Legg igjen ein kommentar

%s er allereie registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernamn / passord

Orsak, du må være logga på å legge inn en kommentar.

Velkomen til LOVLEGs kommentarfelt! Vi set utruleg stor pris på at du vil dele dine tankar om serien. Du kan vere så anonym som du berre vil her (du kan gi deg sjølv eit alter-ego f. eks Mr. Pants eller Queen of the Spiders). Vi kjem til å kikke på kommentarane før dei publiserast for å sjekke at dei følger reglane. Reglane er:

Ikkje skriv personopplysningar om skodespelarar eller andre.
Ikkje gå til personangrep.
Ikkje bruk stygt eller hatefullt språk.

Gjer du nokre av desse tinga blir ikkje kommentaren publisert. Prøv å tenke på alle i kommentarfeltet som vener du ikkje har møtt enda. Det tenker vi. Hei alle nye venner!

1643 kommentarer

Eldste
Populære Nyaste Eldste
1
Lovleg rewatch nedtelling

Nå er tiden for at mange unge flytter og starter på ny skole, noen på videregående og andre på høyere utdanning. Hvilke Lovleg-tips kan være fine å ha med på flyttelasset?

2

God jul folkens! 🥰💛

3

Det går an å være kristen, edru, og kanskje hete Peter og likevel ta på seg partybukser og være med å rule på fest 👍.

Og det går an å respektere at noen vil leve slik 😊.

4
Kiwiøl

..

5
Gi deg selv tid,og vær klar over egne grenser.

Et langt essay av Mie,om å forsiktig skaffe seg venner på et nytt sted.🤼🧘👯

Et essay hun skulle ønske hun selv hadde lest da hun var tenåring og i begynnelsen av 20-årene og var ny på et sted,og ikke skjønte nesten noenting om grensesetting eller trodde på sin egen verdi som menneske. ❤️❤️❤️ Håper dette kan hjelpe en annen yngre "Mie" der ute litt,eller at noen av dere kjenner dere igjen 🙂

Noen ganger er man så ensom og usikker på et nytt sted at man er supertakknemlig bare for at noen gidder å snakke med en,eller at en får noen å spise lunsj med.

Og for all del,vær grei og hyggelig tilbake når noen tar initiativ til å snakke med deg.
Men vær litt forsiktig og hold tilbake også. Man trenger virkelig ikke å bli bestevenner med den første og beste.

Andre har lov til ønske seg ditt vennskap,men ingen har krav på det. Og du har alltid lov til å ønske deg andres vennskap,men du kan aldri kreve det. Ingen eier hverandre.

Hvis du av usikkerhet og takknemlighet lar andre velge deg som venn uten at du selv egentlig aktivt har valgt dem, kan du ikke bare risikere å bli stuck med noen du ikke trives med i det hele tatt (uansett hvor mye du prøver å fase dem ut)men du vil også potensielt gå glipp av å bli kjent med "dine folk" fordi de første " takknemlighetsvennskapene" tar opp for mye plass og energi.

De første par stedene jeg var ny elev eller nyansatt, var jeg så opptatt av å bli godtatt og ikke gå alene,av at noen måtte like meg, at jeg helt glemte å kjenne etter på om jeg egentlig likte de som tok kontakt med meg. (For jeg tok ikke kontakt selv, i frykt for å bli avvist ) Og etter en lang stund,oppdaget jeg ved flere tilfeller at det gjorde jeg jo slett ikke . Dette var folk som riktignok tok initiativ,men som var enten veldig dominerende og rett og slett sjefet over meg,eller/og var klengete,krevende og drev med emosjonell utpressing,spilte på dårlig samvittighet og generelt lente seg på hersketeknikker for å klamre seg til folk.

Eller- de var egentlig greie og hyggelige ,men vi hadde absolutt ingen kjemi eller ingenting til felles,og jeg fikk veldig lite ut av å være med de. Og de selv så ut til å være totalt uvitende om alle disse faktorene. Oppskrift på dårlig samvittighet!

De fleste bekjentskaper blir jo enten helt naturlig faset ut til ca ingenting,eller gror til gode vennskap etterhvert,og dette skjer av seg selv. Men ikke alle oppfatter kjemi,eller mangel på sådan,eller tar hint eller leser sosial koder like godt. Jeg har faktisk endt opp med å måtte "slå opp" med noen venner,fordi det ikke var noen annen løsning igjen.

Alt dette har ført til masse mistrivsel og frustrasjon for meg. Og at folk ble skuffa over meg og såra av meg,noe som jo ikke er hyggelig for noen parter.

Selv om det var disse vennene som tok initiativ til kontakt i utgangspunktet,så var det også mitt ansvar at jeg lot det skje, at jeg diltet etter. Og det tok litt tid å forstå. At de var som de var og gjorde som de gjorde var ikke mitt ansvar,men hvordan jeg forholdt meg til det var 100% mitt ansvar. Jeg skulle ha vært mer bevisst på det og det skjønte jeg heldigvis etterhvert.

Så på et nytt sted lærte jeg meg å heller holde mange dører på gløtt og "flyte rundt" sosialt en god stund, før jeg landet litt både her og der. Det har kanskje ført til at jeg fikk mange enkeltvenner, fremfor en gjeng hvor alle de andre kjenner hverandre også, men jeg hadde ihvertfall en ekte connection med de jeg faktisk ble venner med. Og resten var jeg høflig mot,men følte ingen forpliktelser til. Dette gir på sikt serdeles lite drama,hvis man gjerne vil unngå sånt 😊 Og mye bedre balanse i de vennskapene jeg prioriterte ! Veldig enkel løsning på et skikkelig komplekst problem.

Videre, når man også er en som gjerne tar kontakt og vil inkludere, her er det og noen ting å tenke over.
Hvis du ser noen som er utenfor og går alene,og tenker at det må du gjøre noe med: så bra! Det er for mye ensomhet i verden,og inkludering er viktig.

Men prøv å være obs på dine egne behov og grenser også.

Når du rekker ut en hånd til noen som det viste seg at virkelig virkelig trenge det, følger det ofte mer ansvar med dette,enn med de vennskapene som oppstår organisk. Mer enn du var klar over,og mer enn du var klar for. Du risikerer å bli den eneste og viktigste vennen til noen som du selv egentlig ikke trenger,eller knytter seg til. Oppskrift på ubalansert vennskap!!!

Så prøv å inkludere dem i en gjeng eller et miljø,eller introdusere dem for flere enn deg selv omtrent så fort du tar kontakt,hvis du har mulighet til det.
Dette gir den som er utenfor flere å spille på,og større sjanse for å finne noen hen har ordentlig kjemi med. Selv om det var du som rakte ut en hånd,er det ikke sikkert det er du som skal ende opp som hens nye bestevenn!
Og skulle den som gikk utenfor vise seg å være en klengete og slitsom type,så kan personen fordeles på mange, slik at hen ikke trenger å gå alene,men heller ikke trenger å føles som ditt ansvar hele tiden! Det er bedre at alle er litt stuck med den slitsomme vennen,enn at en enkeltperson blir det. Og det er mye bedre enn at hen går helt alene. For selv om noen er slitsomme,betyr jo ikke det at de fortjener utfrysning!

Og til sist: ikke stol på førsteinntrykk,men vær åpen for at noen som i utgangspunktet ikke virket som dine folk,faktisk er akkurat det,bare du blir litt bedre kjent med de. God kjemi kan plutselig oppstå med noen ,etter lang tid, hvis man møtes i en annen setting. Noen er foreksempel veldig tilbakeholdne i en gruppe,og viser lite av personligheten sin når man er mange. Men så er de helt fantastiske og morsomme og kloke når man er på tomannshånd og kan prate skikkelig sammen. Folk slutter aldri å overraske en.

Synes historien om vennskapet til Sara og Gunnhild er et veldig godt eksempel. De er veldig ulike,og starta jo ikke som bestevenner med en gang. Men ble så viktige for hverandre etterhvert. Synes vennskapet mellom de to er kanskje det aller fineste med hele serien 🙂
Og at dere i kommentarfeltet er det aller fineste med hele internettet💛💛💛💛💛💛

6
ikke til noen andre enn mie

for fuckings lang

7
❤️❤️

❤️❤️❤️❤️

8
Se hverandre!

Det savnet jeg så veldig selv på vgs. På universitetet tok jeg initiativ til å begynne i kor. Og der opplevde jeg å bli sett😊 Så godt det var!

9
Diktet til Gunnhild

«Spegelen» handlar om å sjå dei rundt seg og oppdage seg sjølv gjennom andre. Det er ikkje alltid så mykje som skal til for å gi kvarandre bekreftelse, oppmuntring og litt meir sjølvtillit i kvardagen. Trur dette må vere det beste rådet.

10

Ikke bli sittende på rommet, ta en sjanse. Selv om det kan være skummelt.

11
Lovleg rewatch - 6 dager igjen 😊

Hvem i Lovleg ville du:

1) Blitt med hjem / møtt foreldrene til?

2) Snakket med først hvis du måtte fortalt om noe vanskelig, f.eks. at du har en alvorlig sykdom e.l.

3) Lånt bort en større sum penger til hvis de spurte?

12
Svar på utfordring

Det er ikke enkelt å vite noe på forhånd med foreldre å sånn men jeg ville blitt med Peter hjem - eller hvor som helst egentlig. Å snakket med han om alt mulig. Penger har jeg ikke men han kunne fått lånt hvis jeg hadde. Jeg savner peter.

13
Tja....

Syns ikke det denne var så @Lett! .... 😏
Men svarer intuitivt uten å tenke særlig lenge:

1) Luna - bare av ren nysgjerrighet,   egentlig 🙂

2) Peter, eller Alex . Trur eg.

3) Låner prinsipiellt aldri bort penger til venner / kjente - hvertfall ikke store summer! Vil ikke risikere at det blir en svulst i vennskapet.  Hvis det skulle være aktuelt, må jeg vite hva de skal brukes til. Kunne evt. kanskje lånt bort til hun harpe-jenta 🤔 - da kunne jeg tatt harpa i pant 😅.

14
Vrient🤔

1: Ivar, for han er verdens beste mann,og han kommer fra en gård, det er så lenge siden jeg har vært på en.
2: Fergedama Karin virker som en åpen og vennlig sjel,som ikke lager drama . Noen ganger er det lettere å si ting til noen man ikke kjenner så godt,og lettere å snakke når man er på vei et sted,enn når alt står stille. Dessuten tror jeg hun ville muntre meg opp med svele,og sett på utsikten sammen med meg, fremfor å stirre på meg.
3: Som om jeg har en større sum penger å låne bort😅 Den var god!
Men skulle det vært noen hadde jeg valgt Billie, hun virker ganske ryddig og prinsippfast. Ville mest sannsynlig betalt meg tilbake uten noe mas.

15
Harpa i pant

🤣

16
Harpa i pant

😂😂😂

17

1) Alex
2) Alex
3) Alex

18
Som å kome heim til mine eigne😅

1) Gunnhild

19
Og der...

...kan du boltre deg 🤣

20
Og få pizza med ønska topping

Samt bli møtt med toleranse og feiring med flagg.

21

Men dei vil ha 🍕

22

Folk vil jo ikkje bli tolerert!!

23
Nokon som har forslag til dagens nedtellingsutfordring?

Kan nesten ikkje vente med å sjå første sesong på nytt😊

24
Se under😊

Sikkert sendt inn samtidig

25
Lovleg rivåtsj - 5 dager igjen

I notatene til Gunnhild står det at hun egentlig ville at Lasse skulle kjøre henne til Sandane, men foreldrene nektet og ville kjøre henne selv. Men.... hvordan hadde første klipp sett ut om det VAR Lasse som kjørte..?

26

Lasse kjører henne til hybelhuset:
og gjør det slutt med henne før han drar, siden han ikke har trua på avstandsforhold og vil hjem til Stina som mente at det"tydeligvis ikke kunne gjøres over tlf" 😮
Den optimistiske Gunnhild ,klar for en ny start,er nå blitt til Gunnhild i kjærlighetssorg-sjokk som ikke klarer å slutte å grine. Hun er ikke trygg på Sara i det hele tatt enda,og gjemmer seg bort på rommet og unngår både henne og de andre de første ukene, så hun får sørge i fred. De skjønner ingenting av det,og synes hun virker asosial og rar.

27
Scenario

Lasse insisterer på å bære eskene for Gunnhild slik at han får demonstrert musklene sine. Gunnhild snubler ikke og har full kontroll. Sara kommer ut og hilser. Gunnhild «klarer seg selv» og Sara trenger derfor ikke vise sine hjelpsomme sider, så møtet blir mindre personlig. Sara får ikke vite noe om Gunhilds bakgrunn for moren er ikke der til å røpe at datteren ikke har hatt så mange venner. Sara involverer seg mindre. Gunnhild får ikke bekreftelse på at Sara vil ta vare på henne. Godt at Lasse holdt seg hjemme « i virkeligheten».

28
Worst scenario

Hva kunne skjedd med Duste-Lasse som sjåfør? De kommer frem, Gunnhild bærer på greiene sine, hun faller.... Ånei! Lasse ler av Gunnhild! - og Sara forstår ikke at hun må støtte Gunnhild, så hun ler også. Ånei, dette ble for vondt å tenke på!!😱

29
Rivåtsj - bra!

Oj. Om Lasse hadde kjørt.....

....spennende tanke..... tør nesten ikke tenke på det...... For tror kanskje det da hadde blitt en helt annen historie. Mulig Sara allerede i første møte ville gitt så mye oppmerksomhet til Lasse at Gunnhild ville blitt sjalu, og kanskje ikke engang ville bodd på hybelhuset i det hele tatt..... Og hele Sara-Gunnhild vennskapet ville kanskje ikke blitt noe av. Huff....

Men på den andre siden : Har så stor beundring for serieskaperen, at det ville nok blitt en bra story da også sikkert 😊.

30

Sara tykkjer Lasse er kjekk og flørtar med han. Torstein ser det frå vindauge i 2. etasje og kjem ramlande ned trappa for å slåss. Lasse hiver seg i bilen og rømmer. Torstein hjelper Gunnhild med flyttelasset hennar og seier at ho bør droppe Lasse og heller bli kjent med Peter. På den måten sikrar han at Lasse aldri kjem tilbake i nærheten av Sara. Gunnhild blir kjent med Peter, og sjølv om dei er forskjellige, og det er fullstendig ulogisk, blir dei kjærastar og min store draum for heile første sesong vert oppfylt alt i første klipp. Yes!

32
Lovleg rewatch nedtellingspørsmål !🤔😊🎉

Hvilke typer mat forbinder du med Lovleg,og hva er sjansen for at du kommer til å spise noe av det innen rewatchen starter på søndag?

33
Kiwi øl

Tenkte å drikke kiwi-øl på lørdag =)

34

Alex ete pizza rett før han døyper Gunnhild. Det siste klippet i andre sesong startar med Sara inviterer Gunnhild med på pizza med Peter og Alex.
Og ja; eg kjem til å ha pizza i løpet av helga🙂

35

Hvis vi kan inkludere drikke også,så vil jeg nevne:
Kartongvin
Pulverkaffe
og
First Price appelsinjuice drukket rett fra kartongen!

36
Tja....

Nudler !! (Gunnhild)
Frokostblanding (Peter)
Pizza med jarlsbergost (Gunnhild)
Diverse frukt, banan , mandarin .....😊
Boller (Gunnhild og Sara)

Å, ja , må jo ikke glemme Bibel-bollene til Peter ....
spørs bare om jeg ikke må bake noen Bibel-boller i helga , da 😀

37

...sveler på Ferga 😊

38

Du har vært observant!

39
Er det noe annet svar enn..

..nudler..?😅

40

Stjålen 🧀

41

...ferge- svele!

42

...Bibel-boller 😊🤣

43
Sjå...

...flodhesten 😅

44
Dagens spørsmål: kva kostyme hugsar du?

Eg for min del gløymer ikkje frakken/skjorta Alex brukte på bursdagsfesten til Gunnhild; den kvelden han «døypte» henne.

45
Målmann

Eg lika avis-skjorta hans Alex. Han havde henne på seg då han og ho Sara sat på eit rum og tala; då han teikna henne so ho skulde hava eit bilæte å syna fram på skulen.

46
Luna...

... på scenen i en vintage motorsykkel dress😍

47
Den gule jakka til Gunnhild!

Sjølvsagt😊

48
Og gul joggebukse

..gule tøysko, gul genser og gul blondeBH...

49

Det er ikke ofte jeg har skrevet noe. Her må jeg likevel få smette inn et par ord. Jeg dro kjensel på de rutete skjortene og hullete buksene til Ivar. Som om han hadde vært i garderobeskapet mitt. Syns det var fint å se at vi er flere med samme «smak». Selv om noen vil kalle det smakløst.

50
Luna& Gunnhild i tradisjonelle strikkeplagg

Luna sin islandsgenser 😍
Gunnhild si Fanakofte 😍

51
@Luna& Gunnhild. .......

For ikke å nevne de erotiske ullsokkene.... ❤😅

52
Ingenting sier sexytime som et par raggsokker!

😍

53

Då Peter fylte bleikemiddel i sjampoflaska, hadde han eit merkeleg antrekk så vidt eg hugsar. Gensar og stillongs..?

54

Det sølvfarga antrekket jakke/skjørt

55
Alex har jo fleire antrekk

Men den gjennomsiktige trøya han brukte då han sminka Gunnhild, la eg godt merke til. Og det blå skjørtet han kledte henne opp med. «Partyskjørtet» som Peter sa😊

56
🦖🦕

Gunnhild sin gule selekjole med dinosaurer på.

Hun bruker den i begge sesongene, men i sesong en har hun på en ganske stor og tykk hettegenser/college genser under kjolen og den ser like beklemt og ubehagelig ut som Gunnhilds sinnstilstand!

57

Saras kombinasjon av 🍒-øredobber,🍒- body og røde bukser,er ikonisk😍

58
Buksene til Sara

Med sleng, kjempefine😊

59
Leopardtightsen derimot😅

- mest morsom.

60
Partybuksene

Partybuksene til Peter 😍😄

61
T-skjorta ..

..som Luna hadde på seg ved markering av kvinnedagen 8.mars ! 👊

62
🏅🏅

JA

63
Det nærmer seg ....... rivåtsj 😊

Dagens utfordring: 🙂

Hvilken episode / hendelse i Lovleg overrasket deg mest ?

64

Syns egentlig at det var overraskende at Gunnhild hadde Lasse som kjæreste i starten, syns det var ulogisk at de var sammen (men det fikk vel noen av oss til å tenke ufine tanker om Lasse).

65

Den scena eg tenker på først, er då Peter og Gunnhild kyssa i mørket💚💛

66
Kom på en ting til:

Jeg overrasket meg selv ved å bli så interessert i en serie der jeg først bare fikk vondt i magen av å se kleine Gunnhild dumme seg ut, irritere meg over at jeg aldri fant noen rød tråd i storyen, rynke på nesa over klesstilen og ja; jeg skal være ærlig: ergret meg over dialektene.
HVA VAR DET SOM SKJEDDE??
JEG BLE LOVLEG-FAN NESTEN MOT MIN VILJE!
Nå har jeg vondt i magen fordi jeg savner dem sånn..

67
At vi ikke fikk flere sesonger!

Det overrasket meg! Hva tenkte NRK på egentlig??

68

Lovleg var fjorårets fineste overraskelse💛,og at de avslutta den etter bare to sesonger var tiårets mest idiotiske, tragiske overraskelse 😢

69
Tja....

Det er (dessverre) blitt slik at det er lite som overrasker når det gjelder film og serier... Eller nei: det virker kanskje heller slik at det er om å gjøre å overkomme hverandre med nye overraskende poeng i flere serier/filmer, sånn at det nesten er blitt en klisje å komme med noen sensasjonelle avsløringer i handlingen eller hos personene .

Men i Lovleg er jeg blitt overrasket gang på gang, egentlig.
Story-messig tenker jeg på at det har vært vanskelig å forutse hva som skjer videre - har bommet flere ganger i mine antakelser 😊 For eksempel når det plutselig ble en episode med "Rar veke" hvor Sara plutselig ble hovedpersonen i ei uke. Ikke så sensasjonelt kanskje , men genialt vil jeg påstå 👍.

Og det korte klippet i vinterferien hvor Gunnhild går ut for å utføre en fjert 👍 - hvordan i all verden har de klart å gjøre det til et av de (mest) romatiske øyeblikkene i hele serien? 😜😆

I tillegg har det jo også vært mange overraskelser på web-siden: Krypende datafluer, hele websiden stengt en dag pga. klima-streik, "levende" Google-dokument i forb.med husreglene mm.

Skal jeg velge en bestemt hendelse, må det nok bli disse skjermfluene 😜

70
Luna og Gunnhild

Det jeg syns var overaskene var at Luna og Gunnhild ikke ble sammen igjen sell om de fant ut at de elsket hveranre.

71
@Luna og Gunnhild

Ja, helt enig, har i grunn ikke kommet helt over det 💔

72
På bryggekanten🍦🍦og på stranda 🗻🚗

Det var overraskende når Luna sendte mld m forespørsel om uforpliktende sex fra Gunnhild sin telefon- til Ivar!
Og det var overraskende at Ivar svarte ja!

Og det var litt overraskende at Gunnhild faktisk tenkte å gjennomføre det.
Og at Ivar backa ut og avslørte at han egentlig hadde vært forelsket i Sara i evigheter.💔

73
At Billie-billie-bop skulle bli en viktig karakter kom til å by på opptil flere overraskelser!

-Jeg husker jeg ble veldig overrasket over hvordan Luna oppførte seg da Gunnhild kom bort for å hilse på henne og Billie i S2E2 Hele den scenen gav en så vondt klump i magen!

Det var første gang de møttes igjen siden de hadde sex i helgen,og magien var mildt sagt brutt i det klippet,de føltes nesten som fremmede for hverandre,og det var ikke Gunnhild som satte den tonen.

Først tenkte jeg at Luna var en skikkelig kald fuck-girl. At hun hadde brukt Gunnhild ,og så oppførte seg litt sånn likegyldig for å "bli kvitt" henne.

Senere skjønte jeg at Luna faktisk likte Gunnhild på ordentlig,og det vi så i det klippet var usikkerhet, og at hun bare ikke visste helt hvordan hun skulle oppføre seg når to deler av hennes verden kom sammen. Spesielt når Billie virket så småsarkastisk,skeptisk og lite varm som hun gjorde. Det var vel egentlig hun som fikk frem usikkerheten i både Luna og Gunnhild i det klippet.

-Måten Billie gratulerte Gunnhild på (med en advarsel) etter konserten da Lunhild ble Lunhild, kom også ganske overraskende. Og at hun gjorde det bak ryggen på bestevenninna si og satte Luna i et dårlig lys. 🤔

-Og det var også veldig overraskende (og ganske dårlig gjort) da Luna dro med seg Gunnhild på fest i Sandane,og det viste seg at Billie var på den festen. Gunnhild oppførte seg jo kjempeteit på festen,men Billie var utrolig lite inkluderende,virket mest som om hun ville ha Luna for seg selv. Og i etterkant var hun ikke nølende i å påpeke hvor SYKT IRRITERENDE Gunnhild hadde vært.

- Ble også overrasket da Billie gikk bak ryggen på Luna og fortalte Gunnhild at det var Luna som hadde sagt noe om Sara hun ikke burde ha sagt. Det tror jeg faktisk hun gjorde fordi det føltes riktig.

-Og til slutt ble jeg overrasket over hvor fine meldinger Billie og Gunnhild utvekslet med hverandre mot slutten av sesong 2. Billie kunne være unødvendig frekk noen ganger,synes jeg. Hun har absolutt ikke gjort ting lett for Gunnhild underveis. Men hun var også en god venn,og ærlig om viktige ting. Noen veldig fine sider ved henne kom frem mot slutten av sesongen 🙂

74

Då dei feira 16-årsdagen til Gunnhild, og Sara daska til henne (var opptatt med kjæresten) «What!?» tenkte eg, «skjedde det? Kvifor?». Det var vel første hendinga som gav signal om noko av det serien ville formidle; ingen er perfekte eller gjer alt rett. I TV- seriar ser vi ofte stereotyper som vi enten elskar eller hatar. Men røynda er ikkje slik. Alle har hyggelege og mindre hyggelege sider. Og vi kan også risikere å såre andre utan å meine det. På same måte vart eg overraska av Alex i klippet frå slamdikt-kurset. Det at han kritiserte Gunnhild si framføring på den overlegne måten, passa liksom ikkje med bildet eg hadde laga meg av Alex som ein hyggeleg fyr. Ubehageleg der og då, men fantastisk lærerikt når ein tenker på serien totalt sett etterpå, for folk ER jo ikkje perfekte. Som Gunnhild seier til konfirmanten Toril: «Ånei, Peter er ikkje perfekt». Ingen er perfekte. Men kanskje derfor har vi blitt så ekstra glad i Lovleg-gjengen?

75
Jeg begynner på ny skole

Føler meg som Gunnhild. Tuuusen sommerfugler i magen!

76
Lykke til !

Ja, det er spennede spesielt om du ikke kjenner noen fra før. Men uansett; det går helt sikkert fint.
Og det kan nesten være en fordel om man ikke kjenner noen fra før, for da er man kanskje mer skjerpa og innstilt på å bli kjent med noen nye! Masse lykke til ❤ - mange nye muligheter og vennskap venter på deg 😊

77

Jeg kjenner ingen. Skal gjøre det beste ut av det😊

78
Lykke til 💛

🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋

79

💛💛

80

Hei, for alle som savner en dramaserie å se på som minner om Blank og Lovleg så vil jeg anbefale «Hjerteslag» som går på Tv2 sumo nå i disse dager. Det skal sendes en episode hver dag i 12 dager. Hver episode er på 7-15 minutt. Den anbefales. Syns den har vært veldig bra til nå❤️👌🏻. Handler om drama, kjærlighet osv. Det en typisk ungdom/ ung voksen serie pleier å handle om. Ulempen er at man må betale for Tv2 sumo da....😏

81

for tips 😊

82
Yeyh ..... 1 dag 😊

Musikk:
Hvilke(n) musikk med tilhørende episode har festet seg best hos dere?

(.... for eksempel "vinter og snø" med Gunnhild og Luna hånd i hånd inn i vinterferien 😍)

Og evt. har dere noen musikklåter dere skulle ønsket var laga en Lovlegscene til........?

83
Ønske:

Skulle ønske meg en eit vakkert Lovleg-klipp med musikk av Bendik - ho har så mange fine låter. Å, det kunne blitt noe fint...... ❤

84

Paris, Bergen, av John Olav Nilsen, i San Francisco-klippet. Gunnhild, Ivar og Alex på roadtrip.
Jeg synes det er det nydeligste klippet i hele Lovleg, elsker alt med det! <3

(Og klippet fikk enda en ny dimensjon, når vi i sesong 2 fikk vite grunnen til at Alex foreslo at de skulle dra til San Francisco. Han tenkte på Jo. 💔😭 )

85
Young Alien. - Sval

Da Sara dansa alene på skolen før ho oppdaga at Gunnhild stod og så på henne 💗

86
Sorry..

...at det ble dobbeltutfordring i dag! Oppdateringene skjer såpass sjelden,så den du hadde laget syntes ikke da jeg la ut den over.

Men mitt svar er Gundelach med sangen Spiders. Den ble brukt i overgangsscenen da det skiftet til Sara sitt perspektiv. Fra hun gikk fra lunsjpausen og imens de gjorde oppvarmingsøvelser og skar grimaser i dramaklassen. Den har jeg hørt på så mange ganger på Spotify siden i vinter. 🍒💙

87
@Sorry..

Ingenting å være sorry for det 😊.
Liker disse utfordringene, jeg, så bare bonus for min del at det ble 2 nesten samtidig 😊

88
Veit ikkje kva han heiter, men:

Sangen som blir spela når Gunnhild går ut av klssserommet og rotar seg inn i workshopen til dramaklassen. Den var fin😊

89
Tror det var

Emilie Nicolas med "Feel fine" 😍

90
I morgen starter Rewatch!!!!! (Eller Rivåtsj,om du vil)

Dagens utfordring: kan du nevne noe som hendte i Lovleg som fikk deg til å gråte,eller rørte deg skikkelig?

P.s. vi sees i kommentarfeltet under første klipp sesong en😘😘😘

91
Tar ikkje så lett til tårene

Men kjente ein klump i halsen då Torstein oppsøkte Sara for å snakke om aborten og sa at han ville vore der for henne om hadde visst det. Det var truleg fordi det var så uventa at desse orda kom frå han. Og så er det vel slik at vi blir berørt av ting som minner oss om ting i eige liv. Og helst det vi har sakna, det som aldri skjedde, men som vi håpa på.

92
Alex sitt kunstverk til hybelvennene

«Heim»

93
Saras telefonsamtale med mor

Triste greier...

94
Njei...

Jeg blir blir rørt når noen jeg aldri har sett gråte, tar til tårene...
Så de sterkeste episodene for meg var da Sara pga. Lasse-greia sa unnskyld til Gunnhild og gråt etter aborten.

Og tlf-samtalen Sara hadde med mor si.....

Og da Luna tok til tårene i siste klipp, det var sterkt. Og at Lunas siste bildet på insta er i farger rørte meg også veldig i den sammenhengen...

95
Spegelen

Sånn ca alt som skjer i siste klippet sesong to, spesielt når Luna overhører diktet til Gunnhild og ser så rørt og fortvilet ut💔
Og når de kommer ut og man ser sofaen stå oppe på åsen!

96

Har grått mange ganger i løpet av Lovleg, men Gunnhild og Sara har rørt meg mest. Spesielt med aborten og når Sara hjalp Gunnhild med øving til gymtimene. I tillegg når Luna og G slår opp, da fossrant tårene. Herregud som jeg kunne trengt en ny sesong av Lovleg. En perfekt serie om det uperfekte, har aldri kjent meg så igjen i en karakter før som med Gunnhild. Verden trenger slike uperfekte karakter, som prøver og feiler og som er en antihelt på en måte. Ungdom trenger en pause fra dette presset om å prestere på absolutt alle arenaer. Det er nok å gjøre så godt man kan og det er nok å bare være deg selv. Lovleg var så flinke på det, ingen andre serier kan måle seg med humoren, kjærligheten, språket og tematikken. 💛💛

97

Begynner på ny skole på mandag og jeg kjenner ingen! Er real life Gunnhild og gruer meg helt sinnsykt, håper virkelig folk er like hyggelige og aksepterende som dere Lovleg fans. Ønsker alle som begynner på skole neste uke lykke til! Husk at selvom ikke alt ordner seg i starten så gi det litt tid! Ikke gi opp med en gang, det blir bra til slutt. Kommer til å være dritnervøs i starten men skal tenke på Gunnhild. Skulle ønske vi hadde enda en sesong av lovleg så vi kunne diskutert i kommentarfeltet! Savner dere fortsatt❤️ Noen som vet om det kommer noen nye P3 serier denne høsten?

98

Masse lykke til!
Og vi sees kanskje i kommentarfeltet for rewatch?
Vet ikke hva slags nye serier som kommer,men blir ikke overrasket om det dukker opp folk fra Lovleg feltet i nye komnentarfelt. Det gjorde det jo i Blank-feltet. ( Men håper på et hyggeligere kommentarfelt enn det blank hadde,der var det mye dårlig stemning og fiendtlighet)

99
Ønsker deg masse lykke til ❤

Her er et helt konkret tips når du skal bli kjent med folk:
Få med deg navnet deres, og bruk det når du snakker med dem! Høres kanskje litt rart ut til å begynne med, men det har en veldig god effekt. Det sender ut signaler om de blir sett. Og de som blir sett av deg, vil også begynne å se DEG. Bare prøv 😊.

100

Den nye jenta heiter visst Gunnhild. Ho har sendt melding og er rett i nærleiken. Sara har lova Peter å ta godt imot henne. Sjølv kan han ikkje kome før seint på kvelden, men onkelen hans sa at då måtte nokon andre ta ansvaret for det. Og for alt i verden vil dei ikkje at onkelen sjølv skal dukke opp. Han ville ha undra seg over dusjforhenget som Alex hengde opp før sommarferien. Dessutan har 2. etasje starta festninga i samband med skulestart tidleg i år, og det ser ikkje ut. Torstein står i bresjen. Han tar det visst som sitt ansvar å samle heile Sandane på hybelhuset deira. Viss han berre kunne sett litt i Sara si retning og... søren at han skal vere så overlegen. Han har nesten ikkje svart på snap i sommar heller. Drittsommar. Det vart ikkje noko av den lova sydenturen. Sara er sint på seg sjølv for at ho gidd å bli skuffa. Det skjer jo kvart år, ho burde skjøne det no. Blås i det. Meir synd på Alex. Han saknar Jo så det gjer vondt. Ikkje at han seier det, men Sara er god på å skjøne ting utan at det vert sagt. Alex har lege under dyna heilt sidan han kom att. Gidd ikkje klage på musikken frå 2. etasje ein gong. Han er ikkje seg sjølv. Å, der kjem det ein bil uti tunet! Sara går mot døra. Skal tru korleis det blir å bu med Gunnhild? Ho skal ha rommet til Jo. Det utan dør.
Sendt fra min iPhone

101
Nydelig

Følger resten av historien her:
https://lovleg.p3.no/sesong/1/?vis=fra-start

Kom gjerne med flere vinkel-betraktninger 👍😊

102

Noen som vet om det kommer mer Blank til høsten? Hørte noe rykter om en gutt i hovedrollen, håper det begynner snart og at vi slipper og vente helt til våren. Både Blank og lovleg har vært slutt så lenge, har savnet noe å følge dag for dag

103
Ver med på rewatch😉

Hvis du ikke er med allerede, så er vi altså noen som ser sesong 1 om igjen og bruker kommentarfeltene under hvert klipp. Det blir jo ikke det samme som en ny serie, selvsagt, men morsomt å oppdage Gunhild og de andre litt «på nytt».

104

Nå er det sluppet en trailer for en helt ny dramaserie for ungdom, som heter Nudes.
Vet ikke om det er en sånn realtime-serie eller en i vanlig format,men den så bra ut!
Traileren ligger ute på NRK nettTV:)

105
Målmann

Framleis folk i kommentarfeltet? Meld dykk inn i Norsk Målungdom snarast, kjemp for nynorsken og møt manusforfattar Kjersti Wøien Håland på haustkonferansen vår i Bergen 27.-29. september!
Meir om tillstellinga ser de her:
https://malungdom.no/2019/haustkonferanse/

106

Vi er godt i gang med rewatch / rivåtsj av Lovleg sesong 1.

Legger direkte-lenke hver dag, til "dagens" Lovleg-rivåtsj-klipp på :

http://www.alie.cybersite.nu

Så hvis noen vil bli med på rivåtsj og se klippene igjen dag for dag, så kan man slippe å scrolle så mye nedover i klippene ved å klikke der på Lovleg-bildet som ligger på startsiden på Alie-siden, da kommen man rett til dagens klipp 🙂.

107

Jepp, her er det enda liv! Jeg blir aå glad av dere 🥰💛

108

Savner dere sånn❤️ Gleder meg masse til Blank begynner igjen så vi kan møtes og diskutere i kommentarfeltet der!

109

Herregud, hun som spiller Luna er sammen med han som spiller Alex i virkeligheten!! Sjekk siste innlegget til Ingrid på Instagram 😍🥰

110

💖💖💖

111
Vakkert

Lovleg er det vakreste som har vært på norsk TV, forstår ikke hvordan lovleg ikke har blitt prioritert og kommet bedre frem. Jeg trenger en sesong til, det er så vakkert

112
Og du er ikke alene!

Det tikker stadig inn underskrifter på oppropet «Redd Lovleg». Som regel 1-2 om dagen, men den 5. september var det faktisk 78 stykker som ønsket seg ny sesong av Lovleg. NRK, dere har sovet i timen.

113

Enig! Ikke noe sjakktrekk av NRK å avslutte en så viktig og fin serie. Men nå kommer forhåpentligvis Blank snart og vi får sikkert bli kjent med mange nye fine folk. Ingen kan selvfølgelig måle seg med humoren og sjarmen til Gunnhild, men jeg håper Blank redaksjonen har tatt til seg den konstruktive kritikken de fikk ang manus osv i sesong 2 slik at serien blir litt mer levende.
Humoren som ble brukt i Lovleg er gull, hvis alle bare hadde hatt litt mer selvironi og klart å le av seg selv i vanskelige situasjoner tror jeg folk hadde hatt det mye bedre. Krysser fingrene for at Blank blir litt morsommere. Håper dere blir med over i Blank-feltet når den tid kommer. Der trenges det litt Lovleg kjærlighet, i kommentarfeltet der inne var det ganske kjipt til tider❣️

114
Siste Gabrielle-sangen...

"Tenker på deg"....

Tenker på Lunhild hver gang jeg hører den ....

115

Wild Enough av Elina minner meg mye om Lunhild. Gunnhilds ønske om å være kul og bra nok for Luna og Billie.

116

Hva heter sangen i bakgrunnen? Hadde betydd masse med svar

117
Det lurer jeg også på!

Noen som vet ?

118

Oppropet har nå bikka 3000 underskrifter!

Kjærleik fra 3000 seere 😍😍😍

119

Vet noen hvor man kan se det eventet hvor Kjersti og Kristine møtte folk og snakket om Lovleg?

120
vannkanne

er det noen her vil eller har sendt melding til Kjersti og hørt om hvem feks. Jo er, nå som vi ikke får flere sesonger? eller hva som skjedde med støvsugeren? vil gjerne selv, men har allerede sendt melding om hvor bra jeg liker serien og føler det da blir ‘mas’
:,)

121

Kan Kjersti kanskje pitche Lovleg til Netflix evt andre streaming tjenester?

Eller hun kan gå independent kanskje ha en gofundme eller kickstarter for å få fortsette å lage lovleg?

Jeg ønsker ikke gi opp lovleg enda 🙁

122

Vi treng Lovleg..😔

123
Christian

nå har blank fått en sesong 3 mens vi får ingenting. det er dårlig gjort med tanke på kor fin lovleg er. Blank har jo fått kritikk for å være kjedelig alle sesongene som har kommet ut. lovleg er 100 ganger bedre og fortjener ihvertfall en sesong til

124

Så enig med deg,Christian!
Kan ikke forstå hvorfor de valgte bort Lovleg,mens Blank fikk fortsette?
Har virkelig Blank hatt høyere seertall enn Lovleg? Det har ihvertfall vært ganske laber stemning i kommentarfeltet der. Mye negativitet.
Det eneste som kan forklare det, er at Blank har en ny hovedperson/historie/setting hver sesong,så på den måten kan de nå målene sine om å slippe til stadig nye unge aktører og talenter.
Men det må også være veldig ressurskrevende, å hele tiden gjøre ny research,casting,finne nye locations osv. Noe de jo brukte som argument for å droppe Lovleg. At dramaserien var noe av det mest ressurskrevende de hadde,altså.
Det hadde vel vært mindre ressurskrevende å beholde Lovleg fremfor Blank. 🤔

På en måte håper jeg den nye sesongen blir skikkelig bra,så det kan forsvare valget deres.Og jeg vil jo gjerne like det de gir ut!

Men en mer smålig side av meg tenker det hadde vært ganske fint om det floppet helt,så de innså feilen sin,og skjønte at det var Lovleg som skulle fått fortsette.

Langt inne i sjela min har jeg fortsatt et lite lite håp om at Lovleg gjør comeback ila de neste to årene💖

125

Er det noen her som ser på "Skitten snø" da?
Hva synes dere i så fall?

126

Det er virkelig uvant å se Skam-Tarjei i en slik rolle.

127

GUTTAS HØST:

Det har med unntak av Isak i SKAM ,og Zombielars på NrK Super vært veldig mye fokus på jenter og unge kvinner i NRK sine populære serier i mange år nå. Mange veldig gode serier,men tror denne ugjevne fordelingen er noe flere har reagert litt på, forståelig nok. I høst prøver de tydeligvis å gjøre opp for det.

-Lik♥️meg har Erik som hovedperson denne høsten.
-Blank har Markus
- 18 med Emrah (som 17 med Abdi) gjør det samme. (For de som ikke har sett 17 og 18, de var helt fantastisk bra! Vonde å se på,men så bra!)
- I Nudes,er en av de tre hovedpersonene en gutt.

Det kan se ut som om alle disse seriene fokuserer på gutter som tar dårlige valg og må forsøke å deale med konsekvenser av handlingene sine, eller ta mer ansvar for seg selv. At alle har et element av tungt mørke.

Blir det litt ensporet,og belærende,når det eneste vi får er ulike varianter av "bad boys" med en såkalt "redemption ark" ?

Hver for seg kan jo seriene være kjempegode og nyanserte,og sette lys på helt ulike problemstillinger og,altså. Dette er ingen kritikk av enkeltseriene,men NRK har planlagt TV-høsten sin på en måte jeg setter noen spørsmålstegn ved.

For vi mangler noe! Og dette noe er det soleklart at en sesong 3 av Lovleg kunne gitt oss: mer varme og humor,og en kvinnelig hovedrolle vi kan både le og gråte med. ♥️♥️♥️

128

Jeg er veldig enig i det du skriver, Mie!
Veldig godt skrevet!
Jeg savner Gunnhild og Sara og Luna 💛

129

Folkens!! Vet ikke om dere er her fortsatt, men bli med over i Blank kommentarfeltet. Vi trenger kjærligheten og humoren deres der inne.
Savner å se på og tolke Lovleg sammen med dere, tenker fortsatt på Lovleg ofte. Den serien og de historiene som har kommet frem i kommentarfeltet har virkelig satt spor. Håper det går bra med alle og at dere blir med å diskutere blank. Kanskje ikke like morsom og hjertevarm som Gunhild og gjengen, men verden er det man gjør det til. La oss gjøre det like interessant å lese kommentarfeltet på Blank som det var å lese her inne💚💛

130

så tror jeg ikke det kan bli lovlegdiskusjoner når ikke temaene som legger grunnlaget er der. Digger Blank, mer enn forløperne, men det er foreløpig langt fra like hjerterot-rokkende som Lovleg. Shit som jeg savner hybelhuset..! <3

131
@N (fra Mie)

Jeg skal se etter deg inne i blank kommentar-feltet 😊

132

Lovleg ❤️

133

Jeg og!

134
Ja!💔

Samma her!

135

God advent,god jul og godt nytt år,til hele Lovleg-klanen💕
Nå er det bare to mnd til Rivåtsj av sesong 2,og jeg gleder meg allerede 😊

136

Takk det samme til deg, fineste Mie 💕.
Vi får starte nedtelling etterhvert.....😊

137

Hej folkens, godt at se I stadig er her. Se den nye sæson af blank! Den er virkelig god

138

Ja, den var veldig bra!
Men langt ifra Lovleg-bra.
Sukk...
Vil noe noensinne gi den samme følelsen ?

139

Til dere som sliter med å holde dere til sesong 2 kommer, husk på at det ligger notater til Gunnhild som er datert tidligere 🙂

140

Har begynt nedtelling til rivåtsj Lovleg sesong 2.
Webhotellet har dessverre fått serverkrasj, så websiden min er dessverre nede for tiden...
Det jobbes med saken, så har forventninger om at den snart er oppe og går igjen 😊....
har nemlig planer om å fortsette å legge ut daglig link til rivåtsj klippene når vi starter igjen 🙂

141

Linkane dine var gull verdt!

144
Nye serier 🤔

I høst slapp jo NRK både Blank s 3, Nudes og 18. (også Lik♥️meg for de litt yngre seerne da.)

Men hva har de planlagt for våren? Jeg håper det kommer noe nytt og noe bra!

Og uansett skal det bli fint med s2 riwåtsj! Klem til dere fra Mie

145
Lovlegfan

Jeg savner virkelig alt med denne serien! Tenk at noe så bra, ikke fikk flere sesonger! Hadde vært gull med en sesong til 😍

146
Lovleg riwåtsj s2 nedtelling

I dag er det en uke igjen til riwåtsj av sesong 2 starter. Det var så morro med riwåtsj av sesong 1, så dette blir nok minst like bra!

Hvilke høydepunkter gleder du deg mest til i sesong 2?

147

Jeg gleder meg til "en annerledes uke", hvor vi får Saras perspektiv. 💙

148
Lovlegfan

Hele Lovleg er jo bare et stort høydepunkt i seg selv, men gleder meg ekstra mye til klippet «Fjell» 😍

149

Ja!
Og det første JEG kom på var den "romantiske" fisen utenfor huset hos Gunnhild.... 😂 Det blir gøy å se igjen....

150
Gunnhilds notater

22.01.2019 : Ny regjering………………………..

Det stemmer jo nå, utrolig nok nesten på dagen, ett år seinere.

151
Susanne

Hei alle Lovlegfans som ser innom her en gang i ny og ne! Vi er i full gang med Rivåtsj av 2. sesong!!
Sjekk dessuten ut Alie-siden som nå er omdøpt til Nøtteskapet (ja, det er en historie rundt det: En skrivefeil som gav ideen til Mies refleksjon rundt Tre nøtter til Askepott). Lovleg-magien fortsetter og kreativiteten er større enn noensinne. Bli med du også! Og hvorfor ikke dele linken videre til en god venn eller en nettside hvor du vet Lovlegfansen titter innom?

http://www.alie.cybersite.nu/gjestebok