så jeg er bange for at de bare laver en Happy Ever After og slutter det hele på torsdag. :'(

9
så einig

Sara fortener verkeleg ein fin påskeferie, ikkje sitje åleine på hybelen og føle seg veldig åleine, og vaske...

10
Cute

Koselig ❤️ Synes Sara burde få være med på påskeferien ja!!

11

gråter av nydelighet.

12
AAAHHHHHH!!!

Det er jo ikke spor for meget at købe bifilflag og så lave parade! Man modtager jo altid folk med et banner, der symboliserer deres sexualitet - forældrene har vel også et heteroflag, de flager med til hverdag?

13
Ella

Foreldra tror jo bare at de er støttende. Cut them some slack!

14
??‍♀️

Og takk til deg for å ypparleg demonstrere at du ikkje forstår poenget

15
Re: ??‍♀️

Tror vedkommende forsto poenget helt fint. Nemlig at mora er litt krampaktig tolerant, og det er fint på sitt vis. Hun mener det jo så godt. Men Gunnhild er jo fortsatt bare Gunnhild. Seksualiteten er jo bare én side. Det med "labels" er kanskje ikke så viktig. Det handler mest om å bare leve livet sitt og være seg selv...

16
??‍♀️

Kanskje eg misforsto vedkommande sitt innlegg, men slik eg las hen så var det eit typisk "Kva er poenget med pride? Det er jo ikkje slik at vi heterofile kler oss nakne, flaggar med eit eige flagg og dansar i gatene berre fordi vi er hetero. Kvifor skal dei som er homo gjere det same?"-innlegg. Slike innlegg viser kor ignorante folk kan vere når dei ikkje vil prøve å forstå at Pride handlar om å kjempe for at alle menneske skal få uttrykke seg, leve, elske og bevege seg fritt. Personar med slike haldningar vil liksom ikkje ta innover seg at det HAR VORE OG ER NOKO anna å vere SKEIV (eg nyttar dette samleomgrepet når eg omtalar LGBTQ+-personar) enn det HAR VORE OG ER å vere HETERO.

(Dessutan er det heilt feil å redusere Pride-feiringa til eit slags perverst nakenshow, for det er det ikkje. Og om paradane berre hadde bestått av nakne personar som dansa, so what? Kropp er berre kropp og det er faen meg flott.)

I ei ideell verden treng vi ikkje Pride, labels, regnbogeflagget eller bifilflagget. Men sidan verda foreløpig er langt frå ideell, så trengst alt dette her meir enn nokon gong.

17

Jeg forsto ikke innlegget sånn. Mer det at det blir litt voldsomt å "kaste" seg på Gunnhild på den måten, med prideflagg og parade (!) hjemme. Gunnhild virker å ha et ganske avslappet forhold til seksualiteten sin, hun hadde jo heller ingen behov for å "komme ut", hun bare likte en jente og ble sammen med henne. Så da har hun kanskje heller ikke behov for foreldre som går rundt og er kjempestolte? Hun er jo bare den hun alltid har vært.

18
??‍♀️

Eg tok kanskje litt for mykje i utan å kjenne til kva slags motiv som låg bak det vedkommande skreiv, ja.. (Er berre så altfor godt vant til den slags haldningar.) Takk for ei fin og alternativ lesing, eg ser poenget ditt!

19

@?: godt skrevet ???

?

20

Herregud så skjønn mora til Gunnhild er. For ein nydeleg måte å vise at man er forståande og stolt utan å gå inn i invaderande spørsmål og antakelser. Ho viser fram at ho har googla og er klar for å snakke om det og forstå viss Gunnhild er klar for å åpne opp. Og så er ho ganske sær - akkurat som dotter si ?

21
Hennie

Skulle ønske mine foreldre var like støttende som Gunnhilds❤️? De er kanskje teite og sier mye rart, men de prøver hvertfall og de bryr seg virkelig

22

Åh, de foreldrene,altså ?
Som googler flagg og vil feire Pride i heimen ?

23

SØD! ?

24

Åå, husker bestemor tova en genser i sånne farger engang. Kanskje ikke verdens fineste, men det betydde mye og folk viser støtte på forskjellig måter.

25
Glad

Utrolig fint at dere tar opp bifili, føler det er en gruppe som ofte blir glemt og som ikke blir tatt helt på alvor! ???

26

Ja. Bifile har opp gjennom tidene gjerne ikke blitt tatt på alvor, fordi det antas at de enten bare eksperimenterer eller ennå ikke har turt å vise at de er homofile. Mange venter på at de skal "velge én retning". I tillegg har jeg merket meg at det nå for tiden er en del som identifiserer seg som panfile som snakker litt nedlatende om bifile. De fremstiller seg selv som personer som ser mennesker og ikke kjønn, og impliserer at bifile er noe trangsynte eller veldig opptatt av kjønn, nesten som at de selv er større og mer åpne mennesker enn bifile. Og for ordens skyld: Jeg sier på ingen måte at alle panfile gjør dette. Det er bare en trend jeg har merket meg.

27

Det som skulle bli et kort svar i en tråd,men som ble en liten avhandling om merkelapper:

Jeg har først og fremst hørt noen heterofile,og noen homofile snakke nedlatende om bifile. Som jo ikke er greit! Så leit at noen Panfile også gjør det. Tror mye av grunnen til det ,eller at det oppfattes sånn ,er at folk har mange ulike tolkninger av hva de legger i de forskjellige labelsene. Og at det er mye fordommer der ute.

Men det er forskjell på bi og Pan, (Pan er ikke en trend, men det ER, og det er hverken bedre eller dårligere enn bi) og det kan også være forskjell på bi og bi...

Her er ting jeg har hørt bifile og biseksuelle si om seg selv:

-Bi i bifil betyr to, altså at jeg blir forelsket i/er tiltrukket av to kjønn: gutter og jenter

Bi i bifil betyr at jeg blir forelsket i/er tiltrukket av to grupper: mitt eget kjønn, men også folk av andre kjønn

- Bifil betyr at jeg blir forelsket i/er tiltrukket av cis-gutter,men ikke transgutter,og cis-jenter,men ikke trans-jenter.

- Bifil betyr at jeg liker gutter og jenter og SELVFØLGELIG inkluderer det trans-gutter og trans-jenter, en trans-gutt er jo en gutt, og en trans-jente er jo en jente.

-Bifil betyr at jeg blir forelsket i/et tiltrukket av mitt eget kjønn, og av ikke-binære, men jeg er ikke interessert i det motsatte kjønn.

-Biseksuell og heterofil betyr at jeg ligger med både jenter og gutter, men jeg forelsker meg bare i de av motsatt kjønn

-Biseksuell og homofil betyr at jeg ligger med både jenter og gutter men jeg forelsker meg bare i de av samme kjønn.

-Bifil og aseksuell betyr at jeg forelsker meg i fler enn ett kjønn, men ikke er seksuelt tiltrukket av noen av de.

-Biseksuell og aromatisk betyr at jeg er fysisk tiltrukket av mer enn et kjønn,men at jeg ikke føler romantisk tiltrekning til noen av dem.

Og enda flere kombinasjoner og tolkninger finnes det selvfølgelig! ? Preferansene innenfor bifile legninger kan også være veldig flytende, og trenger heller ikke å være gjevnt fordelt på to kjønn,eller to grupper. Man har ofte en sterkere preferanse mot et kjønn enn et annet.

Det som derimot spesifiseres under merkelappen Panfil, er at kjønn og kjønnsidentitet egentlig ikke er et tema eller en begrensing på noensomhelst måte. Man forelsker seg kun i mennesket,og har ingen kjønnsbaserte preferanser for hvordan man helst vil at en gutt,eller jente eller ikke-binær partner helst bør være

Vi har også labelen Omni-fil. Det betyr at man kan forelske seg i/være tiltrukket av folk at hvilket som helst kjønn/kjønnsidentitet, men man er ikke "kjønnsblind" , slik som noen panfile sier at de er. Man ser og annerkjenner forskjeller hos ulike kjønn, og liker ulike ting ved ulike kjønn,og man har også gjerne en sterkere preferanse mot et kjønn enn andre, typ: 70% foretrekker man samme kjønn, 20% ikke binære,og 10% motsatte kjønn. Eller helt andre kombinasjoner ?

Nå tror jeg jo de fleste som forelsker seg i noen ,først og fremst forelsker seg i mennesket, og ikke i kjønnet, men at kjønn også er en viktig faktor for om du kan tiltrekkes av noen.

Jeg vet jo om bifile som liker veldig maskuline menn, og veldig feminine kvinner. De ser altså etter/og tenner på ganske forskjellige ting hos to ulike kjønn.

Mens andre som identifiserer seg som bifile egentlig ser etter mer eller mindre samme egenskaper hos en partner, uavhengig av kjønn. Da kan man jo kanskje si at personen er Panfil? Men det er helt opp til hver enkelt å bestemme hvilken merkelapp man er mest komfortabel med, eller om man i det hele tatt har behov for merkelapper 🙂

Jeg har også hørt folk si at Bifil er en slags paraply-merkelapp med mange andre merkelapper under seg. Og at Panfil og Omnifil er blandt disse.
Så er man Pan eller Omni, er man da en del av Bi-familien.

Alle disse merkelappene,altså!
Mange har ikke noe behov for å sette merkelapper på seg selv eller andre og det er veldig fint. Og enkelte har veldig behov for å sette merkelapper på andre og det er egentlig ganske dumt.

Men merkelapper i seg selv synes jeg er kjempefint, så lenge de ikke presses på noen ,og dette er hvorfor:
Å finne en spesifikk beskrivelse på hvordan du selv opplever din egen legning/seksualitet/identitet, satt ord på av noen andre,betyr at du ikke er alene. Det at det finnes et navn for det,med en beskrivelse, annerkjenner at du og din legning finnes, og betyr at det finnes masse andre folk der ute ,som er som deg og har det som deg. Og den gjenkjennelsen er for mange utrolig verdifull,når man har gått og kjent seg litt alene i annerledesheten sin ?

Hilsen Omnifil,og Demiseksuell, medlem av Bi-familien, men først og fremst medlem av menneskeheten

28
Else

Utroligt fint indlæg, Mie! Du skrev mejet udførligt men manglede den ‘lap’ du underskrev dig selv med: Demiseksuel?’ Hilsen den heteroseksuelle med homoromantiske tendenser! 😀

29

Å,så hyggelig at du synes det, heterofile Else med homoromantiske tendenser ?

Demiseksuell betyr at man kun føler seksuell/fysisk tiltrekning til noen først etter at et emosjonelt bånd er knyttet til personen. Man føler rett og slett ingen fysisk tiltrekning kun basert på utseende/førsteinntrykk. Man kan likefullt bli betatt eller romantisk interessert i noen umiddelbart, men da uten fysisk tiltrekning i starten.
Og man knytter selvfølgelig mange slags emosjonelle bånd til folk uten å noen gang bli fysisk tiltrukket av dem. Så emosjonelle bånd eksisterer fint alene ,uten det fysiske ,mens den fysiske tiltrekningen eksisterer ikke uten det emosjonelle.

Mange har nok noe som ligner på dette ,som en del av personligheten sin, men da er dette en preferanse, ikke en legning. Man ligger da kun med noen man kjenner godt ,og er trygg på,fordi det er det man selv vil,man velger det. Men det betyr jo ikke at den seksuelle tiltrekningen til andre aldri er der, man bare velger å ikke handle på den,hvis ikke rammene rundt er trygge.

Når man er Demiseksuell, er det derimot i utgangspunktet ingen seksuell tiltrekning der.Det er altså mer enn en preferanse, og handler om hvordan seksualiteten din fungerer,altså en legning.

Demiseksuell kan man være uavhengig av om man er homo,hetero,bi osv. Og er man interessert i fler enn ett kjønn, kan også dette med Demiseksualitet oppleves ulikt i møte med ulike kjønn. Det kan gjelde for alle du møter, eller bare for noen kjønn.

Det var en litt lang og klønete forklaring,men håper det var forståelig !(?) Hilsen Mie, som til vanlig gjerne bare bruker ordet Skeiv for enkelhetens skyld ? (men som synes alle nyansene i regnbuen er veldig interessante å lære om,og å snakke om)

30
Petter Pan

Pan og bi er vel i praksis det samme. Det er ikke slik at bifile tenker, "hmmm...nå må jeg ha meg ei jente". Eller "nei, sist hadde jeg en jente, nå må det bli en gutt". Man velger den personen man faller for, uavhengig av kjønn.

Jeg skjønner igrunnen ikke hvorfor vi fremdeles henger oss opp i kjønn og seksualitet. Ting tar virkelig tid for konservative.

31
Anda

Eg er ingen ekspert, men eg trur det er ein distinksjon der, at panfile også kan bli tiltrukke av folk som plasserer seg utanfor eller mellom dei tradisjonelle, binære kjønnskategoriane (altså verken gut eller jente, eller både/og, eller midt mellom).

32

Men det kan mange av oss bifile òg! Det er ein heil diskusjon, det der med panfili og bifili. Mange panfile definerer seg som panfile for å signalisere at dei er meir inkluderande og aksepterande overfor ikkje-binære, men eg har også våre borti menneske som seier at dei er panfile fordi dei er tiltrukke av "menn, kvinner, og transpersoner", og når eg har prata meir med dei gjer dei uttrykk for at dei ikkje anerkjenner transpersoner som det kjønnet dei identifiserer seg som, men som eit eige kjønn. Samtidig er det fleire som har anklaga meg for å være transfob fordi eg definerer meg som bifil, men eg kunne like gjerne definert meg som panfil - eg berre trur bifil er eit begrep fleire kjenner til, og eg har lyst til å fremme at alle kan være tiltrukket av folk innanfor ulike kjønnskategoriar, og at du ikkje MÅ være panfil viss du er tiltrukke av ein ikkje-binær person.

Så mi moral er vel eigentleg, eg trur vi er mykje av det samme, men alle har ulike grunner for å identifisere seg som dei gjør. Nokon vil signalisere at dei er transvennlege og bruker eit begrep som signaliserar det, andre (som meg) ønskjer å heller opne opp for å utvide trange begrep og opne for større variasjoner innanfor dei. Når eg fortell om kva eg er, seier eg gjerne at eg er bifil, men også kan bruke panfil etter kva ulike definisjoner man har. Tross alt er begrepa og samfunnet i endring, og vi som individar er også alltid i endring - eg trudde ikkje eg kunne vere tiltrukka av ikkje-binære då eg var tenåring på grunn av mi eigen transfobi - så forelska eg meg i ein ikkje-binær person. Av og til tenner eg nesten berre på menn, medan andre gonger tenkjer eg berre på kor vakre kvinner er. Og det finaste er at mi oppleving er heilt sikkert annleis enn andre sine opplevingar, for vi er alle så ulike! <3

33
Else

At anklage dig for at være transfob fordi du definerer dig som bifil, svarer til at anklage en heteroseksuel for at være homofob, fordi han/hun ikke er tiltrukket af eget køn! Det er jo absurd! Jeg forstår udemærket dine pointer med bifil/panfil, og at det måske mere handler om hvad personen med ‘mærkatet’ ønsker at signalere om sin egen tolerance.. men uanset at du ikke ønskede at ekskludere transpersoner som potentielle partnere ved at kalde dig ‘bi-‘, blir man jo aldrig IMOD nogen, fordi man ikke tiltrækkes seksuelt?! Det er jo bare som det er. Alt er jo LOVE :3

34
Det skal dei ha

Dei prøver så godt dei kan, foreldra til Gunnhild.

35
Alle spørsmål..

Det er så sårt når det er slutt, eller alt er usikkert, og så får ein mange spørsmål og må forklare ...

36
Caroline

Ja, Sara må med!

37

dette varma i hjerterota. for noen støttende foreldre<333 elsker dette

38

Første gang i livet jeg gråter av et skjermbilde. Takk.

39
Dobbelt-like

Wow. Tror kanskje søndagens episode av heimebane sitter ganske friskt i minne, men dette var så utrolig fint gjort at jeg fikk tårer i øynene. Sykt at det finnes foreldre der ute som ikke støtter barna sine når det kommer til legning. Det er jo en selvfølge når du får barn, å elske dem uansett hvem de velger å elske. Foreldra til Gunnhild er så merkelige og morsomme og så fulle av kjærlighet akkurat som Gunnhild. Blir helt varm av dette her, det gjorde dagen min!?

40
Ville ønske, at alle havde søde og kærlige forældre som disse.

Så fint lige at se forældrenes reaktion på Gunnhild og Luna selvom den kommer lidt sent. Jeg ville have sagt pænt nej tak til de flag hvis det var mig men forstår også sagtens hvis Gunnhild ikke nænner det...

41
Heia mamma!

<3

42

Som bi-person varmer denne chat virkelig mit hjerte ?

43

Dette varmet et rustent bifilt hjerte! ? Hadde bare flere foreldre prøvd å være like åpenhjerta...

Men hvorfor har dere ikke et bifilt liker-hjerte i stedet for det blå liker-hjertet, kjære Lovleg-redaksjonen! En gyllen mulighet til å vise de bifile fargene, der altså!

44
Cecilia

Hvor er hun sød! Jeg er selv biseksuel og ville blive så glad hvis mine forældre havde sådan et lille flag. Bliver helt rørt altså <3

45
@Mermaidsandmermen

Är det någon annan än jag som läser skamfics och kommer och tänka på Mermaidsandmermens fic "Little Harbour" när de läser den här konversationen? ?

46

Dette var litt voldsomt? De mener det bra, men chill litt da.

47
siri

åh, dette var søtt!!! utrolig fint at de bryr seg og tar det på alvor. uansett om gunnhild egentlig har et helt avklart og avslappa forhold til dette, er det jo ingenting som er finere enn at foreldrene viser at de er støttende både overfor kjæresten (blir de det igjen..?) og seksualiteten!

48
Rørt

Åh dette var fint

49
Ines J

Hello hi how can i order parents like these