Luna Oksnes
Luna:
Unnskyld.
Gunnhild:
For kva da?
Luna:
Eg veit ikkje. Alt. Ingenting.
Gunnhild:
Å. Du er tilgitt.
Luna:
Eg berre håpa du veit at eg ikkje meinte å såre deg nokon gong.
Gunnhild:
Det skjønner eg.
Luna:
Ja?
Gunnhild:
Ja.
Luna:
Bra.

Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

78 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Endeleg!

Endeleg er det nokon andre enn Gunnhild som seier unnskyld!

2

Tak for undskyldningen, døren er derovre. Farvel.

3
unskyld

Hvor er døren ?

4

Der borte

5
Bedre med få ord

som er tydelege enn mange som ikkje gir meining. Dette var befriande.

6
Å, Luna!

Dette er ikkje enkelt! Det virkar som ho endeleg har innsett kva dei kunne hatt ilag om ho berre hadde tatt sjansen på å vere ekte og ærleg ovanfor seg sjølv og Gunnhild tidlegare!

7

Det eneste som mangler er at Luna faktisk klarerer å spesifisere litt mer hva hun ber om unnskyldning for. Det kunne vært til hjelp for Gunnhild, tror jeg. Nå blir det litt vagt. Men Gunnhild er raus. Hun tilgir "alt og ingenting". Gode Gunnhild!

8
Carjola

D e jo kort fordi Gunnhild har bedt om space. Og d e vel ikke vits nu å mas nåkka videre.. Sånn Gunnhild gjorde.. That went well. Ho ville nok bærre forsikre sæ at ho faktisk veste at ho ikke ønska å sår Gunnhild.

9

Luna💚💚

10

:'( elsker at de snakker sammen igjen <3

11
La henne

Være i fred nå.

12
Ja, helt enig,

jeg syns at Luna skal reise bort . Besøke Jo i San Fransisco. Kanskje hun og Alex kan reise sammen. Glemme Gunnhild, og komme seg videre

13
La no Gunnhild få litt tid

Luna gjer jo akkurat det som ho vart sur på Gunnhild for. Stress....

14

Dette er et litt krevende forhold fra en i utgangspunktet snill person.. Unge G havner ikke i de beste forholdene. Det er utrolig mye å vokse på her egentlig. Man finner kanskje ut hva man vil ha i et forhold.

15

Siste dagen av lovleg😢

16

Det følger litt ansvar med det å være i et forhold. Man forplikter seg på en måte til å ta vare på en annens persons følelser. Jeg lurer på om det er det Gunnhild har innsett at hun er for ung og umoden til å klare slik hun har det i dag?

17

Det er mulig. Sikkert derfor Torstein ikke ville bli kjæreste med Sara i sesong 1 også. Det blir for mye ansvar.

18
Bare lurer..

Men hvorfor virker det som det er lettere å ligge sammen enn å snakke sammen? Den morgenen Alex skulle reise med flyet, våknet Gunnhild opp med Luna og Sara med Torstein. Men ingen av dem kunne si noe om det videre forholdet, begge var usikre mtp om de kom til å bli sammen eller ikke. Hvorfor er det slik?

19

Ikke vet jeg. Blir vel to forskjellige ting.

20
Burde ikke være det

Tror ikke det er sunt å skille kropp og følelser. Heia Ivar!

21

Jeg synes det er lettere å snakke enn å ligge. :-p

22

Til de som har vanskelig for å forstå Luna: sammenlign de to sangene som ligger ute! I Et meg er hun tøff og kul sammen med bandet, i Argon er hun seg selv, ærlig og ydmyk. For en reise!

23

Luna har lagt ut et bilde med farger på Instagram❤️

24
Legokloss

Luna har lagt ut et bilde med et gult lys som strømmer gjennom henne.
Om dere ser serien med fargekoder er Gunnhild sin farge gul. Gunnhild har på ulike måter påvirket dem alle. Luna har gått med gul lue tidligere, Torstein har gult hår osv, osv. Men nå strømmer altså gult lys gjennom Luna. Hun har tatt inn hele Gunnhild, det er ingen vei utenom de to nå, de hører sammen.

25

Man kan ta folk inn uten at man trenger å fortsette å være sammen med dem. Vi kan ta med oss noe godt videre, hun kan ta med seg det åpne. Det betyr ikke at hun og Gunnhild hører sammen.

26

Selv om det er slutt med Gunnhild, så har forholdet åpnet henne.

27

Faen, for et fint bilde!
Luna kommer ut av sitt skall. Tør å vise mer av seg selv.

28

Det er jo et kvantesprang!

29

Luna innser at ho kanskje ikke er den beste på å være i forhold, men ho viser fortsatt hvor glad ho er i Gunnhild, og kun vil Gunnhilds beste til tross for at ho ikke alltid veit hvordan.
Synes Luna er søt, og fint å se at ho virkelig prøver å være åpen, noe som ser ut å koste svært mye for ho.

30

Eg er på team Luna her. Eg synes ho er ein fantastisk person, og ho har vist kor mykje ho ynskjer være med Gunnhild gjennom heile sesongen, trass alt tull Gunnhild har funne på.

31

Heia Luna! Hun har utviklet seg utrolig mye!
Ærlighet betyr alt. Det vil alltid være ukomfortabelt å kjenne på følelsen av at man har såret noen. Det er derfor en unnskyldning kan være så viktig. Selv om det kan virke både rart og unaturlig å gi noen en oppriktig unnskyldning, så er det ofte det som må til for å ordne opp i en situasjon. Ord kan gjøre mye, så lenge de er oppriktige.

32
Elsker hvordan

Det snur mellom Gunhild og Luna hele tiden, hvem som har ballen. Kanskje de klarer å møtes samtidig til slutt?

33
Personlig erfaring

Jeg har hatt en kjæreste og når jeg tenker tilbake så var det fineste han sa til meg faktisk en gang han hadde såret meg og sa "Unnskyld". Litt rart kanskje at jeg husker det best. Han sa jo andre fine ting også. Men akkurat det ordet unnskyld var så ekte at det føltes som han sa "Jeg elsker deg". Jeg så på øynene og hele kroppen at han mente det og var lei seg. Det betydde mye for meg. Det kjentes som en sølvstreng fra hans hjerte til mitt.

34
Fint sagt!

Trur eg skjønar kva du meiner. Etter ein konflikt kan ein faktisk kome nærare kvarandre, hvis ein klarar å ordne opp på ein god måte. Fint det med sølvstrengen:)

35
Det er jo ikkje at vi ikkje forstår Luna

det er rett og slett berre stygt å behandle ein person slik som ho gjer med Gunnhild. Spesielt i forhold til Gunnhild sin angst.

36

Luna har og angst. Akkurat det Gunnhild har utsatt Luna for går rett på Luna sin angst, der Gunnhild har stukke av fleire gonger, har vore klengete og sjalu, akkurat det Luna har vore redd for. Kvifor har nokre her vanskeleg for å sjå det? Men begge har vorte utfordra på det som har vore deira hindringar for eit sunt forhold og utvikla seg. Dei er mykje meir kompatible no enn dei var frå start.

37
Det lille ordet "Unnskyld"

Som barn lærte vi alle at det var viktig å si unnskyld når man har vært sårende eller gjort noe galt. Og dette er en regel som er minst like viktig å huske på i voksen alder.
Og ikke bare når vi har dultet borti noen på bussen, eller sneket i køen på butikken. Det å unnskylde seg er svært viktig for å opprettholde gode vennskap, par- og familieforhold.

For at våre relasjoner skal utvikle seg er dette lille ordet helt avgjørende for å ha sunne og velfungerende relasjoner. Det å ta selvkritikk, innrømme feil og rydde opp etter en dum situasjon er ofte sterkt undervurdert. Det er en liten handling som kan gi stor avkastning.

Å si unnskyld skal handle om at man har reflektert over egne handlinger, og at man selv ser hva man har gjort feil.

38
Ingen smilefjes eller blomster

Bare ord. Enkle ord. Vondt og godt.

39

Kjære Lovleg-kommentarfeltet <3
Kan dere ikke komme bort til Blank-feltet en tur når dette eventyret er over? Jeg fryser og føler meg litt alene der borte, vi trenger den rausheta, varmen og kjærleiken som dere har vist her inne. Peace out.

40
Kjenner at eg er litt matt...

Prøver å tenke på korleis dette kan avsluttast; heile Lovleg liksom. men klarar ikkje å sjå det for meg. Vanskeleg å vite kva ein skal skrive også! Det er så mange ting eg ynskjer meg ei avslutning på - og det kan umuleg skje på dei få minuttane vi har igjen. Rart å tenke på. Må berre håpe på fleire sesongar!

41
Ja, kva skal ein skrive?

Eg syns at ein ting de har vore gode på i dette kommentarfeltet er å finne ting å skrive om! Sjølv om vi berre har hatt eit bitteliten chat eller eit enkelt bilde, så har det hagla på med meiningar og analysar; langt utover det som var utgangspunktet. Tenker for eksempel på då Gunnhild la ut bilde av dagens aktivitet (antall skritt eller noko slikt..) på instagram, og plutseleg hadde vi ein samtale om vekt, kosthold, slanking og sjølvbilete! Eg deltek ikkje i andre kommentarfelt, så eg har ingenting å samalikne med. Har vel fått inntrykk av at vi er færre her enn andre stader, men syns likevel at det har vore veldig interessant og lærerikt å få være ein del av dette.

42
Meir testosteron

Damedrama e so kjedele’

43

Har vi ikkje hatt nok menn på film gjennom åras løp meiner du? Lol. *himler med augo*

44

Såå enig

45

Då har du hamnat i fel kommentarsfält.

46
Ivar! Torstein! Peter!

Og Alex då, sjølv om han har litt østrogen også, ser det ut til...!
I LOVE THEM ALL!

47
Luna kommer frem i lyset!

Så herlig bilde på insta!
Var så fint det hun sa om at Gunnhild hadde gjort det mulig for henne å åpne opp.

48
Kan noen love meg dette:

Hvis vi ikke får svar i kveld på hva som var mellom Jo og Alex - kan noen plis skrive en fortelling om det? Håper kommentarfeltet ikke stenger med en gang sesongen er slutt!

49
✅✅✅

Jeg har så lyst at Gunnhild skal si til hun at det hun sa «du kan bli en fantastisk person» er ikke greit

50
Gunhild vil gjerne vite "kvifor"

Luna seier unnskyld, og Gunnhild spør: "For kva då?" . Eg skal vedde på at Gunnhild kan tenke seg eit par konkrete ting ho gjerne vil ha unnskyldning for; som då Luna "gløymde" å fortelle at diktet var avlyst, eller då ho reiste frå henne på ferja eller då ho kalte forholdet eit "innfall".

For meg blir det litt for lettvint når Luna svarar "Veit ikkje. Alt. Ingenting".

Men Gunnhild har sannsynlegvis eit stort pute-hjarte: "Å. Du er tilgitt". Heldig for Luna!

51

Reiste fra henne på ferja???

52
Love hurts...

Det gjer vondt i kroppen, faktisk.

53
Den følelsen

Jeg kjenner på en skikkelig sorg over at sesongen er ferdig. Har blitt så glad i alle karakterene i serien og ikke minst dere herlige menneskene i kommentarfeltet! Jeg har brukt mer tid her inne enn på både fb, insta og snap. Håper på enda en sesong med Lovleg, vær så snill da!! Så mange ubesvarte spørsmål❤️ Lundhild 4 ever, even if only in my dreams.

54
Bygde-kosedyret

Takk til alle som har vore med i Lovleg! De har gitt oss tenåringsliv som vi kjenner igjen!
Vi som bur på bygda kjenner oss ekstra godt igjen.

Kanskje er vi i mindretal; både vi som bur på bygda og vi som ser på Lovleg?

Då er det fint at NRK legg vekt på at mindretalet av og til treng å bli sett. På same måte som i seriane "17" og "Blank". Så eg reknar med det blir ein sesong til!

55
Grugleder meg!

Snart kommer neste klipp! Gjett om jeg skal se hele sesongen igjen i kveld. Skal kose meg!!

56

Tror dere det kommer mer klipp før siste episode i kveld?😭🤞🏻

57
Ååååååå

Kjære Lunhild. <3
Vær så snill og hold sammen. Det er jo dere to!
Hilsen fansen.

58
Der skulle jeg gjerne vært og heiet på Kristine og Lovleg!

11. mai
GULLRUTEN 2019
18 gullruter skal deles ut i Bergens storstue Greighallen! I samarbeid med Nordisk Film TV og Fieldwork kan vi se frem til en storslått prisutdeling med påfølgende fest på nyoppussede Hotel Norge by Scandic.

59
🌜🌛

Dagens episode heiter Spegelen!

60
Legokloss

Jeg forstår at mange klarer å se ting fra Gunnhild sin side, siden perspektivet har vært fra henne og det er henne vi har blitt mest kjent med.
Men det jeg ikke klarer å forstå er hvordan en del her ikke klarer å se Luna og hvordan hun har opplevd forholdet til Gunnhild. Gunnhild har vært klengete, sjalu, usikker, uhøflig i fylla, ikke stått opp for Luna overfor foreldrene, gått sin vei og stukket av flere ganger, der Luna har måttet ordne opp.
Luna på sin side har for første gang blitt kjærestejente, "foreldre-person", vært den som har tatt ansvar for Gunnhild sine innfall i stedet for å få tullete innfall selv (som beskrevet av Billie), +++ Hun har både gitt Gunnhild selvtillit til å ta ordet mer, ha tro på seg selv, og konfrontert Gunnhild med hennes usikkerhet og hennes ønske om at kjærester skal eie hverandre.
Greia er at Luna er en vill hest som Gunnhild har temt, og Gunnhild er en loyal hund som Luna har sluppet fri. De begge hadde forestillinger om seg selv og om hva et forhold skulle være, som de har fått justert. Fra å være to så forskjellige personer at ingen av oss kunne forstå hvordan dette skulle gå, har de lært så mye om seg selv, og tilpasset seg og samtidig utfordret hverandre, fordi det er så mye kjærlighet og omtanke her at de har gått hverandre i møte. Til hverandre sin inste grind, som det heter i Haldis Moren Vesaas sitt dikt.

ORD OVER GRIND
Du går fram til mi inste grind
og eg går òg fram til di.
Innanfor den er kvar av oss einsam,
og det skal vi alltid bli.

Aldri trenge seg lenger fram,
var lova som gjaldt oss to.
Anten vi møttest titt eller sjeldan
var møtet tillit og ro.

Står du der ikkje ein dag eg kjem
fell det meg lett å snu
når eg har stått litt og sett mot huset
og tenkt på at der bur du.

Så lenge eg veit du vil kome iblant
som no over knastrande grus
og smile glad når du ser meg stå her,
skal eg ha ein heim i mitt hus.

61
Vakkert!

Og klokt sagt.

62

Nå har vi bare noen få minutter igjen til å få oppklart vårens viktigste mysterium:

hva skjedde med den støvsugeren?

63
Torstein har forklart det sånn noenlunde

I googledokumentet som forandret seg hele tida og som vi ikke lenger har tilgang på. Men støvsugeren ble brukt til å fjerne "diverse kroppsvæsker" på en fest. Sikkert noe spy eller noe...uæææhh.. ekkelt i alle fall.

64
Derfor Peter ble så lei festene da

Og det knuste vinduet selvsagt. Eller onkelen var vel den som ble mest lei.

65

Æsj 😂
Ja,jeg husker det dokumentet,og fikk med meg mye av det som skjedde der,men akkurat det gikk jeg glipp av! Takk 🙏

66
Kjære alle statister!

Så flott at dere var med og lagde denne sesongen! Det hadde ikke blitt noe uten dere. Jeg kjenner igjen noen av dere fra flere klipp. Alle sammen er supre og helt avgjørende for å gjenskape det morsomme og fine miljøet dere har på Sandane.

67

Det er gøy når man kjenner igjen statister, spesielt hun harpe-jenta som jeg har sett noen ganger. Det gjør det hele mer realistisk, siden disse personene er på en måte en del av livet til karakterene bare i bakgrunnen.

68
Knowledge queen

Det kan eg seie: det blir litt trist når dette er over...

69
Føler meg ganske normal

Etter å ha sett lovleg så føler eg meg ganske normal. Kjekt!

70
"Vi er jo alle litt gale"

(Sitat Alex rett før han døper Gunnhild i første sesong).
Og heldigvis for det; ellers ville det blitt kjedelig!

71

Hei&👶👶👶👶👶

72

Hei ¦ )

73
🐥Påskeadjektivfanfic - et samarbeid av kommentarfelt-folk🐥

To *overlegne jenter på *tilbedende påskeferie

Lukten av nystekte vafler fyller det *musikalske kjøkkenet og brer seg ut i resten av det *smarte huset. De *filosofiske Foreldre til Gunnhild sitter og nyter den *idiotiske utsikten og en kopp kaffe, men ikke stillheten. Det har ikke vært stille i huset lenge av gangen siden *mistenksomme Gunnhild kom hjem på påskeferie og hadde med seg den *komiske venninna si ,Sara. For øyeblikket befinner de *rosa jentene seg i den *skeive kjellerstua, og lyden av latter høres helt opp på kjøkkenet,og får far til Gunnhild til å smile *sexy! Den store *klumpete jenta deres, som har flyttet hjemmefra og klarer så mye sjøl nå. Men som får lov til å være litt lita igjen når hun kommer hjem...

De danser rundt i stua iført *fiolillahestegrønt superundertøy og *god kosedress mens de synger *koselig av full hals: "If you wanna be happy for the rest of your life, never make a pretty woman your wife, go for my personal point of view, get an ugly girl to marry you."
Sangen har gått på repeat, de siste *patetiske dagene, etter at jentene oppdaget en *nerdete DVD av filmen Mermaids innerst i ei *kjekk hylle, og endte opp med å se den tre *ustemte ganger på rad.
-Det e jo *luftige Joyce Byers fra Stranger Things, hadde Gunnhild ropt *dustete, og pekt på en ung *blomstrande Winona Ryder på coveret! Og saken var *kunstnerisk avgjort.

-Ein dag skal du og spille i ein så fin film, hadde *poetiske Gunnhild sukket,mens den *hevngjerrige rulleteksten gikk, og hun tittet bort på *spillegale Sara. -Eller i ein *ambivalent horror-serie. *Tøysete du kan skrike skikkelig *pliktoppfyllende bra! Ikkje berre sånn " å, eg er så redd, ikkje drep meg, skriking", men sånn " sint-powerwoman-skriking" liksom. Bra *matglade lunga. Om du skjønne ka eg meine?

-Eller kanskje eg ska spele i noke *treningsnarkomant du har skreve, Gunnhild. Eitt *omtenksomt drama om ein øydelagt, *glad støvsuger,ein * ivrig bortkomen sofa og eit *forelska dikt pao avveie ? og litt om dickpicks ? Sa * sultne Sara

-Nei, eg ska skrive en *varm film eller et *sjenert stykke om *stilig vennskap. Sa Gunnhild *fjollete.

- Ok, eit *sterkt drama om vennskap,dao. Og litt om *forvirra dickpicks?

Ok!

The *hysterisk end 🙏
🐥 Og *lærevillig god påske 🐥

74
lovleghater234

ok shit serie.

75
Fuckshit

I liKe TuRtLeS

76
dont think about it

snakk bokmål faen
dere fra vesten kommer til landet mitt og ødelegger dt kulturen og språket faen sjerp dere.
ahhahahahahaahahhaahahaahh

77
I like turtles

Jeg elsker 69

78
bruh bruhsen

oof