Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

725 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Silje

Bring Lovleg back!

2
Ole Johan

Ja, om ikkje de kan få Lovleg attende, så kan de vel gje oss oppskrifta på kiwi-øl? Eller er det gradert informasjon? Eg har venta på det i fleire månader no. Korleis lagar ein øl i eit badekar?!

3
Kommentarer fra kampanjen

I ventetiden trekker jeg fram noen litt tilfeldig utvalgte gullkorn fra de første 35 sidene med kommentarer fra underskriftskampanjen (det er også MASSE flere flotte kommentarer som jeg ikke har sitert):

"Lovleg er alt det, alle serier ville ønske, de var "

"Så sant det er mulig vil jeg at serien skal fortsette, slik serieskaperne hadde tenkt. Det er så mange som har lært om seg selv av serien og til og med kommentarfeltet er et viktig sted for folk, der folk snakker sammen.
Jeg signerer fordi Lovleg er en både engasjerende og viktig serie om en type personer som ikke så ofte sees i serier. Serieskaperne har også vist at de klarer å fortelle på en god måte, og jeg ønsker å få se og høre mer. Det er også veldig bra at det skapes serier på nynorsk, som norsklærer har jeg brukt Lovleg i undervisningen min både i norskfaget og i norskopplæring av innvandrere på nynorsk. Lovleg hører til den typen serier som NRK i aller størst grad burde produsere."

"Eg signera fordi eg er Alex i lovleg haha"

"Jeg signerer fordi jeg føler serien ikke har sagt sitt enda. Det er en lovende serie. Og den treffer alle."

"Jeg signerer fordi Alex fra lovleg ga meg inspirasjon. Jeg er David fra lpvleg"

"I denne mediaverden dominert av filmer og serier fra by og storbyliv er det viktig å ha en serie for ungdom for å kunne se og relatere seg til ungdom på bygda! Kjempeviktig!"

"Fantastisk serie med uforløst potensiale. Fortsatt mange spørsmål rundt historien og spennede sidehistorier"

"Fordi vi har brug for mere Lovleg!"

"Jeg elsker Lovleg!!!!!!" (Person i Tokyo)

"Det er viktig med ein serie som representerer distriktsnoege og eit breiare mangfald. Ikkje minst har det vore viktig for å vise fram ein variasjon av dialekter og nynorsk. Hald fram med å sende Lovleg!"

"jeg signerer fordi lovleg er noe av det beste jeg noen gang har sett. jeg elsker å fly inn i gunnhild og gjengen sin verden, og jeg har blitt oppriktig glad i karakterene."

Serien tar opp viktige tema for ungdom som elles er lite representert i mediebiletet. Den er utanom det vanlege og bør ha mulegheit til å bli stor på sikt. Serien har følgarar i Brasil, Portugal, Italia og mange andre land i tillegg til Danmark, Sverige og Finland. Problemstillingane rundt kjønn og seksualitet er i nokre land av enda større viktigheit enn i Norge. Lovleg er ein viktig serie for mange. Dersom NRK hadde promotert serien betre, ville heilt sikkert enda fleire fått glede av den.

Lovleg tar opp mange relevante tema på ein fordomsfri måte og gjer det å vere litt annleis naturleg. Karakterane er fine og ein blir rett og slett glad i den flotte gjengen, som så mange kan relatere seg til. Serien må jo òg vere eit funn for nynorskundervisning, og gjev større aksept for nynorsk dialekt. Synes nesten serien kan gjevast på "blå resept" til ungdom (og andre) som slit ❤️

Jeg signerer, fordi Lovleg skiller seg helt ut med interessante, alternative og relaterbare karakterer. Denne serien er gull verdt for seerne. Det er bare å ta en titt i kommentarfeltet, hvor fans kommer med alt fra teorier til dikt om karakterene. Det er fortsatt så mange spørsmål fra sesong 2 som vi ikke har fått svar på, og det føles helt unaturlig med en avslutning.

Jeg signerer fordi Lovleg er den beste serien ever made, den betyr så mye for meg og det er alt for lite med bare 2 sesonger!!

Lovleg er livet!!

Fordi det er en så klok, morsom og aktuell serie

Jeg signerer, fordi serien har betydd så utrolig mye for meg, alle andre rundt meg og mange flere! Jeg føler meg ikke helt ferdig og serien er laget så realistisk! Elsker at man kan høre sangen på Spotify og lese notatene, alle klippene som rører deg sikkelig. Jeg har så mye kjærlighet for lovleg og er ikke ferdig !!! Håper virkelig at serien fortsetter

Lovleg er noe av det fineste NRK har laget. SKAM grunnla denne genren, men Lovleg har benyttet den til dypere, nærere utforsking av karakterer.

Det er utrolig viktig med en serie som skildrer det å vokse opp utenfor ring 3! Dessuten er det utrolig viktig å vise at kjærlighet mellom to jenter kan være hovedforholdet i en serie, og ikke bikarakterer. Men samtidig lage så lite fuzz om akkurat dét.

Jeg signerer fordi jeg fordi jeg trenger en survivalguide til jeg skal flytte på hybel neste år!

Acho que podería dar um final digno a série e não apenas cancelar assim, por favor, amei essa série. Obrigada

Eg signera fordi eg vil sjå meir av PETER! Beste og mest realistiske kristne karakteren eg har sett! Kjente meg skikkelig igjen i han!

God kvalitet på serien som foregår i eit særeigent og spennande miljø.

Jeg digger serien! Den har gode og viktige budskap, og setter lys på tema som ikke er blitt sett lys på enda. Det er SÅ mye mer av storyen vi trenger svar på, så det MÅ bli ny sesong!

Jag skriver på för att det är en bra och äkta serie som behövs för att sprida kunskap och acceptans om att vi alla är bra som vi är!!

https://www.opprop.net/signatures/redd_lovle/?a=2

4
Enda flere kommentarer fra kampanjen

Flere (nokså tilfeldig) utvalgte kommenterer fra noen av sidene med underskrifter:

Lovleg er ein motvekt til det raske, det rosa, det overfladiske. Det gjer ein håp for ungdommen, nynorsken, og poesien! La Lovleg leve!

Lovleg er en glitrende serie som trenger en fortsettelse. VI er fortsatt midt i fortellingen, slik jeg ser det.

i don’t speak the language official but i watches this show and i love so much, im very saddened
(Brasil)

Jeg signerer, fordi... Lovleg-serien takler viktige og usensoriserte temaer for å løse disse problemene, serien er veldig viktig og tegnene er gode, viser virkelige problemer, og som noen mennesker ikke vet hvordan de skal håndtere disse problemene på riktig måte, så jeg i et skjøre øyeblikk av livet mitt og hun våknet meg bare med fantastiske følelser, jeg kom for å se livet mitt på en annen måte, og hun lagret meg bokstavelig talt. Vennligst, hun fortjener en fornyelse, det er en vakker og spennende serie, jeg må bare takke henne for alle følelsene hun har gitt meg.
(Rio de Janeiro)

Please you guys, don’t cancel lovleg. This show is so important. Hugs from Brazil
serien er flott, og vi trenger episoder med fokus på Alex / Torstein

Lovleg deserved better. I love lovleg❤️

Olá, meu nome é Ana Klara e vim aqui enviá-los essa mensagem na súplica de que Lovleg não seja cancelada. Essa série ajudou tantas pessoas com problemas psicológicos abordando problemas sérios, mas de um jeito leve de ser absorvido. Por favor, a série ainda tem tanto para nós mostrar no quesito de potencial! (que sabemos que os atores e roteiristas tem), é uma série incrível no aspecto de estética visual, a união do elenco entre diversas outras qualidades presentes. #renovemLovleg

Jeg signerer fordi jeg liker denne serien så mye, og jeg vil ikke at den skal ende.

It's spectacular show and I'm pretty sure there are more stories to tell and we would love to see them!

Fordi det er kjempe bra og morsomt

Lovleg er en nødvendig serie. Det er forskjellig fra alle de andre, det viser virkelige unge mennesker med virkelige problemer, og dette gir oss mye komfort. Jeg har allerede sendt meldinger til Kristine takk Gunnild fordi hun er et tegn som representerer meg veldig mye, og jeg er sikker på det også for andre. IKKE LOVLEG FINISH!
(Brasil)

Lovleg kan berre ikkje slutte her! Eg syns Lovleg er ein ekte skatt! NRK skulle ikkje hatt lov til å åpne ei slik skattekiste for så å smekke igjen lokket på den måten dei har gjort her. 11- åringen min og eg har hatt mange fine stunder og samtalar om temaene som blir tatt opp. Han er også svært skuffa no. Eg meinar at verden treng ein sånn jordnær og ekte og litt quirky serie der ting får lov å vere litt uperfekt og upolert. Lovleg tar opp så mange viktige tema. Manusforfattar har sagt at ho har mykje meir å fortelle og vi vil så gjerne høyre! Håpar så inderlig at ho får muligheten og at vi får mange fleire sesongar av unike

I would like to have the possibility to see more stories of each of the characters, por example: we don't know much of Alex (who is Jo?) or Peter. I would like to know them more through the eyes of Gunnhild. Also, I want the oportunnity to know Luna when she is not with Gunnhild and how everything between them is healing. Please, we want more seasons!!!
(Brasil)

Eg signere fordi denna serien e noko av da besta eg har sitt av norskproduserte ungsomsprogram.

Essa série é incrível, e merece ser continuanda

Fantastisk nynorsk serie!

Viktig serie!

Lovleg er en serie basert på livets nakne sannhet Vi trenger enn serie som fjerner fokuset på det perfekte liv

Serien er svært viktig for norsk kultur, for å fremja det nynorske skriftspråket og dialektane, og for å uttrykkje ungdomskulturen på bygda. Serien er dessutan på ovleg mange måtar ein myteknusar; både i høve det nynorske skriftspråket, religion blant ungdom og seksuell legning.

5
Verden har talt

Elsker at det er så mange fra andre land som har signert, har sett folk fra flere land i Europa, noen fra USA, Australia, Sør Amerika og Asia. Og selvfølgelig kult at mange fra Sandane/Sogn og Fjordane og andre steder i nærheten også engasjerer seg. Fantastisk at vi får vist frem flere sider av Norge, ikke bare Oslo som ofte er stedet hvor serier foregår. Sandane er så vakkert at jeg mister pusten. Tror mange folk i verden som kommer fra små steder og byer kan kjenne seg igjen, mye av det Lovleg tar opp er noe tenåringer og unge kan kjenne seg igjen uansett men noe er også lokalt. Kult å formidle en litt annen del av den norske ungdomskulturen til andre land. For å ikke tenke på tidenes beste manus og dialog, nynorsk er så rått og poetisk. Jeg elsker det!! Vi må fortsette med Lovleg, tidenes mest ektefølte og viktige serie🤞🏻❤️🌈

6
Takk til Oslo-folka også!

Ser det er mange av dykk som har signert, og det er jo supert at også by-folk ser verdien av serien! Det betyr at ein har lukkast med å vise noko som er gjenkjennbart for alle, uavhengig av geografi!

7

Nærmer oss 1000 nå 👏🏻👏🏻 Lovlegfans er de beste fans

8
Lovleg

Helt enig! 💓💓

9
Uansett

om det blir sesong 3 eller ikke, så er ikke dette oppropet forgjeves. Det sier ganske mye faktisk, om at folk står sammen og engasjerer seg om noe som er viktig for de. Samhold og felles mål om noe så fint er aldri forgjeves. Det gjør faktisk verden til et litt bedre sted. Gule bananer til alle.

10
Det er sant!

Eg føler også at denne aksjonen har sin eigen verdi, uavhengig av om det blir fleire sesongar eller ikkje! Er så glad for at Silje tok utfordringa med å starte oppropet og gav oss eit ansikt utad. For min del er det kjempekjekt å vere ein del av Lovleg-familien og vite at vi er fleire som har sett det verdifulle i denne serien.

11

❤️

12
Lovleg i fleire bygder

Lovleg burde fortsetje som ein serie! Og sjølv om vi er blitt veldig glade i Gunnhild og gjengen, kan eg sjå for meg at Lovleg også kan føregå i andre bygder og med andre ungdommar hvis det er slik at skodespelarane av ein eller anna grunn ikkje kan fortsetje. ideen med å vise oss ungdomslivet utanfor byane er såpass viktig og god at dette ikkje bør avsluttast. Eg likte tanken som kom opp tidlegare i kommentarfeltet om at Lovleg kan spelast inn i Finnmark neste gong. Norge er så variert! Det er viktig at dette visest i media!

13
Kringkastingsrådet

Jeg er spent på hva kringkastingsrådet sier til henvendelsene våre på møtet etter påske.
Her ser du hvordan du kan følge med på møtet og hvem som sitter i rådet:

https://www.nrk.no/organisasjon/dette-er-kringkastingsradet-1.3911376

Jeg håper at leder og medlemmer klarer å se hva vi mener når vi ber de satse videre på denne serien!

14
Lovleg manglet reklame!

Mulig det var bare meg, men jeg kan ikke huske at jeg så Lovleg annonsert en eneste gang på tv. Derimot så jeg at "17" ble promotert hele tida. Syns det var urettferdig....
NRK må forstå at bare folk får oppdaget serien og tatt inn konseptet, så vil de elske Lovleg og ønske seg sesong etter sesong!

15

Helt enig! De ga seg ikke på topp som en eller annen sa, de ga seg før de fikk begynt. Før både Luna og serien fikk blomstra. Så utrolig synd, både folk i inn og utland pluss crewet og skuespillerne vil fortsette. Hva er det som stopper NRK egentlig?

16
I Love You All!

Alle Lovleg-fans i inn- og utland:)
Vi kjemper for en viktig sak! For mangfold, orginalitet, menneskverd, kreativitet og vennskap på tvers av alt!

17
Mangfold

Føler NRK er flinke til å fremme mangfold, spesielt med den nye sesongen av Blank. Men diversitet går også på seksuell legning, sosial status og identitet. Det er virkelig noe Lovleg klarer å fremme på en sømløs og fin måte som treffer både unge og gamle. Det må vi fortsette med. Se på all kjærligheten og aksepten Lovelg har bidratt til, har aldri vært borti et så fint kommentarfelt før. Så mange kreative sjeler som får utløp med både dikt og poesi og nynorsk. Hadde vært tragisk om denne serien sluttet nå, det kan den bare ikke. Not on my watch❤️🌎

18
Herlig å lese kommentarene

Liker så godt å lese kommentarene i oppropet! Og jeg får lyst til å trykke "liker" på alle, men det går jo ikke, selvfølgelig. Men er liksom vant til det fra kommentarfeltet her. Står så mye bra!

19

Er også veldig spent på hva Kringkastingsrådet har å si, lurer på om de i det hele tatt vil ta opp en ny sesong til betraktning igjen basert på publikums ønsker. Publikum burde i hvertfall ha bittelitt å si. Denne aksjonen og engasjementet denne serien har skapt kan virkelig ikke bare avsluttes sånn uten videre.

20
Karakterene lever videre

Utrolig synd at Lovleg er over nå, er så mange ting jeg skulle likt å sett. Påskefeiring med Sara og Gunnhild som holder 17.mai tale på Sandane om viktigheten av mangfold/toleranse og å strekke seg ut til folk. Hun er så flink med ord, hun er helt fantastisk. Skulle likt å sett klassen til Gunnhild ha avslutningsfest med klassen sin før sommeren og Tinas tårevåte ord selvom de skal gå i klasse i 2 år til. Skulle likt å sett sommerferie på Vestlandet. Er fra et lite sted selv og veit hvor dørgene kjedelig det kan være om sommeren, men så gøy man kan ha det hvis man er med de rette folka. Da blir hver eneste dag av sommerferien som kan føles som en uendelighet til et eventyr.

21
Please

Kan vi i det minste få litt bloopers på P3s facebookside?🤞🏻❤️

22
Hvis blank kan

Ha 2 sesonger (foreløpig) kan jammen meg Lovleg få minst 4!! Lovleg er mye bedre enn Blank, og jeg tilhører vel egentlig Blank sin målgruppe egentlig🙈

23

Så enig! Blank er en ganske fin serie, verdt å se på synes jeg. Men det kan på ingen måte måle seg med Lovleg, det føles helt rart å nevne de i samme setning til og med, så ulik stemning,estetikk, humor og karakterbygging det er i de to seriene. Lovleg er en nasjonalskatt 💖💖💖

24
Faktisk

Nasjonalskatt

25

Jeg fatter bare ikke NRK; som statskanal, har de jo netop friheden til at være ligeglade med seertal og i stedet fokuserer på originalitet, der måske ikke rammer den helt store målgruppe, men som er mindst lige så vigtig! Er så skuffet...

26
Lovleg-universet må få leve!

Vi må få en ny sesong med Lovleg!
Hva om de ikke får på plass folka som trengs i tide og de legger planer for høsten??
Lovleg i bygdenorge, enten i Finnmark, Trøndelag eller Agder? Når Blank kan fortsette med nye skuespillere, kan vel Lovleg? Syns det er så utrolig viktig å beholde ideen og grunnstemningen i Lovleg, uavhengig av om Gunnhild og de andre kan fortsette eller ikke.

Uææ... det føltes nesten som å foreslå å bytte ut sin egen familie. Men dere skjønner hva jeg mener.

27
Annelle

Hei føler virkelig for at denne serien hadde passet seg fint inni Finnmark også. Finnmark blir aldri frontet og føler folk andre steder i landet vet alt for lite om samer og samisk kultur. Det finnes tilogmed folk sør som tror jodling og joiking er det samme og dette tyder på en mangel på informasjon nord i fra.

28
Kringkastingsrådet

Eg håpar at ting kan endre seg etter at Kringkastingsrådet får sett på saka. Har sett opptak av intervju med leiar Julie Brodtkorb, og fekk ei god kjensle. Ho seier at favorittserien hennar var Skam, ho er opptatt av prorgram for ungdom som kan skape debatt og gjerne provosere. Ho er opptatt av at Norge kan vere banebrytande (også i forhold til utlandet) med å utvikle program som ikkje i utgangspunktet treffer dei store massene. Som lisenskanal kan ein tenke utanom det komersielle. Ho seier at rådet ikkje skal ha ein redaksjonell rolle ovanfor NRK, men vere ein kanal for lisensbetalarane. Ho er interessert i strømningar i samfunnet. Klikk inn på linken, rull ned til du finn linken til intervjuet og velg Julie Brodtkorb på lista. Eg trur det er viktig at vi brukar Kringkastingsrådet som den mulegheiten det er, særleg etter at eg høyrde dette intervjuet:

https://www.nrk.no/organisasjon/dette-er-kringkastingsradet-1.3911376

Rekorden på henvendingar er hittil eit Skavlan program med ca 300 klager. Kan vi slå dette?

29

Så også det intervjuet nå, hun virket som en veldig hyggelig og bra dame! Nå fikk jeg opp håpet her❤️ Utrolig bra at hun likte Skam og hører på ungdommen. De fortjener også å bli hørt og at det blir laget serier for deres målgruppe. Spent på hva de sier🤞🏻

30
De som savner Gunhild:

Anbefaler å se Game of Thrones. Hun som spiller Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) er SÅ lik Gunhild i utseende! Det er som å se Gunhild (eller Kristine, da) som voksen 🙂 Gunhild burde spilt datteren til Brienne i serien eller noe 🙂 (Jeg er bare på sesong 5, så no spoilers, please :p)

31

Åh, elsker Game of Thrones. Men det har jeg aldri tenkt på før! At Gunnhild er en mini-Brienne! Men du har jo helt rett! Nå elsker jeg begge de karakterene enda litt mer!

32
Just saying

REDDLOVLEG

33

Savner Luna

34
Ja!! Ynskjer meg fanfics!

Det ligg 2 fanfics i dette kommentarfeltet; ei om Sara og Gunnhild, og ei om Jo. + fleire refleksjonar og spekulasjonar på kva som kanskje kan ha skjedd - eller kjem til å skje - med gjengen.
Det hadde vore så fint om nokon kunne skrive litt om Luna!
Lovleg-universet fortener å leve vidare og gir så mange mulegheiter for kreativitet og fantasi.

Kanskje er nokon redde for å lage fanfics, fordi dei føler det låser historia, men tenk heller at det kan vere fleire parallelle røyndomar Ingen har monopol på sannheita om Lovlegkarakterane før evt. forfattar Kjersti får høve til å gi oss sin versjon. Og forhåpentlegvis syns ho det er moro at vi leikar oss inntil vidare.

35

Holder på med en fanfics om Luna nå, men ja, er litt usikker på hvor lurt det er å publisere den....

36
Gjør det, gjør det..!

🙂

37
Jeg og

Jeg savner også Luna. Hadde vært ekstremt interessant med en sesong der vi ble bedre kjent med henne. For ikke å snakke om den vakre stemmen hennes 😍

38
Saknar Sara..

Får klump i halsen av å tenke på at eg ikkje skal få sjå henne meir...

39

Hadde NRK hatt tekstespor på engelsk og gjort den tilgjengelig worldwide hadde den blitt kjempestor...

40
Engelsk

Den blir jo oversatt av fansen. Søk opp Lovleg English. Det er mange som kom via Skam og elsker NRK sine realtime seriar.

41
Enig!

Når vi ser på hvor mange utlendinger som har signert oppropet, og som har fått kjennskap til Lovleg kun gjennom nettet og oversettinger fra Skamfans, så bør jo NRK skjønne at denne serien har gjennomslagskraft!

42
Det tror jeg også!

Noen må tipse de om denne muligheten. Rart de ikke kommer på det selv.

43
Kringkastingsrådet

Hvor mange har sendt inn en henvendelse til Kringkastingsrådet her? 😊

44

Det har jeg gjort.

45

Jeg har!

47
Eg har!

Oppfordrar alle til å sende nokre ord. Det fins mange gode poeng å hente hvis ein ser litt gjennom kommentarfeltet her. Ein treng ikkje skrive så langt, men det er viktig at Kringkastingsrådet får innspel på kvifor vi tenker at Lovleg er verd å fortsetje med. Hvis du ser at du kan forsvare Lovleg ut frå eit fagleg, personleg eller samfunnsmessig perspektiv, så la dei få vite det! Ikkje sikkert dei har sett serien sjølv, så då må vi forklare.

https://www.nrk.no/informasjon/kringkastingsradet-1.7960576

48
976 underskrifter 😄

Er det nok?

49
Sende e-poster til sjefene

Foreslår at alle som har gode argument for at NRK bør satse videre på Lovleg sender e-poster til lederne i NRK. Her er en liste over navn:

https://www.nrk.no/etikk/redaktoransvar-pa-nrk.no-1.2843526

50
og til fungerande redaksjonssjef i P3:

Nora Ibrahim.

51
Rar teori

Det var Nora Ibrahim som sa at det er "sunt" å avslutte serien "før folk går leie". Veldig rar teori, når ein ser engasjementet serien har skapt etter berre 2 sesongar, og det til tross for null markedsføring frå NRK.

52
Eg har sendt til info@nrk.no

Reknar med det blir vidareformidla derifra.

53
KOM IGJEN!!

Nå mangler vi rundt 30 for å få 1000 underskrifter! Men vi kan klare mange fler! Send den rundt. Det er perfekt i påsken. Vis den til tante, onkel og resten av hytta. Vi må klare dette. Og hva gjør vi etter påske når vi har samlet alle? Leverer man de inn eller hvordan fungerer det? Jeg krysser fingre 🤞

54
Påskequiz

Kan anbefale påskequiz om Lovleg der alle deltagere (selvfølgelig) må signere oppropet som en del av konkurransen.

Forslag til spørsmål fra sesong 1:
1) Hvor gammel er Gunnhild når hun flytter på hybel? (15 år)
2) Hvilken farge har gutten som kommer syklende i det første klippet på buksene? (lurespørsmål - han har ikke bukser på seg)
3) Faren til Gunnhild ser seg rundt da de kommer på hybelen første gang. Hva slags onepiece har gutten i sofaen på seg? a) Løve b) tiger c) katt (rett svar: tiger)
4) Hva sier Gunnhild at hun misliker ved Høyanger? (folk som bare tenker på håndball og ser på sminkevideoer).
5) Hva heter sangen som spilles på den første festen, da Gunnhild forteller om My little Horny? (Klappa katt)
6) Hva slags bil har Lasse? (det vet jeg ikke, men sikkert noen andre på hytta som har fått det med seg..?)
7) Hvilket fag undervises det i når Gunnhild får dickpick av Lasse? (norsk, Ibsen)
8) Hvem sitter rett bak David i klasserommet? (Tina)
9) Hvilket fag har Gunnhild og Peter samarbeid om når lyset går på grupperommet og de kysser? (Fransk)
10) Hvor reiser Gunnhild, Alex og Ivar på roadtrip? (til Refviksanden).

Jeg utfordrer alle til å lage flere quizer her i kommentarfeltet slik at vi holder historiene levende, får det gøy på hytta eller hvor vi er og skaper anledninger til å få folk til å signere på oppropet Redd Lovleg: https://www.opprop.net/redd_lovle

God påske, alle sammen!

55
Luresvar?

Spørsmål 3: Lurer på om det ikke var en leoparddrakt han hadde på seg...?

56
Påskequiz

Hmmm.... du har kanskje rett. Må nok se klippet på nytt for å få dette klart!

57
Påskequiz

Leopard. Definitivt.

58
Sende e-post!

til info@nrk.no, og be dei sjekke ut kommentarfeltet her!

59
Hva er

egentlig grunnen til at det ikke blir flere sesonger av Lovleg? Kan noen i NRK svare på det plis?

60
Vi må

Faktisk også sprenge kommentarfeltet

61

Når man scroller nedover oppropsiden, ser man at sjokoladen Lohengrin har fått mer enn 5300 underskrifter. Hvis en sjokolade kan få så mange,kan vi håpe og satse på mange flere vi også. Jeg vet ikke hvor lenge det er vanlig å la en kampanje gå, men tror det er lurt å gi det litt tid, og dele ting på nytt i samme kanaler med noen dagers mellomrom.
Og for dere som går på skole,eller kanskje underviser i skolen, kanskje ta det opp i klassen og i studentmiljøet etter at påska er over også? Lærere som har andre kolleger som underviser i nynorsk,kan snakke med dem,og be dem spre det videre til sine elever og kjente! Vi må tåle å være litt masete,for en god sak 😊

62
Nesten 1000

Akkurat nå viser statistikken 998 underskrifter!
https://www.opprop.net/redd_lovle

63
Teaterjenta

1000 underskrifter!❤️

64
1000!

Tusen underskrifter!

65
Hurra!

Lovleg-familien er stor!

66
Caroline

Hallo, det kan ikke stoppe her! Sara har jo ikke fått dragen sin!
Jeg blir rørt av engasjementet og at man står på hue for å få en sesong til! Det beviser bare hvor viktig denne serien er, og at den engasjerer, relaterer og forandrer og betyr mye for så mange. Aller mest blir jeg rørt av samholdet her inne, både det som har vært under de to sesongene (2. sesong spesielt), og nå i ettertid av siste episode. For et engasjement, for et samhold! Hvis ikke NRK slipper alt de har i hendene og får opp øynene for at det de er i ferd med å tillate er helt riv ruskende galt og helt bak mål, så forstår ikke jeg noen ting. Vi trenger mer.

67
Du har rett!

Vi trenger mer!
Og kampen gjelder også for at de som enda ikke har oppdaget serien skal få muligheten til å bli med i Lovleg-familien de også!

Lovleg er en menneskerett!! (tar jeg det litt langt nå, eller...?).

Men det FØLES slik!

68
Leter etter Lovleg overalt

Som en desperat, tørrlagt alkoholiker som tenker "Jeg må jo ha gjemt unna noe et eller annet sted..."

https://www.tumblr.com/search/lovleg
https://www.tumblr.com/search/lovleg/recent

69
Samme her

Hahahaha❤️ Åh dette er bra

70
Redd Lovleg - påskens beste drama

Det hadde ikke NRK regnet med, tenker jeg: årets beste påskekrim er den som er tatt av programmet!

71
Eivind

Jeg har ikke sett serien, men velger å signere oppropet fordi datteren min valgte å ta med seg jentekjæresten sin hjem fordi hun hadde sett på Lovleg. Hvis denne serien kan gjøre ting litt lettere for ungdom (og for voksne også faktisk) så blir jeg veldig glad. Tommel opp for sesong 3!

72
Caroline

Til Eivind: Åå, noe så vakkert! Det er det jeg (og alle andre) mener: Lovleg er så viktig! Jeg syns det er rørende og sterkt at Lovleg betyr mye for så mange mennesker, at serien treffer personer i ulik alder og livssituasjoner, og at den hjelper folk til å våge å være seg selv❤️

Nei.. det er trist hvis eventyret ender her, veldig trist. Det er så mange løse tråder som ikke er knyttet sammen enda.. Sara har ikke fått dragen sin! Og hun har mye mer på hjertet som trenger å komme ut. Og hva med Gunnhild og Luna?Gunnhild trenger en pause, tid til å tenke litt, bare være seg selv. Men hvordan har Luna det? Hva skjer tilslutt? Og får Alex svar fra Jo? Får vi noen gang møte Jo? Blir Ivar kjæreste med jenta fra Facetime, og opplever han endelig å bli lykkelig? Og Peter da, hvordan er det egentlig for han å være så populær blant unge jenter? Tenk om det faktisk føles som en byrde på ordentlig. Og så Tina, David og Billie, osv!

We need more! Jeg savner kommentarfeltet, engasjementet, ventingen, spenningen.. nye klipp, notater, oppdateringer på Instagram.. savner hybelhuset, det sårbare, skjøre og sterke ❤️

73
ååh flott

veldig stolt over datteren din!! og tusen takk!!

74

Dette er noe av det fineste jeg har lest her inne. Og det er ok et bevis på at akkurat denne serien er det behov for, den betyr noe 🙂

75
Hurra!

Så fint! Og du kan glede seg til å se begge sesongene med Lovleg!

76
Eivind

Så fin respons! Etter å ha bladd litt i kommentarene her noen jeg både lettet og rørt. Folk er veldig støttene og aksepterende, akkurat sånn det skal være. Jeg mener selv at man egentlig ikke burde komme ut av noe skap, men at det er den største selvfølge å bare kunne ta med seg den man vil hjem til foreldrene sine uten å måtte si fra på forhånd for eksempel. Men selvom vi lever i 2019 er det nok mange som synes dette er vanskelig. Nå er ikke jeg ekspert på ungdomsserier, men utifra det jeg har blitt fortalt er det veldig få skeive par (hvertfall jenter) i norske serier. Man trenger rollemodeller å se opp til og utifra hva jeg har forstått har Lovleg det! Det må vi fortsette med! Jeg ser at mange har kontaktet Kringkastingsrådet, det var en veldig god ide. Denne ungdomsgenerasjonen har jeg virkelig tro på!

77

..og det er akkurat det Gunnhild (hovedpersonen) også sier, "det er ikke noe skap"!

78
Flink

Vet mange har sagt det, men jeg håper virkelig Kristine vinner Gullruten for beste skuespiller! Utrolig viktig rolle og veldig dyktig dame❤️

79

Noen som kan skrive en Luna fanfic? 💙

80

Kjære N. Jeg fikk ikke sove, og så spørsmålet ditt, så nå har jeg prøvd meg på en Luna-fanfic 🌖 Med unntak av min nylige limerick-fase, er dette min første fanfic ever, helt nytt territorie for meg, men jeg liker godt å skrive,så hvorfor ikke 🙂 Den skal foregå nå, i Påskeferien, en uke etter at det ble ordentlig slutt mellom Luna og Gunnhild. Håper du liker den❤️

Luna, er du full av feil, eller er du og full av små tuneller ,hvor kjærlighet får slippe inn og kjærlighet får slippe ut?

Hun møter sitt eget blikk i speilet, og lurer på om de brune øynene hun ser der noengang kan få henne til å føle det sånn. Som om hun er hel,og verdt å elske. Helt på ordentlig, og helt på egenhånd?
Alt hun ser nå, er de mørke ringene under øynene,som er enda mørkere enn i går. Og håret som henger uvasket i tjafser rundt ansiktet,med kinnben som er litt skarpere enn for en måned siden.
Men hvis hun lukker øynene, da ser hun Gunnhild, hun hører sin egen stemme klar og sterk, sammen med Gunnhilds latter. Hun føler en varme som strekker seg fra hennes eget hjerte ,der det banker stødig og raskt i Nordfjordeid,og hun lurer på om varmen når helt frem, og om et annet hjerte banker i takt med hennes eget, hjemme i Høyanger.

Her er det ingen hjemmelaget pizza med Jarlsberg, eller påskemiddager og vafler. Det er en pappa som prøver å få endene til å møtes,og som jobber natt og sover dag. Det er gulv i som knirker litt for høyt, og en gnagende følelse av å være i veien.
Det er en lillebror, Kasper, som har savnet henne,og som ser på tegnefilmer med TV'n på laveste volum, mens han spiser cornflakes. En lillebror som gjerne vil sitte på fanget hennes selv om han begynner å bli litt for stor for det ,og som kan veldig mange banneord,selv om han er litt for liten for det.
Og det er rester og spor av ungdomskole-Luna,i esker og skuffer på hennes halvdel av det grønnmalte soverommet hun og Kasper deler når hun er hjemme.
Hun setter seg ned , børster vekk litt støv, og åpner en av eskene. Gammel sminke, to postkort Billie har sendt henne fra Roma og Island. Pappas tynnslitte ullgenser hun gikk med hele tiden i niendeklasse.

Kan du finne deg selv i disse tingene,i alle minnene som sitter i de,Luna? I bøkene av Simone De Beauvoir , Sartre og Camus fra lokalbiblioteket, som må ha påbeløpt seg purregebyrer på minst tjue millioner de siste årene? I dine egne sangtekster og noter, i plakaten for UKM 2015 som bærer spor av regn og vind fordi den hang ute, på lyktestolpen nede i veien?
Hvem er du, Luna? Er du en sum av alt du har gjort,alt du har vært, dårlig,bra og midt i mellom? Er du alt du kan og kommer til å bli ,og gjøre og oppleve? Er du verdiene du skulle ønske du klarte å leve etter? Drømmene dine? Og viktigst av alt; er du en å være glad i?

Hun lukker øynene igjen, og kjenner to varme tårer rulle nedover kinnene.

Er du alene?
Er du en man kan slippe inn,og være trygg hos? Er du trygg hos deg selv?

En liten stund føltes det sånn. Som om det kunne gå bra. Ikke bare gå bra å være Luna, men gå bra å være med Gunnhild. Det føltes som om sammen kunne de være mer enn bra, de kunne være fantastiske.

Så hvorfor sitter du her alene nå, og føler deg så bortkommen? Hva skjedde egentlig, hvordan gikk alt så galt? Hvordan skal du reise deg igjen når du føler deg så liten?

Forsiktige gutteføtter tasser inn på rommet,og en kropp som snart når Luna til skuldrene deiser ned ved siden av henne. En hånd med mørke rander under fingerneglene strekker seg ned i esken og tar ut det siste som ligger der. Et innrammet fotografi av en slank kvinne med brune øyne midt i trettiårene. Hun står og holder en ettåring på hofta, og ei jente uten fortenner lener seg smilende mot henne.

Der er du. Der er Luna, Kasper og Mamma. Som ikke er her lenger,men som elsket dere og som ville ha deg, uansett hvor mye rart du fant på ,uansett hvor sint du kunne bli. Og her er du, og her er Kasper,og du kjenner at du er en som elsker lillebroren sin. Og du er en som elsker vennene sine, du elsker Gunnhild, og et sted langt inni deg er det også rom for å elske Luna,hvem du nå måtte vise deg å være. Og du vet at selv om pappa sover,og jobber,sover og jobber, så elsker han dere han også. Han sier det kanskje ikke. Han snakker veldig lite med dere, og aldri om mamma,eller om det som var. Men han elsker dere han også.

Luna svelger vekk klumpen i halsen,og lener kinnet sitt mot hodet til Kasper. Telefonen hennes vibrerer nesten lydløst,og hun plukker den opp
"Hei, Billie!"
"Hallo. Er du aleine? Og vil du ha besøk? "
" Nei." svarer Luna, og kjenner at hun smiler forsiktig for første gang på ei uke.
" Og ja."

81
Viktig bodskap!

Denne historia minner oss om at vi alle er meir enn det vi ser ved første augekast. Heilt i tråd med bodskapen i Lovleg! Så fint skrive!! Takk!

82
Tusen takk!!

Den var kjempefin!

83

Så fint Mie. Godt å lese om Luna og at hun går videre med seg og sitt. Syns det er så fascinerende hvordan vi ser for oss katakterene og at vi ser forskjellige ting hos dem. Siden du la ut denne fanficen, tør jeg også legge ut min versjon av Lunas historie. Er veldig spent på om vi noengang får høre "fasiten" fra serieskaperne ....

84

Alie, tusen takk, og så fint at du og delte din fanfic, den var kjempefin! Den delte mange flere detaljer om en fortid, og føltes realistisk. Og ganske rart at selv om historiene våre var forskjellige,hadde begge tatt med noe om bortgang av foreldrene/foreldre og hvordan ting ble etter det.

85

Det ender her var budskapet,men er det absolutt?
For hvordan har de hjerte til å la dette ta slutt ?
Så mange spørsmål som vi har
Vi venter spent,vi sitter klar
Og skaper,cast og crew de sitter på så mye krutt!

Hos alt fra dame 45 ,til ungdomsskolegutt
i flere land,ja overalt,er savnet helt akutt
For Gunnhild som er fin og rar
For Ivar,sånn en kjernekar
Ja hele hybelhuset er et snålhetsinstitutt!

For Lovleg er det beste, det finns inget substitutt
Og kanskje handler dette litt om innsparing og kutt
Men kvaliteten Lovleg bar
bør trumfe all sånn "spink og spar"
Så sats på denne serien,og unngå mer disputt

For vestlandet og Sandane vi spiller en salutt
For nynorsken og fjellene vi tar en trudelutt
Vi trenger mer,vi trenger svar
Om fremtiden og det som var
En ny sesong,det er vårt håp, hvert eneste minutt ❤️

86
Fanfic

Så noen skrev en veldig fin fanfic rett under her.
Slenger meg på historien om lillebroren til Luna.

P.S les den litt lenger ned først kanskje.

Noen ganger får han små glimt av den Luna som hun engang var. Som hun fortsatt egentlig er bak all tvil og forakt. Øyeblikkene oppstår fort og uventet og er kanskje de aller viktigste å ta vare på for å takle alle vonde ting som måtte komme.
Som den rungende latteren som kommer fra langt ned i magen, som ikke engang verdens beste skuespiller klarer å forfalske. Når de spiller kort i stua og Luna med verdens dårligste pokerfjes prøver å overbevise han om at hun ikke kommer til å smadre tommelen i bordet med en gang hun får den siste kløveren hun trenger. Når de lager fort i kjellerstua og har putekrig. Luna mener selvfølgelig at dette er «Så sjukt patetisk» men hun smiler mens hun sier det og ler høyt mens hun slår i stykker broren sin som bare storesøstre kan. Det er rart hvordan man kan være så slemme mot hverandre, men likevel brette opp armene og forsvare hverandre når folk er slemme mot den andre. Det har alltid vært han og Luna mot verden. Men brått var det som om noen skrudde på en slags bryter som gjorde at Luna trakk seg tilbake. Hun ble innesluttet og stille og han lå ofte oppe om kvelden før han skulle legge seg bare for å passe på at hun ikke gråt. Det var de kveldene han virkelig måtte trosse alt faren hadde sagt om å gi henne tid, at ting bare ble verre hvis man maste på henne. Han kunne ikke høre på henne der hun lå alene i mørket og var redd. Noen ganger satt de bare oppe og pratet, noen ganger så de film. Men som alle dårlige perioder gikk ting over. Luna flytta til Sandane og begynte på VGS. De snakket ikke så mye mer om det.

Nå sto han og så på søsteren sin som satt på gulvet og sorterte bilder og gjenstander i to hauger. Gode og dårlige minner kanskje? Kastes og beholdes? Det var alltid så rart å se henne på det gamle rommet. Alt var liksom helt likt, plakatene på veggene, klassebilder fra barneskolen, fotball-pokalen fra Nordfjord cupen som egentlig var hans men som hun hadde stjålet engang i tiden slik at folk trodde at hun også var best i noe. Nå satt hun på gulvet med hendene foran ansiktet. Hver gang hun kom hjem fra Sandane var hun alltid en erfaring rikere. Litt mer voksen. Hun hadde begynt å feste og spille i band og endret klesstilen helt. Møtt forskjellige mennesker, noen med dårlig innflytelse og noen bra. Han husker spesielt Ivar som han møtte etter at Luna hadde hatt konsert på skolen hennes, han var konferansier og gjorde et iherdig forsøk på å prøve å løse opp stemninga til null reaksjon fra publikum. Men han virket morsom, og Kasper skrøt av både vitsene hans og Frank Zappa t-skjorten. Han fikk en fist-bump av denne jordnære karen med rød manbun.

Tilbake på rommet vurderte han å spørre hvordan det gikk men visste at han mest sannsynlig ikke kom til å få noe svar. Han så det på øynene hennes da hun kom hjem for noen dager siden, han så alltid på øynene hennes da det er det eneste kroppsspråket man ikke klarte å fake. Hun smilte ikke med øynene.
Hun hadde jo hatt det så bra i det siste. Fortalt om en jente hun hadde møtt, som skinte som sola selv og som likte drager og Game of Thrones like mye som han. Hun hørtes kul ut. Hun hørtes hvertfall ikke ut som noen av de andre Luna hadde pratet om. Så nå satt hun her, en erfaring rikere. Denne var av den vonde sorten og han skjønte at lite av det han kom til å si nå kunne muntre henne opp. Han setter seg ned ved siden av og legger armene rundt henne.

«Jeg er her når du er klar for å prate»
💙💙

87
Ååh..💚

Så sår og fin!

88
Lunas (for)historie - en fanfic av Alie . ... Beklager at det ikke er på nynorsk ...

Det er strålende vær og mange fridager ligger klare. Det som skulle bli en fin påskeferie, er blitt helt annerledes enn planlagt. Luna sukker og legger fra seg gitaren. Klarer ikke konsentrere seg, er bare rastløs. Hun har ikke flere tårer igjen, men smerten kjennes like godt. Prøver å ikke tenke på Gunnhild.... ikke tenke på Gunnhild.... ikke tenke på Gunnhild. Må tenke på noe annet! Før har hun alltid klart å viske vanskelige ting ut med musikk. Men denne gangen er det så mye verre enn alt annet hun har vært borti - og det er faktisk mye!

Hun reiser seg og går bort til skrivebordet. Der ligger brevet. Hun åpner det - nok en gang og kikker tomt ut i lufta. Brevet har hun lest sikkert tjue ganger eller kanskje mer. Konvolutten er adressert til henne. Der det pleier å være frimerke er det ferdig påtrykket porto. Brevet er ser veldig "statlig" ut, sånne brev som man lar ligge noen dager før man tar mot til seg og åpner. Så leser man det, skjønner hvem det er fra men ikke hva de vil. Det er skrevet på byråkratisk språk. Man kan lese det en gang til, skjønne litt av innholdet, men ikke hva det forventes at man skal gjøre. Leser det igjen og igjen. Gang på gang. Får likevel bare med bruddstykker.

"Vil bare orientere......den dagen du fyller 18 opphøyrer... .. vil du ikkje lenger ha ..... i hovudregel vil nåværande tiltak vidareførast, såkalla etterverntiltak ......naudsynt hjelp og støtte ... overgangsfasen til sjølvstendige liv som vaksen.....grundig vurdering.... dersom du er einig.... innkalla til møte.....gjere om vedtaket innan eitt år...."

Luna føler seg splittet i hele situasjonen. Helt siden hun begynte på videregående har hun følt hun mestret livet. Følt på at hun klarer seg selv. Trenger ingen hjelp, det bare ordner seg - på den måten hun vil.
Men nå i perioden etter forholdet til Gunnhild skulle hun ønske hun kunne slippe alle de mørke tankene, og bare krype opp i armkroken til sin egen mamma, eller kanskje pappa, og bare være der. Hele påsken.
Men det er jo helt umulig, da må hun jo grave seg ned sammen med dem på kirkegården. Luna drar litt automatisk på smilebåndet av sin egen svarte sarkastiske humor.

For det var slik hun så dem for seg, foreldrene. Forståelsesfull og med mye omsorg. Uforpliktende kjærlighet. Ikke som i beredskapsheimen hun måtte bo i etter ulykken. Tragedien.... Hun hadde bare følt seg fremmed og bortplassert der. Alle prøvde nok det de kunne å ta vare på henne - forstå henne. Stakkers lille Luna som plutselig ble foreldreløs.. Men hun ville ikke bli syns synd på, ikke engang da, når hun bare var 5 år. Hun ville bare bli sett - som Luna - og bare Luna, ikke stakkars Luna. Etterhvert hadde hun fått en overbevisning om at alle som tok hånd om henne gjorde det bare fordi de syns synd på henne, eller fordi de ble betalt for å ha omsorg for henne. Kanskje det var hun som var skyld i at ting alltid ble trøblete, eller kanskje det var systemet som ikke fungerte for henne....kanskje det var begge deler. Hun hadde hvertfall ofte fått skylda for å skape dårlig klassemiljø på skolen, og problemet ble alltid løst ved at hun måtte flytte, bytte skole og fikk "ny familie". Hele 3 ganger hadde dette skjedd, og det føltes mer og mer vanskelig å knytte seg til sted og folk.

Men det var før. Nå har hun jo hvertfall Billie. Gode stødige Billie. Luna må innrømme at ting var blitt mer på stell etter at hun traff Billie. I starten var det et litt merkelig vennskap, men nå er de omtrent som søstre. Eneste hun kjenner seg litt i familie med. Og Luna er overbevist om at de har utviklet en telepatisk link seg imellom. Sånn som nå: Billie kommer til å ta kontakt med henne innen neste kvarteret, det kjenner hun på seg.

Billie-Billie-Bop - Luna rister sakte på hodet. Hadde det ikke vært for Billie, hadde hun helt sikkert ikke vært her nå. Luna bodde på Værlandet i ett og et halvt år. Det var resultatet fra nok et vedtak i systemet om at det var bra for henne å skifte miljø, og denne gangen til et mindre sted. Hun begynte på ny skole der, og møtte Billie. Billie var ikke som de andre. Hun hadde ikke spurt Luna om alt mulig eller gravd i fortida hennes slik de fleste gjorde. Og hun syntes ikke synd på henne. Hun bare var - der og da. Slik hun fortsatt er - her og nå. Det var Billie som fikk Luna til å elske musikk, og gjennom musikken fant Luna endelig en måte å uttrykke følelsene sine på. Og før Luna igjen måtte flytte, fra Værlandet til Nordfjordeid, hadde Billie bestemt at de to skulle gå videre med musikken, de skulle begynne sammen på musikklinja på Firda. Men da måtte de ha gode nok karakterer til å komme inn der. Det ble motivasjonen for Luna gjennom det siste året på ungdomsskolen. Og gleden var stor da både hun og Billie kom inn på Firda.

Hadde det ikke vært for Billie hadde hun heller ikke møtt Gunnhild. Luna sukker nok en gang. "Å, Gunnhild, hvordan klarte vi å rote det til? Eller hvordan klarte JEG å rote det til? " sier Luna oppgitt til seg selv.
Hvordan var alt blitt så komplisert? Luna hadde jo kontrollen. Hun trodde hvertfall det... Nå ser livet ser ut til å styres av tilfeldigheter. Hun må lære seg å takle tilfeldighetene. Tilfeldighetene som var årsaken til ulykken, tilfeldighetene som gjorde at hun traff Billie. Og Gunnhild. Tilfeldighetene som ville dukke opp etter påsken... Hm.... noe måtte vel kunne styres....litt... kanskje hun skulle be Gunnhild på en date... før sommeren hvertfall, selv om det høres 50-talls ut. Ikke sikkert de var så dumme på 50-tallet. Kan jo være noe lurt i det å bli kjent med tankene og hjertene til hverandre, før kroppene. Prøve en gang til å begynne fra den siden. Men ikke la praten bryte hverandre ned, sånn som den dagen med ferga. Heller gjøre noe aktivt i lag, og la tilfeldighetene styre snakkingen...litt sånn som hos Gunnhild. Gå på tur. kanskje?? Det kunne vel Gunnhild likt.. og Luna ville kanskje også begynne å like det hvis Gunnhild ble med...

Med ett gir telefonen lyd fra seg, og Luna rykker til. "Hei, skal vi treffes og spille litt i lag?". Det var fra Billie. Luna smiler litt og nikker for seg selv - det der er hvertfall ingen tilfeldighet.

89

utrolig bra

90
Brikkene fell på plass!

Så glad for at du hjelper oss å fylle tomrommet som oppstod etter sesongslutten! Skriv gjerne meir!

91
Vi trenger Lovleg

Kommentarfeltet lever fortsatt, det kommer stadig flere underskrifter og flere har sendt inn henvendelser til Kringkastingsrådet. Og viktigst av alt; denne serien betyr så mye for mange. Er ikke alt dette bevis nok på at vi trenger Lovleg? Jeg blir ordentlig skuffet dersom NRK velger å ikke gi oss mer av denne serien.

92
Aksjonstips!

Send e-post med link til oppropet til:
post@sprakradet.no (Språkrådet)
nm@nm.no (Norges mållag)
norsk@malungdom.no (Norsk Målungdom)
nynorskmediesenter@nrk.no
post@utdanningsforbundet.no (Lovleg i nynorskundervisningen)
info@nrk.no (og be om videresending til kringkastingssjefen)
katrine.mosfjeld@innovasjonnorge.no (ansvarlig for digital markedsføring av Norge som reisemål, seriens markedsføringspitesiale, vakker natur, apropos alle utlendinger som har signert oppropet).

Jo flere som skriver, jo bedre!

93
De skal få post!

Takk for denne lista , samtlige skal få høre fra meg ila helgen 😊

94
Supert!

Vi ber de dele oppropet på sine nettsider/med sine kontakter, og eventuelt sende klage på stans av serien til kringkastingsrådet.

97
usikker

vil skrive klage til kringkastingsrådet men aner ikke hva jeg skal skrive. skal jeg starte med hei eller ikke? hvordan skal jeg skrive det og hva bør jeg skrive? noen som kan hjelpe?

98

hvis du blar lengre ned i kommentarfeltet her er det flere eksempler på hva man kan skrive 😄

100
«Hei» er fint, tenker eg😊

Så bra! Skriv det du tenker om saka. Greia er at vi sender inn klage på bestemmelsen som NRK har tatt om å ikkje lage fleire sesongar av Lovleg. Vi er uenige. Så skriv du litt om kvifor du er uenig og argumenterer for at NRK bør revurdere saka og la Lovleg fortsette. Og ein ring til: Det er alltid greitt å vere høfleg, sjølv om ein klagar😉

101
Pride konkurranse 🎉

Hei! I saknet av Lovleg treng vi alle litt meir skeiv litteratur!
Er du ungdom i Sogn og Fjordane?
Send inn din skeive litteratur til lovlegskriv@gmail.com og delta i konkurransen. 🏳️‍🌈

Vinnaren blir trekt under det fyrste Pride arrangementet i Sofjo si historie den 14-16 juni 🎉

102
Får vi 12 signaturer til idag, har vi økt dagens resultater hittil med 100%

Det går litt tregt med andre ord😅 Skal vi alle dele oppropet en gang til (facebook, insta, snap...) og be kontaktene våre videresende?

103
Noen facebooksider eller facebookgrupper

...som vi kan publisere underskriftskampanjen på?

104

Jeg ser at den er ihvertfall delt på Lovleg siden, og for den for de over 20, og for den for Brasil sine Lovlegfans.

Også ser jeg at endel andre sider har publisert artikkel om kampanjen,men ikke kampanjen spesifikt. Så man kan jo alltids legge den til der allikevel. Og dele den på nytt,selv om den er delt et sted allerede.

Norsk mållag
det norske teatret (som jobber med nynorsk og dialekter
Foreningen fri
Kanskje sidene til skoler noen av skuespillerne har gått på, som Bårdar og Ringerike folkehøgskole, og Høyskolen i Oslo?
Kanskje noen vestlandakommuner har egne Facebook sider?
Den norske turistforening?
Rubicon

105
Adjektivfortelling, anyone?

Er det stemning for en adjektivfortelling her inne? Jeg begynte å skrive en fanfic om Gunnhild og Sara på påskeferie,men syntes ikke den ble så bra. Men så kom jeg på noe jeg og venner og familie brukte å gjøre på hyttetur da jeg var barn (og fortsatt gjør av og til ): lage adjektivfortelling.

Så hvis dere vil skrive inn adjektiver (og adverb) dere kommer på ,under her, så kan jeg putte de kronologisk inn i fanficen min, foran hver person og hvert substantiv, også poster jeg det endelige resultatet her etterpå 😊

Alt er lov, helt vanlige, helt uvanlige, og også teite ord (og er de for grove kommer de sikkert ikke igjennom på kommentarfeltet uansett)

106
Flere forslag?

Nydelige adjektiver dere kommer med:)

jeg har plass til ihvertfall 15 til, så det er bare å komme med flere forslag 😊❤️

107
«Kan vi ta fem...?»

Ustemte, luftige, dustete, blomstrande, kunstneriske.

108
Banner og ballonger

Musikalsk, smart, filosofisk, idiotisk, mistenksom, komisk.

109
Adjektiv

Rosa, skeiv og sexy!

110
vannkanne

Kan jeg ta to?
Hvis det, så tar jeg klumpete og fiolillahestegrønn :))

111
@vannkanne

Ta så mange du vil, det er plass til masse 🙂

112
Labels

Poetiske, hevngjerrige, spillegale, ambivalente, tøysete, pliktoppfyllende, matglade, treningsnarkomane, omtenksomme, glade, ivrige, forelska, sultne, varme, sjenerte, stilige, fjollete, sterke, forvirra, hysteriske, lærevillige, overlegne, tilbedende, populære, inkluderende, danseglade!

113
Forslag😊

Gode, koselige, patetiske, nerdete og kjekke💚

114
Og DER hadde vi 12 signaturer til!

Og kvelden er enda ung. Husk å få venner, søsken, foreldre og andre slektninger med på laget!🐥

115
vannkanne

jeg har skrevet under på en nettside, men er det flere jeg kan skrive under på? send meg link!!! vil skrive på så mye jeg kan. #reddlovleg

116
e-postadresser m.m.

Lengre nedi kommentarfeltet er det forslag til nettsider og en liste med e-postadresser også👍🏻

118
Opprop og kringkastingsrådet

Så bra!! Hvis du ruller littegrann nedover finner du link til begge😊