?KLASSEN ? Messenger

08:02

Tina:
Ok eg ha skjønt at folk syns at eg skrive litt lange meldinga på felleschatten og at eg mao roa meg ne. Men samtidig so tenke eg at det av og te e litt vanskelig å snakke kort sant. For ellers så vert ein so redd for at folk skal misforstå. Så eg tenke sånn at eg vil heller vere tydele enn å vere forvirrande. Uansett da så tenkte eg at sidan det snart e påske så kunne mi gjort nåke i klassen? Nåke kos ??
Gunnhild:
Vi har sjukt mykje smågodt heime ? Kan ta det med på fredag.
Tina:
Da va ein god idé ?
Gunnhild:
Syns det er gøy at du skrive masse eg Tina.
David:
Jeg og ❤️
Oda:
Jaja køyr på Tina. You do you ?
Tina:
Å dikka e dei beste folka i verda. Eg e so takknemle for at eg får vere saman me dikka i tre aor. Tenk pao da. Tre år. da e so lenge. Og allikavel so tenke eg at da kjeme til å gao fort og plutsele sitte mi der alle saman og ser gjennom ei eller anna aorbok elle nåke også tenke mi wow likso mi va der ?
Sigrid:
Du kjem til å ordne reunion Tina. Det er eg sikker på.
Tina:
HERREGUD ja. Da ska eg ordna. Nesten so eg tenke at mi kan begynne å planlegga da no ?????
Gunnhild:
Ein ting av gangen kanskje?
Tina:
Ok ein ting av gangen ❤️❤️

Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

83 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Hahaha

Herlig!

2
Ja bedre

Med for mange ord og tydelighet enn for få og utydelighet.... og masse rot og vondt..
Det har Lovleg vist så innmari fint.

3
Tina ♥️

Bare skriv i vei!?♥️

4
Underbart!

Åååå vad jag känner en Tina HAHAHA

5

Tina får faktisk sagt det. Bedre å være tydelig enn at folk misforstår. Gunnhild burde ta hintet og snakke ordentlig med Luna og da mener jeg ordentlig.

6
Menneh... fredag?

Vi får jo ikke se fredag!? Får vi? ææææh jeg har separasjonsangst

7

åhhh ❤️ trist å tenke på at slutten er skremmende nær 🙁

8
❤️

??

9

Blir nok noen tårer uansett hva som skjer i morgen. Trist at det er over, har blitt så glad i gjengen og alle deres sprø og fine påfunn?

10
Positive Tina

Tenk kva det betyr for eit klassemiljø, eller arbeidsmiljø, å ha ein som Tina i flokken!

11
Ja, men..

Hugs at det var Tina som baksnakka Gunnhild etter den første festen i fjor haust og sendte rundt snappar med opptak av Gunnhild som dumma seg ut. Det var dårleg gjort.

12
Selma

Heldigvis ser det ut til at Gunnhild har tilgitt henne, så da bør vel vi også gjøre det;-)

13
Jobber med arbeidsmiljø

Å ha det bra i klassen eller på jobben er kjempeviktig! Husk at ditt bidrag er viktig: Vær bevisst på din egen påvirkningskraft. Alle kan påvirke eget arbeidsmiljø. Du har både ansvar og mulighet for å bidra positivt til en god arbeidsdag for alle.

2.Ta initiativ: Si fra til lederen din dersom det er noe i arbeidsmiljøet som ikke er bra. Ta initiativ og foreslå forbedringer dersom du synes det er behov for det.

3.Bidra til god dialog: Snakk med leder og kolleger om det som er vanskelig. Slik kan dere sammen skape en åpen og god dialog, med takhøyde for å ta opp problemer.

4.Del kunnskap: Del kunnskap, informasjon, tips og råd med kollegene dine.

5.Ta deg tid: Ta deg tid til de rundt deg i hverdagen. God sosial støtte fra kolleger og leder gjør oss i stand til å takle større utfordringer og er en viktig buffer mot stress, overbelastning og sykdom.

6.Bidra til en god tilbakemeldingskultur: Gi konstruktive tilbakemeldinger – og ta imot tilbakemeldinger på en konstruktiv måte. Alle kan bli bedre og tilbakemeldinger gir mulighet for læring og utvikling.

7.Gi anerkjennelse: Alle trenger å bli sett og verdsatt for å trives på jobb. Lytt til andre og vis interesse for det kollegene dine jobber med. Gi kollegene dine anerkjennelse for den jobben de gjør.

8.Følg felles kjøreregler: Følg de kjørereglene og rutinene dere har blitt enige om på arbeidsplassen din.

9.Ta avstand fra mobbing: Ikke aksepter mobbing eller utfrysing. Ta kontakt med verneombudet hvis du er usikker på hva du bør gjøre.

10.Vær inkluderende: Snakk pent om hverandre. Snakk med folk, ikke om folk. Den gode fellesskapsfølelsen - vi-følelsen, er et viktig kjennetegn på et sunt og godt arbeidsmiljø.

15
Elsk

Elsk på Tina nå! ❤️

16

Lovleg kan berre ikkje vere slutt no❣️?
Verden treng ein sånn jordnær og ekte serie der ting får lov å vere litt uperfekt og upolert. Lovleg tar opp så mange viktige tema. Manusforfattar har sagt at ho har mykje meir å fortelle!
Håpar så inderlig at ho får muligheten og at vi får mange fleire sesongar av ?LOVLEG?

17
Tre Aor mer! Tre Aor mer! Eller i hvert fall to! To aor mer! 4 sæsonger mer!

Vi vil har mer!

18
Hva med skuespillerne?

I den alderen har man jo gjerne planer om studier og så videre, kan hende de ikke har tid til å spille inn flere sesonger.

19
Kva?!

"Skuespillere?"

20
What?

Er det ikkje på ekte?

21
David

Han har lært seg å svare kjapt på meldingar - etter Tinas ønske - om ikkje anna, så kan han sende eit hjarte. Søte David, han er så fin kjærast for Tina!

22
Sjokolademarie

Eg elskar smågodt; men det er veldig dyrt. Det tenkte eg på då Gunnhild og Sara var på handletur for eit par klipp sidan. Og dei har jo ikkje så god råd.

23
Gummikrokodille

Kanskje klassen setter mer pris på godteriet enn Alex og Peter gjorde? Syns litt synd i Sara i det klippet, for ingen av dem sa takk, og det hadde jo vært fint om de gjorde det, for hun er jo så glad i dem.

24
De skjønte nok det

Trenger ikke alltid si takk når man kjenner hverandre godt

25

...

26
Gummikrokodille

Hvordan vise noen at man setter pris på dem?
Kjærlighetens fem språk er en bok og en teori av samlivseksperten Gary Chapman. Han forsket på par, og kom fram til at det er fem måter man viser andre kjærlighet på:

1.Fysisk nærhet (berøring, kos)
2.Tid og oppmerksomhet (å være fysisk og psykisk til stede)
3.Verbal bekreftelse (å si "jeg elsker deg", gi komplimenter)
4.Gaver (små eller store oppmerksomheter som viser at du kjenner ham/henne godt)
5.Tjenester (å ta husarbeidet, gi massasje).

Kan overføres til venner, familie, barn etc.

27
Gunnhild

Som den taletrengte jenten hun er tror jeg hun må være nummer 3!

29
Hvilket kjærlighetsspråk snakker Luna?

Det skjønner ikke jeg meg på i alle fall.

30
Å vere ilag

Tina sitt språk må vere tid og oppmerksomhet ved å vere fysisk tilstades (men kanskje ikkje alltid psykisk tilstades..? He-he-..) Tenker på at ho oppmodar alle om å kome i festen til Alex og vurderer å planlegge gjensynsfest for klassen allerede. Og at ho ville flytte saman med David, sjølvsagt. Ho følte ho gav ei stor kjærleikserklæring som han takka nei til.

31
Alex

Han er nr. 3 tror jeg. Alex er tilstede for andre som trenger han og blir såret om han ikke får samme grad av tilstedeværelse tilbake. I denne sesongen har vi sett at vennene hans ikke har tatt seg tid til å se og høre han. Noen syns kanskje han overreagerte da han ville flytte og følte at de andre var "ferdige" med han. Men hvis nr. 3 er hans kjærlighetsspråk, hvis det mening.

32
Kjenner meg igjen

Eg er også slik. Då er det litt slitsomt at venninna mi brukar gåver som sitt språk. Ting betyr ikkje noko for meg. Tid betyr alt.

33
Nam!

Så fint at du nevner kjærlighetsspråkene! Den teorien ga meg en aha-opplevelse når det gjaldt enkelte i familien min, da jeg leste den boka for noen år siden. Disse folka er veldig opptatt av tjenester - både å gjøre dem for andre og å få dem selv. Fordi de ikke er så psykisk tilstedeværende, har jeg ofte følt meg litt uelska av dem, samtidig som jeg er blitt litt oppgitt av at de blir sure hvis jeg ikke har gjort noe praktisk for dem på en stund (spesielt fordi jeg selv sliter med en del utmattelse og ikke er så praktisk som person heller). Det at de ofte har gjort praktiske tjenester for meg, har jeg ikke tolket som kjærlighet, selv om jeg ofte har vært glad for det. Men det ble lettere å forstå dem når jeg leste om å ha tjenester som hovedkjærlighetsspråk.

Noen som forresten kjenner John Gottmans teorier om parforhold og hva som bestemmer om de funker?
https://www.dagbladet.no/magasinet/i-40-ar-har-han-forsokt-a-finne-ut-av-hvorfor-noen-par-lykkes-og-andre-ikke-dette-mener-han-er-losningen-for-a-fa-forholdet-til-a-vare/60852911

34
Enig!

Selv om man skal være forsiktig med å putte hverandre i bokser, syns jeg ideen om kjærlighetsspråk gir mening.
Jeg har tenkt litt på Ivar. Hvilket språk bruker han for å uttrykke kjærlighet? Jeg tror Ivar er en gutt som viser omtanke gjennom tjenester. Han er en raus og hjelpsom kar; bare tenk på alt kiwiølet han har brygget i løpet av sesongene - og han stilte opp med en gang da Gunnhild trengte hjelp til å bli kvitt jomfrudommen sin. Han fulgte Sara hjem fra fjellturen da hun skadet foten sin. Og han har vært sjåfør ved flere anledninger. Han er sårbar på å bli utnyttet på tjenester, for eksempel da Gunnhild ville ha han til å kjøre til Sogndal og hente Sara, og det er jo ikke så rart: Tjenester er hans kjærlighetsspråk. Så hvordan kan de andre uttrykke seg for å vise Ivar at han er elsket/likt? Torstein gjorde det riktige på ungdomsskolen: Han låste Ivar ut av skapet; en kjempefin tjeneste. Og gav han sjokolademelk. Jeg syns det er på tide at noen i gjengen viser Ivar litt kjærlighet, jeg tror for eksempel han ville blitt glad om noen tilbød seg å være med og legge om til sommerdekk på bilen.

35
Nam!

Det med å tilby Ivar hjelp med å legge om til sommerdekk er en god idé. Da gjør man også noe sammen, så det kan bli kvalitetstid også.

36
Sara

Hun gir gaver! Det var hun som fiksa dør til Gunnhild og påskeegg til Alex og Peter!
(og kjøpte genser til Torsteins bursdag, om vi skal ta med fanfics).

37
Kan også være tjenester

Husk at Sara vasket hele hybelhuset i vinterferien. Og var det noen som skjønte at det var en kjærlighetserklæring (rent bortsett fra at hun ikke hadde noen å reise på besøk til og måtte sysselsette seg selv..) Sannsynligvis ikke?

38
Torstein

Han må være nummer 1....

39
Ha-ha!

Han ser på hele seg som en eneste stor gave!

40

Nest siste dag av lovleg sesong 2?

41
Tina

Ja de vet ikke om det er ny sesong engang. Mange som ikke likte denne sesongen liker sikkert en potensiell neste sesong bedre. Men altså, det er ikke så uvanlig å ikke vite noe. Om de skal spille inn i sommer så må skuespillerene og andre få vite det snart, inkludert oss. Om jeg skal gjette å så venter de på reaksjoner på selve avslutningen av episoden

42
Vel, mange av de folka JEG snakker med liker både serien og denne sesongen!

-Fantastisk skuespill.
-Spennende (og uforutsigbart) script.
-Morsomt, trist, fint, flaut og hjerteskjærende og alt på en gang.
-Vakre scener.
-Alt ekstramaterialet er jo helt FANTASTISK og timing av innlegg på Insta og sånn er skikkelig gjennomført og gjør at det blir veldig realistisk.
- Endelig en historie om jenter som forelsker seg (er ikke så mye av det å finne) - og de er kanskje til og med ENDGAME!!!
- Viktige tema både når det gjelder panikklidelse, biseksualitet, vennskap, å tørre å vise hvem man er, å våge å elske... masse godt knask, og uten å fore oss med teskje.
- JEG VIL HA MER AV LOVLEG!!!!

43
Typisk altså

Når man har en mindretallsmening så sier man "mange som er enig med meg". Hmmpppff.

44

Jeg mente ikke at L ikke er en bra karakter, men sikter til det turbulente forholdet med G. Det er litt slitsomt for enkelte.

45

Når jeg sier de ikke liker " sesongen" så sikter jeg mest til det som har fått menst fokus, det turbulente forholdet. Det er ikke det samme som å ikke like en karakter eller en hel sesong. Når en del er delvis enig med meg, så er det heller ikke grunn til å ta det personlig. Alle har en mening.

46

det er noen som ikke liker L, og L har fått mye fokus. Det er flere som har saktde vil de flere av de andre karakterene.

47

Det er jo sant

48

Haha nei jeg sa mange av de som ikke likte sesongen vil kanskje like neste. Selv så liker jeg ikke den usikkerheten som vises og tråder som ikke nøstes opp, men like skuespillet og delvis tematikken

49
Typisk

.. at jeg tar feil! Unnskyld! Og det er klart; man har jo uansett lov til å mene ulike ting.

Men jeg liker

Lovleg

så veldig

godt!!

50
Liv Berit

For en serie, fantastiske skuespillere,de er så jordnære at man føler at hele serien og at menneskene i serien er den karakteren i virkeligheten. Må bli flere sesonger ?

51
Fineste serien

Håper virkelig det❤️ Rart og trist å tenke på at dette kanskje er siste dag med lovleg?

52
Kjærlighetsspråket

Tina elsker klassen sin! Hun uttrykker seg både gjennom ord og handling.
Jeg liker teorien om at vi uttrykker omsorg og kjærlighet på ulike måter og at det er mye å hente på å kjenne til sitt eget og nære venner/families språk. Ellers kan man risikere å rope "Jeg elsker deg!!" uten å bli hørt i lang tid, og uten å "høre" hva den andre sier tilbake, hvis hen har en annen uttrykksmåte.
Jeg har lest teoriene som står i tidligere i kommentarfeltet om de ulike personenes kjærlighetsspråk, men ingen har skrevet noe om Peter. Lurer på om noen har tanker om det?

53
Peter

Han er et mysterium. Knekker ikke den kode så lett.

54
Kvalitetstid er LOVE

Kan det vere å tilbringe tid saman som er Peter sin måte å vise kjærleik/vennskap/respekt på? Han ba gjengen kome på handballkampen (bruke tid på han/oppmerksomhet). Og han vart veldig indignert den gongen han og Gunnhild skulle lese fransk saman, og ho forsov seg og kom for seint (kysseklippet). Han snakkar stadig om "plassar å vere", som at dette er viktig; kvar og med kven tilbringer vi tid saman?

55
Familyman

Og då dei skulle avtale tid for "krisemøte" for å "redde Alex" var Peter nøye på at han ikkje kunne avlyse besøk hos familien; dei måtte ta møtet det dagen etterpå. Familiy first!

56

Har dere noen teorier på hvordan sesongen skal slutte i morgen? Auch, den setninga var vond å skrive. Skulle ønske vi kunne spole tilbake til 1. februar, jeg er ikke klar?

57
Caroline

Ååh, det kjennes i hjertet! Håper siste episode blir lang, og at den slutter med at Gunnhild tar med seg Sara hjem på påskeferie. I mitt hode og hjerte blir det helt feil hvis hun ikke tar med Sara nå..

58
David diggar Tina

Og han er ikkje redd for å vise det, verken i klassechatten eller på Lauget då han las dikt til henne. Trur han er skikkelig stolt av henne og backer henne i det ho gjer.

59
I Love Lovleg!

Fortsett å gi oss herlige, vonde, morsomme, gjenkjennbare klipp!

60

Kommer faktisk til å savne Tina litt, hadde jeg egentlig ikke trodd?

61
REUNION !!

JA TAKK til Lovleg-reunion om noen år når gjengen for lengst er ferdig på VGS og serien har vært avsluttet i noen år!

30 år gamle Tina sender ut en lang og detaljert invitasjon med en aldri så liten update om livet sitt til hele klassen. Det blir reunionsfest i et leid lokale på Sandane!

Gunnhild samler sine gamle hybelkamerater fra Det hvite hus. Det er ikke bare klassekameratene fra videregående hun har lyst til å møte når hun først er tilbake i den lille, vakre, gamle bygda på Sandane.
Gunnhild har blitt mye mer sikker på seg selv med årene. Nå vet hun hvordan hun fortjener å bli behandlet og godtar ingenting mindre. Hun er like sprudlende og fargerik som før, og har ikke sluttet å skrive. Hun er faktisk ikke så langt unna å utgi sin helt egen offisielle diktbok! Litteraturstudiene har definitivt kommet godt med, men det var nok årsstudiumet i kreativ skriving som ga henne den størst confidence boosten når det kom til å tørre å formidle følelsene sine i diktene hun skrev. Nå er hun nesten på profesjonelt nivå! Livet smiler.

Sara har kuttet kontakten med moren sin. Det var vondt til å begynne med, men hun skjønte at hun ikke kunne la det giftige forholde deres fortsette å ødelegge henne. Nå kjenner hun at livet aldri før har vært så bra som det er nå. Hun har fått spille i flere oppsett på de store teaterscenene i Oslo, og til og med landet noen reklame- og filmroller. Dansing driver hun også med. Hun har forstått at det er hennes ultimate måte å utrykke følelsene sine på. Det er både sunt for kropp og sjel. Hun føler seg endelig fri. Etter å ha fått melding fra Gunnhild om hybel-reunion, kommer Sara flyvende fra Oslo til Sandane lufthavn Anda.

Alex har reist litt rundt i Europa og verden. Han likte seg spesielt godt i Alpene i Sveits. Der var alt så vakkert og fredelig. Men høydepunktet i reisene hans var kanskje turen til San Fransisco, og gjenforeningen med Jo. I studiene har han fokusert på sin lidenskap for kunst og musikk. Han produserte noen låter for andre artister i begynnelsen av 20-årene etter at Schizophora splittet opp like etter VG3. Han har de siste årene begynt å produsere for seg selv og bruker egenskapene han har utviklet i studietiden til å lage sitt eget brand. Han gleder seg til å fortelle om planene og ambisjonene sine til gjengen på Sandane.

Etter å ha bodd på Sandane hele sitt liv tok Peter seg et friår etter vgs der han begynte på folkehøgskole. I løpet av dette året reiste han til ulike land i Afrika for å skape forståelse av situasjonen til de mest sårbare menneskene i verden. Han fikk høre de mest hjerteskjærende historiene til små, uskyldige barn. Han spiller ikke lenger håndball fast, men på fritiden er det deilig å ta et avbrekk fra teologistudiene med en liten match. Han bor for tiden i Bergen der han tar masteren sin og gleder seg til å møte de gode, gamle vennene i hjembygda.

Make it happen:

#Lovleg10årSenere

62
Tusen takk

Altså, wow! Så fint tenkt, dette gjorde meg så glad? Har også tenkt på at Gunnhild burde bli forfatter, hun kan sin litteratur og hun er utrolig flink til å skrive!

63

Headeren blir mer og mer grønn tror jeg. Mener det var litt blå nederst i går også.

64

Er gulgrønn nå

65

Veldig bra observert. Blå fargen er borte. La merke til at den har blitt mer og mer grønn siste timene. Luna?

66
ca. 14 min igjen

kommer det klipp i dag eller et langt i morgen?

67
HHlover

Oda is back!!!!

68
Alt for mange flokar

Kan ikkje vere siste sesong dette vel? ALT for mange lause trådar, veldig mykje vi ikkje veit eller har fått svar på. Håpar på mange fleire sesongar 🙂

69
Sen på bollen kanske?

Nån har kanske nämnt det här men förut var det aldrig emojis med på meddelandena men nu används det väldigt flinkt. Haha gött ??

70
Desp

Eg treng klipp...... <3

71

Jeg kan ikke overskue at sæsonen er slut I MORGEN... ?? Jeg tilbragte de tre første uger af sæsonen med at være irriteret og fornærmet over, at jeg ikke havde opdaget at den var startet og derfor kom to uger for sent ind i historien... Men jeg har været hooked lige siden og tjekket hjemmesiden næsten hver eneste dag. Kommer til at savne disse karakterer så meget. Please sig at der kommer en sæson 3!

72
Eget insj

Hvis ikke det blir noen sesong 3 så kan vi bare ta saken i egne hender. Lage en remake, litt som Skam Austin. Blir vanskelig å gjenskape den vakre naturen, men jeg har greenscreen hjemme og kjenner en som ligner litt på Torstein. Det er en start. Vi må nok holde auditions og trenger mange statister.
Hehe, neida. Men jeg krysser fingrene for dere profesjonelle TV folk får fortsette med Lovleg, virkelig den beste og mest interaktive serien jeg har sett. Grugleder meg til i morgen?❤️

73
Åjoooo!

Det er ein kjempgod ide!!

74
Grey

Det er lov å håpe❤️ Men hvis ikke lovleg fortsetter så håper jeg de som er flinke til å skrive og redigere fortsetter å lage fanfics osv. Har så lyst til å vite hvordan det går med gjengen fremover, med Luna og Gunnhild og de andre?❤️

76
Fint!

Kan du tenke deg å samle alle som er skrevet fra kommentarfeltet til siden din??

77

NÅ KOMMER DET NOK TIL Å KOMME EN LAAAANG EPISODE I MORGEN. DENNE SERIEN KAN IKKE TA SLUTT NÅ!!!!

78
❤️

Hvor lenge er det igjen ca? Føler det kommer til å skje masse i morgen, selv om det egentlig ikke er noen spesiell happening. Er litt trist hvis Luna og Gunnhild ikke får snakket sammen før det slutter

79

Tina!
En karakter som er kanskje enda dårligere på å fatte seg i korthet enn meg selv❤️

80
Susanne

Jeg liker at du forfatter deg i langhet, jeg, Mie!?

81
Alie @Mie

Ha-ha?
Bra det fins sånne personer sier nå jeg. Trenger jo ikke å lese så mye "mellom linjene" da, det meste står i klartekst ?
Men også bra at ikke alle er sånn. Har vært i mange ulike klasser oppigjennom, og det er alltid en type "Tina" i klassen , både på godt og vondt ☺

82
Tenker på at

det å samles til klassefest, eller bare en helt enkel hybelfest.... at nå er det forbudt. Det må jo være sånn akkurat nå, men når ting normaliseres, skal jeg aldri ta det å kunne møtes som en selvfølge igjen. Ønsker alle en god påske til tross for virusfaren?

83
Alie

Ja, du sier noe , tenk på det!
Og jeg har fundert over om at hvis det hadde vært en "live-sesong" nå, så ville mye av denne virkelighetsfølelsen i klippene og chattene mistet litt troverdighet om de hadde kjørt på med klassetreff og hybelfester, ja i det hele tatt om de oppholdt seg på skolen ville det jo virket unaturlig i disse tider.... det er skikkelig rart!
Sånn sett bra at der ikke går noen slike serier akkurat nå faktisk....